duminică, 8 iulie 2012

Demisec

Vineri 06.07.2012 a fost o zi caniculara, sub incidenta codului galben, dar si in aceste conditii, 11 temerari s-au prezentat pe “sinteticul mic” din Agronomie, grupati in urmatoarele echipe :

Pinguinii – Lucian, Motanu, Bebe, Mitica, Mihai-T si Claudiu , respectiv
Pelicanii – Tavi, Popicu, Cata, varul-Danut si Ely .
Caldura mare, numarul mic de jucatori din fiecare echipa, precum si omul in plus pe care l-au avut pe aproape intreaga durata a meciului,  au facut, ca la final, sa se consemneze un rezultat favorabil pinguinilor. Scor 6-3.
Marcatori :
-          Motanu-2buc (!), Claudiu-3(unul din lovitura de pedeapsa) si Mihai-T ,
-          Cata, Ely si Danut cate unul , in aceasta ordine .  

Partida a avut de toate. Goluri frumoase, uneori ambitie sportiva, alteori ambitii si comportari prostesti (metehne mai vechi care la unii au dat pe afara din cauza radiatiei termice abundente pe capul neinvatat cu autocontrolul), laude si acuze, plecari in timpul meciului (Mihai-T), retrageri de pe teren (Motanul) , un al doilea meci, etc.
Nu vreau sa detaliez cele petrecute din considerente de prudenta si lipsa de elan. De aceea incerc o rezolvare mai simpla: comentati voi, cititori si participanti la eveniment, iar eu voi tine unisonul .    

44 de comentarii:

  1. Canicula prelungita,fotbal putin,nervi multi,cronici scurte spre foarte scurte,precum un sprit subtire de vara,comentarii asisderea etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Motanu n-a dat in viata lui doua goluri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar ce goluri! Colțul scurt, fără preluare, șuturi lîngă bară, printre portari și bară, fain!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salve Sile! Nu te-am mai sunat, ai inteles de ce.

    RăspundețiȘtergere
  5. Luci, golul lui Cata a fost o mica bijuterie. Circulatia mingii, apoi centrarea si in final lovitura de cap imparabila in vinclu, cu arcuirea intregului corp pentru a da forta impactului, au lasat o impresie foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce demisec, săptămâna asta palincă! Sper că v-ajunge 500...:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Da Tavi, Motanu i-a dat gol și lui Cătă, de fapt a fost parcă primul gol, nu-i așa?
    Găbiță, ai marfă de contrabandă, sau este înregistrată? 500 de ce?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  8. De grame sau, mă rog, mililitri! Ai fi vrut de grade?

    RăspundețiȘtergere
  9. Luci, ce e drept, e drept si nu arcuit.

    Vreau sa mai spun doar ca Danut a dat golul pentru 6-3 la mai puti de 30 de secunde dupa plecarea (anuntata de altfel, dar amanata foarte mult)a lui Mihai. Dupa asta meciul s-a "spart". Dupa cum aratau lucrurile pe teren, sunt sigur ca daca s-ar mai fi jucat 5 minute, il sunam pe Sile la finalul meciului. Asa...

    RăspundețiȘtergere
  10. nea tavi au cam lipsit pasele mele

    RăspundețiȘtergere
  11. motanu recunoscător9 iul. 2012, 23:30:00

    Luci, tată, numărul de telefon al soacră-mii al tău e! ştiam că eşti un băiat fin, dar mă aşteptam şi la ceilalţi guguştiuci să recunoască valoarea, fie ea şi de moment. io am boală pe ăia care spun că a fost întâmplare şi de aia şi încerc să-mi iau transferul. în rest, într-un fel mi-e ruşine că am jucat cu om în plus, ţin minte că am obţinut şi un penalti şi, chiar dacă e un maimuţoi, îl apreciez pe Marinică Că se lipeşte la gol.

    Silică, fu bună berica?

    RăspundețiȘtergere
  12. In ultima vreme, parca s-a uitat scopul (cel mai important, zic eu) reunirii noastre saptaminale, primand orgoliile si rezultatele... Eu cred in continuare ( si pentru mine asta este) ca mai important este sa ne vedem (cat mai multi) in fiecare vineri , sa ne miscam si sa incercam sa ne simtim bine unii cu altii. Nu cred ca (cei de baza - nucleu vechi de ani de zile) mai pot face performante sportive, iar ceea ce facem noi vinerea este spre binele nostru .
    Vad ca acest fenomen se agraveaza si nu va trece mult pana ce, ca urmare a nu stiu ce orgolii, sa plecam in minutul 5, uitand pentru ce am venit.
    L.
    Gabita, 500 pe ce (pe masea)?

    RăspundețiȘtergere
  13. P.S. Mutati voi paranteza unde trebuia(pentru circotasi).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  14. Luci are dreptate cu scopul, care nu scuza mijloacele !
    Cristi, si tu ai dreptate, dar pot sa te intreb care este motivul pentru care ai bifat "gol" la rubrica prezente, lasandu-ne prada lui Mitica si omului in plus ? Hai..... , astept un raspuns valabil.

    RăspundețiȘtergere
  15. Băi, ce lege comică e asta cu referendumu' validat la jumate + 1 dintre votanţi! Dacă opt milioane de oameni ar vota pentru demitere, iar două pentru menţinere în funcţie, atunci paradoxal ăia două milioane câştigă numai prin neprezentare! :))

    RăspundețiȘtergere
  16. nea tavi,vineri ma invitat popescu in oras sa-l vad la parada gay am stat 2/3 ore lumea care erau inauntru la parada ,il ovationau ca pe o papusa barbi,ca pe un idol,dupa care la-m sunat si mi-a spus ca este la fotbal'' cand ia-m spus de parada a inceput sa planga pentru ca a uitat';si ma rugat sa scriu un bener pentru participanti ;va pup pe toti pe falu- ultima litera nu am auzito bine pentru ca plangea in hohote dar poate gasiti voi ultima litera '; oricum nu ma mai ia-u niciodata dupa un gay

    RăspundețiȘtergere
  17. am auzit ca motanu a fost, la munca a doua zi ,dupa meciul de fotbal,si le'-a dat la toti liber 2 zile, si dupa aia sa trezit singur pe camp,cu vaca si sa jurat,ca nici in bara nu o ma-i da

    RăspundețiȘtergere
  18. Cristi, persoana de care pomenesti o cunoastem si noi?, pentru că sunt atâţea de popescu care joaca, sau cred ca joaca fotbal. Chestie de principiu, unul care renunta la parade in dauna fotbalului e de apreciat. Totuşi, cum de te-ai lasat tu ademenit taman vinerea după amiaza cand este etapă?

    RăspundețiȘtergere
  19. motanu către Cristi10 iul. 2012, 23:55:00

    în principiu ai dreptate, dar
    -au fost meciuri în care eram condus cu 4,5 sau mai multe goluri şi am jucat până la final
    - au fost şi alte jocuri când (cu slabele mele forţe) am trecut la echipa condusă

    m-am săturat însă să fiu luat mai de papagal decât sunt, să iau şuturi în coaie sau în mufă şi alţii să fie senatori care n-au greşit în viaţa lor. iar ce mă scârbeşte cel mai tare e ca unu care e varză cu CĂCAT să mă ia la mişto că ce fac e întâmplare şi că n-am nici măcar dreptul să vorbesc.

    RăspundețiȘtergere
  20. Motane, Mitică vorbește, în general, direct prin gură fără să treacă pe la mansardă. Dau un exemplu: cînd am jucat lîngă Semănătoarea, 1/2 de oră m-a bătut la cap să rămînem acolo, iar după ce am început, a început să se vaite, că cine l-a pus să rămînă acolo , etc. Așa că nu te amărî prea tare cu astfel de specimene. Oricum nu cred să apuc ziua în care Mitică va recunoaște că a greșit...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ia uitaţi-vă, lu' Motanu i s-a urcat Georgeta la cap, vrea să fie divă! În condiţiile astea cred că păstrez palinca pentru la iarnă.
    Am vorbit şi cu Mihai, s-a supărat şi ăla, cică el a dat două goluri şi Tavi l-a trecut numai cu unul. Clar, manevră a lui Tavi ca să-l facă să nu mai vină.

    RăspundețiȘtergere
  22. Sfatul inteleptului11 iul. 2012, 12:51:00

    Motane, nu trebuie sa te superi.Majoritatea golurilor se dau din intamplare, cu noroc, sansa, bulan sau cum vrei sa-i zici.Cine spune altceva e naiv.Sunt unii, si aici ai dreptate, care cauta sa maximizeze ce fac ei si sa minimizeze ce fac ceilalti. Mitica e unul din ei. Asta e, ignora-l.

    RăspundețiȘtergere
  23. Tavi are școala de manipulanți de la fostul itb. L-a manipulamentat și pe Mitică de cîteva ori, la alegeri.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  24. Desi imi sunt "dusmani de moarte" pe teren, eu ii simpatizez pe ambii campioni pinguini, proaspat certati. De aceea, imi este greu sa iau partea unuia sau altuia si, asa cum am spus-o si in cronica, vreau sa fiu precaut in comentarii pe aceasta tema. Totusi, daca veni vorba..., ce-mi este clar e ca nici Mitica nu este perfectiunea intruchipata in fotbal, ca sa faca observatii continui la altii (mai stiu eu pe unul care pe deasupra e si chifla perfecta si care tot timpul astenizeaza pe altii, fara a se studia pe el, sa se vada in ce hal se prezinta pe teren-dar asta e o alta chestiune), dupa cum nici motanelul nu este, nici pe departe, prototipul fraierului absolut pe teren. Deci care este concluzia? Pai aia de o zicea mucalitul de Somnorila: prea repede uitam adevaratul scop pentru care venim sa jucam fotbal. Daca exista printre noi indivizi care fac din fotbalul de vinerea dupa amiaza un scop in sine si vad in rezultat sau in umilirea partenerului satisfactia suprema, si iau toate astea ca pe niste impliniri sau neimpliniri personale, le zic ca sunt niste tembeli la varsata maturitatii. Ambitie, confruntare, harjonirea si tachinarea adversarului, de acord cu toate, dar in limitele minime ale bunului simt si respectului reciproc. E adevarat ca pentru a sesiza limita e nevoie si de putina minte, nu de cap, caci pe ala il avem cu totii.

    RăspundețiȘtergere
  25. stau şi mă minunez: nu credeam să apuc ziua când să-l simpatizez pe Luci. Mitică e în viaţa de zi cu zi altfel decât pe teren iar lui Găbiţă tot ce pot să-i spun e că-l caută Georgeta, o damă bine rău!

    Tavi, acelaşi băiat bun...

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu ştiu de ce m-am trezit dimineaţă cu refrenul ăsta în cap:

    Vara nu beau,
    Nu mai vreau...

    RăspundețiȘtergere
  27. Un alter ego de-al lui Motanu.

    (continuare):

    Iar toamna nu gust
    Decât must...

    RăspundețiȘtergere
  28. Cand ma uit la Ponta, parca il vad pe Tavi!

    RăspundețiȘtergere
  29. Pe de alta parte, unii vin de acasă cu tot felul de frustări: nu li se permite să deschidă gura , alții nu ies de sub pat, etc... Așa că ar fi motive, dar de ce să-i suporte alții?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  30. Fiecare cu ce-l doare:

    Doar iarna mai bag
    Pe esofag...

    RăspundețiȘtergere
  31. Auzi, nu ne ține-n suspans, zi-o pe toată pîn la capăt, că și așa e arșiță mare.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  32. Okapppa:

    Primăvara compot,
    E tot ce pot...

    RăspundețiȘtergere
  33. motanu pentru Marinică12 iul. 2012, 23:42:00

    Iar iarna te-n-bot
    Şi încă mai pot...

    RăspundețiȘtergere
  34. motanu către Luci12 iul. 2012, 23:44:00

    şi unde ziceai că te ţine acasă? sub pat sau sub masă!?!

    RăspundețiȘtergere
  35. Eu, oglinda lui Ponta? O fi de bine sau nu? Ia sa ma gandesc.

    Alo, Cristi! Maine e meci, lasa paradele. Daca ţii mortis, pregateste-te pentru una pe terenul de fotbal, la care pelicanii sa fie prim solişti, iar gura casca sa fie numai pinguinii.

    RăspundețiȘtergere
  36. Sile ce mai faci? Te-ai topit de caldura, sau ai terminat si berea si alunele? Sa stii că ne e din ce în ce mai greu fără tine.

    RăspundețiȘtergere
  37. Da ce goluri frumoase a dat Motanul! Nici acum nu le uit; primul lui Catalin , al doilea unuia , da nu mai stiu cum ii zice, poate-mi spuneti voi.
    Motane, nu ma confunda cu tine (eu nu am nici masa nici pat).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  38. Răspunsuri
    1. ...Tavi, nu-ti mai face invitatii singur!... Ramai la calculator unde esti as!.... Pe teren... ma uit la Antonescu... si te vad pe tine!(dormi si cand esti treaz!!!...)

      Ștergere
  39. N-ar trebui sa-l prea laud pe Motan, caci dupa atitea modificate jenetic....
    L.

    RăspundețiȘtergere
  40. Lucian, ciumpalac de meserie!

    RăspundețiȘtergere
  41. TAVI,ca sa zic asa,fac binisor! Ma recuperez la fizioterapie cu diferiti curenti(galvanici,diadinamici,magnetodiaflux,laser)si masaj cervical cu gel diclofenac.O sa va fie mai usor cand o sa va sustin de pe margine,ca spectator.
    ANONIMUL (cunoscut f. bine de catre noi),pe unde se uita, vede pe Ponta si Antonescu,dar de grija lui Basescu.
    Va urez succes la miscarea de astazi si caldura suportabila!

    RăspundețiȘtergere
  42. Mitica, de la Liga.13 iul. 2012, 12:55:00

    De azi, pentru a fi corecte, alegerile le facem dupa nr.de kg.Spuneti fiecare cate tone cantariti si repartizarea va fi in asa fel ca, per total, fiecare echipa sa aiba aproape aceleasi sute de kile.Alde Mitica nu conteaza unde joaca, ca nu atarna la cantar. Piesele grele vor avea cautare, asa ca primii alesi vor fi ei.Hai sa ne distram sa jucam vinerea asta intr-un fel, vinerea viitoare in alt fel, asa cum veti propune.Puterm incerca sa jucam si grasii contra uscatilor, frumosii contra mumele padurii, desteptii contra miticilor si exemplele pot continua.Ne distram si dispare incordarea.Aceleasi echipe de ani si ani de zile uzeaza si constat ca ati devenit blazati. Ce ziceti, va prindeti?

    RăspundețiȘtergere