luni, 7 octombrie 2013

O neverosimilă răsturnare de scor

Am întârziat şi la meci, şi la cronică. Atunci să fie scurtă... Echipele iniţiale:

Echipa X: Beţe, Bebe, Stelică, Bogdan, Cătălin, Mitică, Găbiţă
Echipa Y: Gabi, Motanu, Luci, Paul, Claudiu, Ely, Popică.

La prima vedere a echipelor negociate de Mitică şi Ely (!), am zis că luăm bătaie sigur. Şi aşa ar fi fost dacă nu am fi asistat la una dintre cele mai bizare răsturnări de scor din istoria fenomenului de ziua 5. S-a mai dat gol la ultima fază, dar două goluri la ultimele două faze? Nu-mi amintesc, mai ales că au fost reuşite de echipa condusă cu un gol la momentul respectiv!
Succesiunea golurilor a fost următoarea: 0-2, 1-2, 1-5, 2-6, 7-6 scor final! Popică s-a proclamat autor a 5 goluri după socoteala de la cârciumă (două cu capu'... două la pomană... parcă încă unu' cu picioru'...). N-am putut să-l contrazicem la momentul respectiv, dar după aia ne-am amintit că Ely a dat şi el un gol, o reluare cu latul din prima, la o respingere, lângă bară. Iar Motanu s-a trecut şi el pe listă cu o minge trimisă la bătaie pe poartă, pe care portarul din momentul respectiv, Bogdan cel cu părul mov (!), a vrut s-o degajeze din voleu!
În ce ne priveşte pe noi, icşii, ne-am lovit de barajul lui Gabi, care a ajuns în două rânduri cu piciorul lângă bară, din semişpagat! Eu (Găbiţă) am reuşit să strecor două mingi din unghi (golurile 1 şi 5, cred), dar am ratat una clară cu juma' de poartă goală, plus o foarfecă pe lângă, Bogdan a deviat şi el una în poartă în stil Popică, după două şuturi în plopi Mitică a nimerit una cu ascuţitu la vinclu, Cătălin a înfipt şi el o boabă şi iată-ne la 5-6. Dar să nu anticipiez...
La scorul de 1-2 sau 1-3 apăruse şi Eugen, anunţat, aşa că a intrat la igreci şi Luci a trecut la noi. Deşi trendul a mai continuat până la 1-5, se poate spune că până la urmă a contat un om în minus în apărarea unora şi altul în plus în apărarea altora. După 2-6, când icşii au început să reducă din handicap, igrecii au avut destul ghinion, lovind bara de câteva ori din situaţii clare. Eugen a trimis o bombă cu efect invers decât la Roberto Carlos, adică mingea era pe cadrul porţii, dar fugea de portar, spre bară. S-a oprit la împreunarea barelor! Pe urmă, la cea mai frumoasă fază a meciului, Claudiu a recuperat la marginea careului propriu, a driblat tot până la celălalt careu, de unde a trimis în bara laterală... Pe urmă, pe la 4-6, deci când încă se aflau la conducere, a început şi Motanu să tensioneze atmosfera, luându-se de puşti şi făcându-i proşti. Măcar fraieri să-i fi făcut, suna mai altfel...
Şi aşa am ajuns la momentul culminant. Meciul stătea să se termine, aşteptam din clipă în clipă să intre antrenorul cu juniorii şi să ne dea stingerea. Nişte igreci încercau să pună capăt meciului arbitrar, ca de multe ori în trecut, dar faptul că acum există un reper clar pentru final i-a împiedicat. Motanu chiar ieşise pe margine, îşi îmbrăcase bluza de trening, dar văzând că restul joacă a revenit în teren în plină presiune a icşilor, a ajuns lângă Mitică, dar n-a putut interveni la o centrare pe care Mitică a reluat-o în plin cu capul, direct în pieptul lui Gabi, de unde a sărit norocos în poartă: 6-6! Era un rezultat prea bun pentru icşi, aproape nesperat la un moment dat. Atunci, antrenorul de juniori anunţă ultima fază... Se joacă, atacă unii, atacă alţii, mingea iese în aut lateral pentru igreci. Motanu zice iar gata, dar Claudiu îi explică, foarte corect, că ultima fază înseamnă până la aut de poartă sau gol, şi execută autul. Icşii recuperează, mingea ajunge... da, la acelaşi Mitică, aflat în poziţie "tipică de Popică", şiiiii... GOL!
7-6, incredibil şi, de ce să nu recunoaştem?, cam nemeritat! Ciudat, în momentul în care mingea intra în poartă, Claudiu se aşezase pe bancă! De ce oare, din moment ce chiar el explicase cum e cu ultima fază?! Nu se ştie... Şi uite aşa s-a scris istoria acestei neverosimile răsturnări de scor.

25 de comentarii:

  1. Salve,
    Le-am explicat duminica tinerilor Claudiu si Ely cum sta treaba cu acest sport;)). Concluzia a cam fost urmatoarea : ,,Mai putin din gura si mai mult din picior,,. Vineri cum a zis si Gabitza a fost o rasturnare incredibila, dar trebuie sa recunostem ca i-X-ii au avut si atitudine (nu ne-am certat, nu ne-am injurat si am sperat chiar la 1-5 si 2-6). Oricum felicitari ambelor echipe pt jocul prestat cu o nota de 10 pentru bunul meu coleg de echipa, Mitica, care vad ca si-a dat drumul ....... la joc,bineinteles.

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca o data se dovedeste ca atunci cand Catalin si Gabita sunt coechipieri,de regula echipa lor castiga!
    Parca ar fi fost frumos si daca l-ascultati pe Motanu si terminati la egalitate...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, n-a fost chiar scurtă cronică, pentru că m-am excitat pe parcurs! :)
    Să nuanţez puţin, am spus că am învins nemeritat, dar mai aproape de adevăr ar fi fost că nu meritau să piardă ceilalţi.

    Şi am şi de data asta o completare, de la TABLE! S-a inaugurat sezonul la nea Nicu şi am jucat nişte table uriaşe, ca format. În primă instanţă am ciupit de nişte beri de la Popică şi Bogdan, dar la revanşă am luat bătaie de la amândoi fix la aceleaşi scoruri!! Deci s-a terminat la egalitate perfectă, aşa cum ar fi trebuit de fapt să fie şi la fotbal...

    RăspundețiȘtergere
  4. Amicul babelor7 oct. 2013, 20:30:00

    Pustii au numai vrajeala in cap si strica jocul de fiecare data. Iar daca scapi de Mitica dai peste fratele lui si iar e rau.

    RăspundețiȘtergere
  5. întâi de toate, merită apreciată poziția elegantă a cronicarului în privința victoriei icșilor. apoi:
    - am început să-i călăresc pe cei doi frați încă de la 6-3, pentru că Eli a făcut cel mai slab joc al lui în Aronomie. aport în apărare sau la mijloc zero, ratări uriașe singur cu Bețișor (tatăl vostru, vineri!), mingi pierdute în terenul nostru în fața primului(!!!) adversar, după care am luat gol, gură mare și amenințări că se cară. nu zic că îi plătim terenul sau că ar trebui să îi respecte pe cei cu mult mai în vârstă, dar măcar să îi aprecieze pe cei care pun osul la joc și sunt carne de tun pentru șuturile adversarilor, pe când el se plimbă cu mâinile în buzunar, bucuros căi face pe unii care foarte bine îi pot fi și bunici!!!
    - Claudiu n-a strălucit nici el, plus că a făcut și dubla tâmpenie din final, iar Marinuș, care ar fi putut fi eroul meciului, a preferat să vină în apărare, unde mai mult încurcă, plus că nu e în stare să dea o pasă până în terenul celălalt
    -păcat de Gabi și de Paulică, foarte buni, dar păcăliți de vreo două ori de vulpoiul Găbiță
    - dincolo, pe lângă Cătă și Găbiță, mari merite are Mitică (ăla de-l lua la p...ă Eli...), care și-a revenit din pumn și a terminat senzațional

    în final, io am ieșit la 6-6, ca de multe alte ori la egal, dar s-a venit cu năzbâtia aia cu ultima fază, am jucat cu doi oameni în minus (domnul Claudiu păștea pe margine) și am furat-o. asta e...

    RăspundețiȘtergere
  6. și încă ceva. din zece meciuri Găbiță + Cătă într-o echipă iar frații în cealaltă, fac pariu pe orice și după aia mi-o și tai că puștii nu câștigă mai mult de două. mentalul îi trădează...

    RăspundețiȘtergere
  7. Băbăieţi, e foarte clar - iar ce spun acum nu e în avantajul meu, ci al jocului - eu şi cu Cătălin trebuie să fim în echipe diferite, fiecare cu câte un puşti. E drept, câteodată vine doar unul dintre fraţi, altădată vin amândoi, dar apare şi văru' Dănuţ, atunci e mai greu de făcut echipe. Vineri, cred eu, au fost echipe atipice, într-o parte doi tineri teoretic predispuşi la efort, iar în alta unul care nu poate duce tot meciul la acelaşi nivel şi altul care vine după accidentare. Scorul final este în mare parte rezultatul hazardului, abia apoi vine atitudinea. Şi apropo de atitudine, şi fraţii sunt capacitaţi dacă au pe unul mai bătrân la susţinere.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mesajul meu de mai sus a fost postat înainte de ultimul al lui Motanu. Ne şi apropiem în unele chestiuni, dar ne şi depărtăm la concluzii. Până la urmă, rezultatul de vineri a fost rezultatul unui concurs de împrejurări toate favorabile nouă. Cam la fel cu arbitrajul de la Vaslui pentru Steaua...:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe de altă parte, şi în penultimul meci Motanul a avut de comentat când am nimerit eu cu Ely. Înţeleg că am voie numai cu Claudiu. Ne întoarcem la pinguini vs. pelicani? :)

    RăspundețiȘtergere
  10. PelicanRaduTanase8 oct. 2013, 01:10:00

    Yes, yes, ne vom intoartce....

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt anumiti jucatori gen: Eugen, Dan, Tudor si Gaze, care vin din cand in cand si care pot inclina balanta pentru o anumita echipa. Mi-as dori sa se revina la pinguini si pelicani dar trebuie sa tinem cont ca trupa pelicanilor s-a cam subtiat (Paul, Vasea, Cata, Popescu, Bete, Un tanar (Ely sau Claudiu) iar pinguniii (Mitica, Gaby, Gabytza, Bebe, Stelica, Lucica, Un tanar, Motanu) nu stau rau deloc. Mie imi plac provocarile,dar nu ma simt oke si chiar ma gandesc sa fac o pauza sa ma bag in poarta. Daca tinereii aveau o alta atitudine era oke, nici cu unii batrani nu-mi este rusine, am impresia uneori ca stam pe un butoi cu pulbere, prea injuram mult, prea cautam cearta din orice, eu nu zic ca am venit la teatru dar nici asa..... la noi si dupa meci inca mai zboara maciucile.

    RăspundețiȘtergere
  12. Faza: Stelica o ia in bot la un sut\ centrare de pe stanga apararii, mingea iese in aut, la care un celebru coechipier zice: nu acolo ma, nu acolo (tipic pentru el).

    RăspundețiȘtergere
  13. Umbla Tavi pe blog ca trintorul pe la stup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu nu o sa mai vin nu vreau sa va mai stric jocu

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cred ca nu e cazul sa exacerbam lucrurile. Si pe mine a zis Popescu ca ma injura (la fazele in care se urca pe mine ca vita de vie pe gard si tot el tipa), probabil ca o fi si facut-o dar pentru mine era vinerea libera si venisem sa ma relaxez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. radio fm ulanbator8 oct. 2013, 17:25:00

      ce e popescu? animal domestic viu s-au planta atarnatoare tipatoare?

      Ștergere
    2. radio xxx gaesti8 oct. 2013, 21:21:00

      e gaina flanbata

      Ștergere
  18. bai radio g(r)aesti, FLAMBATA

    RăspundețiȘtergere
  19. Se cearta meeeme cu familia prodan pe comisioane. Frumos!

    RăspundețiȘtergere
  20. Steaua e numai una10 oct. 2013, 12:48:00

    Am auzit ca dinamo vrea sa se joace cu mutu?!?

    RăspundețiȘtergere
  21. gata, cică e pe bune, de la Andorra nu joacă portarul titular și atacantul central, adică ca și cum la noi n-ar juca Ciuli Mână-n Nas și Marinică Mână Moartă.

    Federer (favorit 5!) vrea dar nu prea mai poate. Monfils s-a speriat de el și a pierdut patru mingi consecutive în tie-breakul setului 2, dar după aia l-a
    spart.

    Mai știe cineva ceva de Leșinatu? sau are probleme cu mama-soacră?

    RăspundețiȘtergere
  22. În sfârşit, mai apuc şi eu să scriu pe blog! Mai răruţ, mai ales de când am aflat că trebuie să port ochelari la citit şi calculator.
    Azi avem vreme i-de-a-lă, acum se joacă poate cel mai bun fotbal. Dar parcă ar merge şi de un tenis, nu? Vedem.
    PS - Astăzi nu mai întârzâi, m-am sculat (!) devreme si după vreo 5 ore am terminat lucrarea! :)

    RăspundețiȘtergere