sâmbătă, 12 martie 2011

Loteria barelor

Vineri 11.03.11, ora 15/30'. Începe unul dintre cele mai frumoase meciuri din ultima perioadă, pentru care se făcuseră în avanpremieră multe speculaţii privind remanierile de primăvară, găsirea unor metode de a relansa interesul pentru meciuri datorită seriei prelungite de victorii pelicane, declaraţii despre şi de prietenie, ironii pe teme de profil, etc. A fost şi prima vineri cu specific de primăvară autentică, ca în visul lui PelicanRaduTănase, cu soare, ciripit de păsărele, bondari la primul zbor şi evident o nelipsită şi decorativă cârâitoare.
Voinicii care s-au prezentat la startul partidei :
  • Pelicanii - Şorţuleţ, Lucian apreciatul pinguin transferat pentru o etapă în locul lui Mitică, Virgil, Popi, CătăF16 şi Milito,
  • Pinguinii - Stelică, Bebe, Motanu, Mitică, Găbiţă şi Gigel .
De la început dragii mei trebuie să spun că pelicanii erau condamnaţi să nu câştige. Verdictul venea după un parcurs perfect al acestora în primele două luni ale anului care a şi consfinţit un bilanţ strălucitor, dar care a creat acestora şi senzaţia că nu prea mai au cu cine să joace, existând chiar opinii conform cărora gruparea solară ar trebuii să renunţe la pinguini şi să încerce cu alte formaţii. Cum asta nu se putea întâmpla deoarece pinguinii e prietenii pelicanilor rămânea ca soluţie decât autocondamnarea pentru pierderea partidei. Zis şi făcut, dar nu oricum. Aşadar meciul a început într-o notă de echilibru cu atacuri viguroase şi combinaţii rapide de ambele părţi şi a ţinut-o aşa cam o oră, pănă când Gigel, în stil propriu, a spart gheaţa cu un şut puternic şi bine plasat care a muşcat şi din bară. A urmat o uşoară descumpămire în tabăra pelicană de care au profitat ceilalţi care au marcat de încă 5(cinci) ori prin acelaşi Gigel încă 2buc, Găbiţă 2buc şi Mitică 1buc. Deci 6-0. Nici nu vă vine să credeţi ce importanţi se dădeau pinguinii. Numai că...maeştrii pelicani fac o mutare de nota 10. L-au trecut în poartă pe Popi, care sensibil cum îl ştim plângea în gura mare pe teren şi uda batistă după batistă cu lacrimi de crocodil, ... iar superCătă a trecut pe turaţia următoare, angrenându-i şi pe ceilalţi echipieri într-un joc pe cât de strălucitor pe atât de eficient. Astfel Milito spulberă prorocirea motanului că va marca doar în aprilie şi înscrie scurt şi precis anunţând parcă ce va urma (6-1). Cată face un joc de creaţie şi travaliu aproape de unul singur şi oferă celorlalţi posibilitatea de a juca şi marca goluri care aduc scorul în numai 10min. la 6-4. Şorţuleţ 2buc şi Virgil 1buc splendidă bifează pe lista marcatorilor. Din acest moment golurile alternează într-o poartă sau în alta.
7-4 , 7-5, 9-5, 9-7. Goluri frumoase semnate de acelaş terţet pinguin, de Cătă 2buc şi Şorţuleţ. La 9-7 Şorţuleţ a ratat incredibil (mingea a mers din bară-n bară şi a ieşit). În acest moment s-a auzit primul murmur cu accent pinguin "băi aşa luăm bătaie".Pe atacul următor scorul devenea 10-7, Mitică înscriind cu o lovitură de cap lobată un gol extraordinar de frumos şi de necesar echipei. Mucaliţii spun că de vină sunt răceala şi durerile de cap aduse de aceasta. Nu ştim dacă e chiar aşa, cert este că întreg capul îi era acoperit de batice protectoare(pe creştet şi urechi, pe gură şi nas, doar ochii de felină i se mai vedeau). După acest eveniment pelicanii turează jocul şi Şorţuleţ face 10-8. Imediat urmează o nouă fază de gol, Cătă ameţeşte doi fundaşi, pasează lateral dreapta aceluiaşi Şorţuleţ care trage puternic la rădăcina barei, dar Stelică scoate miraculos un gol care poate ar fi dus la un alt deznodământ al meciului. Undeva, acolo în teren, se aude al doilea murmur pinguin "băi aştia chiar ne bat". Aşa se face că pelicanii îşi aduc aminte că trebuie să piardă şi opresc motoarele. Scorul devine 12-8 şi toată lumea e fericită. Găbiţă a dat 3 din cele 4 goluri ale sale cu ajutorul barelor (în compensaţie pentru nenumăratele bare pline date în ultimile meciuri), Mitică cu cele 4buc(doua cu bara) revine oarecum în drepturi, iar pelicanii mulţumiţi că i-au ajutat pe prietenii lor să iasă din pasa depresivă a sfârşitului de iarnă. Doar Popi era nefericit. El joacă la victorie în orice situaţie, neţinând cont de hotărârile grupului aşa că , fluturând ultima batistă uscată îşi cerea singur demisia din echipa pelicană. Noroc că nu-l mai asculta nimeni. Şi uite aşa seara se lăsa, gaşca pleca şi la nea Nicu poposea, iar Găbiţă pronosticuri aduna şi pe laptop le consemna.

PS. O menţiune specială pentru Lucian care pinguin fiind şi acuzând nişte dureri urâte, a făcut o partidă foarte bună fiind extrem de util în toate compartimentele în care a evoluat.

61 de comentarii:

  1. În primul rând, mesaj pentru Popică, deşi nu cred că-l va primi în timp util, la el duminica având scop lucrativ: Guriţă de tun, joacă 3 vatiante!

    RăspundețiȘtergere
  2. În rândurile următoare, câteva precizări şi curiozităţi... Vineri ar fi trebuit să jucăm pe iarbă, erau toate condiţiile. Unii au început să se boierească şi au băgat-o pe-aia cu "alergăm prea mult"! Noroc că am fost doar 6 la 6, că de la 7 încolo începe înghesuiala pe bitum. De data asta nu s-a apărat cu mâna, s-a supus la vot, balotaj, iar cei care s-au abţinut iniţial au hotărât până la urmă fără mână, ok! Evident, nu s-a putut evita penalty-ul pentru henţ, care pe terenul ăsta e gol 99%.
    Gică a dat două goluri cu bara, aproape în acelaşi loc, eu am început cu două, cu aceeaşi bară laterală, ceva mai sus. Mitică a dat doar unul cu bara, penultimul, când mingea a şters transversala (dacă se apăra cu mâna, pe ăsta Luci l-ar fi scos ,trebuia doar să-şi mişte cotul). În rest a mai fost un gol, indirect cu bara, poate pe ăsta i l-ai trecut lui Mitică, a fost un şut al meu în transversală, care a căzut pe linia porţii, de unde Mitică a înţepat-o.
    La voi, ratarea aia mare a fost şi mai spectaculoasă, şut de pe dreapta la rădăcina barei, mingea se plimbă pe linia porţii, ajunge în partea cealaltă la Vasea, şut la rădăcinea barei opuse, mingea se plimbă pe linia porţii în sens invers! S-a cunoscut şi lipsa lui Paul, cam mare libertate pentru mine şi Gică! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. se pare ca am avut dreptate,asa fotbal DA!!!fara cearta,fara jigniri,fara bari trantite,fara mingii aruncate peste teren,si ce a fost mai frumos fara ;CEAS;(adica fara plecat la 6-5,5-4 etc)s-a jucat intr-adevar fotbal de placere si cu placere. Se pare ca nu ;Mese;era cel care strica ;MIUTA;el era doar intaratat de altii de la care se asteptau pretentii,(si vinerea asta s-a vazut)

    RăspundețiȘtergere
  4. aveti GRIJA,;G O L A N U` se intoarce ..........PS vineri sunt pe TEREN

    RăspundețiȘtergere
  5. @tavi: esti prea modest, dupa opinia mea evenimentul principal a fost faptul ca ai reusit sa dai 4 (PATRU) goluri intr-un meci, intrand astfel intr-un club select al bombardierilor in care torpiloru' Sile sau Mortacila Popi nici nu viseaza. si eu am fost onorat sa patrund in acest cerc restrans, la data de 11 ianuarie 2008, si tin minte ca atunci am am cinstit toata masa.

    @gabita: e greu sa fii si numarator de cornere. ratarea epocala bara-bara e a lui tavi, atat i-ar mai fi trebuit, sa-l dea si pe ala...

    RăspundețiȘtergere
  6. @pelicani: auziţi, cică să aveţi grijă, se întoarce Mese! :))

    @motanu: prima bară e a lui Tavi, după cum a şi scris, a doua a fost a lui Vasea.

    RăspundețiȘtergere
  7. adica ce vrei sa spui ca ar trebui ca tavi sa dea de baut vineri la nea Nicu,adica miroase a BLAT,adica goluri mincinoase oare?

    RăspundețiȘtergere
  8. care ati facut misto cu MeSe,nu va mai semnati anonimi si va semnati MeSe?

    RăspundețiȘtergere
  9. Are dreptate Gică, anonim mai merge, mai râdem, ne mai tachinăm, dar nici mie nu mi-ar conveni să glumească unul şi să se semneze cu numele meu. Nu de alta, dar glumele mele sunt unice! ;) Tot pe glumă am dat-o şi cu mesajul ăla pentru că mă gândeam că, cine ştie, poate o fi chiar Mese!

    RăspundețiȘtergere
  10. bEBE bineintentionatul, dar ce folos13 mar. 2011, 19:19:00

    Daca la pelicani vine M.S.. Maiestatea Sa, din sursa sigura am auzit ca la pinguini ar veni Messi. Pe bune! Si daca da mai mult de patru goluri plateste masa. Hai sa convenim ca si cel ce-si da mai mult de 3 autogoluri intr-un meci sa fie cinstit de toti ceilalti pana se lasa de fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce s-au mai înviorat pinguinii.Aşa da, nu ne plictisim. Parca şi MeSe tot frac poartă. În fine, aşa cum am mai spus-o, el e un tip isteţ şi, ca dovadă, a procedat aşa cum trebuie după evenimente.
    Mai tovarăşi pinguini, vineri am fost precum jeep-urile alea capitaliste,4jucători x 4 goluri. Înţeleg că 4 fac cinste, cum ar venii..fiecare dă odată şi primeşte de 3 ori, restul primeşte de 4 ori. Mie îmi convine. Ia staţi. Parcă ar trebui să mai primesc două rânduri de la fiecare pinguin din teren pentru cele două ratări decisive care au înclinat balanţa în favoarea voastră. Şi... mi se pare corect să dau două rânduri suplimentare lui Cătă, binefăcătorul meu şi nu numai.
    Imi place propunerea lui bEBE, să vezi neică bătaie pe posturile din apărare. Popi sigur va marcha, pentru că doar el e capabil să dea în acelaşi meci 4boabe la unii şi 4boabe la ceilalţi şi astfel nu va ieşii în pierdere, ce ia pe mere dă pe pere.

    RăspundețiȘtergere
  12. Gică şi Stelică - locurile 3-4 ca punctaj de etapă! La general, saltă mult şi Cătălin, Virgil pe 10, podiumul neschimbat.

    RăspundețiȘtergere
  13. ba tavi, cine e caraietoarea aia? sa nu-mi zici ca tu esti, rolul tau e altul. si zi-mi si mie, apropo de lucian, poate sa existe si dureri frumoase?

    RăspundețiȘtergere
  14. Popi, de ce intrebi cine e caraitoare?
    La nea Nicu, cu un paharel pe masa putem discuta cat vrei despre durere.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru toata suflarea, va rog putina atentie!
    - Ieri am vazut la CORA niste tricouri frumoase, de calitate foarte buna, la pretul de 11lei/buc. Eu am cumparat doua, rosu si albastru. Ma gandeam, daca sunteti de acord, sa ne dotam si cu asa ceva. Doua bucati de caciula avand culori diferite rezolva problema celor care au dubla cetatenie. Daca este sufragiu, pot sa ma duc la cumparaturi, problema este ca trebuie actionat rapid, existand riscul sa se vanda. Cata deja a marchat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Un echipament n-ar fi o idee rea, mai ales la preţul ăla, gândiţi-vă că îl luăm numai din economiile la plata terenului. Chestia e că vara multora ne cam place să jucăm în sânii goi :) De-aia şi suntem deja bronzaţi când ajungem la mare. Nu ştiu alţii, dar eu mai vreo câteva tricouri speciale pt fotbal, altundeva n-am unde să le port, şi abia le vine rândul cine ştie când. Aşa se explică faptul că am apărut în tricoul ăla cu Steaua, pe care nu l-am mai afişat de vreo 2 ani (îl am de când jucam în Cupa DN1, ce vremuri!) Deci, dacă există voinţă de grup, mă bag şi eu, altfel mă rezum la colecţia proprie.

    RăspundețiȘtergere
  17. Popi, te bagi cu 1 tricou sau... 2a ?

    RăspundețiȘtergere
  18. Popică, arată că ai tricoaie pe tine! Ia doar unul, că oricum îl poţi schimba cu Mitică la final.

    RăspundețiȘtergere
  19. Suntem peste tot acasa,
    Portile ni se deschid,
    Nu-i echipa mai frumoasa
    Si iubita ca RAPID!!!!!!!!!!

    Laur

    RăspundețiȘtergere
  20. de acord cu tricourile. totul e sa vedem cum facem: fiecare echipa cate o culoare, sau fiecare papagal cate un set, cate bucati in total...
    oricum, o sa fie probleme. mitica n-o sa vrea pana nu ia premiul la pronosticuri, lui gigel si lui somnorila le trebuie dimensiuni XXXXXXXXXXXXXXL, lui sudoru mai bine ii luam sortz, lui popicu ii trebuie si aparatori pentru piciorul de lemn, lui vasea (chiar, ce-o fi cu el, nu-l lasa doamna soacra la vorbitor?)ii trebuie si babetica, dar ideea e buna.

    ps: daca laurentiu e ala pe care-l stiu eu, vine cu lozu' si joaca.

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu am luat unul XXXL care este larg şi sigur merge pe talii gen Paul, Gigi, Lucian (a şi bifat 2buc) şi un XL care se potriveşte la majoritatea dintre noi. Putem stabilii de ex. pelicanii-Roşu şi pinguinii-Albastru. Pot cumpăra 6,7R+6,7A şi încă 2,3 seturi RA pentru cei care joacă şi/şi (poate Vasea, Virgil, Gigi, lui Popi îi iau eu 2buc R pentru că este cel mai bun dintre noi, face cât doi pelicani şi vineri se va răzbuna cumplit pe neprihăniţii pinguini). Ce ziceţi, mă bag?

    RăspundețiȘtergere
  22. Ia-le Tavi că oricum nu rămâi cu ele. Ţi le vinde Popică în târg şi uite aşa ajungeţi parteneri şi în afaceri! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Motane, ce ma ti-a intepenit destu' pe tasta X?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  24. Laur cine e? Cumva Rapidu?

    RăspundețiȘtergere
  25. Tavi,eu am crezut intotdeauna ca tu esti un lider,deci nu mai pune intrebari si fa ce trebuie ...iar tu Motanel,in primul rind ai grija cu degetul ala blocat(pe tastatura)si in al-2-lea rand mai fa gargara ca te mananca limba(ce naiba tu erai si cred ca esti un baiat inteligent)

    RăspundețiȘtergere
  26. @luci: din respect, stii ca te-am considerat intotdeauna un MARE domn...

    RăspundețiȘtergere
  27. Acum o oră m-am întors de la Cora cu tolba plină.Cum la şorturi nu prea ne nimerim pe două culori propun ca o echipă să joace în chiloţi iar cealaltă fără. După antecedente aştia din urmă ar fi pinguinii, Vitezistul având ceva experienţă şi vă poate încuraja pentru promovarea modelului. Iar dacă ezităţi, vă ajutăm noi cu un 5,6 la 0. Popi de abia aşteaptă să vă lase la poponelul gol.

    RăspundețiȘtergere
  28. Băi Tavi, ce manager eşti tu? Stai pe bloguri în loc să-ţi iei notiţe la Bayern-Inter? Eu măcar scriu în pauză...

    RăspundețiȘtergere
  29. Vai, d-le. Motan, dar te rog! Sa nu exageram totusi!
    (Oricum, se vede ca ai Stefan Gheorgiu la baza...)
    L.

    RăspundețiȘtergere
  30. @luci: scumpete mica, vezi ca mi-am uitat chiloteii la tine. apreciez ca mi te adresezi cu "domnule", sa nu se prinda gusterii.
    @gabita: ce meci ai vazut tu aseara? sa-ti dau ochelarii lui soacra-mea...

    RăspundețiȘtergere
  31. Motane, n-ai de unde să ştii, acolo unde ai înnoptat tu nu se prinde.

    RăspundețiȘtergere
  32. A fost magiun pe paine ( n-am mai mancat de mult)!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  33. Propun ca pe noile tricouri sa trecem numele echipei respective putin schimbat,sa sune mai chic. Exemplu:PIPINGUINI,PELILICANI.Ce parere aveti,nu asa ca-i mai interesant?

    RăspundețiȘtergere
  34. excelenta idee, anonimule! o rugaminte am si eu: lasati-ma sa-i inscriptionez tricoul lui Vasea.

    RăspundețiȘtergere
  35. Ce ziceti de PAPALICANI si PAPANGUINI?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  36. Pipinguinii şi Pulicanii! :)))

    RăspundețiȘtergere
  37. un pensionar...16 mar. 2011, 20:38:00

    Daca aveti nevoie sa treceti pe tricouri si un sponsor,pentru Pinguini,acela ar fi " P L M " .

    RăspundețiȘtergere
  38. ce sa-i faci, tati, pensie mica, minte asijderea...
    io vin insa cu ceva concret: cartoon network s-a oferit sponsor pentru Popi si Fratii Milito, eventual si pentru Mitica, daca nu e in conflict de interese cu Alexandrion.

    RăspundețiȘtergere
  39. Adevarata chestia aia, daca nu ai un pensionar sa-ti faci rost, ia uite ce idei au domnule! Partide care sponsorizeaza. Da ce partid o fi ala?

    RăspundețiȘtergere
  40. M-am asteptat ca la pipinguini sa aveti replica pelicacani. N-ati avut-o, asa ca nu aveti dreptul s-o folositi.

    RăspundețiȘtergere
  41. PelicanRaduTanase17 mar. 2011, 11:46:00

    Sefu, ce sa inteleg, ca vinerea se vine nu numai pentru miscare si sanatate ci si pentru debusee fiziologice dupa o saptamana d-aia de te tii ca nu ai timp?

    RăspundețiȘtergere
  42. Antonime, lasă că v-am găsit una mai virilă să vă umflaţi şi voi în... pene (na, că era să zic guşă! :))

    RăspundețiȘtergere
  43. PelicanRaduTanase17 mar. 2011, 12:01:00

    Sefu, d-aia trebuie pipinguinii sa joace fara chiloti.

    RăspundețiȘtergere
  44. ce de genii,ce de talente,.,mai lasati-ne motane nu este vb de Luarentiu rapid despre care crede-ai tu,vad ca acum se poarta pe langa clasicul anonimat si numele altuia

    RăspundețiȘtergere
  45. Amestecate:s-a stabilit un nou record de comentarii la o cronica(49 cu acesta);dupa ce am ajuns titlu de cronica"Daca Sile nu e,nimic nu e",Razvan a mai produs o dovada a "pretuirii"de care ma bucur in ochii lui si m-a gratulat cu "torpiloru Sile";referitor la echipament,eu iau numai "babetica";am vazut si nemti "prosti"in felul cum au "reusit"sa piarda un meci si inclusiv calificarea,meci pe care l-au avut in mana;in sfarsit,Realul a intrat in sferturile LC dupa 7 ani;ca denumiri la cele doua "teamuri" propun "Pupincurguinii"respectiv,"Pelicanolii";astazi sunt conditii de burnita,se joaca?

    RăspundețiȘtergere
  46. Milito, am avut emotii, te-am asteptat aproape o saptamana sa dai un semn de viata.Evident se joaca, aproape nimic nu ne poate oprii. Motanu e asa de ocupat ca nici starea vremii nu l-a mai preocupat. Cred ca se gandeste sa renunte la fotbal. Ne vedem cu totii la locul faptei.
    Popi, nu uita ce ai de facut astazi!

    RăspundețiȘtergere
  47. sile, nici nu stii ce vei pati! ai luat-o de coada si esti cu ea in mana, da' nu te pricepi ce sa-i faci. pacat, vroiam sa te cinstesc...

    RăspundețiȘtergere
  48. Au fost condiţii de record pentru că onor cronicarul alternativ n-a mai binevoit să ofere plebei statistica... ăăă, cornerelor!

    Şi dacă sunt condiţii de burniţă, ce? În loc să plouă cu goluri, o să burniţeze! La tine, Vasea, oricum o să fie secetă.

    RăspundețiȘtergere
  49. Vasea, ce e cu pupatu?
    Ai de gand ceva?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  50. Vasea , se anunta ploaie. Da-ti cu unsoare pe la nituri,suruburi,arcuri. Unge bine si tablele ( armura, coiful, scutul, cotierele, etc.) sa nu-ti rugineasca caroseria.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  51. Luci: In caz ca risca sa-si gripeze angrenajele, Milito se va cere singur la pipinguini. Tu, daca vrei, joci la noi, situatie in care iti tragi repede chilotii pe tine.
    Continui sa ridic recordul comentariilor pe culmi nemaiintalnite. PelicaneRT faci audienta tinere, sa treci pe la caserie.

    RăspundețiȘtergere
  52. Luci tata,adu si niste vaselina,poate avem nevoie...

    RăspundețiȘtergere
  53. Ia linişte, că se trage!

    RăspundețiȘtergere
  54. Barcelona - Şahtar!!!!!!!!!!!!!

    (Mitică mă sună chiar când se trăgea Real din urmă, deci încă o dovadă că n-are nici o treabă cu fenomenul!)

    RăspundețiȘtergere
  55. Bai Gabita m-ai suparat pt.ca mi-ai luat-o inainte cu TRAGEREA din L.C.

    RăspundețiȘtergere
  56. Vasea, cică pelicanii au căzut cu pinguinii. Ar fi fost nişte adversari de evitat!

    RăspundețiȘtergere
  57. Excelent, Gabita!!!
    Popi, mai e timp, baga si tu ceva, ca semn de solidaritate pelicana.

    RăspundețiȘtergere