luni, 11 martie 2013

Pace de Ziua Femeii

Destui combatanţi de ziua 5 au fugit de-acasă de 8 martie. N-am fost chiar 16, ca-n filmul ăla, dar 15 tot ne-am strâns, la limită pentru terenul mic. Alegerile le-au făcut Tudor şi Beţe pentru că îşi anunţaseră plecarea până la sfârşitul meciului, moment în care puteam continua fără a pierde vremea cu redistribuiri.

Echipa Beţe: Nelu Armeanu, Motanu, Beţe, Mitică, Popică, Găbiţă, Ely
Echipa Tudor: Luci, Bebe, Gabi, Stelică, Eugen, Claudiu, Tudor + Paul (după 30 de min.)

Pentru că echipele iniţiale păreau şi chiar erau dezechilibrate, am stabilit ca întârziatul Paul să intre şi să rămână la Echipa Tudor. Ideea nu-i entuziasma prea mult pe echipierii lui Tudor, care porneau de la ideea că atacul câştigă meciul. În perioada de egalitate numerică vă spun sincer că eu, Găbiţă, am jucat numai când era mingea la mine... Asta pentru că scorul se ducea în sus chiar şi fără implicare maximă: 3-0 şi apoi 4-1 când a apărut Paul. Atunci a început meciul adevărat fiindcă, spre nemulţumirea unora din echipa Beţe, am propus să începem de la 0-0. Neaşteptat de repede, scorul s-a dus simetric în partea cealaltă: 0-3 şi 1-4! Deci şi apărarea poate câştiga meciul?! Ca pinguinii pe vremuri, echipa Tudor s-a aglomerat perfect cu Bebe, Gabi, Stelică şi Paul în terenul propriu, ajutaţi de Eugen şi chiar de Tudor sau Claudiu, acesta din urmă la a doua prestaţie consecutivă peste aşteptări. Dincolo, Ely s-a reafirmat claustrofob, jucând departe de poartă ca să scape de înghesuială, aşa că n-a fost un pericol real, un singur gol pentru el în al doilea meci. La asta s-a adăugat şi un nou episod Mitică-zero goluri, dar a doua zi l-am văzut că schiopăta când mergea pe stradă, deci omul chiar are o problemă, parcă mă văd pe mine nu cu mult timp în urmă (dar măcar acceptam să stau în poartă!). Totuşi, cumva, Echipa Beţe s-a mobilizat intens şi a întors scorul la 5-4, prima şi ultima dată când a fost la conducere! Se părea că s-a reintrat pe făgaş, dar Echipa Tudor a reuşit o nouă egalare, moment în care organizatorii ne-au semnalat expirarea timpului! Nici Tudor şi nici Beţe nu se înduraseră să mai plece, dar nici restul nu s-a lăsat mai prejos: toţi simţeau că pot să câştige şi au solicitat prelungirea partidei, iar Beţe şi Tudor n-au schiţat nici un gest că n-ar fi de acord! Mai mult, Tudor era cât pe ce să devină match-winner, reuşind să înscrie după o perioadă de joc de "care pe care". Numai că ultima fază a adus egalarea la 6 printr-un gol neanunţat de nimic, care merită o descriere separată.
Se poate spune că a fost şi un meci al portarilor, Luci şi Armeanu alias Bronson (la 70 de ani!!!) salvându-şi echipele în nenumărate rânduri. Echipa Tudor s-a dublat perfect pe spate, iar în atac a profitat mai mereu de spaţiile create. Nu mai reţin exact cine a înscris, sigur Claudiu şi Tudor, doar ultimul gol al lui Tudor mi-a rămas în minte, poate şi pentru că părea a fi cel al victoriei: şut violent de pe stânga la colţul scurt, la jumătatea barei, unde nici Armeanu n-a mai putut interveni. Forţată de împrejurări, Echipa Beţe a jucat cu mingi lungi, mai ales la atacurile poziţionale când în faţa noastră era pădure. Aşa că Motanu a aruncat multe mingi în careu, destule s-au finalizat cu lovituri de cap, una deviată de Gabi ajungând în poartă. Şi Eugen şi-a împins o minge în poartă, încercând să scoată de pe linia porţii un călcâi după ce driblasem şi portarul. L-am lăsat la urmă pe Popică, să-l laud pentru plasamentul de la primul gol, când s-a retras din faţa porţii, în singurul loc unde puteam să scot mingea după un slalom pe stânga. Dar mai important a fost ultimul gol, cel egalizator, totul pe axa Mitică-Popică: minge trimisă cu boltă în careu, dar nu pe spaţiul porţii, Popică se deplasează şi reia cu capul din întoarcere, în cross!

P.S. Atenţie iar la reacţiile exagerate, Beţe - după o lovitură cu mingea primită de la Claudiu şi judecată eronat ca intrenţionată, şi Motanu - după un fault al lui Stelică, nu foarte diferit de cele pe care le comite el însuşi!

30 de comentarii:

  1. Asadar,traiasca FEMEIA care,se pare,a contribuit,chiar daca indirect,la acest rezultat de egalitate;deocamdata e pace sub maslini!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabita,a dat Popicu banii?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  3. din câte îmi amintesc, parcă scorul a fost 5-5, oricum noi am condus o singură dată. cât despre faultul lui Stelică, am reacționat așa special ca să își aducă aminte, în caz că apuc să-l faultez și eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. mă tot gândesc să iau la pachet calificarea Milanului și a lui Chelsea, cotă 2,56.

    RăspundețiȘtergere
  5. Se vede treaba ca pana la urma tot femeile aduc pacea, chiar si pe terenul din Agronomie. E drept ca uneori, pentru altii decat noi, ele au adus si pacea eterna. Fereasca-ne de asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  6. barcelona!!! nu mai zic de penaltiul din minutul 11.

    unii jucători sunt sortiți să rămână rateuri. uitați-vă la putoarea aia mică de krkic, cum pierde mingea la ultimul gol și după aia se retrage agale.

    RăspundețiȘtergere
  7. Super Barcelona,super Messi!
    Motanele,mai bine luai altceva la "pachet"...

    RăspundețiȘtergere
  8. Am preimţit ceva la barcelona, am luat goluri multe şi scoruri corecte 4-0 şi 4-1, cotă 17 la ambele! În schimb, nu m-am lipit de nimic la Galata, am avut X la pauză şi scoruri de 1-1 şi 2-1 pentru nemţi...

    RăspundețiȘtergere
  9. Vasea nu e frumos ce spui despre Motanu. Ce vrei sa ia la pachet?;)). Super a jucat Barcelona, gen Dinamo cu Chiajna;)). Bafta baieti si sper sa ne revedem curand.

    RăspundețiȘtergere
  10. ... dar priviţi ce bine mi-a ieşit ora la comentariul anterior! Cred că o să merg pe nişte scoruri de 0-0 la meciurile din weekend!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cătăline, cică e mai greu de scris pe blog decât să stai în poartă! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Cristian Geambasu13 mar. 2013, 10:02:00

    In Romania a ramas o singura echipa , singura care contează,
    care nu are probleme interne, dureri externe. STEAUA straluceste si pustieste totul în jur. STEAUA nu face deplasari in tara , STEAUA merge in pelerinaje. Adversatii i se inchina in lupta dreapta straluminati de forta&puterea acestei formatii de viteji , suporterii adversarilor devin suporteri stelisti, asta in cazul improbabil ca nu erau deja.
    Exista persoana responsabila, matura, intreaga la cap care sa mai tina si cu altcineva?

    Dupa Banciu, Mironica ,Daniel Contescu, Octavian Cojocaru, Radulescu si Costin Stucan a fost interzis de GIGI BECALI...

    RăspundețiȘtergere
  13. Penibili jucatorii Milanului! Oricat de buni ar fi fost cei de la Barca, nu ai voie sa joci asa.Bravo Real, singura echipa care-i poate tine piept si care demonstreaza ca jucatorii Barcelonei nu sunt zei.Cat despre jocul obstructionist al Barcelonei si nepedepsit decat f.rar de arbitri, nimeni nu scoate niciun cuvant.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am auzit ca Milanul va da Barcelona in judecata pentru ca le-a confiscat balonul. Cat despre cocalarul de Murinho ii vine si lui randul.

    RăspundețiȘtergere
  15. băi anonimule, spune-mi și mie cum obstrucționează Barcelona, dar fă-mi și o schemă, că sunt mai fraier și nu mă prind.

    Băsilică, lasă vrăjeala și adună-ți echipa (Cătălin, Tavi, văru Dan) că a rămas Marinuș singurul papagal, pardon, pelican.

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim cunoscator14 mar. 2013, 11:00:00

    Ca esti fraier nu pot sa te contrazic, tu te cunosti mai bine.Ca Barca face un joc ostructionist vede oricine stie fotbal. Ca tu nu te prinzi e treaba ta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Hai Motane, ce nu e clar? Când nu le dai mingea, obstucţionezi adversarul, adică îi împiedici să se exprime! Uite, la tenis se serveşte curândul...

    RăspundețiȘtergere
  18. Motanele,stai linistit,ca de fapt este vorba de joc "OStructionist"in opinia anonimului cunoscator si de "obstuctionezi" la Gabita,care mai bine ne-ar spune cat a castigat la pariul cu cota 17,scor 4-0 pentru Barcelona,daca nu cumva nu este secret.

    RăspundețiȘtergere
  19. motanu binevoitor14 mar. 2013, 14:39:00

    băi nene (re)cunoscător, în semn de prietenie și ca să nu te simți obstrucționat, îți pun la dispoziție alea două mingiulici ale mele, să te joci cu ele.

    Băsilică, vorbim mâine și ne vedem.

    RăspundețiȘtergere
  20. N-am câştigat nimic, că mai aveam pe bilet şi scor corect la Schalke cu Galata, 1-1 şi 2-1.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce vrei mai nea Gabitza mai rarut ca e mai dragut. Ma gandeam sa vin si eu maine la fotbal sa va privesc si daca tot vin poate va arbitrez sa nu va mai ciondaniti. Nu promit nimic dar imi doresc sa ajung asa ca fa rost de un fluier :).

    RăspundețiȘtergere
  22. Excelentă idee, Cătăline, poate scrii şi cronica. Fluier n-am, dacă ştiam de aseară îţi făceam rost de unul original, că am avut meci în competiţie. Mihai e plecat cu tenisul în Slovacia, aşa că am pierdut cu actuala şi viitoarea campioană, dar onorabil, 5 la 7.
    Sper să mai citească lumea pe-aici şi dacă are fluier, să-l aducă.

    RăspundețiȘtergere
  23. păcat de Steaua, măcar am ciugulit și io ceva, pariind la pauză că se califică Chelsea, cotă 2,35.

    păcălicii ăia de la gsp sunt primii la comentarii, că meci ...ula!

    RăspundețiȘtergere
  24. Ba, eram cat pe ce sau lovitura.Am pus ca le dau englezii 4 si m-a incurcat Torres.Motane, m-ai convins ca esti prost.Nu ma pun cu un handicapat, nu ma cobor la nivelul tau, stiu toti cate parale faci, asa ca nu-mi pierd timpul cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ba, eram cat pe ce sa dau lovitura.Am pus ca le dau englezii 4 si m-a incurcat Torres.Motane, m-ai convins ca esti prost.Nu ma pun cu un handicapat, nu ma cobor la nivelul tau, stiu toti cate parale faci, asa ca nu-mi pierd timpul cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  26. anti-antiprosti15 mar. 2013, 01:00:00

    observ c-ai luat-o in mana, dar nu-i prima oara asa ca nu-i o problema. salutarile mele lui Torres!

    RăspundețiȘtergere
  27. Vasea, nu dormi, fi-ne-ar steaua de ras!
    Aseara nu aveai obligatia sa le spui stelistilor ca ,mai ales in cazurile aste, partida dureaza 90 min. si chiar mai mult? Iei bani degeaba!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  28. Asta e,aventura STELEI s-a terminat!

    RăspundețiȘtergere
  29. Azi nu va-ncurc, ca sunt suparat. Si sunt asa suparat ca nu va-ncurc!
    L.

    RăspundețiȘtergere