duminică, 25 martie 2012

Şuturile de la distanţă !

Partida de vineri 23.03.2012 a început la ora 17, întreg programul după-amiezei fiind decalat cu circa 1,5 ore datorită unui meci suplimentar, organizat în avans cu ocazia Zilei Poliţiei, care de fapt este oficiată pe 25.03. Toate bune şi la locul lor. Cu atât mai mult cu cât decalarea orei a permis revenirea în această perioadă , fie şi pentru o singura etapă, a unor vechi şi apreciaţi combatanţi ai fenomenului de ziua 5-a (Virgil, MihaiS. şi Eugen).

Aşadar echipele :

Pelicanii – Tavi, Virgil, MihaiS, Cristi-radio, Popicu, varul-Danuţ, Vasea si Cată

Pinguinii– Lucică, Bebe, Motanu, Gaby, Gabita, Eugen, Mitică şi Ely .

Marcatori :

1-0 , Cătălin, gol splendid , şut din apropiere, mingea lovind ambele verticale înainte de a intra în poartă ,

1-1 , Mitică, şut foarte frumos de la circa 10-12m , zona din care Capitanul este cel mai periculos ,

2-1 , Cristi , după o combinaţie fulminantă a altor trei pelicani, Danuţ, Cătă, Vasea şi în fine Cătă cu pasa decisivă ,

2-2 , Eugen , gol clasic din zonă centrală cu şut în vinclu, de la distanţă, în stilul care l-a făcut celebru şi i-a atras reputaţia de “Cuirasat” ,

2-3 , Ely, şut frumos, executat din alergare pe mijlocul porţii – Mihai reuşeşte să respingă în prima fază, dar efectul căpătat a favorizat rostogolorea mingii, paralizant de încet, dincolo de linia porţii.

Acest al treilea gol a anticipat oarecum rezultatul final al partidei. În timp ce pelicanii au condus de două ori după perioade de dominare şi ca urmare a două goluri muncite, pinguinii au marcat de trei ori cu şuturi de la distanţă, într-o manieră dezarmant de simplă şi eficientă până la urmă. De aceea cred că nu greşesc dacă afirm că acest din urmă gol, înscris şi cu oarecare noroc, a consfinţit de fapt momentul când balanta nevăzută a confruntătii s-a înclinat decisiv în favoarea pinguinilor. Oboseala şi-a spus încet-încet cuvântul şi doar cu Cată, singurul capabil să mai ducă trena jocului, pelicanii nu au reuşit să revină. Ba mai mult, au încasat încă un gol de la semivitezistul Găbiţă, care dă semne că e pe drumul cel bun în ceea ce priveşte refacerea mecanismului biologic. Promitem să fim cu ochii pe el.

În mod cert, a contat foarte mult prezenţa lui Eugen în linia de mijloc a acestor pinguini, dotaţi cu măsline mici şi sărate pe galantarul de jos al prăvăliilor la purtător. Expelicanul a completat de minune lipsa omului de travaliu şi cu talent, din acest compartiment cheie al oricărei echipe.

Aşadar, scor final 4-2 pentru păcălici. Dacă cele relatate s-ar fi disputat în ziua când consemnăm evenimentele, aceştia ar fi fost cu siguranţă reţinuţi de poliţie timp de 24 ore pentru cercetări privind legalitatea rezultatului final.

48 de comentarii:

  1. ghinion la concurs. cu egal la ultimul meci io luam etapa şi dl. profesor doctor conferenţiar lector semiuniversitar asistent docent Scufie lua chiar locul unu la total. oricum, a zis că mă cinsteşte că am ţinut cu el...

    despre meci, mai nimic de spus. cu cât sunt mai mulţi "fraţi" împreună la pelicani, cu atât mai bine pentru campioni. chiar mă gândesc să-i convoc într-o zi şi să joc de unu singur împotriva lor. până la cinci, da nu le dau mai mult de trei avans şi, vorba lui Mitică, îi fac cu spatele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iată, cronicarul de succes este mai realist la eşec! :)
    Acest meci a fost în oglindă faţă de cel de data trecută, ca desfăşurare. Cei care au condus cu 1-0 şi 2-1 au pierdut, la 2-2 s-a jucat mult, pe muchie, iar cine a marcat a şi câştigat. Chiar şi echipele au fost comparabile, cu un plus în favoarea noastră. Pelicanii au avut acelaşi nucleu, Cătă-Dănuţ-Cristi, în timp ce la pinguini n-a fost Stelică, a fost Gabi, n-a fost Tudor, a fost Eugen. Şi într-adevăr, aportul lui Eugen s-a cunoscut mai mult în defensivă, plus meritul golului egalizator la 2. A urmat acea perioadă de joc intensă, după care era greu de reacţionat pe fond de oboseală. De data asta norocul a ales să se întoarcă spre noi, fiindcă la primul gol mingea, după ce lovise cele două bare, l-a lovit şi pe Gabi şi aşa a intrat în gol.
    Pe final am fost un pic egoist fiindcă îmi doream mult un gol pentru moral, pe care l-am reuşit după două bare - iarăşi o transversală de la distanţă, dar şi una laterală din apropiere, bară-Virgil-bară!
    Să nu trecem uşor peste jocul neaşteptat de dur al apărării pelicane, mai ales în lipsa lui Paulică: Tavi - fault intenţionat ca ultim apărător, Cristi Radio - obstrucţie intenţionată ca ultim apărător, Popică - lovitură la ficat, ca Bute, dar într-o fază în care a fost ciocnire, nu fault.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce sotie desteapta am! A reusit sa se claseze pe locul patru la concursul online din luna martie,inaintea multor "specialisti".

    RăspundețiȘtergere
  4. Astazi m-ati prins bine dispus ca nici eu nu stiu de ce sunt asa politicos.Asadar va rog pe Tavi si pe Vasea sa veniti macar cu schimbul ca echipa sa aiba o sansa sau ca macar unul dintre voi sa mai joace si la adversari.Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta a fost din puț(a)ul gîndirii?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai "inteleptule",dar n-ar fi mai bine sa faci chiar dumnea-tu cate o pauza de cateva luni?!?

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai dreptate Lucii, inteleptul nu prea le are intelepciunea. Bine ca macar le are cu manierele. Vezi ca Elena, secretara noastra, inca te asteapta la protocol, iar eu dispar vreo 2-3 zile... nu si vineri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Secretara este gomflabilă, ca a lui Popi?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am pretentii de la unii care muncesc pamantul sau de la alti atarnatori pentru o suta de tarie.Nici de la Tavi, care scrie cu cati de "i" se nimereste, auzi Lucii!.Ma asteptam insa la mai mult de la dovlecel umplut care nu-si stie nici macar numele.Gonflabil, ghiveciule!

    RăspundețiȘtergere
  10. Continuind pe linia asta de dialog riscati sa deveniti civilizati iar de aici e doar un pas pina la a deveni politicosi ceea ce nu ar rezona cu pretentiile voastre de
    Misu-Duru care da cu c... pe hirtie

    RăspundețiȘtergere
  11. Tăviţă, se pare că tu şi cu Luci v-aţi găsit un nou prieten, cult şi rafinat. Nu ştiu cât de încântat e Somnorilă, băiat de la ţară...

    RăspundețiȘtergere
  12. Radio şi cu văru' au servit acelaşi scor la competiţie, dar în favoarea lor. Joi e rândul nostru, s-a aunţat şi stranierul!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai dreptate , fraiere, dar asta e din cauza destelor. O sa pun lasere pe ele, sa nu mai nimeresc alaturi(am vazut eroarea inaintea ta, dar nu mi-am mai batut capu' cu ea, sa-ti dau si tie o satisfactie).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  14. Inteleptule,iti recunosc meritele in ale gramaticii si cred ca toti ar trebui sa-ti fie recunoscatori cand sunt atentionati. Unii fac greseli din viteza, dar cand greselile se repeta ....Daca ar fi sa alcatuiesc un clasament al celor care au facut cele mai putine greseli gramaticale, pe primul loc s-ar situa fara discutie Motanu si apoi Popicu. Bravo lor, mai ales ca ei au scris de f.multe ori pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  15. Chiar asa, o sa-mi rapesc din timpul meu pretios ca sa fac o fapta buna.Vineri Vasea, Tavi, Luci si Mitica sunt chemati cu jumatate de ora mai devreme ca sa le dau o dictare pentru verificarea cunostintelor la limba romana.Sa nu incerce sa copieze, oricum subiectele sunt pe numere!

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa-si aduca si Bebe pix la el.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu stiu la ce te referi dar eu nu am nevoie de pix mi-e suficient un dest muiat in cerneala. Fii mai explicit! Bebe

    RăspundețiȘtergere
  18. nu ştiu acu cât de serios o fi vorbit Împăciuitorul, pe blog, ca şi în viaţă (vorba prietenului nea Coviltir de la Tărtăşeşti) trebuie să fii atent şi când primeşti complimente. totuşi, cred că ăla mic scrie cel mai corect, e chiar pedant în domeniu, altele sunt păcatele lui.
    nici Căpitanu şi nici Marean nu scriu rău pentru şcoala lor, unu însă nu prea se bagă, celălalt nu prea semnează...

    RăspundețiȘtergere
  19. Bebe draga, sa-ti fac un desen ca sa intelegi?M-am gandit si la tine pentru dictarea de vineri, asa ca intre eruditi.Nu-ti fie frica, nu se da nota si la caligrafie.

    RăspundețiȘtergere
  20. Aoleu, iar profită "înţeleptu" ca să se laude incognito. Bă incognit-o, ia fii atent aici! Vin eu cu pix la mine, dar după aia ţi-l împrumut şi ţie. Compui tu un text pentru mine, compun şi eu unul pentru tine. După aia ne pozăm foile şi le postăm aici. Şi ca să aibă şi băieţii un beneficiu, în afară de distracţie, ăla care va fi mai roşu pe hârtie dă un rând de bere. Hai, te bagi? E o provocare directă, dac-o dai cotită nu mai ai dreptul să mai guiţi pe-aici despre gramatică.

    RăspundețiȘtergere
  21. Am început să alunecăm, să deviem, să divagăm, să derapăm...
    Cred că , totuși, subiectul acestei rubrici este jucăria de vineri. Că unii vin să se dea mari pe un teritoriu care le este la fel de propice cum îi este muștei un duș cu apa de la wc-eu, asta ține de frustările lor din viața de zi cu zi.Alții, care empatizează cu autolăudătorii, fac parte din categoria pupincuriștilor sau a celor cu fitilul și nu trebuie să ne deranjeze prea mult. Totuși, ca și în teren, sunt unii care bat campii fără rost și orizont.Aceștia sunt cei ce nu au voie să deschidă gura pe-acasă sau în viața de zi cu zi și atunci vin și stau cu gura pe capul bieților oameni, care au mai mult bun simț și de aceea s-a ajuns ca bazaitorii de serviciu să fie tolerați.
    Personal am o singură problemă: cîteodată trebuie să port ochelari, pentru că dacă nu-i pun, mai alunecă deștele pe alte taste și ajung în gura cineștie căror repetenți.
    Oricum, în perspectiva paștelui, să fim , totuși, îngăduitori cu cei mai oropsiți de soartă.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  22. Bun, în altă ordine de idei, s-ar putea ca jumătatea deşteaptă a lui Vasea să aibă o surpriză plăcută! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Muci draga, conciziunea este mama intelepciunii.N-are rost sa bati campii vorbind aiurea.Daca ai ceva de spus, spune-o scurt si la obiect.Altfel...

    RăspundețiȘtergere
  24. Acum am vazut ca mi-a alunecat degetul pe tastatura si in loc de L am bagat M!Merge si asa!

    RăspundețiȘtergere
  25. motanu fil-olog28 mar. 2012, 21:08:00

    nu vreau să par nepoliticos, da mă gândesc că poate mă paşte şi pe mine vreo dictare şi am încă lacune. de exemplu "sugeamiai" mă gândesc că are spre trei cratime, da nu ştiu sigur unde să le pun. ce zici, Înţeleptule, te bagi? oricum, merci!

    RăspundețiȘtergere
  26. motanu către Silică28 mar. 2012, 21:09:00

    nerăbdătoare mică, acu să te văd ce sânge posezi în instalaţie...

    RăspundețiȘtergere
  27. Educația aleasă și înaltele școli pe care le-am urmat cer ca eu să nu mă cobor la microdimensiunile tale de mormoloc de smîrcuri, dar, pentru că insiști, reiau vorba Motanului ( de mai sus), la care adaug ... mucii ( eu am vrut să scriu cu m și nu cu l). Concis!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  28. Motane, deocamdata esti la clasele mici si mai ai de invatat.In orice caz nu de la Sugian, pardon Sugica, slab de tot la capitolul maniere!

    RăspundețiȘtergere
  29. Iar s-a inflamat gusterul si face atmosfera. Pentru el: "concizia este mama intelepciunii" , asa este corecta formularea. Mai bine, gustere, pune-te pe antrenamente, pentru ca maine ai meci si e vai de pravalia ta daca pierdem. Ia in calcul si intalnirea cu gazela africana.

    RăspundețiȘtergere
  30. PROFESORUL LUI MUCICA29 mar. 2012, 12:00:00

    Tavi,cand iti vine sa vorbesti,fa un efort si taci.Vei fi in castig.

    RăspundețiȘtergere
  31. Gulia creste potenta!Bine, stiu ca nu-i intereseaza pe eunuci gen Tavi sau Sugian.Domnul Vasea o are mai tare ca voi, anofelilor!

    RăspundețiȘtergere
  32. Bășicată, ofticată ( și căcată toată!), mucificată, mumificată, atrofiatăăăăă.....
    L.

    RăspundețiȘtergere
  33. Sugica, te bagi la mai mare cu Vasea?Nu la ghiozdane ca acolo esti campion!

    RăspundețiȘtergere
  34. Luci, sper că e un impostor ăla de vorbeşte aşa urât şi semnează cu numele tău. oricum, nu aş juca cu Silică la mai mare.

    mâine nu ştiu dacă onorez masa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar "dupa masa" inteleg ca vii, nu? Si apoi motanele, tu esti responsabil absolut cu vremea. Vrei sa avem probleme?

      Ștergere
  35. Aseară, meci mai greu decât o arată scorul, 5-3 pentru noi. Deşi am condus cu 4-0, la un moment dat se făcuse 4-3! Portarul nostru a fost senzaţional, ne-a scos în vreo 7-8 situaţii. Eu am reuşit primele 2 goluri, apoi a intrat stranierul în locul meu şi a dat şi el unul, dar părerea generală, inclusiv a lui Cătălin, a fost că nu prea s-a încadrat în decor. Fără răutate în joc, într-un cuvânt, molatec. Oricum, per total campania de transferuri a fost una reuşită, doi nou-veniţi au marcat, iar al treilea, cel mai valoros, n-a putut veni (cu el diferenţa ar fi fost mai clară).

    RăspundețiȘtergere
  36. Felicitari baietilor pentru aseara, dar astazi ma tem de gazela. Daca vine, inseamna ca s-a menajat pentru meciul vedeta. Popi fi atent, ia masuri si contramasuri! Nu mai da atata importanta gramaticii pe blog caci, oricum, niciunul dintre noi nu se mai poate schimba prea mult fata de ceea ce stie in prezent pe tema asta. Aici, problema principala este sa comunicam cat mai mult intre noi, cu atat mai bine daca este si corect gramatical. Avem atatea alte subiecte de disputat, zic eu, amical sau acid, incat nu se merita. Please believe me!

    RăspundețiȘtergere
  37. Vine,vine ploaia?!? Haideti de graba la stadion!

    RăspundețiȘtergere
  38. Am privit atent pe fereastra deoarece biroul se intunecase. Acoperisurile din campul meu vizual, precum si asfaltul erau uscate. Deodata, interiorul biroului s-a luminat, natural. Am coborat si m-am dus pana la colt pentru a cumpara ceva de ciugulit. Vantul, el era cauza fenomenului din birou. Ducea si aducea norii. Nicio problema! Fara dansul, sigur ploua.
    Asadar la teren, repede, caci timp nu prea mai avem pana la meci.

    RăspundețiȘtergere
  39. Bineinteles ca bolovanul iar o sa intarzie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa da, mai Popi! Ai ghicit, o sa intarzii. Esti baiat distept !

      Ștergere