duminică, 29 iulie 2012

ULTIMUL PINGUIN - sau - Teoria involuţiei în regie pinguină

Si a venit etapa din 27.07.2012. Dată care va rămâne cu siguranţă un reper în epopeea fenomenului de ziua 5-a. Acum s-a întâmplat ceea ce nimeni nu ar fi crezut sau anticipat după 124 de meciuri disputate neîntrerupt, jucate pe timp frumos, pe ploaie, frig sau ger, pe zăpadă, de sărbători sau ajun de sărbători şi nu în ultima instanţă în zile în care temperatura de vară depăşea binişor ceea ce se putea măsura vineri cu termometrul în Agronomie (+38gradeC).
Aşadar dragi prieteni, în ziua 5-a din săptămâna recent încheiată a fost pauză. Incredibil dar adevărat. La ora meciului se prezentaseră totuşi următorii :

Pelicani –  Balaurul, Tavi, vărul Dănuţ, Claudiu, Cătă  , respectiv
Pinguini –  Mitică .

După cum se poate observa, cu excepţia lui Cristi-G, din echipa de bază a supercampionilor nu lipsea nimeni important. Şi totuşi un dezechilibru se simţea, plutea aşa … delicat  printre noi şi ne făcea să ne uităm unii la alţii tăcuţi. Vă întrebaţi :”Ce să fie?, căci lucrurile par clare-Mitică contra a 5 pelicani, numai unul şi unul”.  Păi asta e , Mitică singur, fără alţi pinguini care să-l încurce, poate să câştige  de unul singur un meci. În aceste momente de cumpănă a intervenit junele Ely, prezent şi el prin preajmă şi care, din instinct, a mărturisit că la nevoie se va alătura grupului de pelicani pentru a echilibra cât de cât situaţia. În cele din urmă, cu stânjeneală mărturisesc, ne-a învins frica de unicul adversar aflat în faţa noastră, de ultimul adevărat samurai-pinguin, cel mai viteaz şi reputat Căpitan din câţi au existat şi care, fără oştire, este mult mai periculos şi nemilos cu  cine îi iese în cale.  Şi asta cu atât mai mult cu cât îl auzeam cu toţii spunându-şi parcă sieşi pentru îmbărbătare “Băi, măcar unul….să fie, să văd şi eu măcar unul…, nu se poate, nu se poate, incredibil!”  Auzind noi toate astea, spuse aproape obsesiv, am tras concluzia şi apoi luat decizia: “Fraţilor, Căpitanul vrea cu orice preţ să ne dea cel puţin un gol, demonstrând ce era de demonstrat, după care să plece, lăsându-ne pe toţi cu degetul în gură, cam cum face Şeful-meu de acasă. Aşa că hai, gata, plecăm, mai bine pierdem la masa verde cu 3-0 decât să fim umiliţi”. 
Prin urmare Paulică l-a luat cu smerenie pe marele pinguin şi l-a dus cu  masina până la terasa unde Cătă, vărul Dănuţ şi mandel il aşteptau cu răcoritoarele pe masa. Balaurul nu a putut rămâne pentru că avea acelaş gen de probleme care l-au determinat şi data trecută să plece. La discuţii a fost o atmosferă pe cinste!              

Lăsând gluma deoparte, vinerea trecută s-a constituit într-un reper nedorit, care trădează faptul că pe lângă concediile normale acestei perioade şi prezenţa caniculei de afară, au existat şi alte motive care au condus la întreruperea neaşteptată a continuităţii fenomenului nostru. Poate fi atmosfera creeată în ultimul timp, încărcată artificial cu orgolii şi ambiţii aiurea, străine scopului de a face mişcare şi în general sport şi sănătate. Poate că am mai îmbătrânit şi ne schimbăm.  Indirect s-a văzut şi rolul mobilizării prin diverse mijloace,  efectuată înaintea fiecărui meci şi care a pălit şi ea în dauna celor petrecute anterior .
În fine, până la urmă nu e o tragedie şi cu siguranţă ne vom revedea vinerea viitoare. Până atunci e bine să mai medităm la câteva aspecte din cele care ar fi putut să creeze această atmosferă şi stare de fapt. Să privim fiecare, în primul rand, către noi înşine şi cred că suntem capabili să depăşim cu brio momentul .

32 de comentarii:

  1. motanu semn rău29 iul. 2012, 21:10:00

    se pare că scrisele veteranului de săptămâna trecută m-au influenţat, astfel că, pentru prima dată în aproape 15 ani,n-am mai venit la teren, deşi o puteam face. am vorbit doar cu Luci, pe care nu-l lăsa doamna la joacă (Virgil deja nu se mai pune...) după care pauză. n-am mai avut entuziasmul de nu demult, în care mă apucam să sun în neştire pe bază de convocator şi presupun că şi ăsta e un semn.

    victorie dramatică a şahtiorului, în min.93, după ce au jucat în 10 din min.16 şi apoi adversarii au luat două roşii uşoare în a doua repriză. fază antologică cu un băiat, care după ce a luftat din 6m, s-a proţăpit pe linia porţii şi un coechipier a tras în el!

    pese: am auzit că Marinică o frige cu blendamed pe la munte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Motane, degeaba-ți pui cenușă-n cap sau capu-n cenușă. M-ai privat de satisfacerea unei curiozități - dacă convocai pe toată lumea, ce s-ar fi schimbat în situație?
    Ehe! Mîncatu ăsta nu-i așa ușor ( citat din Matache măcelaru). Adică dacă te mănîncă, poți să te scarpini, dar dacă nu te scarpini unde trebuie? Mă ia cu fiori...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ș-apropos de discuția de vineri: dac-am zis L.(punct), L.(punct) rămîne!N-o să mă vezi pe mine că semnez cu anonimu veteran sau necunoscătoru sau alte invective.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  4. Babaeti,ce este cu voi,v-a palit soarele in moalele capului,de nu mai puteti sa va adunati laolalta?!?
    Hai,gata cu prosteala,stati stramb si judecati drept si vinerea viitoare,adunarea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Deci Tavi l-a vopsit deja şi pe Claudiu! O avea comision la transfer...
    Oricum trebuia să se întâmple odată şi odată şi treaba asta cu lipsa de cvorum, s-a anticipat astfel situaţia de la referendum. Dar când s-a mai pomenit de când există blogul ăsta să nu se posteze nici un comentariu vinerea?! Trebuia să mobilizaţi lumea la vot.
    Dar, pentru că îmi sunteţi simpatici, am să vă spun o poveste adevărată de la un referendum validat, cu vreo 6 luni înainte de a inaugura blogul. Era o iarnă grea, pe vremea când lumea nu era împărţită în pinguini şi pelicani. Ca să vezi, s-au prezentat la teren tot 7 combatanţi, 5 viitori pinguini (Mitică, Motanu, Bebe, Mihai Tenismanu şi povestitorul), un viitor pelican (Paul) şi încă unul de care nu-mi aduc aminte (poate mă ajută Motanu). S-au jucat 3 meciuri, rotind mereu oamenii din echipa de 3, doar Mitică rămânând nerotit în aia de 4. :) Şi-apoi am băut bereá şi v-am spus povestea-aşa!
    Acum, e drept, în condiţiile actuale e greu să mai recidivezi, din cel puţin două motive. Nu mai avem porţi mici şi preţul devine mare când se împarte la puţini. Cu porţile o să încerc să rezolv eu, mai la toamnă (când mai câştig la pariuri :), am văzut unele de la Decathlon. Cealaltă problemă e mai delicată.

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar asa! Pentru vinerea in care nu ne-am prezentat, nu trebuie platit?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  7. Lucica,vino cu banii la mine si-ti aranjez de galetusa si nisip sa te joci si tu.Dar scoate degetul din nas!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bai gogaie( sau momaie), ai ratat sansa sa taci si tu ceva interesant.Ar fi crezut lumea ca s-a intamplat minunea sa gandesti, dar asa... Daca taceai interesant, puteai sa cresti in ochii celorlati.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tavi, felicitari!Mi-a placut articolul tau, scris cu blandete, cu suflet.Intr-un ocean de otrava, tu esti balsamul de uns ranile aparute dupa fiecare meci.Fiind, dupa disparitia sper de scurta durata a lui Vasea, singurul care incearca sa tina unit acest colectiv, ma tem ca in scurt timp "fenomenu de ziua 5" va disparea.Tot ce-i frumos se sfarseste odata.

    RăspundețiȘtergere
  10. meciul triplu la care se referă Găbiţă s-a disputat pe 24 decembrie 2009, iar al şaptelea participant a fost Virgil. ruşine însă cui s-a tirat primul de la cârciumă, sub pretext că are de făcut pe Moş Crăciun!

    Luci, scumpete mică, nu-l mai supăra pe dom profesor. nu te-ai săturat de corijenţe?
    veterane, îţi pot da şi io un balsam. este că foloseşti blendamed?!?

    RăspundețiȘtergere
  11. Lasă, veterane, că şi ce-i urât trece.

    Luci, cu banii, de data asta sigur nu. N-am avut bani să plătesc în avans şi deci nu s-a pierdut nimic. Oricum, sper să nu iau vreo ţeapă nici în rest, deşi până acum n-am discutat nimic în privinţa asta fiindcă nu mi-am pus problema că n-am juca. Omul e rezonabil, totul e să nu devină obişnuinţă.

    RăspundețiȘtergere
  12. Motanu s-a dus la tara ca-i taran, sau s-a facut taran ca s-a dus la tara? Dupa misto-ul pe care-l practica poate fi si marlan de mahala.Nu stiu ce sa zic.Oricum subtire, desi dupa pretentii...

    RăspundețiȘtergere
  13. motanu îngrijorat1 aug. 2012, 20:14:00

    Marinică, ţi-ai luat pastiluţele? zi că nu ţi-a plăcut poezia pe care ţi-am dedicat-o!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mitica faci si tu mobilizarea la teren sau nu esti in stare?

    RăspundețiȘtergere
  15. Aseară am abordat un copil pe stradă ca să-mi vândă mingea cu care se juca! :))) Mi-a cerut 25 de lei, i-am dat 30. La puţinele magazine deschise la ora 21 nu găsisem minge şi n-aveam cum să joc fotbal cu fi-miu. E chiar bună, am făcut afacere, o s-o aduc săptămâna viitoare la teren. ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. motanu stilist2 aug. 2012, 22:54:00

    dacă tot am ajuns pe acasă, hai să mai recuperez din pierderile la pariuri. pentru rapid m-am trezit prea târziu, la gomel-liverpool am tot aşteptat să crească cota pentru 2 şi nu m-am băgat. în schimb, găsesc la steaua-târnava cota 2,35 pentru x2, asta înainte de meci. bag şi io 5 euroi, ca să constat că în minutul 1 cota respectivă era 2,75! nu-i nimic, nimeni n-a murit din câştig puţin, iar pe becali oricum vreau să-l văd tăvălindu-se în chinuri.

    organizare pentru mâine, ceva? oricum, apar târziu în oraş, aşa că să vă văd...

    RăspundețiȘtergere
  17. Când aud prognoza pt București, inclusiv în săptămânile următoare, mă iau cu mâinile de cap! Chiar nici o zi în vara asta pe o temperatură decentă?! Mult supces astăzi!

    RăspundețiȘtergere
  18. Salut! Ne vedem dupa 14.30! Sper in revenirea cu picioarele pe pamant a pinguinilor autosuspendati in grup data trecuta. Nu de alta, dar cu Mitica solo, iar nu au pelicanii nicio sansa, oricati ar veni. Motanele, Luci, Bebe, MihaiT, ambalati motoarele. Totusi sunt anuntate doar 34grade. Lux, nu alta.
    Pe Senior Sile il invit doar pe post de spectator si apoi de consumator. Ce zici maestre?

    RăspundețiȘtergere
  19. Mi s-a ambalat un motor! Daca pot sa le ambalez si pe celelalte , atunci mai am o sansa...
    Deci, daca pot , nu vin, daca nu pot , vin!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunt sigur ca nu poti sa spui ca nu se poate sa nu poti venii cu un motor ambalat. Hai Luci, pe caii tai putere.
    Motorul meu va fi insotit de Cata si Danut.

    RăspundețiȘtergere
  21. sper sa veniti cat mai multi pinguini la teren, daca nu puteti ajunge macar anuntati-ne si pe noi sa nu mai batem drumul degeaba

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu va impacientati, azi, maine...avem si cronica la ce a fost vineri, caci s-a jucat.

    RăspundețiȘtergere
  23. Uf,ce ma-m speriat ca na-ti jucat.Ma-m linistit.

    RăspundețiȘtergere
  24. Vinerea viitoare, va spun cum a fost vinerea trecuta.Daca vreti sa fiti la zi cu informatiile veniti la teren.Absentii trebuie pedepsiti.Asa a hotarat Comitetul Asociatiei "Fotbal de Ziua 5 degeaba."

    RăspundețiȘtergere
  25. PelicanRaduTanase-revenit din Spania8 aug. 2012, 12:27:00

    Fazanul de mai sus nu e Sefu! Fazan, fazanBabi, dar intr-un fel are dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  26. VASEA absentul8 aug. 2012, 13:36:00

    Dezinformare,dezinformare,dar s-o stim si noi!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. cert e ca "pelicanii" au castigat din nou :) de data aceasta cu ajutorul lui mitica "ultimul pinguin"

    RăspundețiȘtergere
  28. Despre Mitica, nu trebuie sa spuneti ultimul pinguin. E suficient sa spuneti ultimul si stim despre cine e vorba.

    RăspundețiȘtergere
  29. Boier de boier8 aug. 2012, 16:36:00

    Nea Caisa Tanase, s-au terminat capsunile si te-au trimis acasa?

    RăspundețiȘtergere
  30. Vad ca nu mai aveti nevoie de cronica meciului.Blogariti si fara.Asa, frate!

    RăspundețiȘtergere
  31. Încă o premieră, cronica două-ntr-una! Pe vremuri devenise celebră expresia minutul şi scorul. În cazul nostru, echipele şi scorul ar fi încăput într-un esemes.

    RăspundețiȘtergere
  32. când o să am un pic de timp o să-l înscriu pe numitul "cotoi" la clasa pregătitoare de gramatică. cred că va fi o onoare pentru el să fie coleg de bancă cu Marinică, dacă nu cumva pezevenghii sunt unu şi acelaşi. dacă se pregătesc bine, în doi-trei ani s-ar putea să-l prindă din urmă pe Mitică.

    RăspundețiȘtergere