duminică, 17 martie 2013

Un copac cu flori sau Ziua Găzarului

Destulă lume plecată de pe acasă și vineri, 15 martie, pe un vânt și-o frigoșenie mult mai potrivite pentru o cană de vin fiert la gura sobei. Joaca merge însă mai departe și nucleul dur de opt-zece combatanți veterani plus cei doi puști și alte întăriri, mai mult sau mai puțin de conjunctură, e prezent la datorie. De data aceasta s-a nimerit să fim în număr par și, în obiceiul ultimelor etape, s-a purces la alegeri. Iată și distribuțiile:
Echipa maro: Paul, Bețe, Gabi, Cristi-gaze, Stelică, Găbiță
Echipa rozi: Marinică, Motanu, Mitică, Ely, Bebe, Claudiu
Impresia aparentă a fost aceea de echilibru, cu doi oameni de atac de fiecare parte plus un mijlocaș la susținere, diferența urmând a fi făcută de apărare. Primii s-au organizat mai bine și au reușit să aglomereze zona propriului careu, optând mai mult pentru un joc de contre. Rozii, deși au deschis scorul și au dominat începutul de meci, și-au pierdut treptat din luciditate și au fost taxați aproape de fiecare dată cînd au pierdut mingea la mijlocul terenului. Evident, a contat mult și faptul că, excepție făcând Claudiu, toți ceilalți coechipieri au fost mai nervoși decât era cazul, începând să se certe de la primele semne că jocul nu le iese. Maronii și-au văzut de treabă, apărându-se cu aproape tot efectivul și ieșind pe contraatacuri. Dacă Găbiță, cu șase kilograme în minus și apt din punct de vedere fizic, era normal să se poată distra cu Motanu (cel puțin șase kilograme în plus de când s-a lăsat de fumat, plus probleme la genunchi), omul zilei coniderăm că a fost totuși Cristi-vrăjitoru (sau vrăjeală, nu știm sigur...), declarat golgeterul competiției. Acum nu știm exact dacă și Marinică, pe post de portar, a făcut parte din regia spectacolului, cert este că bunul său prieten i-a umplut sacoșa cu goluri, iar scorul de 14-8 ne scutește de orice alte comentarii filozofice.
În final, să notăm și o veste bună pentru campioni. Cătălin ne-a făcut o vizită de curtoazie, asigurându-ne că într-un viitor destul de apropiat va reveni pe teren. Rămâne de văzut dacă va avea și coechipieri, căci frații Crăcănel activează de la o vreme numai pe blog. Pe Tavi mai că-l înțelegem, e omul familist și are de tras și cu sănătatea, dar Băsilică să nu fie în stare s-o dribleze măcar o dată pe mama-soacră și să fugă la teren?

30 de comentarii:

  1. Motanele,chiar aveam de gand sa vin,dar ca un facut,chiar vineri am lansat un sondaj referitor la consumul de bauturi alcoolice(atentie alcoolistii...),apoi m-am dus la Casa de pensii sa depun o contestatie si bineinteles ca deja era inchis(h 15,30);colac peste pupaza,mi s-a expirat si creditul la telefon.Am inteles ca a fost cam frig si un vant pacatos.
    Catalin v-a arbitrat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pustii au ajuns prea obraznici.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-aş zice că eu am jucat în atac, mai degrabă "box-to-box". Gabi, la care cred că s-a referit Motanu ca mijlocaş de susţinere, a acoperit fâşia lui Ely, avansa numai la posesie poziţională. Interesant că toate golurile noastre au fost marcate doar de doi oameni, diferenţa fiind totuşi exagerată pentru că la ultimele 2-3 goluri unii "rozi" s-au complăcut într-un semicombat. Sau seminoncombat, cum vreţi. Se jucase cam o oră şi un sfert, mai era loc de încă un sfert.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vantul pe cine a favorizat?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe Cătălin. A apreciat în mod deosebit! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur sincer ca marii absenti din motive medicale nu ne au uitat si ca stau cu sufletul alaturi de noi, ii astept si cu prezenta fizica nu de alta dar ne-am cam sub-
    tiat numeric la apel. Insanatosire grabnica tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristi s-ar putea să dea de băut. Cică a dat gol din semifoarfecă în competiţie!

    RăspundețiȘtergere
  8. iau și io două meciuri, cu victoria gazdelor și returnare la egal. kolnul bate în deplasare, iar nantes, care trage la promovare, conduce la pauză și fură apoi trei goluri de la gazde, așa ca ciuciu.

    RăspundețiȘtergere
  9. gol la vinclu,si am ma-i dat 3 goluri,mi le-am facut cadou de ziua mea

    RăspundețiȘtergere
  10. mersi mult,si tie,multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
  11. CRISTI, "La multi ani!",sanatate maxima si cat mai multe goluri.

    RăspundețiȘtergere
  12. Spuneti-i lui Mitica ca nea Aragaz face cinste,sa vina la costum si cipilica.

    RăspundețiȘtergere
  13. CRISTI ,la malti ani! sa fii fericit , asa sa fii mereu si tot ce iti doresti sa se indeplineasca.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vineri e Cupa Poliţiei de la 4,30. Ar trebui să începem la 3 sau să ne descurcăm în altă parte.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bai Cristi, e ziua ta si iti fac reducere la scolarizare pentru clasa a patra,dar dupa aceea te trec la locuri cu taxa.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cristi, La multi ani!Sa fi fericit, sanatos si la punga gros.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dupa atatea goluri la prezenta is binevenite si golurile in poarta adversa mai ales daca nu este a noastra.

    RăspundețiȘtergere
  18. Bag de seama ca, întamplator sau nu, motanelul a nimerit-o cu titlul cronicii de doua ori. O data asa, si alta data asa. Sau altfel spus, golgeter .... de ziua lui. Hai sa ne traiesti Cristi! La multi ani si sa fi precum suturile tale... sanatoase...tun.

    RăspundețiȘtergere
  19. Bebe (motanelul stie deja), astazi am facut primul pas concret. Diagnosticul medicului la care am fost este: hernie inghinala recidivata dreapta. Pasul urmator, operatia, urmata de circa 6-8 saptamani de refacere, necesare pentru a face fata oricarui efort sportiv din clasa "de ziua 5-a".
    Acum e clar ca marele Sile va revenii primul. Astfel, el va da startul procesului de renastere a echipe Solare, supercampioana din Agronomie.

    RăspundețiȘtergere
  20. multumesc la toata lumea,pentru urari,multe bucurii si sanatate si voua ,din pacate astazi ma-m lovit la picoru cu probleme,in primele 2min,ma calcat ,un adversar din spate chiar pe picior,baiatu si-a cerut scuze,dar oricum nu a vrut sa ma calce,problema este ca in loc sa stau in poarta,am fortat sa joc,si dupa 30min,am tras un sut,cu dreptu,si am simtit o durere ma-i rau decat cand mi sa rupt,dupa care am intrat in poarta,si zic eu am aparat destul de bine ,dupa ce sa terminat meciul,ma-m uitat cu popescu la picior,era o parte vanat,si cu venele iesite in relief,dar nu s-a umflat. in schimb,am vazut un popescu dupa alta planeta,recuperari,un doiuri,in viteza,in trei,vreo 6pase,finalizare superba cu gol a lui popescu,atentie cu portaru pe linia porti,finalizata cu latu,in colt,el venind din lateral,adevaru ca din 6 jucatori ,popescu a fost,al 2lea,bravo lui,nu stiu ce-afacut sa-u ce-a mancat,dar a prins ce-a mai buna zi,din viata lui,si cred ca si ce-a dapoi

    RăspundețiȘtergere
  21. să trăiești, Cristinele, ești băiat bun dar te văd un pic ciupit dacă ți se pare că Leșinatu poa să joace vreodată fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  22. Nefiind carcotas-motanas, ma bucur pentru remarcabila schimbare in bine a lui Popica. Si spun asta cu gandul la grelele meciuri ce ne asteapta cu Ungaria si Olanda.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  23. Tavi,nu ma mai flata,inca nu mi-am facut revenirea;mai bine grabeste interventia,sa ai parte de o operatie usoara si de recuperare rapida.

    RăspundețiȘtergere
  24. De ziua lui Cristi, până şi eu am dat gol în competiţie! Am bătut cu 4-0 şi am urcat înapoi pe locul 3 care, s-a anunţat oficial, duce la turneul final de Cupa României. Asta dacă ne-om păstra acolo până la final...

    RăspundețiȘtergere
  25. GABITA,de ce te limitezi la locul 3,ce locul 2 sau chiar 1 sunt inaccesibile? Viseaza frumos pentru ca este gratis!

    RăspundețiȘtergere
  26. Ba, babelor, v-ati dat toti raniti?!... Nu mai spuneti nimic despre fotfalul de azi?!
    Am inteles,....Motanul si Lucica sunt deja imbalsamati,...dar ceilalti?!

    RăspundețiȘtergere
  27. Mi_am luat halău nou şi vin să-l probez.
    L.

    RăspundețiȘtergere