sâmbătă, 26 martie 2011

Conspiratie sau inspiratie ?

Pe parcursul atator etape derulate in timp, la care cronicile si comentariile noastre au consemnat situatii și întamplari inedite, nu s-a mai petrecut ceva care sa aiba echivalent cu ceea ce am putut asista vineri 25.03.2011 pe terenul din Agronomie. Nu jocul și rezultatul final ne-au determinat sa afirmam cele de mai sus. Analiza la rece si punerea cap la cap a unor evenimente aparent normale sau neimportante, care s-au succedat in zilele premergatoare meciului, cat si in timpul acestuia, ne-au condus la formarea parerii ca am asistat la transpunerea in viata a unui scenariu demn de teoria conspiratiei. Opiniile multor martori oculari si initiati ai fenomenului de ziua 5-a vin in sprijinul acestei supozitii.
Iata ce credem noi.
Din dorinta de a revenii in prim planul intrecerii staful pinguinilor a inceput sa puna in aplicare un plan subteran de influentare a meciurilor prin mijloace nu tocmai ortodoxe. Profitand de relasul pelicanilor care au consfintit de buna voie sa cedeze unu, doua meciuri pentru a revigora intrecerea pe ansamblu, pinguinii au declansat actiunea.
La inceput au fost cuvintele, adica au criticat pretinsul joc dur al apararii pelicane, apoi au acuzat ca se sparge meciul cand pelicanii sunt in avantaj (aiurea, exact acum o saptamana au intins-o de pe teren cand scorul era sa fie rasturnat de pelicani), dupa care au schimbat registrul promovand pe blog cronici si comentarii laudative si magulitoare, menite sa adoarma vigilenta si sa anuleze combatul unor componenti de baza ai lotului nostru. Daca cu CataF16 si Sortulet schema nu a reusit, s-au obtinut in schimb rezultate maxime la superprofesionistul Popi, pelicanul care de o buna bucata de timp este cotat cu mult peste Mitica, liderul pinguinilor. Buni psihologi, pinguinii au mirosit ca pentru poezie, al doilea har cu care natura l-a binecuvantat pe Popi dupa acela al jocului cu mingea, acesta ar renunta la orice . Asa ca timp de aproape o saptamana au facut cu schimbul (Motanu, Lucica, Bebe, Anonimul si binenteles hotomanul ala de Gabita) si l-au tinut cuplat la blog zi si noapte, fara somn, fara mancare, poate doar cu cate un paharel de vin ca imbold pentru inspiratia divina, storcand din Popi toate energiile creatoare si devastatoare pe care acesta le-ar fi revarsat pe teren, fie in joc, fie in vorbe. Ce a rezultat? A rezultat un pelican vlaguit, fara reactie si inspiratie, lipsit de apetenta specifica fiecaruia din posturile pe care a jucat vineri . Popi a fost umbra marelui si temutului jucator de odinioara. Apoi au fost faptele. Vineri Gigel a venit chipurile cu un brat lipsa, vrem sa spunem pitit pe sub tricou si, in astfel de situatie, urma sa faca doar un simplu act de prezenta in teren, doar asa din pasiune pentru joc si echipa lui. Din acest motiv nimeni nu l-a luat in serios pe parcursul jocului. Ce a rezultat? Simplu de tot, au rezultat 4 sau 5 bobite in poarta pelicanilor.
Credem ca acestea sunt suficiente argumente care sa sustina teoria conspiratiei pentru etapa de vineri.
N-o mai lungim , scor 6-3 pentru conspiratori . Iata echipele :
  • Acestia - Bebe, Lucian, Stelica, Motanu, Gabi, Gabita, Mitica, Gigel si juniorul DanJr ,
  • Pelicanii - Sortulet ,Balaurul, Virgil, Traian, Mircea, Popicu, Milito, TVR-Tudor si CataF16
Autorii golurilor : in afara de Gigi a/au mai punctat Gabita sau/si Mitica la pinguini, respectiv CataF16 cu doua suturi de generic si Sortulet din pasa aceluiasi omniprezent CataF16 pentru pelicani.
Pe parcursul meciului Mircea s-a accidentat, TVR-Tudor a plecat mai devreme, in locul lor intrand la pelicani DanJr si prietenul lui CatalinJr.
PS - Cu toate ca este dificil sa se aduca argumentele necesare, nu excludem si alte puncte de vedere privind situatiile si evenimentele descrise mai sus .

37 de comentarii:

  1. Ia uite ce face eu în loc să mă uit la meciul cu Bosnia... Îl comentez pe Tavi! No comment.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, 2-1 pt Bosnia...
    La pronosticuri, Sudoru s-a apropiat la 0,1 puncte de Mitică (!!), dar nu mai poate să crească. Hotărâtoare s-a dovedit a 3-a variantă a lui Mitică, i-a asigurat un plus de... 0,15!!! Ghiciţi a cui era de fapt varianta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Gata, final, Mitica 2, Sudoru 3. Bem!

    RăspundețiȘtergere
  4. sa crezi tu ca bei ceva de la astia doi, mai ales de la mitica. maximum o bere lesinata, dar nici pe asta nu cred s-o vezi.

    RăspundețiȘtergere
  5. ai dreptate, popi, slabe sperante sa pice ceva de la "expertii" pronosport.
    tavi, nu stiu de unde ai invatat, dar ai inceput si tu sa umbli cu vrajeli. culmea, pentru ca te consider inca un baiat cuminte, ai o surpriza de la mine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari celor doi laureati. Totul e sa vina si la carciuma dupa ce au trecut pe la caseria lui Gabita.
    Motane, cele scrise sunt presupuneri de cronica, partinica pana la un punct, consemnate la necaz, nicidecum certitudini. Se vede asta de la titlu pana la PS.
    Nici nu stiu, sa fiu bucuros ca am pierdut cu BH si astfel sa se schimbe antrenorul, sa fiu suparat ca am ajuns ciuca batailor peste tot (asta e oricum prezenta). Adevarul e ca nici jucatori de exceptie nu prea ai de unde alege. Nasol moment. Popi te-ai gandit sa promovezi la nationala? In conditiile astea ai avea ceva sanse.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ca să revenim la oile noastre, Mitică a marcat doar la cârciumă, pe teren Gică 5, eu unul. De la un timp sunt mai atent la statistică, am constatat o mulţime de inexactităţi la onor cronicarii. Acum, de exemplu, chiar despre golul său Tavi scrie că a fost din pasa lui Cătălin, când de fapt mingea i-a fost servită cu capul de un fundaş al nostru, aflat în probe!

    RăspundețiȘtergere
  8. Gabita, Cata a centrat de pe linia de fund, e posibil ca in zbor mingea sa fi fost atinsa si de fundas. Oricum centrarea lui a fost mult mai precisa decat a lui Rat pentru golul lui Marica.
    Sa stii ca am scris in extrem de mare viteza textul, inainte de a pleca de la birou ...!

    RăspundețiȘtergere
  9. poftim la tavi, acum se crede Marica. de ce nu Mutu, ca tot e pe prafuri si unu si altul?

    RăspundețiȘtergere
  10. bEBE bineintentionatul, dar ce folos,27 mar. 2011, 19:08:00

    O DA cui poate
    Auto pamphlet, la buffet
    A fost un mare jucator
    Mai putin goleador
    Despre el avea o parere buna
    Despre coechipieri nebuna
    Pe colegi ii sfatuia
    Cum ar juca el daca ar putea
    Modestia il coplesea
    In tot ce intreprindea
    Ades folosea complimente
    Iesite din complezente
    Pe colegi ii “aprecia”
    Cu invective ii gratula
    Impotenti intr-un cuvant
    Le spunea plin de avant
    Mascarea, porcaia, denigra, jignea
    De obicei cuvinte licentioase folosea
    Cand era in transa folosea eufemisme
    Dar nu agrea aceste academisme
    Exceptional organizator
    Dar nu la fel applicator
    Teoretician convins
    Practicant invins
    Ca valoare se considera 4 sferturi
    Dintr-o echipa de rebuturi
    Mortaciuni, balerini, babe, muraturi
    Gandea fotbalul genial
    Il practica lamentabi(a)l (licenta poetica)
    Aici doarme dus
    Cu fata in sus.

    Pe.se. Foaie verde de dudau
    Sufletul nu-l avea rau, zau
    Dar i se aplica vorba cu barna
    La jocul lui Srna. N-am gasit alta rima.

    Am incercat sa realizez un pamflet, camuflat intr-un epitaf,
    pe crucea de la Sapanta fotbalului agronomic,folosind doar
    cuvinte de dictionar, si am constatat cu stupefactie ca se
    poate.

    RăspundețiȘtergere
  11. BEBE FOR EVER GREEN peace or tea27 mar. 2011, 19:10:00

    Crezul celor de ziua a V a

    F iecare vine vineri la „treaba”
    O rice initiat se intreaba
    T otusi ce cauta unii la teren
    B aluri, ceaiuri, dans-antren
    A ltii poate mai talentati
    L ipsesc, sa fie regretati.

    B aietii, unii, joaca ce nu pot
    A ltii se scarpina in cot
    N atafleti dintre ei multi
    C hipurile se cred munti
    H imere ii bantuie
    E verest ii chinuie
    T alentul ii „bubuie”

    P opi
    A rmyanul...
    M ihai
    F urdui
    L uci
    E beb
    T avi

    Daca se simte cineva mai inspirat sa
    dezvolte strofa a treia, eu ma simt
    parasit de muze, care si asa nu au
    stat prea aproape de mine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Parerea mea e ca P... a jucat mai putin convingator ca sa ne adoarma vigilenta,
    urmand ca ulterior sa exxplodeze in stilui
    caracteristic, ca o butelie. Din cate il
    cunosc eu el nici cand vrea nu poate sa joace
    prost dar uite ca de data asta ia iesit.

    RăspundețiȘtergere
  13. .... i-a iesit cu brio(si).

    RăspundețiȘtergere
  14. Razvane mi-am stricat proasta impresie care o aveam despre tine, sa iesi tu dupa mine la pronosticuri, tu care stii si echipele din liga
    a noua din Burchina Faso le.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bebe vezi ca rechinul P dupa ce s-a luptat cu propria aparare, pe care a si invins-o de cateva ori, s-a odihnit in fata, pe partea stanga, adica in zona ta de aparare. Ai grijă, cred că pune ceva la cale pentru vinerea viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Tavi, tu nu numai că vezi alt meci, dar se pare că şi joci altul! :)) Acolo n-a fost o deviere oarecare, ci o recentrare în toată regula. Cronicarul alternativ sau oricine din apărarea noastră îţi pot desena.

    Apropo de ce zici tu că pregăteşte Popicu, data viitoare este ultima ocazie pentru voi de a salva onoarea lunii martie. Ceva şanse ar fi, având în vedere că joi seara am meci dincolo, chestia mişto e că şi Cătălin face parte din echipă! Eu o să încerc să mă menajez, da' pe el o să-l ţin tot meciul în teren ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. Găbiţă, nu pune prea mare bază pe mărturiile fundaşilor, inclusiv a Motanului, deoarece centrarea a fost prin spatele apărării şi oricum erau cu toţii aşa de panicaţi. Doar ochiul ager şi reacţia fulgerătoare a marcatorului au făcut diferenţa.
    Cred ca vineri, în ajunul meciului nostru, Cată va avea o predare importantă, aşa că joi o să vină Popi.

    RăspundețiȘtergere
  18. @bebe: cred c-o sa-l complexezi de tot pe popi. am auzit ca acum studiaza alfabetul, ca sa vina cu replica.
    @gabita: tavi si-a salvat onoarea pe luna asta, intrand in clubul golgeterilor. si, intre noi fie vorba, vineri e 1 aprilie. nici ca se gasea data mai buna ca sa ne cinsteasca mitica!
    @luci: sunt suparat pe tine.

    RăspundețiȘtergere
  19. Tavi, Gabita are dreptate! Baiatul cel nou ti-a servit un balon cum nu au reusit ai tai tot meciul. De altfel am sarit cu gura pe el si ulterior nu a mai repetat greseala.
    In rest, Popi v-a amortit ( astenizat) pe toti, poate mai putin Catalin. Cred ca nu mai dispuneti de puteri ( si noroc) paranormale cum ati avut iarna asta. Va reveniti!
    O nota buna de fairplay pentru Paul ( daca si Gica confirma).
    Motane, de ce?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  20. Asa este Lucian (Gabita), mi-a confirmat si Cata respingerea balonului de catre juniorul vostru. In cazul asta marcatorul si-a facut datoria cu un reflex fulgerator si cu ochii inchisi.
    O intrebare pentru Gigi. Daca iti "pitesti" si a doua mana ne poti da 10 bobite, ca la handbal? In rest numai bine si vindecare rapida golghetarule!

    RăspundețiȘtergere
  21. @Tavi - adevărat, voleul ţi-a ieşit perfect, sunt chiar un pic invidios fiindcă am avut şi eu două, dar n-am reuşit să le cadrez. Ba, la unul din ele îmi făcusem mingea cu câlcâiul peste cap, ar fi fost golul etapei!

    @Bebe - ce bine pică aia cu stricatul părerii proaste, tot la tine am auzit expresia mai demult :)) cu permisiunea ta, o s-o folosesc şi eu!

    RăspundețiȘtergere
  22. @luci: mi-ai dat pamant stricat, cu rame...

    RăspundețiȘtergere
  23. Mi-au lipsit cateva minute pt.a prinde 2-ul la Norvegia-Danemarca si implicit locul 6 in clasamentul final,dar nu-i nimic,o sa ne cinsteasca ocupantii locurilor 2 si 3...

    RăspundețiȘtergere
  24. Gabi spunea:
    Gabita spune-mi si mie pe ce loc a iesit Cata
    Despre meciul nostru, nu stiu ce mai comentati,a fost un rezultat normal, in conformitate cu valoarea jucatorilor celor doua echipe.
    Surpriza apare cand castiga pelicanii.

    RăspundețiȘtergere
  25. Tavi,ca Gica sa dea 10 trebuie sa joace la noi,ca la ei nu are cu cine(poate doar cu mitica)

    RăspundețiȘtergere
  26. Gabi: Nu, nu ai dreptate...
    Anonim: Da, ai dreptate...

    RăspundețiȘtergere
  27. @Tavi: Da, nu ai dreptate...

    @Gabi: Cătălin a avut o variantă bună, de 8 puncte, dar n-a mai urcat, s-a menţinut pe 19. În schimb, Gică a urcat puternic până pe 21, cu 9,7 puncte (pe a 3-a variantă, primele două fiind identice!).

    RăspundețiȘtergere
  28. anonimul de la ora 16;07 e cumva consumator?

    RăspundețiȘtergere
  29. Razvane ce are pamantul lui Luci, rame?, el zice ca ti-a dat din productia de anul asta.

    RăspundețiȘtergere
  30. Motane - tarane ( agricultor neinstruit), ramele reprezinta certificatul ecologic!
    Taci si sapa ( pamantul, nu pe altii!)!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  31. Tavi, nu mai cauta explicatie in conspiratie/inspiratie! Bagati voi transpiratie!
    (Luati exemplul lui Catalin).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  32. @luci: stiam, dar eram curios sa vad cu ce "compliment" ma gratulezi. acum am aflat...

    RăspundețiȘtergere
  33. Lucian, se profileaza un prim succes, Popi se odihneste. Restul surprizelor le veti afla vineri. Mai dai instructiuni de lucru motanului, poate trage tare si vineri ii vor tremura putin picioarele. In cazul asta, ai o portie serioasa de bere din partea noastra. Se poate transpira si din asta, nu?

    RăspundețiȘtergere
  34. bai tavi, m-am saturat sa tin in spate tot felul de babe lesinate si adormite. pune mina si mai invata ceva fotbal, stiu ca e greu si mai lasa scrisul ca te oboseste.

    RăspundețiȘtergere
  35. Hopa..., dl Popi trage chiulul, nu doarme. Vad ca esti pe faza la ce se scrie pe blog decat la ce trebuia sa faci vineri. Ma asteptam la putina autocritica acolo, urmata de ceva amenintari mobilizatoare. Chiar si asa, vezi ca te-a convocat Motan Lucescu la nationala pentru jocul din seara asta.

    RăspundețiȘtergere
  36. Un şut şi un gol fantastic, aşa cum sincer le doresc pelicanilor:

    http://www.youtube.com/watch?v=cTvxaE_YEAk

    RăspundețiȘtergere
  37. Inteleg ca sutul ar trebuii sa fie al pinguinilor si doar golul sa apartina pelicanilor. Nu-l vad capabil decat pe Gigi de o bomba in bara si de acolo mingea sa poata ajunge in poarta cealalta.

    RăspundețiȘtergere