luni, 4 martie 2013

Glonțul, pe la ureche...

Putea să nu fie deloc, putea fi mult mai rău. Orgolii exacerbate, dorința de a câștiga (sau măcar de a scoate un egal), mai vechile "simpatii" și, poate nu în ultimul rând, presiunea pusă de cei doi căpitani de echipă pot duce spre evenimente nu foarte plăcute. Depinde acum dacă cei prezenți și-au tras, singuri sau nu, semnalul de alarmă și vor deveni, dacă nu mai înțelepți, măcar mai puțin pătimași.
Ca de fiecare dată în ultimul timp, s-a apelat la alegeri, Găbiță preferând omul în plus, în formulă cu Paul, Mitică, Gabi, Stelică, Bețe și Marinuș, de partea cealaltă Eli cu Claudiu, Tudor, Răzvan, Bebe și Luci. Frații s-au înțeles mai bine ca de obicei, astfel că echipa lor a condus aproape în permanență, chiar dacă a jucat cam tot timpul pe contraatac. Găbiță a pus de multe ori în pericol poarta adversă, dar Luci a fost într-una din zilele sale inspirate, scoțându-i cel puțin trei-patru mingi în situații de unu la unu, chiar dacă la un moment dat a luat cel mai hilar gol cu putință, în urma unui șut anemic al lui Stelică. Cu plus merită trecuți Claudiu, foarte disciplinat tactic și cu câteva reușite deosebite și Bețe, două goluri (unul, cu călcâiul!) pentru un fundaș de meserie fiind o reușită mai rar întâlnită.
 Și totuși, obișnuita despărțire de Tudor a găsit echipele la egalitate, 5-5, moment în care s-a făcut rocada stabilită la început, Marinuș schimbând tabăra. Fraieretele a jucat cu ambiție, lipindu-se și la gol (evident, de la un sfert de metru de poartă) și astfel noua sa echipă s-a impus la final cu 8-7.
Plecarea, mai devreme decât era cazul. Să sperăm că va fi ultima de acest gen.

36 de comentarii:

  1. Ii cer scuze lui Gabita, pentru ca am iesit din teren, dar abia dupa aceea am vazut ca el pusese mingea la corner.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  2. aseara am avut meci an partea cealalta.pana la pauza,nu am jucat deloc,pentru ca era mai bine an formula care se juca,scoru era de 2-2 cu 10 min anainte de final ,am cerut sa intru ,pentru ca aia se aparau cu toata echipa,la primul contact cu mingia,la 20 de sec,am facut 2 adversari ,ridicand usor mingea peste ei,dupa care am tras din pirueta din cadere,portaru a sarit degeaba si ala care era pe linia porti nu a putut sa o scota,la urmatoarea minge al fac pe unul pe dreapta,siurmatoru, trece mingea de el si ma arunca 1/2 metri an aer dupa care nu am mai putut sa joc,deci am jucat 1min si jumate,dupa careau au iesit ceilalti la atac si au mai luat 4 goluri

    RăspundețiȘtergere
  3. Luci, mai bine ţi-ai cere scuze că mi-ai scos mingile alea din situaţie de unu la unu!
    N-au fost alegeri, ci convenţie cu puştii, dacă joacă împreună, eu să-mi aleg restul de oameni. Cu toate astea, n-am făcut echipă "nesimţită", de exemplu l-am lăsat pe Motanu dincolo, gândindu-mă că s-ar fi făcut direct vârf ca şi altădată când făcusem echipă de fundaşi. Pe Popică l-am luat cu condiţia să treacă dincolo când pleacă Tudor, deşi puteam să-l iau direct pe Tudor sau pe Bebe.
    A rezultat unul dintre cele mai echilibrate meciuri din ultima vreme, dar parcă prea s-a strâns ghinionul ciucure într-o singură parte! În timp ce la fazele alea din unghi Luci n-a desfăcut deloc picioarele, parcă era fată mare, Beţe a luat două goluri printre craci din situaţii similare, Paul a mai luat şi el unul pe sub picior când a vrut să pună stop, la altul a venit Tudor din piaţa Matache şi a împins mingea dintre portar şi fundaş care se invitau reciproc... şi uite că dintr-o suflare am enumerat jumătate din golurile primite! Iar pe faza de atac, cred că ajunge atât: Mitică, zero goluri! Că a fost accidentat, că a fost deocheat, fapt e că la meciul ăsta nu s-a remarcat nici măcar prin ratări! O singură fază ne-a reuşit împreună tot meciul, când mi-a returnat bine la un-doi şi am înscris. În rest, au ieşit mai bine la pase Beţe (2 goluri), Stelică şi Gabi (câte un gol) şi Paul, dar care nu s-a lipit de gol la vreo două pase în careu, iar o reluare cu capul i-a scos-o Luci de sub bară. Să mai adaug şi două faze în care scăpam singur cu Luci, de data asta central, rezolvate de Motanu prin "exemplare" intervenţii de ultim apărător: fault şi henţ intenţionat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Parca unii aveau interzis pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  5. Din cele scrise(mai ales de catre Gabita),inteleg ca atunci cand "grande Capitan"-alias Mitica nu este in forma,nimic nu e-canci victorie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Va rog sa il lasati in pace pe Mitica.La el si la Tavi nu conteaza cum joaca,sunt alesi la numar si protejati ca speciile pe cale de disparitie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Docent, ai inteles pana la urma cum se obtine sfertul impartind la 5 ? Prostovane!

    RăspundețiȘtergere
  8. motanu către Găbiță5 mar. 2013, 23:40:00

    la faza cu hențul oricum ați dat gol, cât despre fault, m-am trezit pe contre-pied, cu piciorul sus. oricum, meciul ăsta m-ai făcut varză.

    RăspundețiȘtergere
  9. motanu neparior5 mar. 2013, 23:43:00

    cu zdrențele alea din apărare Șahtiorul nu ia nici cupa româniei. Raț, și el, dormitor la două boabe.
    dincolo, îmi pare rău că s-a calificat o echipă iar cocalarii chiar au șanse la Ligă. Ciudat, cum arbitrul turc tot elimină la jucători din Anglia, șase bucăți în ultimii doi ani!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am început şi returul la competiţia aia greaua, cred că este primul 0-0 din istoria echipei! Dar a fost cu liderul, prilej cu care a şi pierdut primul loc. Mihai s-a văzut prima dată la faţă cu noul fundaş, dar s-au completat perfect.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cât despre Manchester cu Real, ar trebui să fiu mulţumit, aveam 2-1 şi 2-2 scoruri corecte pentru spanioli, dar eliminarea aia de rahat mi-a stricat toată plăcerea cu care mă uitam la meci.

    RăspundețiȘtergere
  12. Se spune ca arbitrul este suveran pe teren;in cazul nostru,turcaletul a fost chiar sultan!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cristi, joaca de luni a fost in locul celei de marti?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  14. Luci, aia de marţi a rămas la locul ei, cu Biciclistu. Cristi zice de aceeaşi competiţie de care povestesc şi eu, are şi el echipă. Apropo, mai sus m-am înşelat, primul 0-0 din istoria echipei a fost în tur, ăsta a fost al doilea. Cam des!

    RăspundețiȘtergere
  15. Va propun un exercitiu (democratic) : la o injuratura - 1 leu; banii se strang si se pun pe masa la nea Nicu, pentru uz comun(bineinteles ca cine nu vine la nea Nicu pierde).
    Vinere urmatoare : o injuratura = 2 lei.
    Ce ziceti?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  16. O intrebare: Care mai este starea si statutul terenului mare, cu iarba adevarata?

    RăspundețiȘtergere
  17. Tavi,de ce intrebi? Vrei sa vii la pascut?

    RăspundețiȘtergere
  18. luci popescu,ar trebui sa castige la loto,ca sa plateasca,asta pentru injuraturi,pentru prostie,nici sa fie sultanu din brunei,si tot nu-i ajung bani.

    RăspundețiȘtergere
  19. Iarba-i verde, deasă, să tot pleci de-acasă, dar n-ai timp, eşti ocupat!

    RăspundețiȘtergere
  20. aztazi,sant fericitu posesor al unui bilet,la supriza,meciurilor din uefa,steaua invinge,cu 2-1 ,3-0,popescule plateste curentu,pana la 20,ca sa vezi si tu meciul

    RăspundețiȘtergere
  21. Pedagog la derbedei7 mar. 2013, 12:08:00

    Rau a ajuns blogul daca primiti sa mazgaleasca aici tot felul de handicapati gramatical pe care nu i-as fi admis nici la clasa pregatitoare.

    RăspundețiȘtergere
  22. Perlele lui Cristi-gaz ar trebui trimise la scolile din toata tara, sa fie aratate elevilor care nu se tin de scoala.
    Cred c-ar fi cea mai tare sperietoare.

    RăspundețiȘtergere
  23. la pauză eram deja convins că o să bată Steaua, nu de alta, dar deja pariasem x2 aproape imediat după gol. Silică e superfericit!

    RăspundețiȘtergere
  24. o zdreanță vagaboandă, cu rahat la gură (mă-sa-i spune Ștucan) zice că n-a fost penalti la Rusescu, ci cartonaș galben pentru simulare. și ta-su lui nespălatu ăsta pletos a simulat, da din păcate i-a ieșit un avorton.

    RăspundețiȘtergere
  25. Becali catre dinamovisti8 mar. 2013, 00:07:00

    Lasati-ne sa ne pregatim de Liga Campionilor!

    RăspundețiȘtergere
  26. STEAUA s-a obraznicit de tot si a batut-o si pe Chelsea,campioana Europei.Bravo baieti!

    RăspundețiȘtergere
  27. A fost penalti la fel de clar cum a fost cartonasul rosu dat lui Nani.Doar un arbitru din 10 l-ar fi dat.Oricum maciul a fost turca pe ouate.N-am vazut in niciun meci atatea pase gresite.Doar David Luiz si-a respectat blazonul, in rest...

    RăspundețiȘtergere
  28. Chiar a venit primavara! Astazi 8 Martie, este vineri si se va desfasura o noua etapa din intrecerea noastra. De asemenea este Ziua internationala a femeii. Ce coincidenta! Sa ne traiasca tuturor sarbatoritele.
    Imi vine in minte melodia Phoenix-ilor, "Muguri de fluier", cu niste versuri geniale. Le-am cautat, le-am gasit in forma lor originara si le expun mai jos.
    Distractie placuta astazi !

    "Imi simt sufletul
    Mugur de fluier,
    Ce-a doinit
    Cantec cu suier.
    Pentru zilele
    Ce-au fost trecute
    Pentru noptile
    Negre si slute.

    Am pornit
    Cu roua-n picioare
    Ca sa cant
    Un cantec de soare
    Pentru zilele zilele...
    Ce au sa vie...
    Pentru noptile noptile...
    Cu iasomie...

    Freamatul apelor
    Si fosnetul codrilor,
    In el se intalnesc
    Si sufletu-mi incalzesc.

    Hei, hei, verde e iarba, (asa e Gabita!)
    Soarele-i sus pe cer!
    Hei, hei, dusa e iarna,
    Cu dintii ei de fier!"


    RăspundețiȘtergere
  29. Serghei Karasev8 mar. 2013, 12:48:00

    Steaua - Chelsea 1-0
    Isterie, greşeli de arbitraj, un penalty acordat prea uşor au fost doar câteva dintre ingredientele partidei .
    Calificarea, cu siguranţă că se va juca la Londra.

    RăspundețiȘtergere
  30. Domnul Vasea,aveti dreptate cu Tavi,dar doar pe jumatate. Este incurabil!

    RăspundețiȘtergere
  31. văd că s-a cam contaminat blogul cu dinamoviști...
    nu-i nimic, după-masă-i facem o vizită lui nea Nicu.

    RăspundețiȘtergere
  32. apropo de penalti, iată fragmente din presa engleză. traducerea se face la cască.

    -Ryan Bertrand's clumsy challenge on Rusescu gave the referee no choice but to point to the spot. (Eurosport)

    - Rusescu struck his 23rd goal of the campaign after he was fouled by Ryan Bertrand.(BBC)

    - Iasmin Latovlevici's cross found Bertrand isolated on the wrong side of Raul Rusescu inside the six-yard box and as he trieed to retrieve the situation he pulled the striker to the ground.(The Sun)

    -Bertrand was ruled to have dragged down Raul Rusescu as he rose to meet a cross - and as last man he was lucky to escape with a yellow card. (Daily Mirror)

    - The full-back was panicked by the striker's presence and tugged him down as he sprang to connect. (Guardian)

    astea par a fi publicații englezești, așa că, cu tot respectul, ciocu mic!

    RăspundețiȘtergere
  33. Tavi, nu plagia, ca te dau cei de la Pheonix in judecata.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  34. Va rog frumos sa-i lasati in pace pe dinamovisti sa-si construiasca noul stadion in groapa de la Glina pentru a se putea pregati in liniste pentru Liga Campionilor!

    RăspundețiȘtergere