vineri, 5 ianuarie 2024

Cronica care (by Găbiță)

 A trecut anul, trecem și noi... Dacă tot nu s-a încumetat nimeni la cronică, trag eu spuza pe turta mea. Tocmai ce m-am întors de la consult ortopedic, cu RMN în spate.

Din păcate: Tendon rupt iremediabil, nici măcar chirurgical nu se poate remedia.
Din fericire: E un tendon periferic, adeseori sacrificat chirurgical pentru repararea ligamentelor încrucișate.

Din păcate: Nu voi mai juca niciodată la nivelul de dinainte...
Din fericire: Cu pauză, fizio și kino-terapie, mă pot apropia.

 

Asta înseamnă să revin spre primăvară. Cu greu am obținut, pe semnătură 😀, acceptul pentru tenis, după ce i-am arătat doctoriței că fac serviciul cu stânga, deci cu piciorul drept ”stâlp”. Iar ceea ce nu i-am spus e că voi veni la fotbal ca portar. Cred că e felul meu de dependență, așa cum alții trag pe nas sau își bagă în venă...

 

Etapa ultimă a anului 2023 a fost vineri 29 decembrie. Mai bine n-ar mai fi fost, dar asta pot comenta alții, care au fost de față până la sfârșit... Alegerile, oricine le-ar fi făcut, s-au ratat. Mihai-T în aceeași echipă cu Țolea? Păi cine li se opunea, Ely, Andrei, Hercule? Nu, doar talentații 50+, Colonelu și Găbiță, în plus și semiaccidentați! 😆

Mai mult, în varianta inițială, Sică era tot la băieții ”alpha”! Cumva, nu se știe cum, a fost oferit suboamenilor, deci totul trebuia să fie în regulă. Nu a fost, căci păcatul originar fusese comis de Doctoru, la alegeri. 

 

Echipa Alpha: Bronson - Popică, Țolea, MihaiF, Tudor, Mitică
Echipa Beta: Colonelu - Bebe, Motanu, Găbiță, Sică, Doctoru

 

Scor final 7-3. Nicio problemă. Doar faultul de la spate al lui Țolea... A fost dur? Nu. Dacă mă prindea pe dreptul, nu aveam nimic. Problema e cum abordează el fazele de genul ăsta, îm care nu mai avea 10% șanse să ajungă mingea. Alții m-ar fi lăsat să trec și ar fi fugit după mine. Când ai 10% șanse să ajungi mingea, nu mai bagi piciorul, dar Țolea e genul care nu lasă nimic de la el...  În fine, am regretat că nu mi-a mai ars de petrecere pe pajiște, apoi am regretat regretul! Adică m-am felicitat că n-am fost de față la un alt episod jenant din ceea ce înseamnă fotbal de ziua5. La mulți ani, Doamne ferește!

4 comentarii:

  1. Constatare: este prima recidivă, din peste 10, rezultată din fault! Nici măcar accidentarea primordială, în aprilie, n-a fost urmarea unui fault...

    RăspundețiȘtergere
  2. 𝗚𝗮𝗯𝗶𝘁𝗮, îmi pare rău că te confrunți cu această situație și îmi doresc din tot sufletul ca 𝗿𝗲𝗰𝘂𝗽𝗲𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘁𝗮 să fie cât mai 𝗿𝗮𝗽𝗶𝗱𝗮 și fără 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝘁𝗶𝗶.

    Referitor la jocul prestat de 𝗧𝗼𝗹𝗲𝗮, fac precizarea că, el este un jucător extrem de 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗶𝘁𝗶𝘃 și 𝗱𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝘁 𝗽𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻, fără însă a slăbi intensitatea jocului chiar și atunci când situația pare să fie în favoarea echipei lui.
    Aici este vorba din punctul meu de vedere despre 𝗲𝘁𝗶𝗰𝗮 𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝘃𝗮 și lipsa de 𝗳𝗮𝗶𝗿-𝗽𝗹𝗮𝘆, unde 𝗧𝗼𝗹𝗲𝗮 are mari 𝗰𝗮𝗿𝗲𝗻𝘁𝗲, provocând astfel accidentări care nu își au rostul.
    Și pe mine m-a faultat de 2 ori, dar am scăpat nevătămat.
    𝗣𝗮𝗰𝗮𝘁!

    𝗣𝗲𝘁𝗿𝗲𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 de pe pajiște, a fost cam ceva de genul 𝗻𝗲𝗯𝘂𝗻𝗮, 𝗻𝗲𝗿𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝘂𝗼𝗮𝘀𝗮 𝘀𝗶 𝗻𝗲𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗮!
    𝗜𝗻𝗰𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 și loviturile de 𝗠𝗠𝗔, aplicate de cei doi indivizi (cică fotbaliști-propun să le schimbăm incadrarea), a fost 𝙞𝙢𝙥𝙤𝙩𝙧𝙞𝙫𝙖 𝙨𝙥𝙞𝙧𝙞𝙩𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙨𝙞 𝙖 𝙧𝙚𝙜𝙪𝙡𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙚𝙩𝙞𝙘𝙚.
    Astfel de incidente sunt rare, dar ele sunt în general condamnate de către autorități și comunitatea fotbalistică în general.
    Și ca o 𝗴𝗹𝘂𝗺𝗮......𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘱𝘰𝘵 𝘢𝘵𝘳𝘢𝘨𝘦 sanctiuni 𝘨𝘳𝘢𝘷𝘦, 𝘪𝘯𝘤𝘭𝘶𝘴𝘪𝘷 𝘴𝘶𝘴𝘱𝘦𝘯𝘥𝘢𝘳𝘦𝘢 jucătorilor implicați și 𝘢𝘮𝘦𝘯𝘻𝘪 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘦𝘤𝘩𝘪𝘱𝘦𝘭𝘦 𝘭𝘰𝘳.

    Se pare că, 𝘂𝗻𝗶𝗶 nu pot promova testele comune de 𝗲𝘃𝗮𝗹𝘂𝗮𝗿𝗲 𝗰𝗼𝗴𝗻𝗶𝘁𝗶𝘃𝗮!

    Ăștia suntem și cu 𝗕𝗨𝗡𝗘 și cu 𝗥𝗘𝗟𝗘!

    RăspundețiȘtergere
  3. Gabita,multumiri pentru faptul ca n-ai lasat ultima etapa din 2023 in neuitare,gasind resurse sa scrii totusi o cronica,bravo!
    In privinta sanatatii ai grija la recuperare,respecta recomandarile medicilor! Refacere cat mai rapida!
    Din alt pdv,din putinele informatii aparute(pe WhatsApp-"oameni la 65 de ani sa se bata),cred ca e vorba de doi jucatori al caror nume de fotbalisti are fiecare cate 6 litere si cate o litera de o ...Pacat ca am incheiat anul cu scandal,dar in acelasi timp,asa cum se zice,cele rele sa se spele(2023),iar cele bune sa se adune(in 2024)!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bancul Zilei: Angajații sunt întrebați ce vor face cu banii din prima de Crăciun

    Angajații unei companii multinaționale sunt întrebați ce vor face cu banii din prima de Crăciun.Elvețianul:– Din banii de primă îmi cumpăr o barcă.– Și cu restul?– Și cu restul îmi renovez fațada casei.Englezul:– Din banii de primă îmi cumpăr o mașină sport.– Și cu restul mă duc într-o excursie în Africa.Românul:– Din banii de primă îmi cumpăr un pulover.– Și cu restul?– Restul mi-i dă mama.

    RăspundețiȘtergere