sâmbătă, 13 ianuarie 2024

A doua etapa din 2024 fara incidente,chiar agreabila

             Pe o vreme rece de autentica iarna ne-am strans 15 doritori de miscare in balonul mic.Gabitrei impreuna cu Tolea au procedat la alcatuirea celor doua echipe;fiind in numar impar s-a convenit ca Vasea sa joace la Pinguini in prima repriza si apoi la Pelicani in mitanu doi.

            Pinguinii: Nelu-Bronson,Bogdan,Tolea,Sica,Popica,Hercule,Adi-colonelu,Vasea(r1)

            Pelicanii: Vasilica,Asica,Gabi 4(Dop),Tudor-Tv,Salah,Mitica,Gabitrei,Vasea(r2)

            Meciul incepe in ritm alert,temperatura scazuta din balon indemnandu-ne la alergare,scorul e deschis de Hercule,egaleaza Gabitrei(sau invers),apoi Tolea face 2-1,Pinguinii preseaza si se distanteaza la 4-2,dirijati de Colonelu care imparte pase precise la coechipieri,finalizatorul principal fiind Hercule care da 3 goluri din cele 4 din prima repriza.Daca erau mai atenti si nu se jucau cu ocaziile,Pinguinii se puteau detasa,dar...  Vasea deviaza o minge in vinclu la incheietura barelor,dar nu e gol,inca o minge pe langa bara, pune o pasa precisa lui Popica care lufteaza din fata portii...si astfel prima repriza se incheie cu 4-2 pentru Pinguini si Vasea trece la Pelicani.

            In repriza a doua chiar daca Pinguinii mai dau un gol,ducandu-se la 5-2,usor,usor Pelicanii revin in joc,marcheaza 2 goluri frumoase prin Tudor cu suturi de la distanta si un gol splendud prin G4 care se duce in dribling din aparare pana in poarta lui Bronson,scorul se strange,6-4,6-6 si in sfarsit 7-7.Timpul era pe terminate si cand Mitica a marcat din pasa f.buna si precisa a lui Vasea(de altfel laudata de spectatorul Giggs),egaland la sase,am crezut ca acesta va fi si scorul final,dar n-a fost asa,a urmat un corner la cealalta poarta si mingea expediata de Colonelu pe bara a doua ajunge la Tolea care de langa bara,liber fiind,o baga in poarta,In acest moment Colonelu intra in poarta.Suspansul continua, corner dincolo, mingea trimisa in fata portii este atinsa cu mana de Tolea,penalti clar, executa precis G4(Dop)care consfinteste scorul final de 7-7 si toata lumea pleaca multumita.

            In sinteza,marcatorii au fost:Hercule 4g,Tolea 2g,Colonelu sau Sica 1g pentru Pinguini si Gabitrei 2g,G4(Dop) 2g,Tudor-Tv 2g si vajnicul Capitan-Mitica 1g.In poarta,Bronson a fost mai bun decat Vasilica.

            Cu toate ca scorul a fost egal,un jucator se poate considera invingator,echipa in care a jucat in r.1 a castigat cu 4-2,iar echipa in care a jucat in r.2 a castigat cu5-3,ha,ha,ha.

            Dovada ca a fost o intalnire reusita reiese si din postarile de pe WhatsApp din grupul nostru:Gabitrei-"buna miscare,fara galagie si fara scandal,bineinteles,felicitari echipei mele ca am egalat la ultima faza.Dumnezeu nu doarme".Tolea-"frumoasa miscare,asa vii cu drag la fotbal cand nimeni nu se oftica sau vorbeste urat;e un inceput frumos de an 2024."

            Intalnirea de pe pajiste a fost scurta, cu un numar redus de participanti,o bere,un vin.temperatura scazuta,a inceput sa ninga "ca in basmele copilariei noastre "...

            Un pinguin de vita-veche,de rasa, inca nu si-a facut debutul in 2024,grupul l-asteapta...

            In schimb,a mai aparut un pelican din peroada 2010-2013,si-anume,TUDOR-Tv.

Tudor, cel mai elegant dintre pelicani (în fiecare zi la costum!)

            

19 comentarii:

  1. Era sa uit...Barbatii puternici,adica Mitica si cu Bronson au continuat la Nostalgia...
    Veniti cu completari,sugestii,rectificari...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 𝗖𝗿𝗼𝗻𝗶𝗰𝗮𝗿, nu glumă 𝗻𝗲𝗮' 𝗩𝗮𝘀𝗲𝗮! 👏👏👏
      𝗘𝘂 și cu 𝗚𝗶𝗴𝘀, nu ne-am deplasat la Nostalgia ci am stat la 𝗵𝗶𝗱𝗿𝗮𝘁𝗮𝗿𝗲 pe pajiște, 𝙖𝙙𝙢𝙞𝙧𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙪𝙢 𝙛𝙪𝙡𝙜𝙞𝙞 𝙙𝙚 𝙯𝙖𝙥𝙖𝙙𝙖 𝙘𝙖𝙙𝙚𝙖𝙪 î𝙣 𝙡𝙞𝙣𝙞𝙨𝙩𝙚 𝙖𝙘𝙤𝙥𝙚𝙧𝙞𝙣𝙙 𝙨𝙤𝙡𝙪𝙡 𝙞𝙣𝙩𝙧-𝙪𝙣 𝙨𝙩𝙧𝙖𝙩 𝙥𝙪𝙛𝙤𝙨.
      Noi am vrut să fim în mijlocul naturii...

      Ștergere
  2. Uite,cam asa s-au luptat Pinguinii lui Tolea cu Pelicanii lui Gabitrei
    https://youtu.be/Fhmm-A8wBzk

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea mai mare sansa sa marchez si eu un gol,pe langa lovitura care s-a izbit de incheietura barelor,la care Vasilica n-avea ce face,a fost la pasa excelenta a lui Adi-Colonelu' din dreapta data in fata portii(am avut impresia ca era destinata mie),mingea pe care o asteptam langa bara din stanga sa pun latu pt.gol,dar nesansa mea a fost Hercule care s-a miscat mai repede si mi-a luat fata,marcand el al doilea gol al sau,asta e...poate data viitoare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 𝗡𝗲𝗮' 𝗩𝗮𝘀𝗲𝗮, pasa într-adevăr a fost pentru tine și nu pentru 𝗛𝗲𝗿𝗰𝘂𝗹𝗲.
      Întâmplarea a făcut ca, 𝗛𝗲𝗿𝗰𝘂𝗹𝗲 să fie mai 𝗿𝗮𝗽𝗶𝗱

      Ștergere
  4. Sa mai si radem...
    *Ce face un caine in desert?
    -Face pe el ca nu gaseste niciun copac.

    *La 50 de ani de la casatorie:
    -Nevasta,daca ma mai superi,iti spun tot adevarul.
    -Spune,Mitica!
    -Sa stii ca acum 50 de ani,cand te-am cunoscut,eu am fluierat dupa un taxi,nu dupa tine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Comentariul lui Mitica de pe WhatsApp
    Vineri o fost ok,gabi3,a facut alegeri bunicele,nu poti sa i iei pe toti,a fost un mic plus sa zic pentru tolea,dar s a jucat.A fost ceva echilibru in teren,ca echipe,dar in cazul asta intervin portarii care pot decide scorul.Fulgerica al nostru putea sa mai apere ceva,a bajbait ,a respins citeva mingi direct la adversari ,si am luat gol .Dar atita poate asta e,Bronson ,a aparat mai bine,se stie.Gabi3 buldozerul nostru,a prins vreo3 rachete,pe poarta,Tudor ,de data asta i a iesit😃si lui vreo 2 rachete l a copiat pe gabi.Tolea l a avut pe Hercule,Colonelu,asta s a vazut Hercule ,a prins o zi buna si el,ce mai frate meci greu frumos.Am fost condusi cu 6 _3 am egalat la 7 e ok,nu gabi😃L am avut pe copilul ala Salah ,pacat de efortul,alergarea care o face ,dar exact la ultima pasa,faza,finalizarea sa zic asa lasa de dorit,nu ii iese nici sutul.nici pasa cred vreo 2 goluri putea sa dea,are timp sa mai invete.Am avut noroc la sfarsit ca a ratat Popicu ,2 ocazii mari,trebuia doar sa atinga mingea😃😃 Una peste alta asa trebuie sa se joace ,fara scandal,injuraturi,cine e mai bun sa bata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasea, bine că-l nemurești tu pe Căpitan, altfel i se pierdea în neant expertiza! :)

      Ștergere
  6. Raspunsul lui Tolea
    👏👏👏👏👏

    RăspundețiȘtergere
  7. Bancul Zilei: De ce au început moldovenii să bea mai mult?

    - De ce moldovenii au început să bea de două ori mai mult?- S-a dublat alocaţia copiilor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bine ar fi fost dacă și la alte sporturi s-ar putea ca antrenorul echipei aflate intr-o inferioritate evidentă sa arunce prosopul și astfel să pună capăt umilinței la care echipa sa e supusă. Multe echipe ar fi scăpat de rușinea suportată. Vezi și meciul Real-'Barca de aseară , meciurile României la Cupa Mondiala de rugbi, etc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bine era dacă Xavi putea arunca prosopul, ca la box și punea capăt meciului cu Real ! Ar fi evitat umilința la care a fost supusă.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bancul Zilei: Ștrulă caută un magazin cu specific românesc în Franța

    Ștrulă:– Bulă, știi cumva un magazin cu specific românesc în Franța? Că locuiești de 3 ani aici și mă gândesc că știi.Bulă:– Cum adică, Ștrulă?! Cu specific românesc, adică din ăla care să dea pe caiet?

    RăspundețiȘtergere
  11. Bancul Zilei: Contele Dracula își repară sicriul

    Contele Dracula îşi repara sicriul. La un moment dat, îi strigă servitorului său:- Igor, adu-mi şurubelniţa, te rog!- Imediat, domnule! Vine Igor cu şurubelniţa, la care Dracula strigă îngrozit:- Nu cea în cruce, tâmpitule!

    RăspundețiȘtergere
  12. Decizia luată de scriitorul Radu Paraschivescu, din cauza problemelor medicale

    Scriitorul Radu Paraschivescu, una dintre cele mai apreciate voci din societatea culturală românească, are probleme mdicale.El și-a anunțat retragerea temporară din spațiul online pentru a se trata și a putea reveni în forță."Vă cer îngăduinţa de a nu mai apărea în spaţiul public pe durata următoarelor două săptămâni. Un episod medical cu urmări estetice mă face indisponibil până în jurul lui 28 ianuarie. Rien de grave, cum spun vizigoţii. Doar că nu vreau să sperii pe nimeni. Vă mulţumesc pentru înţelegere", a anunțat acesta.Radu Paraschivescu era invitat permanent la DigiFM și Digisport.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motanu incaltat18 ian. 2024, 20:24:00

      L-a gheranit un verisor de-al meu de la tara.

      Ștergere
  13. Bancul Zilei: Doi naufragiați pe o insulă pustie

    Doi naufragiaţi au reuşit cu greu să ajungă pe o insulă pustie.– Suntem pierduţi!– Nu-ţi face griji, ne găsesc ei!– Crezi?– Sunt sigur! Am datorii de peste un milion de euro!

    RăspundețiȘtergere
  14. Bancul Zilei: Bulă se călugărește

    Lui Bulă i s-a părut că cel mai bun lucru e să se călugărească și, fiindcă altă mănăstire nu era pe acolo, s-a dus la Mănăstirea Tăcerii. Când a ajuns, starețul i-a zis:-Poți rămâne cât vrei aici la mănăstire, cu o singură condiție: nu vorbești nimic, decât dacă te întreb eu.Trece un an și starețul îi zice:-Acum poți să spui două cuvinte.-Patul tare!-A, bine, voi pune să ți-l schimbe.După încă un an:-A mai trecut un an, acum poți să mai zici două cuvinte.-Mâncarea rece.-A, bine, o să se rezolve.Mai trece un an:Ai, din nou, dreptul la două cuvinte.Eu renunț.-Ăsta-i cel mai bun lucru, fiindcă de trei ani de când ești aici n-ai făcut altceva decât să te plângi!

    RăspundețiȘtergere
  15. Popica,stii cumva ce a facut Real Madrid in "Copa del Rey",cu cine joaca in sferturi?!?

    RăspundețiȘtergere