luni, 25 februarie 2013

Cu confirmare de venire

Iarna 2013 s-a încheiat cu o premieră, absolut toţi combatanţii de vinerea trecută au confirmat prin telefon că vor fi prezenţi la teren. Astfel, pe o vreme plângăcioasă, ne-am adunat 10 oameni, un număr apropiat de efectivul ideal de 6 la 6 pentru terenul mic. S-au făcut alegeri, iar pentru o imagine mai fidelă a ceea ce s-a întâmplat, echipele de mai jos sunt prezentate astfel: cei care au făcut alegeri sunt primii, apoi cei aleşi în ordine (reprezentatul echipei A alegând primul):

Echipa A: Ely, Motanu, Mitică, Stelică, Bebe
Echipa B: Găbiţă, Cristi, Gabi, Paul, Popică.

Scorul final a fost 10-15, meciul fiind extrem de disputat până la 10-10, cu avantaj când de o parte, când de alta. Echipa A a început în forţă, 2-0, 3-1, poate chiar diferenţă de 3 goluri la un moment dat, apoi echipa B a trecut într-un avantaj de 2 goluri, care a basculat iarăşi în favoarea Echipei A, aceasta trăindu-şi ultima perioadă de glorie la 10-8. În acest timp, portarul Popică a fost ciuruit din toate poziţiile, dar în special cu şuturi pe jos, cu şpiţul, cam jumătate din goluri fiind luate pe lângă picior, unele chiar atingându-l, plus un autogol când şi-a băgat mingea în poartă la un corner. Apoi, cu Paul în poartă, tabela s-a înţepenit la goluri primite, iar Popică a dat şi el două bucăţi din poziţia favorită. Această perioadă, în care s-a ajuns la 10-15, a fost destul de scurtă, marcată de reproşuri între cei de la Echipa A şi de epuizarea fizică a lui Ely (!), care nu a mai avut resurse să-şi încheie sprinturile cu goluri. Marcatori de la A au fost Ely (4, unul superb cu un voleu violent sub bară), Mitică (4, unul prin surprindere la colţul scurt, mingea susurând printre bară şi piciorul lui Popică) şi Motanu (1 gol, şut tare la semiînălţime de pe dreapta). La Echipa B, marcatorii au făcut cu schimbul, primele 7 goluri Găbiţă (unul după un slalom finalizat din unghi, cu călcâiul), apoi a urmat o serie de 6 ale lui Cristi, între care s-au interpus şi cele ale lui Popică. Două goluri care au cântărit greu, când echipa B era condusă, le-a dat Cristi pe acelaşi tipic: după respingeri din apărare, cu fundaş în faţă, a găsit din mişcare şi cracii adversarului, şi colţul porţii.
Nu vreau să închei până nu atrag atenţia asupra unui lucru: chestia cu "m-am supărat, îmi iau jucăriile şi plec" ar trebui evitată. La câţi am rămas, ieşirea unui om înseamnă the end of the game, e păcat de efortul de a ne strânge.

33 de comentarii:

  1. Pot spune că încep să trag foloasele sacrificării alcoolului! Cu 5 kile mai puţin decât anul trecut, pot duce un meci întreg, mai ales că m-am refăcut 99% cu problema de la pulpă (simt încă muşchiul cam rigid la rece). De exemplu, vineri am putut suplini în ultima parte a meciului urcarea în atac a lui Popică, ajutându-l pe Gabi, care rămăsese singur. Asta n-aş fi fost în stare acum câteva luni. Săptămâna viitoare începe şi competiţia la care trebuie să ating vârful de formă, de-aia sper să avem meci tare şi de Mărţişor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo baieti!Efortul vostru de a va strange
    si de a juca este de admirat.
    Ma bucur ca indemnul meu,in acest sens,a avut efectul scontat.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu m-aș fi lăudat mai mult cu călcâiul, mai ales că am ieșit cu lăbuțele pregătite să acopăr poarta dar l-am luat printre ulube.

    despre golurile lui Cristi, ce să mai zic, a dat PRIN fundaș. inutil să spun cum îl cheamă, dar îmi propun să fiu mai calm.

    RăspundețiȘtergere
  4. motanu neparior25 feb. 2013, 22:50:00

    te doare capul! Galata e condusă cu 2-0 la pauză și bate cu 4-2 (cota la victorie era peste 5), Vasluiul lui bou de Hizo are doi oameni în plus și face dor egal cu Clujul, iar Niculeasca conduce cu 5-1 și servește pentru set, ca să ajungă apoi în tie-break, pe care-l ia după ce e condusă.

    mai bine stai cuminte...

    RăspundețiȘtergere
  5. motanu neparior26 feb. 2013, 23:59:00

    te doare capul! Mainz conduce ,acasă, în Cupă cu 2-0 din minutul 4 și o fură cu 3-2. Venus Williams, la 5-0, îi lasă două breakuri unei necunoscute. doi mari ticăloși, Tipsarevici și Davidenko joacă o parodie de meci. al doilea câștigă setul unu cu 6-0, după care sârbul are 4-1 și două breakuri în setul 2, pe care, evident, îl pierde, rusul făcând trei breakuri...

    toate astea m-au făcut să nu mă bag la barca-real, unde, evident, aș fi mers pe cocalari, cu o cotă imensă din toate pozițiile care-i avantajau. ultimul pariu la care am renunțat a fost sub 6,5 cartonașe, cotă 1,8. evident, au fost doar trei, dintre care două barca.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, cotele lui Milan şi Real la victorie erau imense, iar Barcelona a furat-o în ambele. Merita încercat pe invers, ca de altfel în general, la pariuri! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. aseara sa jucat un meci frumos la floreasca,popescu afost genial,juca 2min la noi 5min la adversari,adica an astea 2min ne dadea o pasa noua.si restul le servea pase la adversar deci an 5min aveau 3/5 pase servite doar cu portaru si acuma ma gandesc de unde are atata clarviziune an joc,la floreasca la langa teren este sala de scrima,acolo unde zice popescu ca a fost,aici nu minte cand am iesit de la fotbal,erau vreo 8/9 de la scrima afara,care al cunosteau pe popescu,cand am trecut pe langa ei,unul a anceput sa tipe,si a zis,uitel pe ala care facea curat an sala si la wc,care ne-a furat sabile si le-am recuperat de la fiare vechi

    RăspundețiȘtergere
  8. Bravo, bine că v-aţi strâns, s-ar putea să mai fie unii de vineri care să se bage şi marţi, unul ar fi Luci.

    Şi acum, special pentru Motanu, dar se pot băga şi alţii cu veleităţi, o problemă cu probleme de la Arhimede. Citez cuvând cu cuvânt: "Andrei îl întreabă pe tatăl său cât este ceasul. Tatăl, pentru a-i verifica agerimea minţii, îi răspunde: au trecut de la ora 13, cu 20 de minute mai mult decât sfertul timpului cât a mai rămas până la ora 16. Ce răspuns (corect) trebuie să dea Andrei?"

    RăspundețiȘtergere
  9. acu, nu văd ce întrebare a pus tatăl, la care să răspundă fiul. căt despre ora exactă, am o părere despre rezultat, dar las ceva timp și pentru alți matematicieni.

    adorabil reportajul lui Cristi de la meciul de aseară. bănuiesc că va primi cadou o poezie...

    RăspundețiȘtergere
  10. Cristi,stii ce sa-mi faci la ora fixa.

    RăspundețiȘtergere
  11. ala care sa dat cristi la ora 14 si 5 min,sa ati faca, sa-u sa-ti faci

    RăspundețiȘtergere
  12. a fost o faza asera unicat an fotbalu de sala,protagonist popescu,a dat gol din degajare el fiind an poarta,a vrut sa degajeje,a sarit un adversar an tinpul executiei,si a bagat singur mingia an poarta,fara sa -l atinga pe adversar,dar faza care a uimit toata sala si sa-u cacat toti de ras,a fost ca a tipat ca din cauza echpei ca nu sa demarcat nimeni,paznicu din sala a spus ,ca a citit si el idiotu ;dar a zis ca nu credea ca realiteata bate cartea

    RăspundețiȘtergere
  13. apropo gabi meciul sa terminat la 13 si 52 de min

    RăspundețiȘtergere
  14. Cristi-loaza, mai pune mana pe carte ca si Mitica e doctor docent pe langa tine.

    RăspundețiȘtergere
  15. cine nu gandeste mult ,spune ca meciul dupa calcul sa terminat la 13 si 55

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai incearca,iti dau si ceasul meu cu cuc!

    RăspundețiȘtergere
  17. am vorbit cu Tavi și-l las și pe el să facă problema, la concurență cu dom profesor.
    slab jocul lui Dortmund...

    RăspundețiȘtergere
  18. Timpul a expirat! Şi Motanu a trimis prin sms o soluţie care nu se pupă cu rezolvarea, pe care o s-o transcriu şi pe ea cuvânt cucu vânt, cifră cu cifră. Fi-miu a găsit ora 2,05, la prima vedere i-am confirmat-o, dar s-a dovedit că nu e aşa:

    "16-13=3 ore=180 de minute
    180-20=160 de minute
    160:5=32
    20+32=52
    Deci este ora 13 şi 52 de minute"

    Deci trebuia să se înţeleagă din enunţ că era vorba de timpul rămas până la ora 16 din momentul dialogului, nu de la ora 13, iar cei care trebuiau să înţeleagă asta aveau 10 ani! În plus, rezolvarea mi se pare minimalistă, eu n-aş fi punctat-o fără explicaţii, mai ales în privinţa acelui 5 la care se face împărţirea. Oricum, când la o problemă e mai greu de înţeles enunţul decât rezolvarea, mai ales când e vorba de copii, nu prea mi se pare în regulă.

    RăspundețiȘtergere
  19. De ce ai impartit la 5? Pentru sfert nu trebuia impartit la 4? Nu se intelege nimic din explicatia ta.

    RăspundețiȘtergere
  20. Seful lui Cristi- gaz28 feb. 2013, 12:07:00

    Eu, Popicu, Mare Cneaz
    Vin acum din Caucaz
    Ca sa dau azi un ucaz
    Pentru unu, Cristi-gaz,
    Prin care ii interzic,
    Acestui ins de nimic,
    Sa mai apara pe blog!
    Il oblig, n-am zis ca-l rog,
    Sa nu scrie cum vorbeste,
    Sa invete romaneste,
    Sau sa taca pe vecie,
    Fiinca-i mare nerozie,
    Sa vorbesti, in loc sa taci
    Asa zic, asa sa faci !.

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu-i a mea, doar am spus că o transcriu! Totuşi, rezolvarea e corectă, rămâne să-şi dea seama şi alde Pitagora cum e cu matematica...

    RăspundețiȘtergere
  22. Mare cNEAZ din Caucaz, sa ai somn usor in Alcatraz.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  23. într-un fel, am rămas dezamăgit, pentru că și acum nu văd altă interpretare a a enunțului decât cea de la prima citire.

    au trecut, de la ora 13, cu 20 de minute mai mult decât sfertul timpului care a rămas până la ora 16.

    notez cu x - ce a trecut
    y - ce a rămas
    și am două ecuații.
    x + y = 180
    x = y/4 + 20. după aia, e aritmetică.

    RăspundețiȘtergere
  24. Gabita,tata, esti varza! Recunosti ca n-ai inteles enuntul, insa stii cum sa rezolvi problema. Lasa-ne cu matematica ca esti paralel cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  25. Explicatia logica a impartirii la 5 este clu-ul problemei si elimina varianta rezolvarii printr-un sistem de doua ecuatii cu 2-a necunoscute.
    Iat-o: Din enunt rezulta simplu ca cele 180 de minute dintre orele 16 si 13 sunt compunse din 4timpi-T din aval si acelas timp-T plasat in amonte, caruia i se adauga cele 20min. Asadar, 180=5T+20. De aici si rationamentul rezolvarii transcrierii lui Gabita. Acum pare asa de simplu.

    Hai pa!

    RăspundețiȘtergere
  26. Nici nu ma asteptam ca Tavi sa fie mai destept. De unde ai tras concuzia cu cei 5 t? Hai sa ne dam mari.Stai jos loaza!

    RăspundețiȘtergere
  27. Avem un impostor printre noi, care dă răspuns greşit, apoi nici nu-l ajută mintea să înţeleagă rezolvarea oficială, chiar laconică fiind, iar la raţionamentul altora reacţionează exact ca prostul închipuit. Ăsta, închipuitul, e mai rău decât prostul-prost. Dacă aveam norocul să fie doar prost-prost, se mărginea la a recunoaşte că ştie doar să dea restul când mai vinde câte un papuc desperecheat. Pe acest închipuit l-am mai provocat cândva la o dictare, dar s-a făcut că plouă. Acum, îl provoc la un test de probleme logice, că pentru matematică ar avea nevoie şi de nişte noţiuni. Motanu alege problemele, iar miza e consumaţia. Ce ziceţi, se bagă? Nu cred că avem norocul ăsta... L-aş ierta şi de plată, numai pentru spectacol!

    RăspundețiȘtergere
  28. Domnul Tavi, sa nu cazi din pat cand te plimbi cu vaporul in aval pe Cismigiu.

    RăspundețiȘtergere
  29. de mult nu m-am amuzat atât.

    RăspundețiȘtergere
  30. Azi, medicul imi da voie sa joc numai pe semnatura si doar cu infiltratii... Problema e ca infiltratiile de tuica miros tare, asa ca trebuie sa gasesc ceva mai putin poluant.

    RăspundețiȘtergere
  31. Gabita nu pierde timpul cu prostul. Desi e omeneasca, prostia astuia are si mizerie in manifestare. Nu merita.
    In rest, distractie placuta astazi. E o zi minumata pentru fotbal, doar ca presupun ca va trebui sa ajungeti ceva mai devreme acasa.
    Hai pa.

    RăspundețiȘtergere