luni, 2 iulie 2012

Viva Espana, viva Getuţa!

Cum necazurile nu vin (se zice...) niciodată singure, la fel se întâmplă uneori şi cu bucuriile! Victoria de aseară a Spaniei confirmă pronosticul pe care l-am dat la începutul competiţiei, la fel şi slăbiciunile pe care le-am văzut la celelalte competitoare: Germania şi Italia nu sunt încă suficient de coapte şi au un număr restrâns de jucători de super-clasă, Portugalia să zică merci cu ce a obţinut, Anglia şi Franţa nu au valoare, Olanda mai stă o tură. Iar dacă au mai existat cârcotaşi, plictisiţi de "posenacio" dus la perfecţiune al ibericilor, finala sper să-i fi redus la tăcere. Poate mai mult decât jocul m-a bucurat  scorul, acel 2-0 la pauză încheind socotelile şi validând încă o dată priceperea Getuţei în materie de fotbal, păpa-i-ar Mitică felul întâi din ceaşcă! Ca o părere personală, jucătorul competiţiei l-aş vedea pe Casillas, care scoate cam 99% din  ceea ce se poate şi încă jumătate din ceea ce este aproape imposibil, iar alături de el, puştiul Alba.

Despre meciul de vineri, pe scurt, cam atât cât şi merită de fapt. Pinguinii au început cu Bebe, Stelică, Motanu, Mitică, Mihai tenismanul, Tudor şi Ely, au condus cu 2-0, după care nu le-a mai ieşit nimic şi au furat-o cu 8-2. Bravo Pelicanilor, în formula Cătălin, văru Dan, Claudiu, Tavi, Marean (trei bucăţi pentru prostănac, aflat iar în săptămâna brânzei), Cristi-gaze, Nicu, ruşine nouă că unii nu înţeleg să recunoască atunci când greşesc iar alţii se înfierbântă...

PS: De salutat  revenirea prietenului Dan Cocoru, una dintre cele mai competente persoane în materie de fotbal din câte am cunoscut.

31 de comentarii:

  1. Da, motanele, ai avut inspiratie!
    Pe curand, cu altele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Valoarea mea, tam-taram-taram!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ziua de luni se spune ca este cea ma-i urata ,si vreau sa va delectez cu un banc. barbatul; in sfarsit .am asteptat asta atata timp. femeia;vrei sa plec? barbatul; ai inebunit?nici sa nu te gandesti la asta femeia;ma iubesti? barbatul; binenteles,tot timpul femeia; m-ai inselat vreodata? barbatul; doamne fereste,binenteles ca nu femeia;o sa faci sex numai cu mine? barbatul; sigur ca da .cu orice ocazie. femeia; o sa ma lovesti vreodata ? barbatu; ai inebunit? femeia; pot sa am incredere in tine? barbatu;da. femeia; iubitule. si acum cititi de jos in sus

    RăspundețiȘtergere
  4. valoarea ta sa p---- agronomia pe ea ,cu tot ca as vrea sa-i du o nota mica lui domnul ilustru nu pot pentru cele trei boabe, dar a si ratat 4 cu poarta goala,au fost 2 goluri de senzatie primul meci tavi gol frumos din unghi si in forta,in al doilea meci,cand a venit si mitica ,care a dat un gol frumos la vinclu

    RăspundețiȘtergere
  5. Aud ca, dupa meci, Motanului ii miroseau foarte tare ciorapii a bere. Si nici nu era de cea mai buna caliatate( papugiului nu-i da mina sa dea ceva mai bun).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  6. E unul Cristi pe aici care se baga singur in seama.Lasati-l cu ale lui.

    RăspundețiȘtergere
  7. S-a indragostit Lucian de ciorapii lui Motanu.Va fi o idila ca in povesti,numai ca mirele cam doarme pe el.

    RăspundețiȘtergere
  8. @brazvan:...Multumesc Boss desi exagerezi. Sa-mi amintesti sa te cinstesc dupa ce iau "lovelele"(pt. ca l-am dus cu masina ca pe un milog) de la Mitica,zis si GIGI BUFFONu; pt ca e capitan nu pt. ce va ganditi voi....

    RăspundețiȘtergere
  9. Capitanu zicea MITICA
    Cocorule nu mai scrie de ziuacincea nimic ca nu mai e treaba ta,de vreo 10 ani din cauza" taxei foarte mari"pentru teren .Ai reusit sa ma enervezi si nu vreau sa ma injur cu tine ,oricum iti promit ca nu mai merg cu masina ta .Stii cind te cautam pe la cantina pentru trei lei deci cine e milog.

    RăspundețiȘtergere
  10. Capitanu zicea MITICA
    Cocorule nu mai scrie de ziuacincea nimic ca nu mai e treaba ta,de vreo 10 ani din cauza" taxei foarte mari"pentru teren .Ai reusit sa ma enervezi si nu vreau sa ma injur cu tine ,oricum iti promit ca nu mai merg cu masina ta .Stii cind te cautam pe la cantina pentru trei lei deci cine e milog.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acum imi este clar! Cea de-a doua forta , care face legea in fotbal, este Spania. "Furia roja" se alatura astfel echipei Solare din Agronomie, care, asemenea acestora, pe unde calca, lasa numai victime in urma lor (desigur in intelesul sportiv al problemei). Uitati-va la scoruri! Vineri, bietii campioni pinguini s-au topit si descompus precum inghetata pe bat expusa la soare.
    Cronica motanelului este fara cusur. In foarte putine cuvinte el a asociat esentele (cele mai tari). Spania si Echipa Solara, perlele Coroanei jocului de fotbal. Un pinguin descumpanit, dar cu un talent nemarginit in ale scrisului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc celor care mi-au transmis urari pentru adoratul meu Sef!

    RăspundețiȘtergere
  13. Se zvoneste ca Mitica ar fi ciugulit din banii de la teren,ca sa-si ia pemparsi.

    RăspundețiȘtergere
  14. Revin cu cateva comentarii la meciul de vineri.
    - Golurile pelicanilor au fost date de Danut 1buc (evident el a marcat primul gol pelican), Cristi-1, Claudiu-2, Cata-1 (el a stat mult in poarta) si, asta e dragi pinguini, nu aveti ce sa faceti, Popi cu ale sale 3 bobite si-a pus semnatura pe raportul etapei, dovedind o forma de zile mari si un apetit de marcator pur sange. De vreo doua ori s-a lovit mingea de el, dar si asta e o chestie pentru ca arata ca are plasament. Nu?
    Totusi s-ar putea sa fie vorba si de un autogol.
    Sincer, nu-mi amintesc autorii celor doua goluri pinguine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Parerea mea este ca formula pelicana de echipa din ultimile etape, neavand fluctuatii prea mari (doar absenta balaurului este reprezentativa), a inceput sa dea randament. Crisi marcheaza regulat, la fel Danut, Cata nu mai spunem, iar Popicu a surprins cu evolutii destul de foarte bunicele atat in aparare cat si in atac. De partea cealalta, bunaoara vineri, desi au avut o echipa valoroasa, la pinguini s-a cunoscut lipsa unei omogenitat intre vedetele la zi. In al doilea rand s-a cunoscut absenta unor vedete din formula de baza : Gabita, Gaby si cum e normal Luci.

    RăspundețiȘtergere
  16. Dupa dezastrul oficial, a urmat un amical,care a insemnat un scurt galop de sanatate pentru pinguini. Mitica, foarte ambitios, a tras echipa dupa el si a reusit un egal. Si asta in conditiile in care el a marcat de vreo 3 ori in stil de mare atacant (ca pe vremuri)iar pinguinii lui au condus tot timpul. Relaxati, pelicanii au reusit golul egalizator la ultima faza, cand doar tenacitatea si orgoliul lui Cata au salvat imagimea supercampionilor, fie ca aceasta se refera si la un amical, nu? Eu am marcat doar in acest meci, nu cum a spus cu generozitate Cristi despre mine intr-un comentariu mai sus. Daca ar fi spus si despre ocaziile ratate....

    RăspundețiȘtergere
  17. @Mitica:...Amice unde si cand ti-ai pierdut "simtul umorului"?
    PS. Desi bati campii,pt.mine ramai "simpatic"...

    RăspundețiȘtergere
  18. Tavi Zacusca se da bine pe langa sefii lui doar doar l-o baga cineva in seama.

    RăspundețiȘtergere
  19. Hai ca azi sunt binedispus si accept sa-l dam pe Tavi la pinguini contra Lucica, Mitica si un kil de branza.

    RăspundețiȘtergere
  20. azi 3-0 pentru pelicani prin neprezentarea adversarului.

    RăspundețiȘtergere
  21. A papat Mitica felul intai?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  22. Intrebare: s-a energizat Miticutza cu felul intati?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  23. Azi, sepcute si apa la bidon, asta trebuie sa aiba fiecare in dotare. Fara chestii de genul:da-mi si mie sa beau o gura ca am uitat sticla la alimentara. Sau: am uitat sa-i pun dopul si s-a evaporat pe drum. Cine nu are apa cu el, sta cu limba la soare, sa o bronzeze. S-a-nteles?

    RăspundețiȘtergere
  24. Intrebare: tanti Getutza a fost multumita?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  25. Bai, Grenius, daca dai alte trei astazi, ai de la mandel o zacusca proaspata si o bere plata si fara alcol, eventual rece.

    RăspundețiȘtergere
  26. Luci scrie, dar trebuie sa si vina la teren.
    Asadar, ne vedem dupa 14.30. Cu mine vin Cata si varul Danut.

    Sile e cu berea rece si alunele pe masa si asteapta telefonul care sa-i anunte o noua victorie pelicana. Of, ce greu mai trece timpul pana la revenirea pe teren!

    RăspundețiȘtergere
  27. Rugaminte: papa Miticutza si felul doi, sa te lase tanti Getuztza sa vii,ca, altfel, pierdem prin neprezentare,spre bucuria celor care au mancat tot....
    Sugestie: nu mai strange asa tare bandana, ca nu mai urca serul ftiziologic la chiftelutza si-ti cade parul.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  28. Intrebare: cine este tanti Getutza?
    Intrebare: Tavi, ora 14:30 este dupa ora 16 ?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  29. Getuţa e o domnişoară cam de vârsta ta, da nu cred că se uită la tine...

    RăspundețiȘtergere
  30. motanu protector6 iul. 2012, 14:07:00

    pe Mitică lăsaţi-l în pace, că e protejatul meu!

    RăspundețiȘtergere
  31. .... dupa ora 14.30, e acoperitor. E inclus si neprevazutul. Abia astept sa ma intalnesc cu tine Luci, acolo ... in fata portii...sa te privesc in ochi...

    Mitica joaca la noi, iar Popi se va odihnii bine-merci la ei.
    Vivat Motanelul. Vreau sa vad cat de bronzat este, ca sa-i spun cat a muncit.

    RăspundețiȘtergere