sâmbătă, 24 august 2013

23 August-ziua norocoasa!

            Pe langa semnificatia istorica cunoscuta si controversele iscate de-a lungul timpului,ultima zi de 23 August ne-a purtat noroc pentru ca s-a "nimerit" intr'o zi de vineri, ziua noastra de jucat fotbal si mai ales pentru mine norocul a fost dublu,eu fiind singurul care am obtinut doua victorii.
            Vinerea cu pricina a fost destul de propice pentru fotbal si spre deosebire de ultimele 5-6 saptamani cand ne-am strans greu 8-10 insi,de data asta au raspuns 13 oameni la apel, in frunte cu varu'Dan care revine dupa o lunga absenta.
            Se fac alegeri si rezulta urmatoarele teamuri:
            Echipa lui Gabita: Vasea-portar, Paul, Bebe, Mitica, Gabita si Elly.
            Echipa lui Mihai:  varu'Dan, Popica, Razvan, Lucica, Mihai, Cristi.
            Primul meci incepe in nota de dominare a primei echipe care conduce cu 2-1,scor la care apare si d'l Eugen si conform algoritmului de la alegeri, acesta intra la echipa care deja conducea ostilitatile din teren; trendul se pastreaza si scorul capata proportii, ajungand la 6-2,Gabita si Elly marcand cele mai multe goluri.Al doilea gol l-am incasat dintr'o prostie: i-am pasat lui Bebe cam incomod la perete,acesta imi retrimite cam incet,Cristi intercepteaza si inscrie; ca portar am scos un sut puternic la vinclu al lui Mihai.Avand in vedere desfasurarea jocului net in favoarea primei echipe,Mihai incepe sa "maraie",deranjat de faptul ca Mitica si Gabita tac chitic-convenindu-le de minune situatia din teren,solicitand noi alegeri.
            Astfel primul meci se incheie cu scorul de 6-2 pentru echipa lui Gabita.
            Al doilea meci.Se fac din nou alegeri si culmea, rezulta aceleasi distributii,numai ca omul in plus(Vasea) trece la echipa lui Mihai;aceasta mutare se putea face in mod direct,fara a mai pierde vremea cu alte alegeri.Aceasta simpla mutare a celui mai slab jucator(cel putin teoretic) de la o echipa la alta a schimbat fundamental raportul de forte din teren in favoarea echipei lui Mihai.De ce se temea Gabita n-a scapat: trecerea lui Vasea in cealalta poarta a dus la mai multe permutari in avantajul noii echipe,pe langa omul in plus; Paul a intrat in poarta,slabind serios apararea, in timp ce dincolo, stand in poarta, Vasea l-a eliberat pe Dan care a intarit atacul.
            In acest context, lucrurile au evoluat firesc,trioul Mihai-Cristi-Dan a zburdat pe teren,golurile au inceput sa curga,Popica reusind s-ompinga in ate de patru ori,scorul trecand prin 6-2, la fel ca-n primul meci,ajungand la 9-3 la ora 17,05 cand nemultmirea atingea cote maxime in cealalta tabara,dorindu-se noi schimbari de distibutii sau sa terminam joaca. Pe fondul delasarii echipei care conducea confortabil si-al ambitiei lui Gabita si Elly,acestia revin cu trei goluri consecutive,scorul devenind 9-6; am fost bombardat de catre cei trei  atacanti ai lor Gabita-Elly-Mitica,reusind sa resping cate-o torpila de la fiecare.A mai fost o faza spre final la care Gabita si-a manifestat nemultumirea; atunci ne-am disputat amandoi balonul in careul portarului,eu lovind mingea cu podul palmei dupa ce in prealabil o lovise Gabita cu capul,simtind un oarecare contact corporal  in saritura. O ultima faza care merita amintita:Elly este faultat in apropiera careului central-stanga de catre Razvan,dar continua faza sutand puternic,Vasea respinge si pe contraatac Cristi-gaz inscrie stabilind scorul final de 10-6 in favoarea echipei lui Mihai.
            Asadar,fiecare echipa a obtinut cate o victorie la aceeasi diferenta de scor(de patru),iar daca am fi jucat un singur meci,scorul ar fi fost egal:12-12.
            Un singur jucator s-a bucurat pe deplin cucerind doua victorii si acela se numeste VASEA,socotit de catre cei mai multi ca fiind printre cei mai slabi; cum le mai potriveste cine le potriveste... 

37 de comentarii:

  1. culmea e că păcăliciu a apărat senzațional, de se luau cu mâinile de cap Găbiță, Eli și Mitică. s-ar putea însă să-și piardă la un moment dat locul din poartă, după ce se reface Ciuli, indisponibil după ce a încercat să-și bage simultan mai multe degete în nas.

    acuma bucuriile prea rar vin ele împreună, așa că miros ceva cam nașpa la Mediaș...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...mirosi bine,se pare ca isi "revine" si Steaua!

      Ștergere
  2. În primul rând, a doua echipă a fost a lui Cristi, cu el am făcut alegeri. În al doilea rând, n-am tăcut deloc "chitic", dimpotrivă, eu am apărat CONVENŢIA iniţială! Eugen nu a apărut din neant, anunţase că vine, aşa că l-am ales AL DOILEA! Iar convenţia cu Cristi a fost ca ăla care alege primul să joace în inferioritate. I-a convenit să aleagă el primul, pentru că l-a ales pe Mihai. Cum ar veni, a optat pentru calitate. După meci dăduse în mintea lui Popică şi susţinea că ne-ar fi bătut şi în primul meci. Tot ce e posibil, dar atunci de ce au tăcut ei chitic când Mihai începuse să "mârâie"? Iar Mihai a protestat pentru că aşa este el, mai nihilist. În campionat, dacă primim gol, începe invariabil cu "nu alergăm" şi "nu jucăm nimic". Iar în Agronomie, când am jucat cu el în echipă nu o dată s-a întâmplat să aud de la el "ce echipe ai făcut, Găbiţă?"! Chiar şi acum două săptămâni, când a venit fi-su lui Paul şi a intrat la adversari (apropo, şi aia a fost tot o CONVENŢIE, pe care eu am înţeles s-o respect, deşi scorul era nefavorabil!), zicea că gata, am luat-o pe coajă! Dar până la urmă am pus osu` cu toţii şi am câştigat. La fel se putea şi vineri în primul meci, dacă văru' Dănuţ era scos mai devreme din poartă... sau dacă nu stătea deloc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar a cumparat Steaua meciul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabita nu e corect daca face alegeri cu Cristi, ca ala bea si fumeaza. Mai bine lasati doua gaini la fel de talentate , Motanu si Mitica sa aleaga ele ca asa prind si un loc in echipa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Gabita,expresia "Gabita si Mitica tac chitic"apartine lui Mihai care o tot repeta pe teren cand scorul lua proportii in primul meci; cred ca ai auzit'o si tu.
    Cand am scris "echipa lui Mihai"nu m-am referit la cine a facut alegerile, ci la jucatorii exponentiali din fiecare echipa,evident,in opinia mea.

    RăspundețiȘtergere
  6. jenant să recunoști, dar Silică și Marinuș au făcut diferența în al doilea meci. în primul am fost ca mieii.

    cât despre faultul de la sfârșit, lui Ely i-a plăcut acum câteva săptămâni, când Stelică mi-a băgat coasa de la spate și nu s-a dat penalti iar el a dat golul victoriei pe contraatac. acum, la o fază mult mai nevinovată, cu fault din față și în afara careului plus fază continuată cu șut la poartă și trei goluri diferență, văd că se supără. dar e încă mic și poate-i trece.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragii mei colegi de joaca ma dor mainile in general,insa antebratele in mod special si asta de la mingile sutate cu forta de Gabita,Elly si Mitica;sper sa n-am probleme,mai ales ca palmele si degetele mele sunt si acum amortite de la accidentul suferit pe 13 iunie 2012.
    Motanele,de ce este asa de jenant sa recunosti adevarul?!?


    RăspundețiȘtergere
  8. Motane, tot fault urât rămâne, te-a driblat omul şi i-ai dat la picioare, asta la puţin timp după gestul ăla greu de explicat în care ţii talpa sus ca să mă tamponezi la genunchi. Ai rămas cam singurul care mai face faulturi intenţionate, Paul s-a împăcat de mult cu sine, Stelică are un stil care poate fi catalogat mai degrabă ca agasant, în rest nu-mi mai vine nimeni în minte la care să ştii că trebuie să sari coarda.

    RăspundețiȘtergere
  9. Motanostra: "binecuvantati animalele si copii"!

    RăspundețiȘtergere
  10. Arbitru de centru26 aug. 2013, 19:21:00

    S-au mai linistit Motanu si Mitica regele ofticosilor si nu te mai poti intelege cu Eli si Gabita.Cer fault si cand nu este, sa rastesc la adversari si coechipieri si cand mananca bataie nu te poti intelege cu ei.
    Cel mai boier ramane Cristi dar le are mai putin cu fotbalul.

    RăspundețiȘtergere
  11. îi înțeleg și pe ei, că nu le convine să piardă. pe de altă parte, pun multă presiune și de aici ambiții uneori exacerbate pentru cei din jur.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ia uite ce simplu se aruncă pisica în grădina altuia! Deci eu sunt de vină pentru reacţiile necontrolate ale unora sau altora? Păi atunci e bine, au scăpat de introspecţie. Iar celui ce se dă arbitru, fără să fie liber, i-aş spune că n-are el faulturi în recuzită câte pot eu să duc fără să cer. Azi-noapte am visat că m-a lovit din spate, dar a căzut pe jos tot el, cerându-şi scuze în timp ce eu continuam să joc...

    RăspundețiȘtergere
  13. E pacat sa strici noaptea cu asemenea vise.

    RăspundețiȘtergere
  14. Arbitru de centru27 aug. 2013, 19:00:00

    Pacat de tine Gabita ca esti baiat inteligent dar ai inceput sa o cam iei razna.Si cand spun asta nu ma refer ca tipi si urli la coechipieri inclusiv la Matei,cand ti se pare ca nu joaca cum ai vrea tu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Arbitru de centru27 aug. 2013, 19:04:00

    iar daca Mitica ar avea ceva deminitate nu te-ar mai lasa sa te rastesti atat la el.Dar n-ar mai avea cine sa-l duca cu masina!

    RăspundețiȘtergere
  16. motanu către dom arbitru27 aug. 2013, 21:28:00

    stimate nene, îmi place așa mult de matale că îți pun fluieru meu la dispoziție. rugămintea mea e să nu sufli totuși prea tare în el.

    simt că Steaua dă și ia gol. să vezi ce-o să mai tremure Silică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Motane,ai avut dreptate,a dat si a luat exact cat a avut nevoie pentru calificarea in grupele CL si in plus,este,in sfarsit,si Dinamo reprezentata in Liga Campionilor prin Adrian Cristea fostul ei jucator.
      STEAUA este numai una!

      Ștergere
  17. Arbitru de centru28 aug. 2013, 11:56:00

    Motane cere-te la pensie! Vasea e doctor docent pe langa tine.

    RăspundețiȘtergere
  18. Steaua e numai una29 aug. 2013, 11:07:00

    Nici un dinamovist pe aici , ca sa-l felicitam?

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu, Popică, nu sunt inteligent, pentru că mă pun la mintea ta! Clişeul fals pe care îl mesteci atât ţi se poate aplica şi ţie: cam toată lumea ţipă la tine, ba unii te mai şi înjură, dar sunt sigur că tu n-o să le mai permiţi, pentru că, de când ai bicicletă, ţi-ai recăpătat demnitatea.

    RăspundețiȘtergere
  20. Maine am fizioterapie : ... culeg porumbul.

    RăspundețiȘtergere
  21. Maine am fizioterapie : ... culeg porumbul.

    RăspundețiȘtergere
  22. Salve baieti, pustane si cand zic pustane, ma refer la tine Bunicule;)), maine poate am si eu loc la tine in masinutza:).Am citit cornicutza, am citit si comentariile , o singura intrebare: cum de ajunge Cristi sa faca alegeri cu Gabitza? cand in teren mai exista un Ely, Mihai, Popescu (:))).

    RăspundețiȘtergere
  23. Simplu!Am pus doua gloabe sa faca alegerile, ca oricum la altceva nu-s buni.Ce-mi era Gabita si Cristi sau Mitica si Motanu?I-am lasat sa se simta importanti si iata ca nu mai scapam de gura lu asta mic.Bine ca macar tace Cristi.Data viitoare incercam cu altii.Te bagi Cata?

    RăspundețiȘtergere
  24. Ely şi Mihai n-au vrut să facă alegeri, abia la a doua tură s-a băgat Mihai. Oricum mâine nu mă bag la alegeri, că n-am chef să-mi bag capul.

    Ca să trecem la ce ne interesează, mâine în Agronomie e competiţie de copii şi juniori, deci nu e loc. S-ar putea să fie loc la Tineretului, voi avea mâine un răspuns.

    RăspundețiȘtergere
  25. nu il lasati pe popescu sa faca alegeri ca dac-a asta se supara pe el nu se mai alege si dupaia plinge pe margine pentru o bere si un cornet cu seminte acu joaca sah cu aurolaci ca sa plictisit de maturoi

    RăspundețiȘtergere
  26. m-am aranjat de-o cinste de la Sile, că l-am ajutat cu două echipe, schalke și basel, în grupa Stelei.

    de la tragerea la sorți și decernarea premiului pentru cel mai bun fotbalist a lipsit putoarea bășinoasă ronaldo. mare caracter...

    acu observai că Marinuș se cam dă anonim. băi bine maistre, la valoarea matele (doi lei cu rest și-o ciungă mestecată), să fii așa timid?

    RăspundețiȘtergere
  27. Anonimule legat de intrebarea cu alegerile, nu cred ca am cum sa ma bag. Alegerile se fac intre 2 oameni ;ori decisivi in joc, ori de valori apropiate. In prima categorie nu am cum sa ma incadrez iar la a 2-a categorie e cam dificil (nu sunt refacut complet, abia de saptamana asta am inceput sa fac niste exercitii specifice masei musculare deci.... mai am de asteptat). Astazi vreau sa joc in poarta si poate daca se poate un pic pe spatelo :).

    RăspundețiȘtergere
  28. Grupa promitatoare pentru STEAUA!
    Felicitari pandurilor din Tg.Jiu!
    Bravo si Petrolului pt. cele 3 puncte!
    CATA,ne bagam azi?

    RăspundețiȘtergere
  29. Domnul Profesor30 aug. 2013, 11:44:00

    Cotoiule, de ce esti anonim in teren? Abia la carciuma iti faci simtita prezenta, in rest nimeni nu stie daca joci, in ce echipa,etc.Stiu ca nu din timiditate nu te faci remarcat, pisoias de tomberon !

    RăspundețiȘtergere
  30. Fizioterapia cu porumb s-a amanat. Cum ramane pentru azi?

    RăspundețiȘtergere
  31. Fizioterapia cu porumb s-a amanat. Cum ramane pentru azi?

    RăspundețiȘtergere