duminică, 11 martie 2012

De ziua bărbaţilor !

Vineri 09.03.2012, s-a scris încă o pagină de glorie nepieritoare în cartea de aur a izbânzilor pelicane. Ceata naivilor pinguini spera să repete succesul de săptămâna trecută, dar talentul individual, valoarea colectivă şi eficacitatea jocului adevăraţilor supercampioni au dus la un deznodământ normal, capabil să înlăture orice îndoială în privinţa grupului care face legea pe terenul sintetic din Agronomie. Acesta a fost, este şi aşa va rămâne, în vecii vecilor, cel al bravilor pelicani. Cel puţin aşa ni se pare în aceste momente de supremă satisfacţie.

Aşadar victorie cu 4-2 a zmeilor cu guşă şi penaj în culori solare (purtau tricouri). Şi asta după ce au condus cu 4-0, au avut alte numeroase ocazii şi au jucat circa 25minute, de la 3-0, cu un zmeu mai puţin, după plecarea lui Tudor.

Pe o vreme splendidă, la +7-8gradeC şi un teren superb, s-au confruntat următoarele echipe:

Zmeii Pelicani – Lucian (15 min, trecut la pinguini după venirea Balaurului), Tavi, Cristi-Radio, Tudor, Cătălin, vărul-Dănuţ, Popicu şi Vasea

Victimele lor (pinguinii)– Găbiţă (încă convalescent), Bebe, Motanu, Gaby, Stelică, Mitică şi Ely

Încă de la primele schimburi de mingi s-au putut observa limpede manierele de joc ale celor două echipe. Practic, aceleaşi din meciul precedent . Atacuri combinative în valuri succesive ale pelicanilor, respectiv o apărare ermetică, dublată de şarje pe contraatac de partea pinguinilor. Faţă de vinerea trecută, vărulDănuţ a luat locul lui Ely, iar acesta a trecut la pinguini în locul stranierului Edy (ce apropiere de nume la doi tineri atât de diferiţi!), care a renunţat să mai compară în echipa alb-negrilor, se pare, intimidat de metodele super rafinate folosite de vânătorul de gazele pentru a-l oprii din cursele sale spre poarta pelicană. Totul părea să urmeze scenariul de rândul trecut. Căt a stat în poartă, şuturile expediate de Cătă, Dănuţ, Cristi sau Tudor îl găseau pe traiectorie, fără excepţie, pe Găbiţă, fie datorită plasamentului bun, fie din pură întâmplare. Pe contraatac, Ely, Mitică şi Stelică au avut şi ei vreo două, trei ocazii dar Lucii şi apoi Balaurul au intervenit excelent, scorul rămânând alb minute bune de joc.

Aşa cum spuneam într-un comentariu la cronica precedintă, la un moment dat s-a petrecut ceva care a schimbat „filozofia meciului” şi care, a descătuşat firesc şi ireversibil tabela de marcaj în favoarea celor mai buni. La o fază viguroasă, plăcută ochiului, cum fuseseră de altfel atâtea altele, Dănuţ a şutat puternic din stânga, mingea a atins un apărător şi s-a strecurat scurt şi nemilos în poarta pinguinilor. Aşadar 1-0. A urmat imediat 2-0, gol Don Balon, lovitură frumoasă cu latul, la o centrare măiastră a lui Sile, după ce acesta îi dăruise de Ziua bărbatului un şorţuleţ de colecţie, cui credeţi? , nimeni altul decât amicului său de pronosticuri, renumitul patron al Casei de Modă –Motanul. Descumpănire totală în rândul slăbănogilor albi-negrii (albi la faţă şi negri-n cerul gurii). Apoi a venit şi 3-0, gol magnific lucrat 100% de Cătă. Acesta a recuperat o minge pe la mijlocul terenului, a sprintat în forţă pe direcţia porţii, l-a făcut din corp pe pinguinul ieşit în întâmpinare, după care a "înţepat" mingea cu şpiţul, aceasta ducându-se fără speranţă în dreapta porţii pinguine.

La acest scor Tudor pleacă. Probabil datorită inerţiei, aspectul întâlnirii nu se modifică minute bune, chiar dacă pelicanii au rămas cu un om mai puţin pe teren. Astfel, la un atac prelungit, supercampionii obţin un penalti (posibil la un henţ al ultimului apărător), pe care Cătălin il transformă magistral, cu fentă şi şut puternic în partea opusă portarului. 4-0.

Ultimele minute ale partidei îi găsesc pe pinguini masaţi în jumătatea pelicană încercând să dea măcar golul de onoare. Reuşesc acest lucru nu printr-o fază lucrată, ci printr-un şut formidabil, al formidabilului Mitică cel Frumos, aşa cum a fost el botezat în cronica de epopee de vinerea trecută. Acest erou al neamului pinguin, a prins, de la vreo 15m, o torpilă la rasul ierbii care a trecut fulgerător printre fusele lui Tavi şi beţele lui Popi cel Fraier, aflat în postura de ultim apărător. 4-1. Peste alte câteva minute tabela a consemnat scorul final de 4-2 , după ce Stelică a lăsat 4 pelicani să se invite între ei pentru a degaja o minge din faţa porţii, el speculând ezitarea acestora şi finalizând simplu în poarta nefericitului papagal.

Aşadar există justiţie, dreptatea nu a dispărut! Cei mai buni, adică pelicanii, au dovedit că merită această postură. Şi chiar dacă soarta le mai joacă câte o festă, precum cea de săptămâna trecută, nu le pare rău, căci mai trebuie încurajaţi şi păcălicii lor de parteneri.

34 de comentarii:

  1. Off-topic: Popică zice că nu el ar fi scris în numele lui Mitică, îl putem crede sau nu, problema rămâne. Există cineva care face acest lucru, posibil chiar din afară, deci oricum asumarea identităţii la postarea comentariilor e salutară.

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi acum, la obiect.. Văd că s-a dezvoltat o nouă specie, cronicarul de succes! Nu că ar fi el de succes, ci scrie numai la succesul echipei sale.
    Păi dacă data trecută spuneam că pelicanii aveau echipă superioară, ce să mai zicem acum?! Hai să-l comparăm pe vărul Dănuţ cu Edy Nigerianul şi să zicem că ar fi cam la paritate. Deci e ca şi cum am fi făcut un schimb Ely-Edy. Cine ar fi în avantaj? Felicitări, răspuns corect.

    Pe cale de consecinţă, jocul a fost într-o singură direcţie. Fiindcă alea nu se pot numi ocazii, ce am avut noi până la deschiderea scorului! Au fost doar 2-3 faze finalizate cu şut. Ocazii se pot numi alea pe care le-aţi avut voi. Şuturi tari la bară, situaţii singuri cu portarul, cea mai mare aia a lui Cătălin pe care l-am blocat cu talpa din alunecare, la limita loviturii libere indirecte.

    Puţin ar mai fi trebuit ca să nu apară nervozitatea, frustrarea, de care puteam profita apoi, la ieşirea mea în atac. Dar a venit acel autogol băşit, ăsta e cuvântul... Nici pomeneală de şut deviat, a fost o centrare către Popicu, rămas singur în faţa porţii (cum mai fusese şi cum avea să mai fie!), dar pe care îl anticipasem eu deja, dacă mingea n-ar fi fost deturnată spre poartă de Motanu. Eu cred că face intenţionat, pe bune! Data trecută m-am dat cu capul de bară că să-i salvez un autogol, pe zăpadă mi-a mai dat unul, nu-mi dau seama de unde are atâtea resurse...

    RăspundețiȘtergere
  3. Initial am dorit sa scriu o cronica contrapunctica, inversa celei de saptamana trecuta. Asta pentru ca ce s-a scris acolo mi-a placut foarte mult. Iată motivul pentru care inceputul seamana intr-o oarecare masura cu surata ei. Pe parcurs, m-am pierdut in alte meandre.

    RăspundețiȘtergere
  4. (continuă cronica neromanţată după o pauză în care am mâncat mucenicii de la Motanu, dăruiţi ca un fel de ofrandă...)

    Şi golul doi putea fi evitat, Popică iar a fost singur la 2 metri de poartă, i-am respins primul şut, dar apoi tot el a ajuns primul la minge, şi aici n-am avut reflex de portar, ci de atacant care vrea să blocheze degajarea, adică am sărit în faţa lui. Poate l-am şi speriat, cert e că Popică a lovit slab şi mingea s-a scurs pe sub mine.

    La 0-2 nu mai era de stat în poartă, dar pelicanii deja se blindaseră. Mitică, Ely şi eu, cu sprijin de la Gabi, trebuia să încercăm să-i depăşim pe Cătălin, văru' Dănuţ şi Cristi Radio, plus ce fundaşi se mai nimereau pe acolo. Mari reuşite nu puteau fi, poate cu ceva noroc puteam să înscriem mai devreme, nu la 0-4. Căci între timp atât devenise scorul, după cel mai curat gol al pelicanilor, logic, pe contraatac, cu Luci mascat la şpiţul lui Cătălin, apoi un penalty la un henţ conjunctural, la care m-am băgat iar în poartă, deşi poate era mai bine să fi intrat Motanu, că el nu se duce după fentă şi are şi ceva reflexe.

    Cât despre golurile noastre... primul mai degrabă l-a luat Popică decât l-a dat Mitică, la o minge lovită în cap de la Piaţa Matache, iar Stelică a avut meritul de a fi insistent la un corner la care putea înscrie şi din prima, cu capul.
    Mitică a rămas dator, o dată s-a oprit pur şi simplu pe loc exact când scăpasem pe contraatac în superioritate! Dar cu puţin noroc, pe final, ar fi putut înscrie golul 3 la un şut frumos sub bară, deviat nu se ştie cum în corner de un fundaş. Dacă intra ăla, ultimele 2-3 minute deveneau foarte încinse (Cătălin deja îşi luase măsuri, băgându-l iar în poartă pe Paul în locul lui Popică, deci era rost de ceva înghesuială).

    În ce mă priveşte, mă bucur măcar că lucrurile se ameliorează, deja am început să lovesc mai sănătos mingea cu dreptul, inclusiv la cornere, ba chiar am dat şi un şut cu şiretul, nu tare, doar de control, şi a fost bine. Nu ştiu dacă data viitoare, că joi seara avem meci cu artiştii, dar peste 2-3 săptămâni sper să pot juca tot meciul în câmp. Gata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Referitor la opiniile lui Găbită despre motanel, vreau să spun doar că postul de fundaş central este unul foarte dificil şi riscant. Asta o spun pentru că şi eu, atunci cand Balaurul este în poartă, funcţionez cam pe acelaş post. Orice greseala a fundasului, sau oricare derivată dintr-o altă fază care nu il are ca protagonist pe fundaş, gen deviere involuntară, luft la un salt anormal din teren al mingii, acoperirea forţată a unei zone laterale părăsită de un coleg rămas aiurea prin altă parte a terenului, pot fi cauze indirecte ale unor goluri încasate. "Ghinionul de mare neşansă" face parte uneori din fişa postului şi nu poate fi dat pe seama intentiei, ce Doamne , măi Găbiţă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Incă una şi mă duc. O fi bună identificarea comentatorilor, dar cred că la noi măsura este puţin cam aspră. Sper ca mesajul lui Găbiţă să fie clar către toţi aceia care vorbesc mascat,la mişto, în numele altora. Nu e frumos aşa, după cum nu cred că pe blogul nostru chestia asta poate devenii o regulă. Plusez, şi afirm că am îndoieli că Popicu ar fi scris ceva acoperit despre Mitică. Umblă el uneori cu voal de mireasă, dar "mirosul lui" nu poate să înşele adulmecătorii versaţi în ale cititului.

    RăspundețiȘtergere
  7. întotdeauna mi-a plăcut de Tavi că e băiat fin şi împăciuitor, cât despre stilul cronicii cred că i se datorează şi lui Basil Bulanboli, care vroia feţi-frumoşi pe pereţi. de fapt, singurul regret după meci e că doi păcălici au pelicanii, unul mi-a dat şorţ (la nimereală, ce-i drept...) şi celălalt gol.

    pe Găbiţă îl iert, şi eu prea insist cu autogolurile...

    RăspundețiȘtergere
  8. nebunie mare la concurs, city m-a scos definitiv din cărţi, aud că ar fi ratat şi un penalti. aşa o să ţin cu doamna Romanescu, poate pică de la soţul ceva!

    RăspundețiȘtergere
  9. La cerere, lui Bebe i-am făcut cont. Dacă tot m-am apucat, am făcut conturi şi pentru Luci şi Popică, ei obişnuind să comenteze mai des, dar şi pentru Mitică, fiindcă poate are ceva de zis în nume propriu.
    Lui Bebe i-a transmis userul şi parola, ceilalţi să mă sune pentru că evident nu le pot da aici. De asemenea, dacă mai vor şi alţii, să-mi dea de ştire.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tavi,felicitari pentru cronica,dar nu te-ai tinut de cuvant si nu prea am vazut "feti frumosi" si "ilene cosanzene",insa "te-ai scos" cu "zmeii" pelicani si,mai ales,cu "Mitica cel Frumos",chiar daca expresia este preluata de la Mortanelul. Referitor la acesta,circula prin targ zvonul ca,incepand de vinerea viitoare,vine cu o plasa deasa de tantari montata intre picioare ca sa nu mai treaca nici macar o biluta...Lasand gluma la o parte,"acuzatia" lui Gabita n-are acoperire,Motanelul,nici in ruptul capului nu ar "vinde" un meci,chiar daca joaca la pariuri,e drept ca mai mult pe pierdere,ca si mine de altfel;sa nu confundam "obiceiul" lui Razvan de a mai lasa adversarul in situatia de a marca,dar numai la cel putin trei goluri in favoarea propriei echipe si pe final de meci,cu o intentie de vanzare. Cat despre meciul in sine,nimic deosebit de adaugat,victoria a fost clara,superioritatea Pelicanilor fiind evidenta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Titlul cronicii spune totul: este foarte clar cine au fost adevaratii barbati in meciul mai sus comentat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Corect, de ziua lor, bărbaţii au fost galanţi şi au lăsat damele să câştige!

    RăspundețiȘtergere
  13. Iar damele ar trebui să se conformeze...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vasea, daca ar fi asa precum zic amicii nostrii mai slabuti, atunci ar fi trebuit ca saptamana trecuta "acesti barbati" sa ne lase sa castigam. Lucru care nu s-a intamplat. Concluzia este ca noi suntem barbatii si ei sunt damele. Asta da bine si cu situatia de vineri. Damele ne-au lasat sa castigam. Nu e misto ?
    Luci, tu ai jucat si la noi si la ei. Cum preferi?

    RăspundețiȘtergere
  15. când era mai tinerel, Luci prefera pe la spate, acuma preferă să doarmă.

    ţuţi mic, vezi că-ţi trimit din nou articolul, a făcut dl. Silebulan nişte corecturi pentru care îi sunt recunoscător. şi dacă tot eşti numărător, ia zi, fără să te uiţi, cât a fost raportul la cartonaşe la Santander-Barca?

    şi încă ceva. îl F...T pe Mitică dacă nu bagă cel puţin 2(două)comentarii pe săptămână, orice, numai să scrie, că din cauza lui nu mai poate omu să facă o poezie pe neve...

    RăspundețiȘtergere
  16. cică sunt şi persoană interesa(n)tă şi membru! căutăm atunci şi-o persoană interesată de un membru. să fie Marinică?

    RăspundețiȘtergere
  17. Se (a)proba, Bebe! Da-i-nainte, ca e Ok.

    RăspundețiȘtergere
  18. Se (a)proba, Bebe! Da-i-nainte, ca e Ok.

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. A început campionatul la Robert. Ăia de pe primul loc au făcut transferuri de senzaţie, foşti jucători de primă divizie, unii chiar cu selecţii pe la naţională: Petre Marin, Gigel Coman, Mozacu...

    RăspundețiȘtergere
  21. Motane, ai amintit de vremurile cand erai pasiv. Acum conteaza foarte mult igiena orala.
    L

    RăspundețiȘtergere
  22. Asa ca spala-te pe dinti, inainte sa vii vineri>
    L.

    RăspundețiȘtergere
  23. Gata, am transferat oficial gazela nigeriană! :) Vom vedea dacă poate să ajungă şi vineri, oricum cronicarii nu vor mai fi în pericol să-l confunde pe Ely cu Edy, fiindcă transcrierea este Eddie.

    RăspundețiȘtergere
  24. Sunt PelicanRaduTanase, scriu de pe contul sefului, care e ocupat, discuta un posibil transfer al unui coreean. Intreb: Gazela Eddie poate juca si la pelicani?

    RăspundețiȘtergere
  25. Din câte ştiu, n-a fost implicat în Dosarul Pelican.

    RăspundețiȘtergere
  26. ţuţi, dacă raspunzi la telefon, o să afli despre o mare greşeală din ziar.

    să-i comunicaţi lui Sile că steaua n-a jucat nimic în a doua repriză...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu a cam jucat nimic,dar a castigat,asta e important! Stai sa vezi meci,duminica seara,in Ghencea,cu Astra!?!

      Ștergere
  27. După ce umbla să legitimeze minori (Ely), se pare că pe Cristi Radio l-a vizitat gândul bun şi l-a transferat pe văru' Dănuţ! A fost cu noroc, au jucat în seara asta şi au bătut cu 4-2. Joi seară, aşa cum vă spuneam, e rândul nostru, cu artiştii.

    RăspundețiȘtergere
  28. Şi voi aţi avut computerul virusat de n-aţi mai scris pe aici?

    Aseară am reuşit şi noi acelaşi scor, dar în oglindă! :) Cătălin a intrat foarte bine în meci, a dat un şut de era să rupă bara. Eu am jucat câte 4-5 minute pe finalurile de repriză, dar la ritmul la care se joacă nu pot face faţă în stadiul la care sunt acum. Ca să vă faceţi o idee, Tenismanul a ieşit accidentat după o contră! Stranierul n-a venit, mi-a dat mesaj că "a recit" :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Dragii mei, astazi este vineri! Este o zi asa de frumoasa ca nici nu mai am altceva de spus, decat ca ne vedem dupa 14-30 la locul faptei.

    RăspundețiȘtergere