luni, 16 septembrie 2013

Tendinţă de redivivus

Cronică târzie, fiind prins la înghesuială de începerea şcolii, cum tot la limita înghesuielii a fost şi jocul de vineri - şapte la şapte, fără Eugen, sosit neanunţat pe la jumătatea meciului, dar care s-a mulţumit să facă ture pe terenul de iarbă. Tineretul a făcut alegeri, cu următorul rezultat...

Echipa A: Paul, Luci, Motanu, Claudiu, văru' Dănuţ, Găbiţă, Popică.
Echipa B: Cătălin, Stelică, Bebe, Bogdan, Mitică, Ely, Vasea (zis şi Contondentul).

Vă spun sincer, cum am văzut echipele, am afirmat că batem lejer. Scorul final mă confirmă, deşi s-a conturat mult mai greu decât mă aşteptam. Iar asta şi pentru că eu (Găbiţă) am fost o semi-legumă după meciul în competiţie din seara precedentă, dar mai ales "după berea de după" (şi am meci şi joia viitoare...). Partida începe în nota de dominare a Echipei A, dar fără inspiraţie la finalizare, asta şi cu contribuţia obiectului sferic, unul mai uşor decât media, predispus să ia înălţime. Dar ambele echipe jucau cu aceeaşi minge, aşa că nici lui Ely nu i-au ieşit şuturile, în dreptul său nefigurând nici (măcar) un gol. Am folosit paranteza pentru că nu pot să scriu niciun legat!
Scorul este deschis împotriva cursului jocului, cu un "cap" perfect al lui Stelică, la o centrare a lui Ely din corner. Muncim din greu pentru egalare, Cătălin apără ce e de apărat, însă cele mai multe şuturi ale noastre nu sunt cadrate. Golul de 1-1 vine norocos, dintr-un penalty executat de Claudiu, în urma unui şut la care Bebe s-a apărat instinctiv cu braţul. Cătălin nu mai rabdă şi iese la atac, fazele se succed la cele două porţi cu finalizări diferite. La poarta Echipei A, ce nu e pe-afară apără Paul la Ely sau Mitică, în timp ce la poarta Echipei B încep să intre golurile. Claudiu strecoară un şut de la distanţă pe jos, văru' dă şi el tot pe jos, din unghi, două bucăţi între care intercalez şi eu un şiret din voleu. Acesta era singurul gol al meciului cu şut în forţă şi aşa avea să rămână până la ultima fază a meciului, cu Cătălin expediind o bombă din careu. Scor final, deci, A5-B2.
Foarte mişto cele două faze la care portarii îşi puteau marca gol unul altuia. Mai întâi Popică prinde o minge şi, fiindcă eram prea departe pentru a-mi pasa cu mâna, degajează cu piciorul, mingea cade la marginea careului şi sare pe direcţia mea, dar mă feresc în ultima clipă şi Bebe are şansa de a respinge involuntar cu capul! În replică, Bebe anticipează o lansare la limita careului şi degajează, mingea căpătând o traiectorie cu boltă care se termină chiar la îmbinarea barelor.
Nu-mi permit să ratez relatarea altor două faze, de data asta de la bere... Mihai Tenismanu apare la consumaţie cu o rachetă, iar Motanu o testează pe capul lui Popică, numai că în loc de racordaj nimereşte cu rama, aşa că din ochelarii de soare ai lui Popică zboară o lentilă! Noroc că ochelarii erau de-ăia inestricabili, de tarabă, care se repară singuri. A doua fază e de generic... La plecare, Mitică face pe ecologistul, aplecându-se să adune berile moarte, dar se ridică atât de brusc, încât mărul de deasupra îi trage o cracă în cap, doborându-l la pământ atât de repede, cum nici Paul în zilele lui bune n-a reuşit vreodată! :)

41 de comentarii:

  1. vineri am prins una din zilele slabe și noroc cu Paulică de m-a scos de câteva ori. iar cele două ratări din atac arată că dacă joci prea mult prin apărare îți pierzi mâna. adică piciorul...

    RăspundețiȘtergere
  2. cioara borâtă tot zdreanță bășinoasă rămâne la caracter. după ani de zile de furăciuni pe față (oare de ce l-o fi luat pe Lubos Michel în staff???), Șahtiorul o cam ia în gură, cu un punct în trei etape. ghici ce face lucescu? meciul trecut pleacă direct la vestiar, acum refuză scârbit mâna întinsă de antrenorul advers, pe motiv că ăia au tras de timp.

    ce ar fi vrut? să i-o tragă la bot? pardon, rât.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bucescu=tigano+dinamo.asta explica acest caracter /

      Ștergere
  3. Si la Steaua sint colorati.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi17 sept. 2013, 11:21:00

    Sa nu uiti sa pui hrean la muraturi!

    RăspundețiȘtergere
  5. am văzut pe bet-at-home doi băieți care au jucat câte o juma de euro și au câștigat opt mii!!!, cotă peste 16.000. primul a luat numai meciuri de hochei, vreo 20 de bucăți, iar al doilea de toate (și întinse pe o săptămână) de la finala de la us
    open, până la villareal-real, jucat 1x și inter-juve, tot 1x.

    în altă ordine de idei, am citit că se caută fotomodele, la 1,75 - 1,78 înălțime și în jur de 55 de kile. Serena Williams e acceptată doar pe jumătate, cu șaptejdekile la 1,76, iar o bijuterie gen Penetta e considerată prea grasă, cu 1,73/57. sunt curios dacă Mitică se încadrează!?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Juriu concurs frumusete17 sept. 2013, 20:44:00

    Raspunsul este ca Mitica se incadreaza dar il strica figura. Sanse mai mari ar avea Lucica la categoria plus 100.

    RăspundețiȘtergere
  7. Reghe isi cauta o sacosa mai mare ca sa ii intre toate golurile care o sa le dea nemtii.

    RăspundețiȘtergere
  8. ce ma enerveaza taranul ala de Ronaldo!cum le da el goluri la turci si-i strica pronosticul lui motanu.taranu dracului!cum, care taran? Ronaldo,desigur

    RăspundețiȘtergere
  9. Vasea-Contondent? Sunt putin dezorientat.Cum sa inteleg afirmatia? Va rog dati mai multe detalii!

    RăspundețiȘtergere
  10. Azi am schimbat câteva mingi cu Mitică la ping-pong. Nu se mişcă rău, pre mulţi va popi(că)!

    RăspundețiȘtergere
  11. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi18 sept. 2013, 20:44:00

    Buna dimineata Zacusca! Vezi ca a bagat gogosari proaspeti la aprozar.

    RăspundețiȘtergere
  12. 1 la Schalke, Milan, Chelsea și Atletico, x2 la Arsenal, cotă 5,05.

    Taviță, poate nu știi. Vasea a mai făcut încă o victimă prin jocul lui involuntar (sau nu...) cotonogist. cică acum te așteaptă pe tine!

    pro-motane, ești pe sufletu meu.

    RăspundețiȘtergere
  13. min 65,plancarda mare pe stadion la nemnti,popica stai in targ cu papuci,si lasa fotbalu,daca te vedeau aia care a inventat fotbalu,le parea rau ,ca au inventat asa ceva,si ca na-u inventat bonba atomica

    RăspundețiȘtergere
  14. min 65,plancarda mare pe stadion la nemnti,popica stai in targ cu papuci,si lasa fotbalu,daca te vedeau aia care a inventat fotbalu,le parea rau ,ca au inventat asa ceva,si ca na-u inventat bonba atomica

    RăspundețiȘtergere
  15. min 65,plancarda mare pe stadion la nemnti,popica stai in targ cu papuci,si lasa fotbalu,daca te vedeau aia care a inventat fotbalu,le parea rau ,ca au inventat asa ceva,si ca na-u inventat bonba atomica

    RăspundețiȘtergere
  16. Luci, te-a cam luat Cristi...

    RăspundețiȘtergere
  17. Cica Reghe a fost prevazator si si-a cumparat o sacosa mare si pentru meciul cu Chelsea.

    RăspundețiȘtergere
  18. Vasea, Mitica, Motanu, Popicu si restul de stilisti vad ca ati luat vacanta!

    RăspundețiȘtergere
  19. Stilistii luara vacanta de multisor (sunt pe tot felul de riviere), in schimb, papagalii hiperactivi stau agatati de sarma toata ziua si bat campii...

    RăspundețiȘtergere
  20. Stilistii luara vacanta de multisor (sunt pe tot felul de riviere), in schimb, papagalii hiperactivi stau agatati de sarma toata ziua si bat campii...

    RăspundețiȘtergere
  21. culmea e că s-a văzut foarte bine la reluarea din spate că japonezul a lovit mingea mai degrabă greșit,(mai mult cu vârful) traiectoria fiind dreaptă și nu înspre interior. aia e, și io și Dan Cocoru înclinăm mai mult spre vina portarului.

    de acum înainte cam singura șansă, și aia mică, ar fi șase puncte cu Baselul, pentru că țiganu vine chitit.

    îl las pe Siliboy să doarmă, pe Cristi să le răspundă dinamoviștilor și poate pe Marin să tragă o poezie.



    RăspundețiȘtergere
  22. Aseară, am pierdut tot cu 1-0, ca şi Pandurii, dar în faţa campioanei în exerciţiu. Cu ceva noroc, am fi putut egala pe final, dar n-ar fi fost prea meritat, oamenii au avut şi două bare, plus că ne-a salvat portarul în destule rânduri. Vestea bună e că n-am mai fost la bere, deci azi mă prezint în condiţii aproape normale. Vestea mai puţin bună e că mi-am luat încălţări noi şi, ca să nu mai risc răni ca la ultimele două perechi, mi le-am luat cu un număr mai mare şi până mă obişnuiesc controlul e aproximativ.

    RăspundețiȘtergere
  23. Vestea buna e ca pot sa-ti trimit un control.Vestea si mai buna (pentru mine) e ca azi am meci la Ateneu.

    RăspundețiȘtergere
  24. Vestea buna e ca pot sa-ti trimit un control.Vestea si mai buna (pentru mine) e ca azi am meci la Ateneu.

    RăspundețiȘtergere
  25. Pentru a va face invidiosi, va spun si programul de azi de la Ateneu:
    -partea I-a - simfonia nr. 5 pentru tambal, ocarina si dramba.Interpreteaza Orchestra regala de casa mare "Cioara alba" a lui Nae Botsubtire.
    -partea a II-a - manele cu Salamu minune, Gogu cascaval, Ticu marcabanu, Sisu lamalata,Afrodita buricdeaur, Platina stomatologica, s.s.

    RăspundețiȘtergere
  26. Pentru a va face invidiosi, va spun si programul de azi de la Ateneu:
    -partea I-a - simfonia nr. 5 pentru tambal, ocarina si dramba.Interpreteaza Orchestra regala de casa mare "Cioara alba" a lui Nae Botsubtire.
    -partea a II-a - manele cu Salamu minune, Gogu cascaval, Ticu marcabanu, Sisu lamalata,Afrodita buricdeaur, Platina stomatologica, s.s.

    RăspundețiȘtergere
  27. Apropos, aveti grija ca azi s-a anuntat cod rosu spre vinetiu.

    RăspundețiȘtergere
  28. Apropos, aveti grija ca azi s-a anuntat cod rosu spre vinetiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ecoul asta e de la scrisul care o ia inaintea gandirii iar codul vinetiu e de la culoarea gingiilor astora dintre voi ce inghesuie concertele mai sus mentionate.

      Ștergere
  29. A, am luat şi minge nouă, de la Adidas, replică la aia cu care se va juca în Brazilia. Şi azi rămăsese că ne băgăm la tenis, dacă vremea ne permite. Până acum, ne permite.

    RăspundețiȘtergere
  30. Ajutati-l pe Cristi !!!20 sept. 2013, 11:23:00

    Daca nici anul asta nu-l trimitem pe Cristi la alfabetizare, nu mai are nicio sansa sa invete sa scrie in limba romana. Si cand ma gandesc ca are pretentia ca stie germana.

    RăspundețiȘtergere
  31. L-am ajutat pe Cristi!!!20 sept. 2013, 12:00:00

    Stie, domne,sa citeasca etichetele sa spuna danke shoshon sa numere pana la trei pe degete si sa ceara o tigara.ce ii mai trebuie?

    RăspundețiȘtergere
  32. Riesling, Traminer, bestseller-uri germane.

    RăspundețiȘtergere
  33. Am ramas dator cu finalul(apoteotic): " Sutirea din serai", cu Medeea Haricleea gonoreea si vestita metomatroana soprana Virginica nu mai este".

    RăspundețiȘtergere
  34. Pentru ca inca e "cald", fac si eu un scurt comentariu despre jocul de miercuri. Cu mai bine de 10min.inainte de marcarea primului gol Steaua incepuse sa-si arate clasa, adica controla situatia si se vedea clar ca era foarte probabil sa si inscrie. Nemtii aratau asa cum de altfel si sunt, echipa de locul 4 la ei si de 2 la noi. Are dreptate Motanelul, chinezul ala a centrat exact cum juca Schalke in acele momente. Cand ti-o faci cu mana ta intr-un moment cand domini adversarul si totul mergea spre un rezultat favorabil, e foarte greu sa rezisti. Asta o stim si noi astia din Agrononie. O fi avut un plasament gresit Tatarusanu, dar fundasul nu face fenta si lasa mingea sa treaca, el fiind in fata portii. Asta e, ceasul rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bai ononie,se spune agronomie si fundasul nu a facut nici o fenta si nu a vrut sa lase mingea sa treaca,in vecinatatea portii aparatorul face ce striga portarul.daca nu cumva amandoi se antreneaza in agrononie bai agro-non-sensule/ fenta e doar in capul tau si las-o satreaca ,sa aiba loc urmatoarea fenta ca altfel gaseste caseta doldora/

      Ștergere