luni, 25 martie 2013

Dorinţă mare, prezenţă, după recensământ, mică

Încă o zi de vineri cu vreme potrivnică, dar confirmarea de venire a funcţionat ireproşabil. Pe de altă parte, vremea i-a speriat pe poliţişti, care s-au dus în sală să-şi ţină cupa, aşa că n-a mai existat nici presiunea timpului. Prezenţa a fost la limita minimă, 10 combatanţi, de aceea merită apreciată constanţa veteranilor Gabi şi Bebe, care confirmă că "nu te laşi de fotbal când îmbătrâneşti, ci îmbătrâneşti când te laşi". Poate mai au şi alţii ochi de citit...

Casoleta tehnică

Echipa A: Luci, Bebe, Gabi, Popică, Ely
Echipa B: Paul, Stelică, Motanu, Mitică, Găbiţă
Scor: 9-12
Marcatori: Ely 6, Popică 2, Bebe 1 - Găbiţă 10, Mitică 1, Stelică 1

Diafilmul meciului

Cum densitatea populaţiei de ziua 5 aducea cu aceea a Canadei, se ajungea rapid la poartă, ambele echipe practicând cu succes jocul pe contraatac. Partida a început cu ocazii mari ale Echipei B, o rădăcină de bară într-o fază, apoi două rădăcini de bară la altă fază, Luci a închis şi el unghiul la vreo două şuturi, pregătindu-se astfel terenul pentru goluri la poarta cealaltă. Care nu au întârziat să apară, Echipa A conducând cu 3-1 şi 4-2. Prima egalitate s-a consemnat la 5, apoi prima trecere în avantaj a Echipei B a fost la 6-5, după care aceasta s-a distanţat la 9-6, un avantaj ce părea decisiv. N-a fost aşa, Echipa A egalând la 9 după un forcing neaşteptat. La momentul acela s-a pus problema dacă mai jucăm 15 sau 30 de minute, terenurile fiind la dispoziţia noastră. Cum toată lumea era epuizată, s-a optat pentru sfert. Timp în care, pe fondul unor parade salvatoare ale lui Motanu, Echipa B a concretizat de 3 ori la rând, dând stingerea.

Mitică redivivus

A fost meciul în care Căpitanul s-a mobilizat exemplar, reuşind să trimită în uitare episoadele Mitică - zero goluri. Astfel, cu un gol în întregime meritul său (şut de la mijlocul terenului), a reuşit să-i egaleze pe recunoscuţii "bombeori" Bebe (reluare aeriană cu latul, la colţul scurt, după un corner executat cu boltă) şi Stelică (şut în stilu-i caracteristic, cu crosa, după o lovitură liberă executată în lateral), ba chiar, fiindcă vârsta lucrează în favoarea sa, poate spera să-l egaleze pe Popică (goluri din poziţia preferată la pasele lui Ely de pe dreapta), aşa cum şi Mutu l-a egalat pe Hagi.

Concluzie

S-a bifat, s-a alergat mult, s-a obosit pe măsură. Pe măsură ce trecea timpul, se obosea şi mai tare. Mai tare ne-a afectat însă oboseala mentală din meciul cu Ungaria. Să vedem dacă se va resimţi şi la ăla cu Olanda.

20 de comentarii:

  1. Sper ca macar la meciul lui de retragere sa joace si Mitica ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabita-Ely 10-6! Asta este concluzia:diferenta e aproape identica cu cea de la scorul final(12-9).
    Gabita,spusa ta despre batranete a inceput sa-mi dea de gandit;cred ca ai dreptate,

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevărul e că dacă va lipsi vreodată minorul, redevin fără probleme "ăla micu"! :) În rest, nimeni de 20, nimeni de 30. Sper că e temporar.

    RăspundețiȘtergere
  4. a scazut mult nivelul daca a ajuns mitica cel mai tare. pe vremuri ca sa joace trebuia sa stranga banii, sa care portile, sa spele echipamentul jucatorilor si nici asa nu era sigur ca intra pe teren.nici pe blog nu se mai dezbate ca la inceput...cristi gaz face cronica meciurilor,ca nu intelege nimeni ce vrea sa spuna asta e altceva.vasea nu mai e,pe tavi l-a apucat facutul copiilor la batranete, gica disparut fara urme...inceputul sfarsitului !

    RăspundețiȘtergere
  5. săracu Mitică, l-a făcut de băcănie că nici nu mai răspunde la telefon de rușine!!!
    culmea e că în timpul meciului Găbiță îl tot amenința că îl bagă în poartă, ceea ce nu putea fi decât rețeta eșecului. dacă nu mi-a ieșit jocul în câmp, am intrat în poartă la egal 5 din câte îmi amintesc și deși Ely m-a omorît din câteva faze unu la unu n-am luat nici un gol parabil, ba chiar am scos unele grele, inclusiv un cap al lui leșinatu.

    Băsile, ne mișcăm și noi mai cu talent?

    RăspundețiȘtergere
  6. Motane, esti cam natarau si ai uitat ca nu trebuie sa-l deranjezi pe Mitica cind face pantofii lui Gabita.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am auzit ca 'doctorul' va spala ciorapii ca sa faca banii de teren.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce glume de militari în termen au unii...

    La ce vreme am prins până acum, era culmea să prindem şi o zi ca asta de marţi!

    RăspundețiȘtergere
  9. daca Pițurcă nu-l bagă titular pe Chipciu înseamnă că e mare cretin.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai Steaua noastra! Steaua -Olanda 5-12.

    RăspundețiȘtergere
  11. Este de apreciat faptul ca vineri, pe o vreme rea, 9 mesteri mari si Mitica 10, care-i si intrece, au semnat condica la "santier". Bravo lor! Sincer, atunci, privind pe fereastra ma intrebam daca s-a mai jucat. Vorba aia din popor: "pe batrani e greu pana-i pornesti....". Din cate-i stiu, astia prezenti nu prea vad cum ar putea fi opriti. Asa ca nostalgicul poate fi linistit. In ce ma priveste, abia m-am pornit cu ce zicea el. Acum ce sa fac? Sa continui asa sau sa revin la fotbal. Iata o dilema hamletiana! Glumim, caci intre cele doua nu exista nicio relatie directa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonimului cu 5-12 ii sugerez sa nu mai fie asa de antistelist. Pana la urma Steaua si-a onorat blazonul de cea mai buna echipa din tara. A eliminat Ajax-ul, iar ea a fost eliminata de Campioana Europei, dupa ce o batuse la Bucuresti. In campionat, cand priveste peste umar nu vede nimic in urma sa, iar aseara, daca juca numai ea cu Olanda, sigur o elimina la 11 metrii, dar asta nu o pot dovedi caci cele doua echipe nu s-au intalnit decat partial.

    RăspundețiȘtergere
  13. Tavi stie el ceva despre poezie dar rima este 'noua mesteri mari si Mitica zece// La toti sa le-o frece'.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ajutorul ajutorului lui Tavi28 mar. 2013, 14:26:00

      Numai celor 9(noua)prezenti vineri?!?

      Ștergere
  14. La toti ca e la liber.Chiar si lui!

    RăspundețiȘtergere
  15. Bai acestia doi, chiar nu va e putin rusine?

    RăspundețiȘtergere
  16. mâine se pare că va fi vreme bună. sunt curios cam câți o să fim și dacă îl lasă mama-soacră pe Rășinaru.

    Tavi, nu te incurca cu fraierii.

    RăspundețiȘtergere
  17. Băbăieţi, o fi cazul să mă îngrijorez?! Aseară am jucat fotbal la "minus zero grade", am şi bătut după ce eram conduşi la pauză, aşa că mi-am dat acordul pentru un vin fiert. Când am ajuns la cârciumă, la căldurică, şi ne-a zis chelneriţa că la ora aia nu mai fierbe vin, am cedat... Şi se vede treaba că m-am dezobişnuit să beau, că m-am trezit după 11! Altădată eram în picioare la 8 după nopţi mai ude...

    RăspundețiȘtergere