sâmbătă, 6 ianuarie 2024

Prima pe 2024...

             ...Asadar,vineri,5 ianuarie,prima cronica,prima etapa pe 2024,primul meu meci dupa o pauza fortata de 2 luni jumate,cauzata in prima parte de o hemoragie subconjuctivala la ochiul stang,apoi de problema cu pulsul marit la 150 si in ultima perioada de internarea pentru explant al dispozitivului ILR de la inima,urmata de refacere.

            Pe o vreme splendida pentru fotbal,16 grade,cu un soare generos,am inceput sa ne strangem pe terenul din dr.spate sub bagheta capitanului Mitica si cand eram 9 a fost sunat Gabita sa vina de la tenis si pana la sosirea lui ne-am facut deja 12 .S-a trecut la alegeri si dupa ce cei 2 tineri au refuzat operatiunea, pentru a evita situatia din etapa trecuta,cei doi corifei Mihai-T si cu Tolea au ales.Daca eu am fost surpriza prezentei,marele absent a fost Razvan-M,oare de ce?!?:))

            In calitate de cronicar imi revine sarcina sa botez cele doua echipe,ce nume sa le dau,m-am tot gandit si mi-am amintit de perioada de glorie a fenomenului fotbaldeziuacincea cand vreo 3 ani si ceva,echipele s-au numit Pinguinii versus Pelicanii.

            PINGUINII: Nelu-Bronson,Bogdan,Mihai-T,Mitica,Mario,Sica.

                    Exemplificari:

Mitică, exersând poziţia din care ratează 50% din ocazii
(de unde şi raţia de coniac Mitică50)


Pinguinul vitezist şi consumist
Mihai tenismanul mai rarut,dar mai dragut

PELiCANII: Gabita,Tolea,Popica,Yasin,Doctoru,Vasea
Exemplificari:

Popicu, cel mai periculos de la (sau pentru?!) pelicani,
a se vedea şi piciorul de lemn...
Vasea socio-filosoful, când mai prinde câte un gol,
se întreabă ce-a făcut ca să-l merite!

A inceput disputa,echilibrata in prima parte,cu un prim gol al lui Mitica,a egalat Yasin.Cunoscand problema medicala cu tendonul lui Gabita,acesta a acceptat sa joace dar ca portar.Se observa ca cei doi tineri au fost repartizati pe langa "tutorii"lor.Incet,dar sigur balanta inclina spre Pinguini care au avut 4 oameni de combinatie,pe cand Pelicanii doar 2 si scorul ia proportii in favoarea primei echipe,ajungand la un moment dat la 12-6,apoi 12-8 cand practic timpul s-a epuizat,dar am continuat sa jucam cu Gabita care a cam uitat de tendon si a iesit in camp(Popica luindu-i locul in poarta),asta ducand la niste combinatii rapide cu Yasin si Tolea,scorul strangandu-se pana la 12-11 pentru pinguini,moment in care am pus punct intrecerii intr'o atmosfera de amicitie,multumiti ca am avut parte de o miscare agreabila,placuta fara evenimente nesportive.Pinguinii au marcat prin cei 4 combinatori,Mario,Mitica,Sica si Mihai-T,cred ca 3 goluri fiecare,iar de la Pelicani,Yasin a dat vreo 6 boabe urmat de Tolea cam 4 si parca si Gabita 1 gol.Stalpul apararii a fost,evident ca Mihai-T.
Imi pare rau ca o indigestie m-a fortat sa parasesc arena de indata,neputand sa particip la evenimentele,sper ca placute de dupa...
Dupa atata nemiscare,o oarecare febra musculara imi da tarcoale,am luat o aspirina,sper sa imi revin in timp util.
Ura,pe etapa viitoare!

14 comentarii:

  1. Bancul Zilei: Bulă revine la iubită după 5 ani

    Bulă intră pe ușă:– Iubito, m-am întors!– Bulă, ai plecat acum 5 ani să cumperi țigări și ai curajul să vii acum, așa, jovial, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat?– Aoleu, țigările! Revin!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cronică 𝗳𝗮𝘀𝗰𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁𝗮!
    𝙍𝙚𝙛𝙚𝙧𝙞𝙩𝙤𝙧 la "Dupa atata nemiscare,o oarecare febra musculara imi da tarcoale,am luat o aspirina,sper sa imi revin in timp util", lui 𝗻𝗲𝗮' 𝗩𝗮𝘀𝗲𝗮, ii recomand...𝙖𝙨𝙥𝙞𝙧𝙞𝙣𝙖 𝙨𝙖𝙧𝙖𝙘𝙪𝙡𝙪𝙞.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aha, deci de-aia fugeai spre tramvai de n-a putut Cristi să se țină după tine! :)
    Altfel, bine ai revenit, păcat că n-ai revenit și cu gol! Eu mi-am dat seama că nici în poartă nu pot apăra ca înainte, era nevoie de niște intervenții atletice la destule mingi, mai ales că am fost deseori solicitat. Emblematic semiluftul la o intercepție la care m-am dus bine cu stângul, dar prea rigid. În câmp, cât e pe viteză, mă descurc mai bine, iar cu forța adversarilor n-a fost timp să mă confrunt. Oricum, nu trebuia să joc nici măcar în poartă, dar așa e cu adicția...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Altfel meci frumos, revenirea ireală de pe final m-a distrat maxim, dar trebuia să se termine așa, a zis bine Mihai-T că nu meritau să piardă. Când aveau 5-6 în față și scăpau câte 2-3 cu mine, s-au jucat de câteva ori. Dar și bulan la vreo 2 goluri care nu trebuiau să intre.

      Ștergere
    2. Popică a luat un singur gol, și ăla imparabil, de la Mihai-T. Neașteptat de blocați pinguinii pe final, le intrase cam intrase morcovu, Căpitanu voia să plece deja de la -3! :))

      Ștergere
  4. Bancul Zilei: Maria îi spune lui Ion că vrea să meargă la Paris

    Maria către Ion:– Vreau să merg la Paris, să-mi cumpăr parfum, poșetă, pantofi.– Na, bine tu, dar toate astea le poți cumpăra și de aici de la noi!– Mulțumesc, asta e tot ce am vrut să aud!

    RăspundețiȘtergere
  5. La moartea lui Beckenbauer
    "Dispariția lui mă duce cu gândul la celebrele versuri ale lui Esenin", a mai spus Cornel Dinu:Ne ducem toți câte puțin, mereu,Către-un liman de tihnă și-mpăcare,Poate curând va trebui și euBulendrele să-mi strâng pentru plecare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vestea rea sau poate bună: fără bulendre!

      Ștergere
  6. Anunț (relativ) important!

    Pauză 4 săptămâni de la fotbal și (teoretic) 2 săptămâni de tenis. Am dat peste un doctor de medicină sportivă la recuperare, care mi-a dat 4 proceduri fizio+kineto timp de 2 săptămâni, zilnic. Intenționez să mă țin de ele, ca să știu că am făcut tot ce se putea...

    Am înțeles clar niște lucruri:
    - tendonul e mort și îngropat, uităm de el
    - un alt mușchi încearcă să suplinească, dar asta înseamnă același efort cu mai puține resurse
    - ca urmare, a cedat și nu s-a mai refăcut complet de atunci
    - prima urgență e refacerea leziunii musculare, deci pauză + proceduri
    - pasul 2 e fortificarea musculaturii respective pentru a fi capabilă să preia întreg efortul fără să mai cedeze

    Cam ambițios scopul final, posibil să mai cobor din implicare pe teren, dar nu se știe niciodată... Mă motivează și competiția de minifotbal care reîncepe în martie, sper s-o duc cu bine la capăt, crescându-mi în același timp contribuția.

    Mai vorbim, că nu plec nicăieri. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabita,respecta procedurile,astfel crescand sansele sa te recuperezi mai repede si mai bine,succes!

      Ștergere
  7. Bancul Zilei: O femeie vrea să-i cumpere cadou iubitului

    -Bună ziua! Aş vrea să cumpăr un cadou pentru iubitul meu.- E tânăr?- Nu prea.- E frumos?- Oarecum.- Elegant?- Nimic deosebit.- Cult?- Puţin.- Atunci sfatul meu e să cumpăraţi cadou pentru altcineva.

    RăspundețiȘtergere