sâmbătă, 7 septembrie 2013

Dă și mie doi lei

Meciul terminat, combatanții răspândiți care încotro la umbră cu o sticlă în față, cronica pe jumătate scrisă, cu un titlu demn de filmele indiene cu happy-end "Domnului Profesor cu dragoste", scenariul și regia Mitică Căpitanu, goleador de meserie. Acum nu știm exact cine o fi misteriosul domn cu dedicația, nea Marinuș în persoană sau altcineva cu ceva mai multă școală și momentan lipsind din localitate, cert este că totul s-a schimbat cu 179 de grade, odată cu apariția intempestivă și pe bicicletă (una roșie, de damă!?!) a altui erou de desene animate, cunoscut sub numele Sudoru. Care m-a servit din prima, înainte chiar să-i mărturisesc că nu mi-a fost dor de el, cu replica din titlu. Voia și omu să-și ia și el o bere și n-avea prea mult mărunt la el...
Dacă personajului de mai sus nu i-a simțit nimeni lipsa, în afară de mama-soacră, ipochimenul ștergând-o pe furiș cu banii pe butelie, nu la fel se poate spune despre alt vechi mohican, alias Bețișor, reintegrat la bază pe post de titular, deocamdată în poartă. Iar revenirea sa a coincis cu prezența-record a anului, optsprezece amatori de joacă, de nu mai știa Silică pe ce degete să-i mai numere. Evident, ca de obicei în ultimele luni, s-a purces la alegeri, din câte am înțeles fratele Claudiu (care a șters-o înainte de final, făcând pe supăratul, motiv să "uite" de taxa pentru teren), cu fratele Eli, iar gurile rele spun că acesta din urmă l-ar fi acuzat pe mentorul său Cătălin de trădare, spunându-i că nu va mai juca niciodată (adică vreo două săptămâni...) cu el. Iată și echipele, denumirile lor fiind alese după ceea ce ne inspiră cei doi căpitani de conjunctură:
Echipa Lolek: Cătălin, Bebe, Ciulică, Eugen, Mitică, Claudiu, Lucică Messi, Bogdan, Stelică
Echipa Bolek: Bețișor, Paulică, Motanu, Virgil, Silivache, Eli, MMM, Gazel, văru Dan
Popor mult, așa că s-a încercat să se joace pe terenul mare, măcar pentru o repriză, înainte de a venii copiii la antrenament. Astfel, scorul la pauză a fost 1-0 pentru loleci, gol Lucică cu un șut frumos din alergare, deși bolecii au dominat mai mult și au ratat incredibil, cele două primadone chiar singur-singurele cu Cătălin, ca de obicei imperial. Mutarea pe sinteticul mic a generat, culmea, parcă ceva mai mult fotbal, iar bolecii, cu o apărare în care au excelat Virgil și Paulică (pe un post inedit, acela de fundaș-stânga) au împins și mai mult jocul și au întors scorul la 3-1, goluri Eli, văru și Găzel, cu o boltă pe spate, care i-a mai spălat din păcate. Spuneam aceasta pentru că ieri l-am văzut cam absent din joc, probabil cu gândul la cinstea ce urma să i-o facă după meci MMM, alias Marin Mână Moartă, proaspăt proprietar de Opel, aceasta după ce și-a vândut pempărșii, bicicleta  și abonamentul  reatebe ca să facă rost de numerar.
Meritul lolecilor este că nu s-au lăsat copleșiți de scorul nefavorabil și omul în minus și au început să preseze, aceasta și pe fondul apatiei mimozelor adverse. Astfel, două șuturi lângă bară, ambele la colțul scurt, autori Mitică, respectiv Bogdan, execuție oarecum ratată, după o pasă primită de la Cătălin, au confințit o remiză echitabilă, pe care eu personal o privesc chiar ca pe o mare victorie. Când îi ai drept coechipieri pe gemenii autogolului, și un punct e foarte bun... 


41 de comentarii:

  1. Doi lei e cam mult...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca juca Sahtiorul cu Steaua nu ii dadea mai putin de cinci boabe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa ia dat lu timisoara ,sahtiorul.intr-o cupa euro.acu cativa ani.bai imulte-scule\

      Ștergere
  3. Sunt curios daca inflatia de amatori de fotbal se va mentine si vinerea urmatoare.
    D-le Bolek(semeni mai mult cu el,inspirata denumirea celor doua echipe.
    Consider ca atitudinea pozitiva si mobilizatoare a lui Catalin a dus la revenirea echipei sale.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu credeam că Vasea a prins desenele animate cu Lolek și Bolek. io știam că el se uita mai mult la Mihaela.

    iar lu băiatu asta cu Dinamo vreau să-i zic un singur lucru. întâmplător, am văzut ultimul meci al Șahtiorului, 1-1 acasă cu Harkov. ca de obicei, arbitrul (sub privirile fixe ale lui Collina, șeful lor!!!) a oficiat impecabil, doar că n-a dat două penaltiuri pentru oaspeți și vreo trei cartonașe galbene gazdelor iar Srna a stat pe teren cel puțin o oră în plus față de cât merita. așa că, nea Mircea, ciocu mic!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. tentantă cota de 1,65 că Serena nu câștigă cu cel mult cinci ghemuri mai mult decât Azarenka în finală.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa magnifica victorie cu Ungaria(care putea fi chiar 5-6 la zero) vin turcaletii.
    Turka bre ce facem maine seara?!?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristocea fiule, trebuie sa iti spun ca meciul de maine seara cu turcii, dupa parerea mea, este cam grelut, mult mai greu decat cel cu ungurii. Si ca sa o iau pe urmele Razvanului daca facem un egal suntem buni;). Despre meciul de vineri intre loleci si boleci destul de tensionat, faze multe la poarta noastra, mai putin a lor iar Eugen (tasu) juca cu Claudiu(fisu) de nu aveau nici o treaba cu fotbalul, de cealalta parte Ely (fimiu :)) era paralel cu jocul. Acum si pentru cei care nu au asistat la meciul secolului trebuie sa precizam ca am avut in tribuna fete tinere care isi sustineau iubitii iar ei trebuiau sa demonstreze:)).

    RăspundețiȘtergere
  8. și mie mi s-a părut că juniorii au fost pafariști, dar am crezut că doamnele sunt cu Marinuș, mai ales că le-a arătat figura aia a lui cu căzutul în fund.

    cum Vasea a cam început să tremure pe el, l-am adoptat pe Găbiță. două beri după victoria cu Ungaria, una dacă batem mâine și încă una dacă bate Djokovic la noapte.

    RăspundețiȘtergere
  9. Gemenii autogolului se stiu bine, Motanu si Mitica. Colegi de clasa le sunt Ciufulan si Catalin, care repeta clasa pentru gramatica.

    RăspundețiȘtergere
  10. RAFA NADAL("taranoiul"cum ar zice Motanu),cu toate ticurile sale enervante,este cel mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  11. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi10 sept. 2013, 15:19:00

    Asta te pomenesti ca deja pune muraturi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru cei mai tineri parca erau Bobek si Lolek. Sper sa nu ma insel. Nu ca ar avea
    importanta in derularea faptelor. In rest doar de bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Informatie Utila10 sept. 2013, 21:22:00

    Lesinatul = Leguma = Bun pentru muraturi sau facut zacusca maro-maro

    RăspundețiȘtergere
  14. Am cacarisit-o;de la baraj acum patru zile, am ajuns la demisia...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact cum spuneam Vasea, daca faceam egal .... Sa stai intr-un jucator la mijlocul terenului? e foarte greu. S-a vazut absenta lui Bourceanu (parerea mea).

      Ștergere
  15. Două replici care mi-au plăcut la concursul absolvenţilor de teatru...

    Un concurent către juriu: "Voi oricum alegeţi prost. Nu văd de ce nu m-aţi alege pe mine!" :))

    Altul, într-un scheci despre gagicile cu care avea blind date: " E aşa de scundă că află ultima dacă plouă!" :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Asa se intimpla cind bagi prea multi jucatori de la Steaua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu asa se pune problema. De la Dinamo, cat sunt eu de dinamovist, nu ai pe cine sa iei deocamdata, de viitor pare Rotariu dar mai vedem. Am mai avut noi ,,Printul (Adi Cristea), Diamanat (Cernat)'' si altii.

      Ștergere
    2. tem-bel-esti/sau sunny-te-tii/

      Ștergere
  17. Mergea băgat Alexe în loc de Gigel Bucur. Deşi nici ăsta nu se mai pune că ar fi la Dinamo...:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Cred ca trebuia umblat la soft si la viteze.Nici pipota nu i-a tinut.

    RăspundețiȘtergere
  19. Cred ca trebuia umblat la soft si la viteze.Nici pipota nu i-a tinut.

    RăspundețiȘtergere
  20. ceea ce regret cel mai tare e că n-am ciugulit și io ceva de pe urma unui meci pe care eram convins că îl pierdem. nu mai am bani în cont, dar puteam să mă duc să joc la o casă de pariuri. chiar dacă nu aveam curaj să pun victorie a oaspeților combinată cu mai puțin de 2,5 goluri, cotă 5,20, măcar mergeam o sută pe turcaleți, cotă 3,20.

    asta e, unii sunt fraieri.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce i-ati facut lui Mitica de nu mai zice nimic ? I-ati interzis sa vorbeasca ? N-a mai gavarit de luni de zile. L-a pus Popicu in banca intai si i-a interzis sa scoata o vorba.Bravo, dom profesor !

    RăspundețiȘtergere
  22. Mai nou domn profesor li se spune la repetenti?

    RăspundețiȘtergere
  23. se pare că mâine ne strecurăm prin ploaie.

    RăspundețiȘtergere
  24. Daca pleaca Reghe la nationala se duce si Steaua unde ii e locul.Pe cinci sau sase.

    RăspundețiȘtergere
  25. Aseară, pe ploaie, Mihai ne-a tras prima ţeapă în competiţie, dar şi fără el noua echipă a administrat un 5-0 unei proaspăt promovate.

    RăspundețiȘtergere
  26. Şi apropo de ploaie, sper să nu vă sperie norii ăştia ameninţători. Cristi-gaze are meci în competiţie cam când terminăm noi berea, poate mergem să-l vedem, că doar e în cartier. Prilej să începem altă bere.

    RăspundețiȘtergere
  27. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi13 sept. 2013, 12:55:00

    Se pare ca este o problema cu mustele pe teren. Tavi ce mai astepti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca o informatie utila13 sept. 2013, 14:52:00

      Mustelor le place zacusca maro-maro. D-aia sunt pe teren.

      Ștergere
  28. Al doilea comentariu al meu de dimineaţă era al 36-lea. Când am intrat acum, am văzut că erau 37. Ştiţi ce mi-am zis? Ăsta n-are cum să fie Luci... :)))

    RăspundețiȘtergere
  29. Azi e vineri 13 iar ploii nu-i merge prea bine. Asa ca profitati dragilor.Distractie placuta.

    RăspundețiȘtergere
  30. Noapte buna nea Conopida!

    RăspundețiȘtergere