sâmbătă, 31 martie 2012

Suprematia Pelicanilor pe 2012 se mentine,ba chiar se consolideaza!

                (Popicu,cel mai bun de pe teren?!?)
    Mi-a venit din nou randul sa scriu cronica unui meci si nu stiu cum se face,dar am placerea sa-mi dau cu parerea despre o partida castigata de echipa in care am jucat.
    Asadar sa purcedem la treaba!
    Conditii meteo: vineri,pe la 11,30-12,00, cerul era acoperit de nori negri care prevesteau ploaia,dar deodata s-a inseninat si la ora inceperii meciului(aprox.15,45), timpul era ideal pentru a juca fotbal,insa pe la jumatatea disputei a inceput sa cearna o ploicica(circa 15 min), care ne-a murat putin,dar nu ne-a deranjat prea mult jocul.
    Formatii: s-au prezentat 18 impatimiti ai fenomenului deziuacincea,deci o data cu venirea primaverii se mareste numarul participantilor,ceea ce ne va crea probleme in viitor...
    Pinguinii:Stelica,Bebe,Razvan,Gabi,Claudiu,Mitica,Edwin,Gabita,Tudor
.
    Pelicanii:Paul,Vasea,Tavi,Catalin,Cristi-radio,Eugen,Dan-varu,Cristi,Popicu.
    Spectatori: prietena lui Claudiu,baiatul de  la vestiare(din cand in cand) si echipierii care asteptau sa intre pe teren pentru meciul urmator.
    Desfasurarea partidei: intrecerea , sportiva de altfel, a inceput in nota de dominare a ambitiosilor Pelicani care au asaltat, aproape tot meciul, careul advers,de aveai impresia la un moment dat, mai ales in prima parte a disputei,ca terenul este inclinat spre poarta Pinguina,ca se pravaleste peste eroicul Stelica...Prea multele combinatii insotite de ratarile de rigoare au intarziat deschidera scorului.
    Si totusi 1-0 pentru Pelicani dupa o combinatie prelunga,mingea "prelucrata" de Popicu ajunge,mai mult intamplator, la Eugen care inscrie simplu  din partea central-stanga a atacului Pelican.Urmeaza o serie de ratari,"campion"la acest capitol fiind,cine altul decat,Popicu-inteleptul.
    Pinguinii,la randul lor, au actionat mai mult pe contraatac avand si trei bare, dar acestea au fost aliatul bravului Paul. Ceea ce trebuia sa se intample mult mai repede,dar mai bine mai tarziu decat niciodata,s-a petrecut si tabela de marcaj arata 2-0, ca urmare a unei frumoase lovituri de cap din plonjon a lui Cristi-radio din centrarea celuilalt Cristi,daca nu ma insel;de unde a fost marcat golul?,tot din centru-stanga...Logic,vine si golul trei marcat de Cristi,reluare simpla si precisa,ati ghicit,tot din partea stanga a atacului pelican. In sfarsit,marcheaza si pinguinii golul de onoare prin Claudiu d in pasa lui Gabita.
    Asadar, victorie a Pelicanilor cu scorul de trei la unu,izbanda mai convingatoare decat o arata tabela.Oare, schimbarea tactica folosita de Pelicani prin trecerea lui Vasea pe postul de fundas dreapta i-a derutat intratát pe pinguini incat s-au pierdut cu firea?!? Consider ca apararea pelicana a castigat meciul si a fost o minune ca Popicu n-a mai venit in aparare sa faca ceva "ordine"si sa ne pricopsim cu vreun autogol.
   In finalul cronicii voi incerca cate o scurta caracterizare a fiecaruia si acordarea de note:
      Stelica (volei) -cat a fost in poarta a aparat f.bine,iar apoi in camp s-a remarcat prin travaliu si daruire-nota 8.
      Bebe (nuca)- in nota obisnuita,nu a prea a fost sustinut si poate nu este intamplator ca toate cele trei goluri s-au marcat din acea zona-nota 5.
      Razvan (C.A.P.)-in scadere de forma-nota 6.
      Gabi (tatal)-plasament bun,varsta incepe sa-si arate coltii-nota 6.
     Claudiu (pr ietena)-randament mai scazut fata de ultimele aparitii-nota 7.
      Mitica (c.f.r.)-joaca din ce in ce mai slab,probabil ca iubeste mult-nota 6 cu indulgenta.
      Edwin (nigerianul)-lent si deslanat,inca nu-si gaseste ritmul-nota 6.
      Gabita (vitezistul)-in revenire dupa accidentare,calitati de fotbalist,motorul echipei-nota 8.
      Tudor (TVR)-nu s-a remarcat-nota6.
    PELICANII
      Paul (patron)-in poarta a fost imbatabil,iar spre final in aparare,de netrecut-nota8.
Vasea (Kipi)-exact in noua postura de fundas dreapta,iar in poarta a scos trei goluri,ca si facute,in special sutul lui Gabita-nota8.
      Tavi (IPCT)-daruire totala pentru culorile pelicane,interventii sigure in aparare-nota 8.
      Catalin (Gogo...)-calitati certe de fotbalist-tehnica,sut naprasnic, forta,alearga mult,ambitie-nota 9.
      Cristi (Radio)-travaliu continuu,intra in combinatii,dar tine cam mult balonul-nota 8.
      Eugen (veverita)-pacat de calitatile sale,se pierde in driblinguri si tine mingea pana este faultat-nota 7
      Dan (varul)-alearga mult,deh este tanar,leaga apararea de atac-nota 7.
      Cristi (meseriasul)-revenire spectaculoasa dupa urata accidentare-nota 7.
      Popicu (taraba)-din pacate pentru el a fost lamaia- acritura meciului,marele ratangiu;daca s-ar concentra la meci si-ar lasa la o parte "ïndicatiile"penibile adresate partenerilor de intrecere,care i se potrivesc mai degraba lui ar fi mai bine pentru toti,dar ma indoiesc ca se va intampla minunea-nota5.
    Evenimente post-meci: ne-am reintalnit la Nea Nicu- 11 dintre combatanti,5-de la invingatori si 6-de la invinsi,fratie totala ce mai...; acolo am primit una suta lei si rog colegii,pe aceasta cale, ca vinera viitoare sa comande la Nea Nicu in contul acestei sume. In drum spre casa m-a prins o ploaie torentiala de nu faceau fata stergatoarele,peste 20 de minute a fost potop.
    Cam asta a fost.
    P.S. Dragi pinguini nu disperati si luati exemplul pinguinilor de la Gradina zoologica din Londra care fac antrenamente zilnice pentru Olimpiada!

55 de comentarii:

  1. Vasea, Edy este diminutivul lui Edwin nigerianul! Cel pe care l-ai numit tu Edy nu este nici măcar Ely, puştiul de 15 ani, ci fratele mai mare, Claudiu (ăla care în meciul filmat pe zăpadă v-a dat vreo 6 bucăţi, ar trebui să-l cunoşti mai bine! :)
    Vezi că articolul se poate edita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aşa, să trec şi la corecturile celelalte. Nota mea este exagerată, n-am păstrat decât jumătate de meci un ritm mulţumitor şi din păcate linia asta s-ar putea păstra vreo două luni de-aici înainte, cât timp voi avea meciuri joia, în nocturnă. Mă mai gândesc dacă n-ar fi bine să mai diversific şi să cer programare şi marţea. Deci, revenind la notă, eu mi-aş fi dat un 6,5.
    Am avut două ratări pe care mi le reproşez şi pe care le-aş fi reproşat oricui (bine, am avut mai multe, printre care şi bara aia cu şpiţul, din lovitură liberă, dar alea au fost acţiuni bune, finalizate cu şuturi periculoase). Prima ratare a fost o minge deviată cu capul pe spate de un fundaş pelican, iar eu, singur în faţa porţii, am ratat voleul. A doua a fost şutul modest, doar cât să prindă spaţiul porţii, direct în Vasea, în urma unei pase cu capul a lui Claudiu. La ambele, cu ceva mai multă prospeţime, puteam înscrie lejer. De-aia nici nu sunt de acord cu afirmaţia lui Vasea că victoria a fost mai clară decât o arată scorul. Ca să nu lungesc prea mult comentariul ăsta,voi enumera în următorul numai ocaziile irosite în urma paselor mele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Există o compensaţie atunci când sunt obosit, pasez mai mult. Dar uite că, în lipsa lui Gică, nu avem pe nimeni suficient de oportunist încât să se lipească de gol.
    Lui Tudor i-am aşezat o minge ideală, la 3 metri de poartă, o ocazie chiar mai mare decât aia ratată de mine, pentru că a fost centrală şi nu în regim de viteză. El a zis că a şutat, dar a apărat portarul, numai că şutul a fost un fel de pasă la Paul. Mai scuzabil era dacă zguduia bara sau dacă portarul plonja la picioarele lui, cum a făcut Stelică! Tudor a plecat la 0-2, una din scuzele invocate de Mitică, dar în perioada cu om în minus a fost 1-1, deci nu ţine.
    Apropo de Mitică, şi pentru el am găsit o minge singur cu portarul, dar veşnicul său cusur, s-o mai bibilescă o dată, să şi-o potrivească, l-a făcut să fie blocat, nici măcar n-a şutat (deja vu!).
    Cu stranierul am avut cele mai multe acţiuni, dar nu s-a legat nimic. O singură dată a finalizat, cu capul, din corner. Altă dată am scăpat 2 contra 2, a încrucişat bine din stânga în dreapta, eu am simulat şutul, ambii fundaşi au venit să mă blocheze şi atunci am întors mingea spre el, dar era deja cu spatele, l-a lovit mingea în călcâi! L-oi fi păcălit şi pe el când m-am făcut că trag, însă nu e o scuză, mereu trebuie să stai cu faţa la joc, asta am încercat să-i explic. Ultima a fost o lansare pe viteză, a ajuns mingea, dar a alunecat (era după ploaie) şi s-a dus sanie cu tot cu ea în aut de poartă.
    În fine, lui Claudiu i-am dat două pase de singur cu portarul, din una a şi marcat, dar cealaltă a fost mult mai frumoasă... A sprintat în spatele fundaşilor şi i-am dat o pasă peste, cu exteriorul. Efectul l-a surprins puţin, se dusese iniţial în lateral, dar mingea a aterizat în zonă centrală, aşa că schimbându-şi direcţia a pierdut avantajul vitezei şi s-a apucat să-l dribleze înapoi pe Tavi, iar faza s-a răcit.
    Pe lângă astea, au mai fost câteva faze rezultate din combinaţiile celorlalţi. Vasea zice că au fost încă două bare, eu îmi amintesc numai de una, parcă a lui Claudiu. Şi voi aţi avut ocazii, dar nu chiar atâtea, o ardeaţi mai mult pe posesie, că aveaţi şi oameni pentru aşa ceva. Meritul vostru este că aţi mai şi valorificat din ocaziile alea, dar nu cred că se poate spune că victoria a fost mai clară decât o arată scorul. Dimpotrivă, un 3-0 ar fi fost mult mai mincinos, fiindcă meritam şi noi măcar un gol, la câte ocazii am avut...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca a ajuns Vasea sa-si dea nota 8, nu mai e cazul sa citim cronica.

      Ștergere
  4. Ha,ha,ha,ce bine-mi pare ca am pacalit si eu pe cineva de 1 Aprilie! Edy = Prietena = Claudiu,caci cine vine cu prietena la meci?,bineinteles ca Claudiu. Eu speram sa pice Motanelul in plasa,dar se pare ca el trudeste pe ogorul patriei...
    in alta ordine de idei,cine nu este multumit de nota sa depuna contestatie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Subsemnatul (na, c-am uitat cum ma cheama!) spectator-platitor la partida de ciamciugea de vineri 30 martie anul curent solicit prin prezenta recalcularea notelor acordate jucatorilor Vasea si Popicu, considerate neconforme cu ceea ce s-a petrecut pe teren.
    Jucatorul Vasea s-a intalnit cu balonul de cel mult patru ori,dintre care trei la incalzire,a cazut de tot atatea ori in fund si o data in nas dupa care a fost retrogradat in poarta unde s-a lovit mingea de el. Propunem nota 4,50.
    Jucatorul Popicu a fost creierul atacului si cel mai periculos om pentru adversari.A participat la toate atacurile,a dat nenumarate pase de gol, a facut presing, a dat o bara dupa o executie superba si si-a coordonat tot timpul coechipierii din aparare.Propunem nota 9,5.
    Cu multumiri,

    Onoare patriei!

    RăspundețiȘtergere
  6. dom profesor motanu1 apr. 2012, 22:35:00

    am analizat cu atenţie contestaţia depusă de nenea de mai sus şi am hotărât să acordăm ambilor combatanţi nota 9: 4 pentru jocul de pe 24 martie şi 5 pentru cel de pe 30 martie, aşa că sper să fie mulţumiţi!

    în ceea ce-l priveşte pe dl. Sile, îl cam bănuiam că trage din sticlă pe şest şi se visează fotbalist. totul e să nu tragă şi din punga lui Marean...

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule Vasea, ma scuzati ca nu ma pot pronunta asupra articolului pentru ca am adormit citindu-l.

    RăspundețiȘtergere
  8. In ce lume traim daca cel mai slab de pe teren se viseaza fotbalist si isi da nota 8 ba il si incurajeaza pe altul la fel de bolovan ca el cu aceeasi nota!Iar dincolo vorbeste un membru ceape!Atat ar mai lipsi sa cotcodaceasca si Mitica!

    RăspundețiȘtergere
  9. PelicanRaduTanase2 apr. 2012, 14:31:00

    Sefu, stiu ca sunteti incantat de rezultatul de vineri si de cronica dlui Vasea. Acum faceti fata cu greu raspunsurilor la mesajele cu felicitari adresate baietilor nostrii. Prietenii nostrii de pretutindeni abia asteapta si comentariile dvs. despre meci.
    Pana si Socrate, catelusul portarului de la intrarea in firma asteapta un raspuns. De cum a aparut cronica, hamaie a paguba si se invarte-n jurul cozii. Nea Costache-portarul, zice ca atunci cand e nervos vrea sa se pupe singur acolo... mi-e rusine sa zic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Uitasem de conopida asta,o credeam pierduta la soare!I-ati de mana fratii de suferinta, prietenii nostriiiiiiiiiiiii si du-te si rezolva catelusul.Nu trageti chiulul, i-o faceti cu amandoua mainile si apoi il pupati in bot.Tu primul!

    RăspundețiȘtergere
  11. Tucidude, "i-ate" de păr şi dă-ţi un cap un gură!

    RăspundețiȘtergere
  12. PelicanRaduTanase2 apr. 2012, 15:46:00

    Sefu, cred ca Tucidide, maidanezul strazii, cel cu eticheta de ureche, a pus nasul la dorsala lui Socrate si pe loc s-a intoxicat cu stiinta lui.

    RăspundețiȘtergere
  13. Asa bolovane, cu amandoua mainile si apoi un sarut tandru sub coada!Ia-l si pe Curentatu-Sef care a lipsit vineri sa se bucure si el.

    Cetatene Clistene, am vrut sa verific cine baga botu si s-a gasit un fraier.Vineri dau mai multe goluri ca tine si iar va batem!

    RăspundețiȘtergere
  14. PelicanRaduTanase2 apr. 2012, 16:34:00

    Sefu, cred ca de data asta Socrate a avut mai multe e-uri la esapament decat are de obicei iar bietul Tucidite i-a cazut victima rau de tot. Ma duc sa sun la un veterinar pentru catelusii comunitari.

    RăspundețiȘtergere
  15. Fasole, vezi sa nu suni la linia erotica, dai de nea Izmene! Dar ce vorbesc eu cu unul care nici nu-mi stie numele corect?Cu D,budinca!Pa,ca ma plictisesti.

    RăspundețiȘtergere
  16. motanu ghicitor2 apr. 2012, 21:38:00

    dacă ăla mic n-0 licoreşte prea tare, ar trebui ca măcar 8 din 10 să fie dintre următoarele: arsenal, hamburg, psg, levante, bilbao, astra, mattersburg, kortrijk, hibernians şi dinamo.

    în colocviile culturale momentan nu mă bag. mi-e dor totuşi de-o poezie...

    RăspundețiȘtergere
  17. POPICU CU P MARE2 apr. 2012, 21:50:00

    Vreau sa-i multumesc lui Caprita pentru ca a avut initiativa acestui blog.Va veti intreba de ce ii multumesc si iata raspunsul. Pana la aparitia blogului aveam impresia ca ce stiu eu stie oricine si nu eram constient de cat de instruit sunt.Citind insa ce gugumanii scriu unii, am ajuns la concluzia sincera ca fac parte din cei putini care stiu ceva in tara asta.Va laudati ca aveti facultati dar nu stiti sa scrieti.Nu aveti cultura de niciun fel.Cata e tanar si are o scuza, ca scoala nu mai e cum era, insa cei batrani ce pot invoca? Sunteti incoerenti(a se vedea textele lui Behehe, Bucica,Mititica etc)Credeam ca sunteti slabi doar la fotbal dar mi-ati demonstrat ca nu le aveti nici cu aritmetica, istoria, literatura, etc.As fi tentat sa va dau un test de cultura generala dar nu stiu ce intrebari sa va pun.Toate intrebarile care-mi vin in cap mi se par imposibile pentru majoritatea dintre voi.Cine doreste sa fie evaluat sa-mi spuna, va avea surprize colosale.Cei care stiu ca-s talambi sa ia pozitia lui Mititica, sa taca. As avea multe de spus dar m-ati scarbit cu incultura voastra asa ca cine va dori sa mi se adreseze sa citeasca, sa se puna in tema cu subiectul, sa nu-l fac de ras.

    RăspundețiȘtergere
  18. nenică, aici e ca la şcoală. dom profesor a pus ochii pe ăia mai fraieri şi vrea să le dea extemporal. după ce termină de corectat o să mă ţin şi eu de promisiune şi-l iau la ţară să-l fac asistent la vaci.

    nu mi se pare corect! văz că pe fraţii lui buni i-a sărit de la teste. ăsta-i nepotism curat!

    RăspundețiȘtergere
  19. Motanului Palton,ii recomand sa se ocupe doar de cultura... campului.E singura care i se potriveste. Nu-l voi deranja.Daca vrea sa fie evaluat la alt fel de cultura, sa-mi spuna care sunt cele trei rute de pelerinaj ale crestinilor.Daca stie ii fac cinste, poate consulta si netul.Numai sa nu se curenteze ca fratele lui Bucica.

    RăspundețiȘtergere
  20. motanu Pardesiu3 apr. 2012, 10:09:00

    nene, n-am de unde să le ştiu, io mă uit doar la MMA, pardon, MMI!?!

    RăspundețiȘtergere
  21. pt. POPICĂ CU P MICĂ: dragă des-cultule, cum se face că la articolul anterior ai ignorat un mesaj clar dedicat ţie, iar acum te dai iar rotund de la distanţă? Mai bine te-ai preocupa de răzbunarea virgulei, exasperată şi ea de cruciada pe care o duci împotriva ei, comentariu după comentariu. Acum s-a poziţionat înainte de etc (ştiu, altă capcană!), data viitoare ai grijă la subiect şi predicat.

    Şi apropo de Popică cu P mică, m-a ajutat Motanu să identific bara pelicanilor din meciul de vineri. Îmi aminteam vag că avuseseră şi ei una, dar n-o vizualizam deloc. Ei bine, ar fi fost păcat să lăsăm să scape una dintre fazele antologice ale fotbalului de ziua 5. E de neiertat că i-a scăpat cronicarului, ar trebui să-şi scadă singur din notă! Deci, aflat în apropierea porţii goale, numitul Popică trimite un şut leşinat spre gol, cel puţin aşa credea el, din moment ce se întoarce cu spatele şi ridică mâna a triumf! Numai că... mingea loveşte bara şi defilează liniştită prin faţa porţii, de unde Popică ar fi putut s-o împingă în gol, dacă nu s-ar fi bucurat prematur! :))
    Şi domnul o-cult a mai avut una de pus în ramă. Tot cu poarta goală, se câcâie să şuteze, suficient pentru Gabi să apară din spate şi să-i ciupească mingea în corner, aşa că piciorul de aur al proletcultistului ce mai loveşte? Răspunsul, prieteni, e vânare de vânt, răspunsu-i vânare de vânt... Adica luft, băbăieţi! :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Daca stati sa va uitati in gura prostului, sa-i numarati maselele, inseamna ca aveti timp de pierdut. Gabita, mai bine faci 2 ture de alergare la teren, ca mi-am propus sa slabesc.
    L.
    P.S. Fac cinste!

    RăspundețiȘtergere
  23. Profesorul confunda ruta cu destinatia, nasul cu gura si poarta cu balariile.Cred ca i-ar face bine o cura de oxigen imbunatatit de la esapamentul catelului lui Tavi.

    RăspundețiȘtergere
  24. Si totusi ciudat!Motanu uneori face pe fraierul,alteori pe smecherul,nu stiu ce-o fi inteles Profesorul Barabulea din raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  25. anonimul intelept3 apr. 2012, 15:47:00

    Test rapid pentru POPICU:
    Ce era Vlad Tepes pentru Mircea cel Batran?
    Fiu,nepot,frate sau var?!?

    RăspundețiȘtergere
  26. Inca n-ati aflat raspunsul? Piticule, ce zici, inca nimic? De la Bucica nu astept nimic, ca pe el nu-l duce capatana.Caprita te dai vioi printre batrani dar, cu cei de seama ta, esti fiul ploii.Rezultatele de dincolo spun totul.Hai pa,ca am afaceri,nu-s lefegiu ca voi.

    RăspundețiȘtergere
  27. motanu către dom profesor3 apr. 2012, 19:58:00

    tălâmbule, te las să mă cinsteşti dacă-mi arăţi diploma de absolvire a patru clase, ca să nu-mi stric stilul pe gâşte. m-aş băga cu tine la un test, oricare ar fi el, în afară de fizică, unde eşti doctor în legile frecării... faţă-n faţă, fără net!

    anonimul cult pare să fi prins un şpil, cel înţelept vine cu ceva prea simplu. putea la fel de bine să întrebe de IH.

    RăspundețiȘtergere
  28. Motane, ai început şi tu să-ţi ridici mingi la fileu?

    RăspundețiȘtergere
  29. de ce, scumpi?3 apr. 2012, 21:10:00

    poţi să fii mai explicit?

    RăspundețiȘtergere
  30. Mă gândeam că te dai cult incognito. Fiindcă se poate.

    RăspundețiȘtergere
  31. capitanu Mitica4 apr. 2012, 10:12:00

    Dictare pentru Popica

    Popicule, iar ai scris ce intelept ai fost cind ai tacut desi altii plingeau ca nu mai scrii, dar ne-ai tras-o din nou cu „afinitatile” tale. Iar ai vorbit de scoala si de fotbal, exact subiectele frustrante pentru tine. Cu scoala te inteleg, parintii tai au inteles ca nu rezolva nimic dindu-te la scoala si ca visul tau era sa ai o taraba mica, sa vinzi tenisi, papuci, maieuri cu gaurele etc, etc. Daca trebuie sa ne arati ceva diplome de scoala cred ca in ziua aia nu mai dam de tine.
    In domeniul sportului ai ales scrima, sport fara minge, normal, dar si aici te-ai curentat datorita echipamentului din dotare si ai ramas cu ceva sechele si amintiri triste. Iti repet, trebuie sa fii mindru ca ne ai ca prieteni. Mai greu e invers, dar asta poate pleca tot din lipsa de cultura si scoala ca a noastra.
    Observi cit de frumos iti scriu, fara jigniri grosolane cum faci tu, poate macar acu’ o sa vezi diferenta. Sunt multi ca mine, care scriu rar pentru ca vin la fotbal nu sa scrie poezii si pamflete. Tu cu astea iesi in evidenta, dar negativa.
    Vasea, nu ma asteptam ca tu sa pui note, dar ti se trage tot din incultura si lipsa de scoala.

    RăspundețiȘtergere
  32. anonimul perfect4 apr. 2012, 11:17:00

    Mai copii stati bland ca acusi,acusi va dau testul de inteligenta al lui Einstein,ala cu cinci case si cum doar doi oameni dintr`o suta,dar nu de coniac,il trec,slaba speranta din partea voastra.

    RăspundețiȘtergere
  33. Ia uite ce curat combate Mitică, hai să-l facem cronicar!

    Cât despre testul lui Einstein, îl fac toţi inginerii şi nu numai.

    RăspundețiȘtergere
  34. Salutari lui Mitica.A inceput sa scrie si vad ca-i place, exerseaza.Te pomenesti ca, de acum, nu mai scapam de el.Referitor la diplome, te intreb la ce-ti folosesc, daca nu reflecta realitatea? Nu ca tu ai avea vreuna, dar ce diploma de pictor avea Van Gogh, ce diploma avea Eminescu si exemplele pot continua.Cultura, dragii mei, nu se face in scoala. Daca nu citesti mult si ce trebuie, daca nu ai capacitatea de analiza a ceea ce citesti, daca nu ai o memorie buna,poti trece prin zece facultati si nu se prinde nimic de tine.
    PS.Constat ca v-am incuiat cu o intrebare simpla.Ce pretentie sa mai am de la voi? Mi-as dori sa putem purta discutii interesante, dar ar insemna sa vorbesc singur, asa ca trebuie sa ma cobor la nivelul vostru, sa ma fac inteles. Nici asa nu stiu daca Bucica a priceput ceva.Cat despre domnul Mitica(vezi ce frumos vorbesc) ii recomand sa continue cu dictarile, ca nu se stie, poate odata va ajunge sa scrie fara greseli.

    RăspundețiȘtergere
  35. Salut prieteni! Îmi cer scuze daca am disparut, oarecum neasteptat, de pe micul ecran. Parcurg o perioada cu probleme de tot felul, unele de-a dreptul provocatoare, daca nu chiar capitale pentru mine si familia mea. In fine.
    Sile, o sa revin foarte curand cu opiniile mele despre meciul de vineri si excelenta ta cronica. Ma grabesc, pentru ca incepe meciul de CL.
    Nu ma pot abtine sa nu fac totuşi o remarca. Bai Popicule, diplomă de pictor sau poet nu se dă nicaieri, ar trebui sa şti chestia asta, daca te consideri asa de cult. Se dau cel mult diplome ca ai absolvit ceva scoli pregatitoare, de initiere in anumite domenii de creatie artistica. Van Gogh s-a scolit la inceput in atelierele unor mari pictori olandezi, germani si chiar italieni. Eminescu a studiat la Viena filologia, istoria si filozofia, pregatire care l-a ajutat impreuna cu talentul sau sa creeze acea opera poetica si publicistica de neegalat. Tu ce ai creeat? Ca sa nu te intreb ce suport stiintific sau măcar meşteşugăresc minim ai tu la bază, fie si in domeniul artei. Aud? Bai frate-meu prăvălie, esti în plina astenie de primavară, astenie care te-a aruncat în plină criză, numită CRIZA DE PERSONALITATE. Revino-ţi în fire până nu e prea târziu. Dai semne de om profund bolnav, băiete. Păcat.

    RăspundețiȘtergere
  36. Băieți,nu faceți din țînțar armăsar (așa cum vrea țînțarul).La el criza de personalitate a apărut la naștere, așa că...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  37. Am inteles ca lui Vasea ii face placere sa scrie cronici daca echipa din care face parte castiga. In situatia asta Sile, daca o sa joci numai la noi (nu vad vreun motiv sa nu fie asa) o sa faci cronici saptamanal!
    Mi-a placut apoi faptul ca tot el a exersat si notarea fiecarui jucator. Lucru riscant, deoarece poate produce unele nemultumiri din partea acelora care sunt obisnuiti cu laude sau au o parere extraordinara despre ei insusi. Cred ca a reusit in cea mai mare parte o notare apropiata de adevar. Sincer, Mitica, nu am putut intelege sub niciun aspect finalul comentariului tau. Nu-ti face onoare.

    RăspundețiȘtergere
  38. Cateva comentarii la rece despre meci.
    E posibil ca barele sa ne fi tinut partea. Mi-amintesc ca la 0-0 cineva de la ei a troznit teava din stanga Balaurului. Daca intra, lucrurile s-ar fi complicat intr-o oarecare masura. Apoi, cred ca la 1-0, cativa pinguini (Gabita, Claudiu, motanu) au dat dovada de sportivitate si nu au insistat sa se bata lovitura de pedeapsa atunci cand sutul lui Tudor l-a lovit in mana pe Balaur, care, fiind in poarta, incerca sa-si protejeze de impact partile sensibile.
    Despre gazela, numai de bine. Ne place cum joaca. Un fel de baschet cu piciorul, amplitudine si larghete la preluari, pivotari in fata portii atunci cand este liber, actiuni de angajament catre poarta noastra, urmate de pase inapoi etc. Glumim desigur. Edy e un baiat care mie imi place. Are bun simt, se oftica in felul lui atunci cand isi da seama ca a gresit, uneori mai pisca pe la picioare, dar si incaseaza fara sa comenteze prea mult. Ce mai, e o prezenta agreabila pentru noi pelicanii.

    RăspundețiȘtergere
  39. Tavi, fa pe desteptul ca, cine stie, poate se prinde ceva de tine.Am fost intrebat de diplome, am raspuns la intrebare. Ce-mi spui tu... sunt fumate de mine.
    P.S.Ia aminte ca "ar trebui sa sti" se scrie corect ar trebui sa stii. Te rog, ciocul mic cand vorbesti cu mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prostovane, ma uit la textele tale mai lungi de trei propozitii. Se simte incordarea, chinul de a nu face greseli gramaticale, de a parea ca ai ceva de spus. E fals. Nu tine. Se simte golul instruirii si al pregatirii fundamentale, adica al scolii. Eu scriu spontan, relaxat si urmaresc ideea si modalitatile de a o duce la capat, logic si cat se poate de natural. Nu te mai obosii sa vanezi i-uri sau mai stiu ce. Nu ma afectezi, bai prostovane. O sa mai gasesti un sac din astea. Ele nu sunt greseli de nestiinta, gulie. La cata carte si cultura am eu, ma si mir ca te bag in seama, bolnavule.

      Ștergere
  40. In opinia mea meciul de vineri are drept cap de afis golul magnific al lui Cristi-radio. O reusita demna de a apare pe toate genericele care prefateaza jocuri din CL. Daca ionii pozitivi se resping intre ei, iata ca la noi "cristii" pozitivi se atrag, de unde reiese ca in ziua de astazi nu se mai respecta aproape nici o lege. Asadar, la centrarea de pe dreapta, la semiinaltime, a lui Cristi-gazistul, Cristi-radio a plonjat superb, precum Marc Spitz in 1972 la Olimpiada, cand a luat si vreo 7 sau 8 medalii de aur la inot. De data asta C-r-ul nostru a plonjat in aer si, cu o lovitura perfecta, a trimis bolonul acolo unde nici Lucica (daca era in poarta) nu mai putea face nimic. Extraordinar gol!
    Aproape la fel de frumos, dar in alta gama, a fost primul gol pelican. Pana la lovitura finala a lui Eugen (sut plasat in stanga portarului), mingea a circulat pe un traseu lung si sinuos, avand ca jaloane pe bravii aparatori pinguini. Autorii parcursului: Danut, Cata, Cristi-gaz, Cata, Popicu si evident Eugen.
    Au mai fost si cele 4 ratari ale megastarului Jairzinho, dintre care doar faza cu sutul in bara merita consemnata. Celalalte, au insemnat tot atatea lufturi in fata portii goale, demne de un tolomac desavarsit. Si cand te gandesti, toate chiflele astea puteau sa ne coste, daca barele noastre nu-si faceau datoria.

    RăspundețiȘtergere
  41. Despre apararea noastra, aprecierile sunt unanime! Nota generala 8,25. In media calculata, pe langa cei trei magnifici (Balaurul, Vasea si Tavi), l-am inclus si pe Cata, pelicanul orchestra, care joaca la fel de bine pe orice post.
    Asemenea unei vedete autentice, atunci cand instinctul dicteaza, Sile a exersat si altceva. A facut faza de aparare (fundas si ultim aparator). Si a facut-o la un nivel asa de ridicat incat a starnit invidia unor insetati carieristi ai gazonului din Agronomie.

    RăspundețiȘtergere
  42. Tavi, te-ai luat aiurea de Mitică, afirmaţia lui despre Vasea a fost în cheie ironică, îl imita pe Popică. Era mai clar dacă era familiarizat cu semne de genul ăsta ":)".
    Altfel, se vede treaba că n-ai citit declaraţia aia din pagina 7, "suntem în luptă cu noi însăşi"? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca e asa, e altceva. Eu am interpretat dupa cum a scris.
      E adevarata si chestia cu pagina 7. Uite, dau fuga si ma apuc de citit.
      Succese deseara, iar maine, Fofeaza poate sa si castige, nu ma deranjeaza.

      Ștergere
  43. În seara de azi au meci toţi combatanţii de ziua 5 implicaţi în competiţia paralelă de minifotbal. Cristi-Radio şi văru Dănuţ în deschidere, iar la închidere Cătălin, Tenismanu şi cu mine, poate şi Eddie (aşa se scrie, nu Edy, am uitat până şi eu!). Deci mâine o să zburde Mitică şi Popică, aceşti Sfârlează şi Fofează.

    RăspundețiȘtergere
  44. Da, Eddie nu apare nici azi, nici mâine pentru că "am lucrez"! :)

    RăspundețiȘtergere
  45. Mitică m-a sunat să-mi spună că a scăpat ceva despre Silică, dar abia acum am ajuns în buc şi am văzut despre ce e vorba. omu n-a vrut şi oricum n-a scris rău.

    constat că autorul cronicii cam umblă cu nasu pe sus şi nu dialogează cu cititorii. căt despre Marinică, m-a provocat, dacă nu e aşa fraier pe cum pare (şi cred că nu e...) ar fi trebuit să înţeleagă şi răspunsurile. despre domnia-sa, mai pe larg, cu proxima ocazie.


    mâine nu ştiu dacă onorez audienţa...

    RăspundețiȘtergere
  46. Meci epic aseară, 6-4 cu peripeţii. Am avut 4-1, dar s-a făcut 4-4 pe fondul unei schimbări de portar! Toţi cei 3 nou-transferaţi n-au putut veni, aşa că am jucat în formula de toamnă târzie, în timp ce adversarii, ultimii clasaţi, mai aveau doar un singur jucător de astă toamnă! Marea realizare a fost trecerea mezinului echipei pe primul loc în clasamentul golgeterilor, ex-aequo (asta e doar pentru Popică, restul muritorilor nu pot pătrunde aceste taine, găsiţi-vă altele mai faine!). :)
    Radio şi văru am înţeles că au pierdut, nu ştiu cu cât.

    RăspundețiȘtergere
  47. Aseară, vreme plăcută, am inaugurat terasele. Azi văd că e cam înnorat, dar ce contează! S-ar putea să vină şi un băiat din echipa noastră, în schimb nu va apărea Gabi, care este la... Madrid!

    RăspundețiȘtergere
  48. Maestre TOPOR (alias Motanu),
    Va rugam respectuos si cu mare deferenta sa ne comunicati cu exactitate "meteo", cum va fi vremea astazi,intre orele 14,30-17,30. Va multumim!
    Cu stima si deosebita consideratie,
    echipierii de la Agronomie.

    RăspundețiȘtergere
  49. Am citit apelul lui Vasea, dupa care indreptandu-ma catre fereastra am inceput sa ma gandesc la Motanel. Este foarte adevarat ca la munca campului nu prea poti folosii calculatorul. Ce bine ar fi sa iei cu "copy" aratura de anul trecut si sa-i dai "paste" pe campul de anul asta. De fiecare data aici trebuie facut totul de la inceput. Si cand faci aratura, atunci cand infigi dantura plugului in carnea pamantului, operatia trebuie facuta cu cap, la adancimea care trebuie, caci nu prea mai poti sa dai "undo" si sa refaci greseala. Ce vreau sa spun este ca si aici e nevoie de specialisti. Dar toate aceste lucruri trebuie facute in oricare alta zi in afara de vineri, a cincea zi din saptamana. Motanelul trebuie sa inteleaga chestia asta, caci are mari rasponsabilitati pentru buna desfasurare a fenomenului nostru din aceasta a 5a zi. Campul lui de operare trebuie sa fie cel din Agronomie si nu in alta parte.
    Asadar,dragii mei, stiu cu siguranta ca meteorologul nostru nu ne va uita si pe langa o vreme buna de fotbal ne va onora si cu prezenta. Deci ne vedem dupa 14-30, la teren, la munca noastra traditionala, cea cu plimbatul balonului pe campul verde din Agronomie.

    RăspundețiȘtergere
  50. Poate cineva sa-mi spuna, in cateva cuvinte, ce zice prostovanul de Tavi? Cand vad cat bate campii, ma plictisesc si renunt sa mai citesc.Dupa ce ca srie mult, mai scrie si prost.Cred insa ca nici voi nu aveti rabdare sa parcurgeti toate balariile scrise de el, asa ca n-aveti cum sa ma ajutati.

    RăspundețiȘtergere
  51. Adevaratul SOCRATE6 apr. 2012, 13:57:00

    SRIE,SRIE,Socrate,ca ce bine scrii matale!?!

    RăspundețiȘtergere
  52. Ce reactie superba! Yes! Pandarul Socrate, cel idiot si complexat de verbul lui Tavi, a "muscat". Noi stim ce. Na, na...
    Mai Socrate cel adevarat, nu te mai ostenii cu celalalt. Prostu-i prost, dar si fudul. Pierzi vremea. Pregateste-te mai bine pentru meci.

    RăspundețiȘtergere