duminică, 15 iulie 2012

Autocritică

Vineri treişpe, grade peste temperatura corpului, combatanţi paişpe, slăvit fie-le eroismul:
Pinguini: Bebe, Gabi, Motanu, Mitică, Mihai Tenismanu, Găbiţă, Andrei-fiul lui ta-su Paul.
Pelicani: Luci, Tavi, Popicu, Cătălin, văru Dănuţ, Ely, Cristi de la gaze.
(Acum văd că am greşit socoteala la bani, fiind probabil marcat în copilărie de filmul Am fost şaisprezece. Asta să fie paguba...)
Meciuri au fost două, ambele pierdute de pinguini, 1-5 şi 2-4. Pinguinii aşteptau mai mult de la mine (Găbiţă), oricum se pare că mai mult decât pot eu să ofer în perioada asta. Poate actuala mea greutate nu se împacă deloc cu canicula, iar bomboana de pe colivă a fost că ghetele cele noi m-au bătut la ambele picioare, atât de tare că acum abia mă mai încalţ în sandale! Cert e că am irosit de trei ori munca unor coechipieri (Mihai, Mitică, Ely), ratând goluri din poziţii clare. S-a întâmplat o dată la primul meci, dar n-ar fi ajutat prea mult, pe lângă golul frumos al lui Mihai, ocaziile noastre fiind de o frecvenţă abia de una la vreo patru-cinci ale pelicanilor. Prinşi în malaxorul Cătă-văru-Ely-Cristi, am fost pasaţi şi asediaţi. De la noi, Andrei, şi el cu destule kg în plus, a început furtunos, dar apoi s-a mai remarcat doar în apărare. În poartă am fost nevoiţi să facem cu schimbul, ieşind în evidenţă Mitică, deşi n-are deloc mişcări specifice postului (bine, nu că în câmp ar avea...:). Marcatorii pelicanilor au fost Cristi - cu vreo 4 bucăţi în ambele meciuri, dintre care unul cu clasicul voleu la corner, Ely, Cătălin şi văru, ceilalţi nu-mi amintesc să se fi lipit.
Meciul era atât de dezechilibrat, şi ca scor şi ca joc, încât Mihai a plecat mai repede la antrenament. După trecerea lui Ely la noi am avut o şansă de a reveni în joc, mai ales că aveam un om în plus. Mai mult, după o logică proprie lui Popicu, am început meci nou, şi mai bine! Nu mai ştiu succesiunea golurilor, în sfârşit am dat şi eu două, dar oricum randamentul reuşitelor a fost scăzut, când îmi ieşeau acţiunile în lateral nu găseam ultima pasă (poate şi pentru că nu prea se arăta nimeni în gura porţii), iar când mi-am făcut o minge în centru pe stângul, am avut şi ghinion: Tavi, căzut prin careu, s-a sculat în fund şi şutul l-a nimerit în spate! S-au irosit şi două atacuri promiţătoare, în superioritate, cu Andrei care a ţinut de minge suficient de mult cât să fie deposedat din spate. Ca să fie dezastrul complet, nici de omul în plus n-a avut parte prea mult, Dănuţ a ieşit accidentat iar Motanu a trecut dincolo, tocmai el reuşind să-mi strice ca ultim apărător singurul slalom direct pe poartă.
În concluzie, data viitoare îl las pe Mitică să negocieze echipele în locul meu, el fiind mai puţin mărinimos ca mine...

36 de comentarii:

  1. vreo 6 goluri 1 catalin 1 sa-u doua eli

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo PELICANILOR!Vad ca a inceput sa va priiasca si canicula,nu numai gerul.
    Va salut pe toti,pinguini si pelicani deopotriva!

    RăspundețiȘtergere
  3. am avut marea plăcere să fiu coechipier cu Marinică, copilu Greşelii şi am realizat cât de valoros e ca fundaş. vine clătinându-se spre atacant, âl ameţeşte cu parfumu, îi bagă ceva gargară şi-i ciordeşte mingea. pe care apoi o vinde-n talcioc.

    RăspundețiȘtergere
  4. poşta redacţiei motanu16 iul. 2012, 22:38:00

    @Silică: una la mână, când faci rost de păsăroi să ni-l arăţi şi nouă, să vedem dacă eşti pelican, pinguin sau domnişoară. a doua, bag seama că ai studiat gramatica la ff. cu Geniul pustiu.
    @Luci: tot sub masă stai pitit?

    RăspundețiȘtergere
  5. Citesc blogul de pe meleaguri moldave. Il vad pe Gabita la pelicani, in locul motanelului, asa de frumos a scris cronica!

    RăspundețiȘtergere
  6. Laude pentru supercampioni, abia de miercuri incolo. La fel cu incurajarile si vorbele de moral pentru bietii campioni.

    RăspundețiȘtergere
  7. După ce toată ziua de sâmbătă am mâncat numai fructe, iar duminică am mai adăugat doar brânză cu roşii, toată încercarea mea de purificare tocmai ce s-a topit, puţin înainte de doişpe, când Robert mi-a dat mesaj că vine cu bere în parcare...

    RăspundețiȘtergere
  8. Motane,cand ai jucat la pelicani, ce pana aia avut? Sau ai fost de sex indecis( in formare)?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  9. am dat niste goluri ce na vazut agronomia ; si calculate nu intamplatoare ',dar parca mai mult i-mi plac pasele , decat sa ma fac singur anonim,ca alti ma-i bine ma laud singur,cu tot respectu un simplu jucator,va dati seama ce urat suna ,cu tot respectu un anonim

    RăspundețiȘtergere
  10. Cristi, da' de gustat, ai apucat să guşti ceva, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Găbiță, purificare errare est!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  12. Parinti, tineti-va copiii departe de caculator, sa nu citeasca ce scrie Cristi Gaz, ca nu vor mai invata in veci sa scrie corect romaneste.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nici nu știe să vorbește bine romînește.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dar fotbal știe să vorbește?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu de alta, dar este unii care vine vinerea să dea probă de limbă...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  16. da am citit si eu si acuma, si aseara 2 vin si 3beri,deci m-ai eram in stare sa scriu,ca de ridicat mai greu

    RăspundețiȘtergere
  17. ba nici nu stiam, ca am scris pe blog ,incerc sa ma trezesc

    RăspundețiȘtergere
  18. Luci vorbeşte de sex?!? mai rămâne ca Mitică să ne dea citate din opere literare şi Marinică să reuşească acordul dintre subiect şi predicat...

    RăspundețiȘtergere
  19. Invidioşilor, nu mai faceţi mişto de Cristi. El a reuşit să rupă monotonia de pe blog cu stilul lui unic de exprimare. Un amentec supercontrolat si colorat între dadaism si suprarealism gramatical si umor. El dă astfel o replica gramaticilor si corectorilor rigizi, rămaşi blocaţi în bloc. El este ininmitabil. La fel ca şi fotbalul de clasă pe care-l joacă. Dă-i înainte amice, viitorul e al tău.

    RăspundețiȘtergere
  20. Tavi, daca-l vede unu care fura, in loc sa-l apostrofeze, il incurajeaza, spunandu-i sa continuie ca are talent.Asa trebuie procedat? Nu mai inteleg nimic!

    RăspundețiȘtergere
  21. Tavi, daca-l vede pe unu care fura, in loc sa-l apostrofeze, il incurajeaza, spunandu-i sa continuie ca are talent.Asa trebuie procedat? Nu mai inteleg nimic!

    RăspundețiȘtergere
  22. Mai nedumerește-te o dată, că de 2 ori nu-i suficient...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce-mi place de Luci! Maine joaca la noi, la inceput in poarta, apoi in atac si, in final, pe masa...la terasa. Lui ii datoram si faptul ca la pasivul nostru de vinerea trecuta este consemnat doar un gol primit. Si asta nu din vina jupanului, ci al lui mandel, care nu a facut marcaj corespunzator la MihaiT.

    RăspundețiȘtergere
  24. Se pare ca am inceput deja comentariile despre ce a fost vineri.
    Alo, corectorii ce fac, dorm?

    RăspundețiȘtergere
  25. Chestiune tehnică. Mâine ar trebui să dau avans pentru încă 5 săptămâni, dar sunt cam înghesuit cu banii, aşa că vom plăti doar pentru ziua respectivă. La fel se va întâmpla şi vinerea viitoare, când eu voi fi la mare, veţi plăti direct la băiatul de la teren.

    PS: Nu uitaţi să vă aduceţi apă!

    RăspundețiȘtergere
  26. Vinerea trecuta s-a întâmplat că pelicanii au realizat unul dintre cele mai bune jocuri din ultima perioadă de timp. Cu un portar in mare formă, inspirat şi întotdeauma având plasamentul cel mai bun (Luci) şi un cvartet teribil, de la etapă la etapă mai stălucitor(Dănuţ, Cristi, Ely şi evident Cătă),pelicanii au desfiinţat pur şi simplu toate structurile, legăturile, valenţele şi în final speranţele grupării pinguine de a obţine ceva bun în ziua de vineri-13 iulie, an de graţie 2012. Şi scorul, dar mai ales jocul prestat, calitatea lui şi nu în ultimul rând spectaculozitatea golurilor(Cătă, după o magnifică combinaţie de cumetrie cu vărul Dănuţ, apoi golul ireal al lui Cristi-vole în diagonală) au creeat o stare generală de descumpămire în rândul bieţilor campioni pinguini, care au trebuit în felul acesta să suporte calvarul căldurii dar şi al neputinţei şi al resemnării totale.

    RăspundețiȘtergere
  27. Tavi,mai usor cu consumul de spirtoase!

    RăspundețiȘtergere
  28. Cronicarul etapei a surprins foarte bine cele de mai sus. Dacă îi adăugăm şi pe cei doi papagali din echipa supercampioană (Popicu şi mandel), putem coborî puţin cu picioarele pe pământ astfel încât să ne aducem aminte că Găbiţă a fost departe de ceea ce aşteptau ceilalţi de la el, Mitică a fost pătuns de ambiţii dar i-au cam lipsit sclipirile din etapele trecute, iar MihaiT a început bine, a continuat şi mai bine (când a şi dat singurul gol pinguin-pentru 1-2(n.r.-vorbim de primul meci), iar după 4-1 i se putea citi pe chip faptul că realizase că nu mai era nimic de făcut. Despre Bebe ne amintim că a jucat în nota lui obişnuită, adică fără greşeli majore, util apărării, toate acestea dovedindu-se în final totuşi insuficiente pentru a influenţa situaţia. La fel despre Gabi. Cât il priveşte pe Andrei, el a jucat aidoma unui debutant talentat care intră în mijlocul unor vulpoi cu experienta bătăliilor câncene şi de durată între cele două grupări celebre din Agronomie. Andrei a început în forţă, după care, încet, încet, s-a stins. Dacă mâine va veni la locul faptei, el va juca la pelicani. Motivul e simplu, pentru că sigur îşi va schimba tactica jocului şi cu siguranţă îşi va demonstra valoare. Dacă mai vine de mână şi cu tăticu (citeşte, Balaurul Paulică), mă întreb dacă mai e nevoie să apară la teren pinguinii. 0-3 prin neprezentare, ar fi un succes pentru ei.

    RăspundețiȘtergere
  29. Despre motănel ce să spunem. El şi-a salvat echipa! Cum de ce? Păi trecând la pelicani a reuşit să spele ruşinea alb-negrilor, căci la finalul etapei s-a putut consemna şi un pinguin învingător.
    Vreau să mai adaug doar că după meci si berea armoniei generale, Dănuţ a trebuit să treacă pe la două spitale-primiri urgenţă (Colentina şi Floreasca) datorită durerilor pricinuite de acea autoaccidentare din timpul partidei. Până la urmă se pare că lucrurile au evoluat bine pentru el (n.r.- desigur şi pentru noi).

    RăspundețiȘtergere
  30. A fost paradă vineri 13, aşa cum şi-a dorit Cristi. Dar ce va fi mâine? Adică astăzi. Vom trăii şi vom consemna.

    RăspundețiȘtergere
  31. Azi voi mai aerodinamic decât de obicei, se va vedea de ce. Este şi ziua lu' maică-mea, o să ratez petrecerea pentru a-i dedica un gol. Poate chiar victoria.

    RăspundețiȘtergere
  32. Da, ceea ce spune Gabita poate fi un argument pentru a viza (era sa scriu "visa") victoria. O sa ne gandim si noi pelicanii ca acest aspect. Un gol poate fi aproape sigur ca i-l facem cadou, ce Doamne iarta-ma, suntem doar niste pelicani cu maniere. Oricum sa-i triasca!

    RăspundețiȘtergere
  33. Tavi, mai opreste-te, sa am timp sa citesc. Esti asa de spumos, ca nu ma satur citindu-te.Recitesc cele scrise de matale si ma intreb de unde atat talent? L-ai intrecut pana si pe L in elocinta,desi nu credeam sa apuc ziua sa constat acest fapt.Ai umplut blogul cu parerile tale, bine ar fi sa-ti faci unul(blog) doar al tau, sa scrii pana te saturi. Am gasit ceva care s-ar putea sa-ti fie de folos. "Adesea am regretat ca am vorbit, niciodata ca am tacut".

    RăspundețiȘtergere
  34. Misto ai spus (scris) dle S ! Sper sa nu regret ca ti-am raspuns. Salut!

    RăspundețiȘtergere