sâmbătă, 19 martie 2011

Patru- trei, varză noi, iar ei tăiţei

Ca de obicei in ultimul an, Mama Natura a fost blanda si binevoitoare cu noi, permitandu-ne sa deschidem sezonul bataliilor pe iarba. Conditiile, dintre cele mai bune: 8-9 grade afara , cam cat taria pelinului in care-si ineaca amarul unii combatanti (nu-i vina noastra faptul ca, ajunsi la o anumita varsta, unii nu stiu ce, cum, si mai ales cat sa consume...), un vanticel cat sa-i fluture pletele kopitanului, de altfel bine ascunse sub un fes de-un colorit incert, umiditate temperata, sporita doar de igrasia din pantalonii lui Popi, presiune in scadere, mai ales dupa ce Domnul Sile Bombardelu' a dat mana, inainte de meci, cu cel mai bun prieten al sau, vizibilitate buna, chiar si pentru cei mai slab dotati in domeniu, dovada fiind si lipsa fazelor litigioase.
Profitand de intredeschiderea perioadei de transferuri, armada pelicana i-a inregimentat pe doi fosti mercenari, Nicu si Catalin-Spania iar campionii l-au resuscitat pe Gabi, aflat de altfel intr-o forma buna, astfel ca distributiile au fost ceva mai ample ca de obicei:
Pinguinii: Somnorila, Bebe, Stelica, Motanu, Mitica, Gabi, Gabita, Gigel
Pelicanii: Tavi, Sile, Virgil, Popicu, Nicu, CatalinN, CatalinS, Mircea,
ultimul fiind un proaspat recrut din Academia de desene animate Tavi, pus sa aleaga, ca si tanarul CataMig15, intre o taiere substantiala de salariu si o dupa-amiaza pierduta din toate punctele de vedere.
Desi de-o calitate tehnico-tactica submediocra (vezi si titlul...), meciul a fost animat mai ales in privinta scorului, campionii conducand in permanenta, 1-0, 3-1 si 4-2, dar neputand sa se detaseze decisiv, astfel ca a fost nevoie sa se aplice din nou varianta " de fuga" la 4-3, regizata si interpretata (lamentabil, de altfel...) de Gabi si Motanu, imediat ce s-a trecut de ora 17:30. Sa le fie rusine...
Un cuvant bun se impune si autorilor golurilor: Mitica, cu doua bucati, dar cu merite deosebite la toate cele sapte reusite, uita ca rolul mijlocasului de acoperire, ales in acest post pentru ca nu bea, nu fumeaza (decat de imprumut...) si nu da la **** este sa tina omul cu mingea in fata apararii, Gabita, mai zburdalnic decat de obicei, cu gandul, probabil, la intoarcerea lui Animal Paulica, Gabi, purtat pe aripile vantului la golul patru pinguin, Popicu, acest geniu pustiu al mataforelor ratacite, CatalinN, pelicanul lucid si intreprinzator, si, mai ales, Sortulet, aflat intr-o uluitoare crestere de forma. Doua bijuterii, (una reusita vinerea trecuta, cand a marcat nu mai putin de patru goluri) ambele din voleu la vinclu, certifica inca o data stofa sa de golgeter autentic, iar dupa modesta noastra parere cheia reusitelor pelicane sta tocmai in exploaterea acestui nestiut talent urias, in locul mersului la cacealma pe cele doua gogonele (se stiu ele...) din linia de atac a pasaroilor.
O mentiune si un merit special si pentru bravul Somnorila, trecut la adversari dupa plecarea intempestiva a lui Virgil (aflat intr-o pasa mai putin reusita si sicanat de doi "parteneri") si accidentarea lui Nicu. Chiar daca este triplu agent secret, pentru pinguini, pelicani si Organizatia de femei si Pensionari Sector 7 (pe care, cu onoare, o si conduce), se bucura de toata stima noastra pentru ingaduinta pe care o arata atacantilor, iar ca dovada a aprecierii, s-a propus instituirea unui fond special din care sa i se achizitioneze trei-patru perne, ce vor fi plantate pe teren, sa aiba omul unde sa-si faca siesta. Somn Usor!

PS: Motanu se pare ca a dat lovitura la sfarsit de saptamana: una victorie pe teren, una sticla de licoare de la dl. Sile (deja achitata), doua baterii de la Gabita (naivul a mers pe Galata!) si o varianta-super pentru pronosport de la copilu' Matei, care-l va salta cel putin pe locul 5 in clasament. Pentru doritori, inca este de vanzare, pana maine la orele 10.45!

107 comentarii:

  1. motanu laudaros ca de obicei. lasa ca vine nea paul si nu mai bateti tu si cu mitica

    RăspundețiȘtergere
  2. ghiorlanii trebuia s-o fure la cel putin doua goluri daca juca si vasea ceva. saptamana viitoare sunteti mancati si sa vad atunci ce scrieti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Popi, nu mai uita alta data sa iti iei pastilele inainte de meci. oricum tie nu ti se face control antidoping si nu ai ce sa risti. si sa nu uit, vino cu sonorul dat pe mute, cin' te prinde...

    RăspundețiȘtergere
  4. propun un dublu schimb reciproc avantajos Gigi contra Vasea si Popicu contra Gabita. de abia atuncea va fi echilibrat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vreau sa le spun celor care si-au dat cu parerea asupra legii avantajului, ca nu cunosc aceasta lege care se aplica in jocul de fotbal. Iata ce spune regulamentul:"Avantajul presupune ca arbitrul să permită continuarea jocului (să nu-l oprească) chiar dacă la un moment dat se produce o "infracțiune" împotriva unei echipe. Acest lucru se intâmplă doar dacă acea echipă poate beneficia de nesancționarea greșelii adversarului. Dacă nu se profită de avantajul lăsat, arbitrul poate reveni asupra deciziei și poate întoarce faza la momentul inițial, acordând lovitură liberă."
    In situatia noastra, cand Vasea faultat a lovit mingea care s-a dus pe langa poarta, trebuia acordat fault.Daca Vasea marca, atunci golul trebuia validat. Sper ca pe viitor cei care sustin ceva, s-o faca doar daca stiu cu adevarat despre ce e vorba.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut Nicule, sper că eşti mai bine cu piciorul!
    Ce spui tu despre materializarea avantajului este perfect adevărat, dar pentru asta ar trebui să avem un arbitru care să interpreteze faza, altfel fiecare o face după interesul propriu. Ca să nu fie o ceartă continuă s-a stabilit că orice mână e henţ, iar când se cere ceva, se dă (dacă nu e prea gogonată, totuşi!). Tu vii rar, dar faze ca aia de care zici tu au fost cu grămada, a ieşit chiar şi gol, dar s-a bătut fault pentru că jucătorul faultat a apucat să ceară şi apărătorii de obicei o bagă pe-aia cu "a cerut, ne-am oprit". Deci ce spui tu e imposibil în "condiţii de exploatare".

    RăspundețiȘtergere
  7. Pamflet
    De data asta-s suparat, voi fi direct,
    N-am chef de ocolisuri, scurt si la obiect
    In viata mea de fotbalist de performanta
    N-am intalnit si nici n-am vrut, o asa zdreanta,
    Ca acest spurcat Motan,
    Mitocan si mitoman.
    El nu joaca fotbal de placere,
    Vine numai si numai pentru bere.
    Atunci, de ce n-apare dupa meci ?
    Vii, bei bere, discuti ce vrei si pleci,
    Nu-i mai incurci pe cei ce vin la sport,
    Stai cu bronzatii tai, la umbra unui cort.
    Acest Motan s-a aliat c-o alta lighioana,
    Pe care daca-l vezi o iei, sigur, la goana,
    Facandu-ti cruce, zici ca-i cel Spurcat,
    Uciga-l toaca, cel adevarat.
    Mitica-l cheama, dar poti sa-i spui cum vrei,
    Cela fara de minte, sau Spaima la femei.
    Un pricinos, o hahalera adevarata,
    Cum nu cred sa existe-n lumea toata.
    El nu vine sa joace, cum o face oricine,
    El vine ca sa fure, fara pic de rusine.
    Nu, nu fura obiecte, nu asta vreau sa spun,
    El te fura la fotbal, de zici ca e nebun.
    Privindu-i pe cei doi, nu poti sa intelegi
    De ce mai vin la fotbal, de ce-s asa de blegi
    In loc sa stea acasa, sa faca altceva,
    Ei se tarasc la fotbal, pentru a ne enerva.

    RăspundețiȘtergere
  8. bunicule, tine-o tot asa si arde-l pe motan!

    RăspundețiȘtergere
  9. Băi, uitasem complet de Bute, dar ceasul meu biologic nu! Aşa că m-am trezit chiar când îşi făcea intrarea, cu U2 pe fundal. Ciudat meci, la upercutul ăla din bărbia lui Magee mi s-a părut un oarecare delay între recepţie şi reacţie. Mai ştii, o fi pariat pe KO în repriza 10!

    RăspundețiȘtergere
  10. posta redactiei:
    @nea nicu: eu nu te-am intrebat pe matale pe ce loc e dinamo
    @nicu&gabita: fiecare are dreptate in felul sau. din lipsa de arbitru, mai apropiata de ceea ce jucam noi e varianta lui gabita. sunt si momente cand il faultez pe vasea, insa la faza respectiva, ca la multe altele, hotomanu s-a pus capra, s-a oprit si m-a aruncat de pe traiectorie. de altfel, majoritatea mingilor sile le ataca cu spatele, la limita obstructiei.
    @popi: ai reusit sa-mi inseninezi ziua, de mult n-am mai ras atat. de acum inainte esti protejatu' meu.
    @spectator: frumoase incurajarile, da' cred ca ti-ai pus ochelarii invers...

    RăspundețiȘtergere
  11. uitasem. lui virgil i-a trecut supararea, da' sa nu va mai prind ca va mai legati de el altadata.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru Gabita
    Piciorul imi face probleme.Nu stiu cum am ajuns acasa.De vineri stau in pat,si nu pot pune piciorul in pamant.Am asteptat sa se amelioreze, dar pana acum nimic. Sper sa nu fie fisura.
    Pentru Tavi
    De la aducerea lui Catalin n-ai mai adus nimic de valoare.Nimeni nu-ti cere sa aduci numai fotbalisti de calibrul lui Cata, dar nici asa...Vezi pe unde te duci si cauta marfa de calitate.

    RăspundețiȘtergere
  13. Fisură?! Păi asta nu poate proveni decât de la o lovitură! Sau contră, ceva... Ori, la faza aia, ne-am atins doar la umăr. Eu mă aşteptam să fie o întindere de ligamente sau ceva muscular. În fine, vezi ce faci, dacă până mâine e tot aşa, nu mai sta.
    În ce priveşte noi combatanţi de valoare, e suficient şi CătăliN, mai îl aduce Paul şi pe Lucică Messi, media de vârstă scade vertiginos. În schimb, la noi în echipă, ăsta e ultimul an în care vârsta unor combatanţi mai începe cu 3! Ultimii doi mohicani vor promova la categoria old boys. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. bois and caus. sint prea subtil?

    RăspundețiȘtergere
  15. Popică mai bine te-ai concentra să fii mai subtil la pronosticuri! După primele două meciuri cel mai şmecher e Vasea, care, după ce că le-a pronosticat corect (egal Fiorentina şi înfrângere Ajax), le mai are şi pe aceeaşi variantă!
    A, şi Bebe a fost inspirat, pe alea de la cârciumă nu prindea nici unul, dar a băgat altele de acasă şi a prins Ajak-ul pe două variante!

    RăspundețiȘtergere
  16. Vasea rupe tot!!! A prins şi Dniepr pe aceeaşi variantă şi a urcat pe 4!

    RăspundețiȘtergere
  17. bEBE bineintentionatul, dar ce folos20 mar. 2011, 18:58:00

    - la faza litigioasa cu avantajul, s-a uitat esentialul, care pentru cei cu rudimente de cunostinte fotbalistice ar fi incheiat orice con
    trAversa este ca dupa ea un 'papagalican' a tras la la poarta super-pinguinilor, anuland avan-tajul care initial a fost intradevar;
    - vazandu-i pe unii cat de frumos doinesc pe strune de pam-flit te intrebi de ce n-or sta ei vinerea acasa sa-si 'perfecteze' talentul care ar putea fi valorificat mai ales acum ca Adrian Paunescu nu mai sta in calea afirmarii lirice a nimanui, coincidenta face ca acum sa am ca "background" sonor un CD cu muzica cenaclului Flacara;
    - pronosticul de acasa a fost mai elaborat conditiile fiind mai PrOPICA;
    - Gabita vrei sa sugerezi ca meciul lui Bute a fost trucat (cinematografic), mie nu mi s-a parut, si oricum rezultatul conteaza;

    RăspundețiȘtergere
  18. Băi nene, da' chiar l-aţi supărat pe Virgil... E INTEGRALIST şi a urcat pe 3!!! Mai sunt 2 meciuri, dacă bate Marseille Sudoru va reveni pe 3.
    În rest, Vasea pe 5, Selică pe 9!

    RăspundețiȘtergere
  19. inutil sa mai spun ca tin cu Virgil si cu domnu' nea Sile. de la ei mai vezi o cinste...

    RăspundețiȘtergere
  20. Motane, e normal să-ţi mulţumesc pentru cele scrise la adresa mea, dar adevăratul tsunami se va revărsa peste voi abia vinerea viitoare cănd vor fi întrunite toate condiţiile declanşării lui. Vine Balaurul şi nu singur, Vasea+Virgil îl vor retrograda la pronosticuri pe Mitică (poate şi Mihai va da un haft de staţionare la călcâiul capitanului-glumesc desigur, Popi pulsează de energii devastatoare etc. etc.
    Băi Popi, să fi tu în graţiile ambilor cronicari, cu aşa ceva puţini se pot lăuda. Ia pune tu pe vers şi rime una pentru Milito şi alta pentru Virgil în care să simtă fiecare din ei că sunteţi "unul pentru toţi şi toţi pentru unul", iar pe motan citindu-le, să-l cuprindă frisoanele de "admiraţie" şi vineri să vină doar la nea Nicu pentru bere şi pronosticuri.
    -Nicule fi mai conciliant. Mircea e la al doilea joc în Agronomie, primul fiind acum aproape doi ani. E un jucător bun, dar nu cunoaşte încă nici protagoniştii, nici terenul, nici stilul de joc al echipelor şi nici cum se pune în general problema confruntării dintre pelicani şi pinguini, care orice s-ar spune, pentru un nou venit, nu e o problemă chiar uşoară de înţeles şi de rezolvat din prima.
    - Bute l-a rupt pe bune pe irlandez, în a 6a i-a tamponat ficatul iar în a 10a upercutul ăla printre corp şi garda a fost cumplit.De-aia n-a căzut imediat pentru că lovitura a fost de jos în sus. Nu ştiu cine ar fi dorit să fie în locul ăluia. Are nişte ciocane de siderurgist în pumnii ăia...

    RăspundețiȘtergere
  21. cred ca de acum inainte pisicile o sa bea afara

    RăspundețiȘtergere
  22. Sudoru a recuperat la mustaţă, deci din nou podium neschimbat, dar bătaia peştelui e pentru locul 3, cu Virgil şi Vasea, poate chiar Stelică, printre combatanţi.

    RăspundețiȘtergere
  23. Motane, imprumta de la Tavi un sortulet cu clopotei, poate nu mai ma lasi singur cu trei adversari in fata portii. In felul asta poate ii resuscitezi si pe colegii tai din aparare ( intre care ma numar), sa nu-i tina prea mult astenia de primavara. Apropo, fotbalul nu se joaca singur ( ca regula generala de la care se abate Gabita). Cu stima!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  24. tanti geta si nea nicu: nu va cunosc
    luci: am inteles. pernele sa fie brodate?

    RăspundețiȘtergere
  25. Lui Tavi
    Nu vreau sa fiu inteles gresit.Mircea mi-a facut o impresie de om de calitate si faptul ca l-ai adus este un lucru bun. Nu sunt asa optimist ca tine sa cred ca acomodandu-se cu grupul, cu terenul va avea un randament mai bun. Bine ar fi sa ma insel. Ma intreb de ce nu mai vine Dan Berbecaru ? La ce fotbal se joaca, poate activa pana la o suta de ani.

    Lui Bebe
    Bebe, iar vorbesti despre ce nu stii. Am adus in discutie faza cu Vasea.El a fost faultat, el a lovit cu capul mingea care s-a dus pe langa bara. Tu ori ai uitat faza,ori n-ai vazut-o, te inteleg, dar daca nu stii despre ce e vorba e bine sa taci.

    RăspundețiȘtergere
  26. Nicule, la faza lui Vasea, cel care a tras, dupa fault, la poarta a fost Popica(poate confirma). In teorie tu ai dreptate, dar in practica noastra are dreptate Gabita (asa s-a covenit/jucat pana acum).
    Sanatate!
    Motane, cu fir de aur (la valoarea noastra...).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  27. Dan Berbecaru e în general foarte ocupat cu probleme din firma si nu numai. Poate si un elementar instinct de conservare il face sa se menajeze. O sa incerc sa-l conving sa revina, mai ales ca iarna si-a cam epuizat resursele.

    RăspundețiȘtergere
  28. dati=l pe gica la noi si va facem

    RăspundețiȘtergere
  29. Lui Virgil:
    E de ajuns un exilat
    La Pontul Euxin,
    Era poet, era stilat,
    Era de neam latin.
    Tu, tot artist in felul tau,
    Un ins introvertit,
    N-ai putut fi odata rau
    Desi ai fost hulit.
    Vino, Virgile, inapoi,
    Stim ca te-am suparat,
    Cand vrei, tu poti juca cat doi,
    Vino, neaparat.
    Nu-i lasa pe dusmanii tai
    Sa fie bucurosi,
    Arata-le ca au fost rai,
    Ca si acei stramosi.
    Te asteptam, sa ne jucam
    Cu niste bibilici,
    Sa vezi cum o sa ne distram,
    Cu acesti venetici.

    RăspundețiȘtergere
  30. :))) Aha, deci de-asta a băgat Virgil 5 pronosticuri exacte! Popică, să-i mai ceri câte un pont de la Pontul Euxin!

    RăspundețiȘtergere
  31. Lui Vasea

    Daca nu s-ar mai grabi,
    Ah,Doamne, ce bine-ar fi!
    De-ar fugi in loc sa mearga,
    De-ar salta ochii din iarba,
    De n-ar da la intamplare
    Vasea ar fi fotbalist mare.
    Vrea, se zbate ca un peste,
    Dar rar poarta nimereste.
    In rest da la nimereala,
    Ca Mitica, la plezneala.
    Cat o sa-l mai tin in carca,
    Ca Lacatus pe Piturca?

    RăspundețiȘtergere
  32. !!!!
    Concurenta mare pe postul de varf. Asta sigur duce la progres. Asteptam replica lui Milito.

    RăspundețiȘtergere
  33. Uau, cât timp au unii!

    RăspundețiȘtergere
  34. Gabita, la cine te referiti?!?

    RăspundețiȘtergere
  35. BEBE FOR EVER GREEN peace or tea21 mar. 2011, 19:55:00

    Nicule eu vorbesc de mere iar tu de pere. Citeste observatia lui Lucica de dupa comentariul tau. Nu eu l-am pus sa faca remarca dar vorbim aceeasi limba. Faza era aia cand ati cerut fault dupa ce a tras Popicu" la poarta anuland avantajul initial.
    Q.E.D. In rest n-am nimic cu tine chiar imi esti simpatic si nu te suspectez de ignoranta fotbalis-tica, ci de confuzie. Popicule te rog sa nu te iei de Mitica care pentru noi este o legenda vie, inca.

    RăspundețiȘtergere
  36. a venit Paulica, de vineri am incurcat-o.
    @Nicu: te rog sa fii mai bland si mai intelegator, chiar daca, partial, ai dreptate.la amandoua fazele s-a cerut fault, se putea lasa si avantaj, dar cine sa-l lase, daca n-avem arbitru? ceilalti ar fi zis oricum ca s-au oprit. daca ar fi pe suparari, spune-mi cum ai reactiona cand te face unul "zdreanta", chiar daca o da pe pamflet? fa-te bine si vino si cu Gelu, ne-ati batut mai tot timpul cand l-ai adus
    @Bebe: pai bine, eu te apar si tu-l lasi pe popi sa faca misto de mine?...
    @Vasea: iar dormi???

    RăspundețiȘtergere
  37. popi, ia fa-ti una de unul singur, ca tot esti obisnuit!

    RăspundețiȘtergere
  38. Razvane, iti multumesc pentru sustinere. Poate intelege si Bebe ceva.Am priceput de la Gabita ca nu jucati dupa regulile clasice ale jocului de fotbal si am pus punct discutiei.Unii vad ca vor sa continue, acuzandu-ma ca nu cunosc ce inseamna legea avantajului.Cu asta nu pot fi de acord.

    RăspundețiȘtergere
  39. La cererea fanilor, o scurta caracterizare:

    Mi-ati cerut o poezie,
    Pe care sa mi-o fac mie.
    Este lucrul cel mai greu
    Am spus asta mai mereu.
    Ce pot spune despre mine ?
    Desigur numai de bine
    Ca-s destept si ca-s frumos,
    Talentat, dar manios
    Daca nu sunt toti perfecti
    Cand va zic, voi sa stati drepti,
    Sa nu miste unu-n front
    Nu-l suport pe ala tont
    Care nu face ce-i spun,
    Fiindca eu sunt cel mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  40. Gabita, tu ai dreptate. Ce de timp au unii si ce suflu. Ma uit la ei cum sufla din suflu si ma cutremur de cutremurare. De exemplu Popica(la el te refereai. nu?). Realitatea e alta. Mi-a zis un vecin ca, pentru a avea acces la rasnita(computer), cel mic al lui Popi trebuie sa-i scria lui tatsu' poeziile. El ( hodorogul batran) a patit, ultima oara cand s-a atins de rasnita, un accident stupid ( stupid people). Va mai amintiti cand a lipsit mai mult si a fost accidentat? S-a infasurat sarma ( cablul) de la mouse pe picior si el a cazut nasol de tot. Asta , la protectia muncii, se inregistreaza ca accident casnic cu ustensile necasnice si neimblanzite. El s-a dat lovit, c-a fost accidentat de nu stiu cine, vrajeala. Vecinu' zice, ca de atunci, el priveste scula de dupa un geam incasabil de protectie si nu mai se apropie de calculator cata vreme este in priza.
    ( Bineinteles ca vorbesc din invidie).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  41. Motane, apropo de titlu- tu te inscrii la ambele categorii. Acu' nu m-am hotarat inca, esti varza cu taitei ( daca vrei iti dau eu carne) sau esti un taietel cu multa varza?
    (Acu' nu mai e vorba de nici o invidie).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  42. Popi, tu crezi in ce scrii despre tine?

    RăspundețiȘtergere
  43. buna dimineata, luci, de abia acum te-ai prins? cum tot spunea unu' pe aici ca sunt milog, accept donatia in carne, cu conditia ca vitelu'/porcu' sa nu fie alterat, si, drept recunostinta il cinstesc eu pe popi sa-ti bage de-o poezie. daca nu-ti place, ma voi ocupa personal de tine.

    RăspundețiȘtergere
  44. Hodorogule,(Lucica)esti mancat.Poezia te paste.

    RăspundețiȘtergere
  45. @tavi: evident ca el crede. nu trebuie deranjat sau contrazis, poate ca asa isi consuma energiile si vine mai linistit la teren.

    RăspundețiȘtergere
  46. Vasea, sper ca ti-a placut. daca nu, mai vine una.

    RăspundețiȘtergere
  47. Lucica, te-ai bagat singur in gura lupului.Cine face ca Lucica, ca el o sa pateasca.
    Ia uite ca poezie ti-a facut ala mic

    Hodorog, pensionar
    Ardei umplut, cocalar,
    Intrigant,antitalent,
    Dupa femei...impotent,
    Cu creierul mititel,
    Sarmanul,e ai de el!!
    Ati ghicit, asta-i Lucica.
    La el...si pensia-i mica.

    RăspundețiȘtergere
  48. Vezi ce imprudenta faci, Popi? Ai umblat singur la computer (era pornit?). De ce nu ai rabdare sa vina cei mici de la scoala? Poate nu stii, dar anual mor ( de ras) mii de ciumpalaci (semeni de-ai tai), care se risca si dupa aceea vine smurdu' si-i scoate (descarcereaza) din sarme pe bietii cibernauti. Si-ti vand un pont, pen' ca mi-esti simpatic (pentru asta ii faci Motanului cinste, la care am o gramada de datorii marunte, ca vad ca a scos lista cu datorii sa-mi spuna cate socoteli am sa-i dau). Deci, daca vezi pe ecran "youtube", nu te apuca sa tragi de tuburi!(cine stie ce mai patesti). Nu! Nenorocitii de imperialisti americani, care vor sa cucereasca lumea, au dat o gramada de denumiri ciudate, sa nu se prinda momarlanii ( astia-s rude cu agatarcii), care la randul lor vor sa produca o noua ( sau zece?) revolutie-n sarme. Vor sa lucreze mental (nu are legatura cu menta , sau ?...). Si ai grija la curent, daca esti in papuci, vezi sa fie cu talpa izolatoare
    ca te trage curentul si gata! Nu de alta, dar nu as vrea sa nu mai am parte de prestatiile tale ( imprecatii, elucubratii,halucinatii, aberatii, etc...) de vineri, simpatice adversar. Si apoi, Tavi nu va mai fi capacitat la maxim si s-ar putea sa facem shimb de porecle. Deci vezi ce grija am de tine?
    Astept calduroasele tale aprecieri.
    Apropo, nu baga destele-n priza fara sa te speli pe maini ( umbla tot felul de virusi informatici) si pune-ti masca pe figura ( poti sa iei de la Sudoru'). Pa!
    L.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  49. Popica,multumesc pentru poezia dedicata si o astept pe urmatoarea.Eu iti spun asa:daca tu pe teren ai tacea,fotbalul mai bine s-ar juca,crescand sansele de a castiga...

    RăspundețiȘtergere
  50. E clar. - Varianta castigatoare pentru vineri este: doua varfuri, Milito + Popi, cu Lucica in poarta, dupa care se face racada intre ultimii doi.

    RăspundețiȘtergere
  51. Scumpule, cu certitudine cel mic te-a copiat pe tine,cand l-ai pus sa ma descrie. Daca ai facut-o tu ( probabilitate = 0 ), ai stat cu oglinda-n fata. Si, vorbesc serios, trage-ti un fir de impamantare, altfel iar va fi pana de curent la tine-n cartier. Sper sa vii intreg vineri ( cat ai, ca ce-ti lipseste .... ce sa-i faci?).
    L.
    P.S. Pentru nulitati nu gasesc rima.

    RăspundețiȘtergere
  52. sa va fie rusine. v-ati aliat toti ciumpalacii pinguini impotriva lui popicu si el inca va face fata. e drept, ultima poezie e facuta la betie. sau o fi fost omul treaz si nu i-au mai iesit rimele!

    RăspundețiȘtergere
  53. @luci: sa-mi amintesti sa nu cumva sa ma cert cu tine vreodata. ai o limba ascutita de care i-ar fi si lui soacra-mea rusine.
    @popi: daca nu esti cuminte si spui mascari, iesi de sub protectia mea. sper ca ai luat lant pentru porti si botnita pentru tine. sa vii cu ele vineri.
    @domnu Sile: ne spui si noua care-i cel mai bun prieten al lui matale, ala cu care dai mana inainte de meci?

    RăspundețiȘtergere
  54. popi, te-a cam facut luci de basm. ai o singura sansa, sa dai vineri cel putin trei goluri. stiu ca poti, vino mai devreme la teren, prinzi poarta goala si se rezolva.

    RăspundețiȘtergere
  55. Luci,trebuie sa-mi fii recunoscator.Eu te-am scos din zoologie si te-am bagat in poezie.Tu insa... tragi tot la zoologie.

    RăspundețiȘtergere
  56. Balada broscoiului raios

    S-a trezit ca sa vorbeasca
    O broasca raioasa si zgomotoasa.

    Cheala,schioapa si grasana
    Ea se crede o ...codana.

    Dar la cat e de tembela
    Este tot timpul rebela.

    Broscoiul ( caci e baiat),
    Arogant , si infatuat,
    Cu toata lumea s-a certat.

    Incearca tot felul de efecte
    Sa-si ascunda atatea defecte.

    Dar nu-i decat o taratura
    Buna decat dea din gura.

    Mai bine s-ar uita-n oglinda
    Daca vrea adevarul sa-l desprinda.

    Dar fiind amic si cu mine,
    Eu ii vreau numai de bine.

    Daca vrei sa-ti fie bine,
    Asculta-ma pe mine:
    Tine-ti respiratia,
    Uitat-ti (auto)admiratia,
    Nu mai sta cu gura pe toti,
    Si-ncearca mai mult,
    Cine stie poate poti?!
    (Omul cat traieste spera,
    Cel mai rau e cand dispera).

    Servus!

    L.

    RăspundețiȘtergere
  57. Detractorilor mei

    Sunt bland ca mielul la taiere,
    Dar vreau sa nu fiu zgandarit.
    Caci cine-o face... e halit.

    Nu pot sa umblu cu manusi,
    Sunt bun cu cei ce-s buni cu mine,
    Asa sunt eu, nu-mi e rusine.

    Sa nu va asteptati sa tac,
    Atunci cand ma calcati pe coada.
    O spun deschis, fara tagada.

    RăspundețiȘtergere
  58. Amicului Lucian

    La fotbal, poti sa stai in poarta,
    Faci o greseala si se iarta.
    In arta e mai complicat,
    Caci te poti face de ....

    RăspundețiȘtergere
  59. Ce-am avut de zis am zis.
    Pa! (Vino vineri in forma, poate ma exporta iar pinguinii).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  60. sunt unii pe care-i incearca, pardon, chinuie, fiorul artistic la prima ora...

    RăspundețiȘtergere
  61. D-ale noastre

    Dulce si amara
    Mai presus de orice
    Este iubirea
    Trupurilor noastre
    A ochilor, a mainilor, a buzelor...
    Blestem, pecete a Caderii.
    Cardasia primordiala
    Etern intru pacat, dezlegat,
    Oare, prin mantuire?
    Si apoi...
    Dar trupurile noastre
    Ochii, mainile, buzele
    Cum se vor absoarbe
    Oare, doar dintr-o privire?

    In vecii vecilor, amin!

    RăspundețiȘtergere
  62. Învăţăturile lui Mitică pentru Popicu

    Printre stele, scrutând văzduhul,
    Omul sărac, mai mult cu duhul,
    Pricepe puţin spre deloc fenomenul,
    I-aş explica, de-ar fi atent ipochimenul:
    Chiar n-are rost să ai frustări,
    Unde nu-i cap, vai de centrări.

    Ştii doar că te bat şi cu spatele,
    Iţi decuplez oxigenul, aparatele!

    Mă opresc cand te zbaţi ca un peşte,
    Ie secretul ăla, ce ne uneşte.
    Te las să respiri, iţi cumpăr un rom,
    Iar când vei ajunge ca ultimul om,
    Cu chiloţii rupţi în coate,
    Am sa îţi ofer, băi frate,

    Elevat, la prima mână,

    Fabula de La Fântână.
    Racul, broasca şi io ştiu că
    Ai obraz, dar nu ai bucă.
    Ţi-ai făcut rahatu' bici,
    Ia un acrostih de-aici...

    RăspundețiȘtergere
  63. ... pentru conformitate :)

    RăspundețiȘtergere
  64. S-a inchis cercul, figura geometrica perfecta, simbol al armoniei desavarsite.
    In rest ramane cum am vorbit-TOTI pentru UNU si UNU pentru TOTI.

    RăspundețiȘtergere
  65. Vazand ce prostii scrieti, imi dau seama ce bun sunt.
    P.S.Nu ma refer la Virgil

    RăspundețiȘtergere
  66. Bai Popi, nu sunt sigur daca ai inteles "mesajul ascuns" transmis de versurile haioase ale lui "La Fontaine". Ca sa fiu sigur ca ai sesizat, iti spun sa citesti de sus in jos prima litera de la inceputul fiecarui vers si vezi ce rezulta. Daca asta e prostie, atunci, sa ma ierti amice, dar cauza ta nu mai exista. Poate din elanul creatiei si al confruntarii literare cu ceilalti nu ai realizat chestiunea, nu e nici o problema. Mai bagi una valoroasa in stilul tau inconfundabil si mergem optimisti inainte.

    RăspundețiȘtergere
  67. popi, ca sa-l parafrazez pe motanu, scrie-i o poezie lui soacra-mea. de dragoste, bineinteles!

    RăspundețiȘtergere
  68. doriti acrostihuri, serviti acrostihuri...

    Desemnat, chiar an de an
    Al mai fraier gugustiuc

    Egoist si toparlan

    Fraier, tont, peltic, nauc
    Repetent de clasa nalta
    A venit sa ne invete
    Trasul mingii peste poarta
    Iar acum ne da povete
    Iambul cum sa-l indreptam.

    Prosternati in temenele
    Evlaviosi ii ascultam
    Trepanatiile-i tembele
    Regretand din plin momentul
    Efemer si far-de-ntors
    Unui sut servit cu dreptul
    Sub nasoiu-i cel paros!

    RăspundețiȘtergere
  69. bEBE bineintentionatul, dar ce folos,23 mar. 2011, 19:28:00

    Daca o tineti tot asa vinerea o sa venim la cenaclu FOTBAL,
    si poate ca ar fi mai benefic decat simulacrul de fotbal pe
    care il etalam noi cu obstinatie. Culmea e ca fiecare vede
    ce joaca ceilalti, si nu ce (pamflet) nu joaca el. Pe mine ma
    preocupa mai mult nivelul precar al fotbalului prestat decat
    mesajul literar-artistic exprimat post factum. N-ar fi rau daca
    ne-am limita la un limbaj civilizat, decent, si cat de cat inte-
    lectual, pentru a nu degenera in trivialitati, vulgaritati, obsce-
    nitati. care nu cadreaza cu statutul de titrati a majoritatii
    dintre noi. Am cam pierdut din vedere scopul pentru care ne
    intalnim vineri. E un punct de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  70. rectificare: ... cu statutul de telectuali al majorit....
    Unii va lasati tarati in mocirla verbala a altora
    si nu cred ca e spre fala voastra. asta e CONVINGEREA mea si ma mandresc cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  71. Bebe, fără poezie viaţa e pustiu...

    RăspundețiȘtergere
  72. As vrea sa va vad propriile creatii!...Dar, nu v-au venit puradeii de la scoala??!!

    RăspundețiȘtergere
  73. Popicule, ai primit doua bucati acrostihuri destul de bune. Ori scoti ceva din tine, ori mai degraba ne lasi ca plictisesti auditoriul.

    RăspundețiȘtergere
  74. Motane, desi ce spui nu-i adevarat, totusi exerseaza ca promiti. M-ai schipatezi pe ici pe colo, dar nu te compari cu Luci.

    RăspundețiȘtergere
  75. Cinstea noastra si mandria e Bebe din Romania!
    Campioni noi vrem sa fim si cu Bebe ne mandrim!
    Totusi, lasand gluma la o parte, am receptionat mesajul ca atare si-ti dau dreptate in parte.Totusi, ia-le ca pe niste sarje infantile si debile dar neserioase. Ma gandesc ca, pentru unii, vinerea vine cam rar si confruntarea din teren s-a mutat pe sticla ( Motane, e vorba de sticla monitorului , nu de cea de la nea Nicu).De altfel Vasea a remarcat aceasta emulatie ( statistic, s-a depasit recordul, nu-i asa Vasea?). Si apoi, asa suntem noi...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  76. M-ai Popi, m-ai, ce ma-i, mai impresionat. M-ai e un pic si vine ma-i, m-ai repetam si o sa m-ai scriem.

    da' pana atunci, mai iei o "bucata" saptamana viitoare...

    RăspundețiȘtergere
  77. Cad recordurile precum popicele...,trecandu-se de 80 de comentarii,hai cu suta,ce mai stati de nu scrieti,caci de jucat fotbal...Ce de mai "poieti".Este clar,ca dupa spusa lui "La Fontaine",POPICU si MITICA e frati pentru ca e doi.

    RăspundețiȘtergere
  78. Popicu ar trebui să-şi scrie cu pixul pe tricou Poyet. Bun jugador la vremea lui. Ca şi Popicu!

    RăspundețiȘtergere
  79. ia uite cine vorbeste, Vasea. vezi ca am fost domn cu tine pana acum si te-am tinut in spate, dar te dau imediat la venetici sa se spele cu tine pe cap.

    RăspundețiȘtergere
  80. Gabita, vezi ca urmezi la rand!

    RăspundețiȘtergere
  81. Popică, vrei să mă exciţi, nebunule! :)

    RăspundețiȘtergere
  82. Fan (Curier) Popicu24 mar. 2011, 12:12:00

    Popi, ne-ai dezamăgit. te-ai sculat aşa de dimineaţă că să ne spui nimic. du-te să te culci, că iar vii mîine obosit şi-ţi dai singur la ţurloaie.

    RăspundețiȘtergere
  83. Până se mişcă Popicu (în reluare, ca de obicei), luaţi de-aici, într-un cuvânt, versuri:

    Vineri
    bătrâni
    tineri
    Agonomie
    iarbă
    iasomie
    popor
    mult
    plebe
    cult
    jucător
    Bebe...

    RăspundețiȘtergere
  84. Motane, la Popica, metaforele nu sunt "ratacite' ci sunt racite! Ha! ( hapciu!).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  85. vineri
    ghiorlani
    motani
    bunicu
    nea nicu
    halbe
    babe
    muraturi
    fripturi
    artist
    altruist.

    asta sunt eu!

    RăspundețiȘtergere
  86. urmeaza Bebe, Gabita sau Vasea, ma mai gandesc. Tavi, pe lista de asteptare, cu Lucica imi pierd timpul, oricum nu pricepe.

    RăspundețiȘtergere
  87. popi, vezi ca a trecut ora si nu ti-ai luat pastilele. fara ele nu te mai primim la noi.

    RăspundețiȘtergere
  88. Pentru toata lumea: maine nu uitati sa va luti tricourile. Cine nu are, nu joaca. Gata cu distractia pe blog. Ati uitat de etapa?
    Ai auzit Popescule? Cat mai e timp, baga stecherul acumulatorului de energie la priza ca destul te-ai destrabalat, maine ai responsabilitati serioase, profesionistule... cel mai bun...care esti. Ai umplut blogul cu p-uri. Sa vezi ce o incasezi dupa daca ramai cu boabele si batistele la tine.

    RăspundețiȘtergere
  89. Ce tricouri?! Mâine sunt douăj' de grade, jucăm la bustul gol. Ehe, au fost vremuri când s-a jucat şi la arbustul gol...

    RăspundețiȘtergere
  90. Popeye ai crescut in ochii mei prin faptul ca ai trecut, ti-ai dat seama de la exprimarea prin expresii la cea de idei, cea ce nu poate sa-ti aduca decat aprecieri cosmogonice din partea mea.
    Tine-o asa ca esti pe calea buna, exprimi ce ai de
    zis, si pastrezi o maniera elevata, fapt care prntru mine pana mai daunazi mi se parea incompatibil cu tine, prin faptul ca tu ai intretinut aceasta parere.

    RăspundețiȘtergere
  91. bai Tavi nici aici nu ma lasi sa respir? mai bine du-te si da mustele afara de pe teren. sau si mai bine nu venii ca te chem eu daca e cazul, dar trimite-l pe Catalin.

    RăspundețiȘtergere
  92. multumesc Bebita, esti singurul domn de la gherlani. sa nu te strice si pe tine Mitica si Motanu si Gabi pricinosul.

    RăspundețiȘtergere
  93. Cică Motanu Cronicarul dă o bere celui care-i comentează opera pentru a suta oară. Acum e a 99-a...

    RăspundețiȘtergere
  94. gabita, ai ghicit! nu stiu insa daca vin astazi, ca ar trebui sa-l cinstesc pe sile.

    RăspundețiȘtergere
  95. Daa! Am scris asta pe un bileţel, l-am sigilat şi l-am băgat în seif: dacă Motanul va avea prilejul, nu va rata! :))

    RăspundețiȘtergere
  96. Hei,se facu si suta de comentarii la cronica bravului Razvan,dar vorba ceea,"ce mai este suta in ziua de azi?"si oricum,berea este a mea draga Gabita pt.ca era randul motanului sa ma cinsteasca;POPICULE,iarta-ma daca te-am suparat,tu esti un fel de "GURU" pt.mine.

    RăspundețiȘtergere
  97. Fii mai circumspect Milito. Popi s-ar putea sa te creada si sa ți se urce si-n cap si-n carca. Abia asteapta. Lasa-l sa vedem ce va face astazi si apoi cu osanalele. Pana acum n-a fost decat gura de el, adica versul.

    RăspundețiȘtergere
  98. Ghertoiu de Motan a scris-o repede pe a 100-a, sa nu fie nevoit sa dea o bere!
    Motane, daca nu vii te ,, plantez,, in pamantul pe care ti l-am adus!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  99. Vasea, nu mi-ai raspuns la sms, te-ai lins pe botic! oricum, o veste buna pentru ciumpalaci: Gabita si-a terminat mai devreme treaba si avea de gand sa se duca la bere. depinde cat apuca sa consume, asa ca rugati-va...

    ps: Popi, ce-i cu tine? ti-ai pierdut cuvintele?

    RăspundețiȘtergere
  100. Motane,nu fi obraznic si tine-te de promisiune! SMS-ul tau n-are nicio valoare,l-am si sters...;PAULICA(ministrul apararii pelicane),vino de graba la teren si salveaza-ne!

    RăspundețiȘtergere