duminică, 8 octombrie 2023

Schimbi locul, schimbi norocul! (by Găbiță)

Prima etapă din octombrie a adus vreme și prezență numerică ideale (12 combatanți de ziua 5). Exista șansa unei prezențe și mai consistente, dar Gabi3 nu a reușit să mai ajungă, iar polițiștii s-au întins la al 4-lea set de tenis. În schimb, repartizarea valorică a fost o problemă. M-am băgat la alegeri cu Țolea, care încera să-l tenteze pe Mitică. Mai bine spus să-l fenteze! 😎 Am convenit să aleg primul și apoi Țolea să ia doi oameni (pe parcursul meciului, Motanu mi-a spus că ar fi trebuit să-l las să ia măcar 3, ajung și acolo).

 

E1 - ”Prestatorii”: Gabi - Motanu, Tudor, Țolea, Doctoru, Vasea

E2 - ”Beneficiarii”: Bronson - Cristi, Popică, Andrei, Mitică, Găbiță

 

Din start, repartizarea schematizată Țolea vs. Andrei+Găbiță era cea rezonabilă. Orice altă permutare era vizibil dezechilibrată: eu vs. cei doi ieșea din orice discuție, în timp ce Andrei pierduse la scor etapa anterioară împotriva Colonelului secondat de Mitică, darmite acum împotriva lui Țolea și a mea (mai ales că avea o întindere și zicea că nu va forța)! Rămâne în aer câte compensații trebuia să primească Țolea, care avea proaspătă în memoria colectivă impresia din meciul ăla de Superman, când îmi umpluse porta cu șpițuri! Încă un element din zona asta de alegeri de care cred eu că au beneficiat... ”Beneficiarii”: la al 6-lea om, Vasea era undeva pe margine și uitasem de el, iar Țolea a crezut că Popică e ultimul și va juca la el, doar că imediat a apărut Vasea și Țolea s-a sucit, luându-l pe el și lăsându-ni-l nouă pe Popică. Sigur, liniștea la echipă e prețioasă, dar pe noi ne-a ajutat schimbarea asta, căci în apărarea stăteam doar în Cristi, iar Popică s-a dovedit mai disciplinat decât de obicei, jucând în majoritatea timpului în apărare.

 

Meciul a început pe terenul din spate stânga, dar după vreo 10-15 minute a trebuit să ne mutăm pe cealaltă latură, lângă cămine. Scorul era în avantajul ”Prestatorilor”, 2-1, poate chiar 3-1 sau 3-2, dar... vezi titlul. Există o controversă minoră, dacă ”Prestatorii” s-au desprins sau nu vreodată la două goluri, cert e că jocul a balansat grav în favoarea ”Benficiarilor”. La 4-3 am înscris și eu primul gol, după o pasă în mijlocul careului de la Andrei, care m-a lăsat cu o jumătate de poartă goală. Până atunci finalizasem penibil, încercasem ceva și cu stângul, slab, dar și cu dreptul șutasem aiurea de câteva ori. Ei bine, de la golul ăsta de moral s-a schimbat radical meciul, ”Beneficiarii” mărindu-și continuu avantajul, până pe la vreo 15-8! Pe final, Andrei efectiv zburda, nu mai puteai să-i iei mingea, ceea ce arată că e jucător de moral, dacă era condus nu vedeai așa ceva. Tot la moral punctează și Căpitanul, care a ajuns la cifra 2 și îl așteaptă pe cel care a scris cronica aia cu cifra 4 s-o dea și în sens invers peste două etape! 😀 Nu în ultimul rând, a fost de moral pentru mine, că nu am mai recidivat, poate și pentru că nu am avut de ce să forțez la sfârșit, când efectiv doar împărțeam pase (inclusiv lui Cristi, căruia Țolea i-a refuzat golul, scoțând de pe linie).

 

Cred că la ”Beneficiari” golurile s-au împărțit democratic, câte 5 pt Andrei, Mitică și Găbiță, în timp ce pentru ”Prestatori” au prestat Doctorul cu vreo 2, Tudor cu 1-2, Vasea 2, Țolea restul de 2-3, dar oricum puține față de așteptările pe care le crease. Asta e, sunt meciuri și meciuri...

 

Închei cu niște considerații generale. Există impresia că diferența s-a făcut la portari, fiindcă Bronson a fost într-una din zilele alea ale lui în care respinge tot (a fost ajutat și de Cristi, care se plasează foarte bine - mai ales pe Doctor l-a tot blocat, de ajunsese Tudor să-i spună să nu mai încerce, că e ziua în care nu-i intră nimic). Dar de câte ori au fost ”Prestatorii” în situația de a marca în poarta goală? Îți ajung degetele de la o mână de dulgher bețiv, lucrător cu fierăstrăul circular, ca să le numeri! 😁 În schimb, dincolo, Gabi a fost de multe în situația de a fi ultima victimă în combinațiile ”Beneficiarilor”, numai eu înscriind de 2 ori cu poarta goală, iar Mitică tot așa, cel puțin. Plus alte faze în care am scăpat singur cu portarul.

Revin la chestiunea cu alegerile. Motanu spusese la un moment dat, când diferența era irecuperabilă, că trebuia să-l las pe Țolea să-și facă TOATĂ echipa! Așa ceva nu era realist, eu sunt (și încep să mă tem că voi rămâne) departe de randamentul din primăvară... Totuși, rămâne în discuție următoarea variantă avansată de Motanu, ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi ales Țolea 3 oameni? Orice ne-am imagina e din categoria adevăr postfactual. Asta pentru că aș fi urmat eu să aleg următorii 2, așa că Țolea câștiga pe o parte și pierdea pe alta. De exemplu, îl câștiga pe Bronson, îl pierdea pe Tudor, iar situația portarilor se schimba, Gabi era mai protejat, Bronson era expus combinațiilor. Păreri?

15 comentarii:

  1. Felicitari pt. cronica! In ultimul comentariu de la cronica anterioara cineva se plangea ca se intarzie cu aparitia cronicii noi si ca n-a mai aparut nici macar bancul.
    Asa nu se mai poate,furt la drumul mare:cel mai frumos gol dat de Prestatori,autor Motanu, nu apare in cronica si lui Vasea i s-a subtilizat un gol...Nu-i nimic,noi sa fim sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, da, șutul lui Motanu sub bară! Și doar vorbisem și după meci de el, dar nu credeam că am timp de cronică, așa că nu mi-am fixat lucruri în memorie.
      Iar tu, Vasea, zici că ai dat 3? Păi... nu pot decât să mă bucur pentru tine! :)

      Ștergere
    2. Atunci,bucuria este reciproca!:)

      Ștergere
  2. - gaby n-are vină la goluri, dincolo însă nelu n-a luat și ce ar fi trebuit să ia
    - fiecare ține minte anumite lucruri. parcă și văd 3 goluri ale lui conopidă, 3 ale lui țolea și unu al doctorului. la al meu cristi mi-a mărturisit că ar fi putut să-l scoată
    - d-aia am și fost domn și l-am introdus în Hall of Fame Șorțulețe. a fost greu, că are măsură mică ;)
    - dincolo nici nu mai țin minte, știu doar că m-au făcut titirez
    - interesant ar fi fost cu marinuș cuminte!!! la noi și conopidă dincolo. nu mai pupa căpitanu zacuscă atâtea pase de gol

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. -Al treilea gol al meu a fost asemanator,dar sa pastram proportiile,cu cel marcat de Coman (cel de la Bayern M.),sut deviat de un aparator in gol; la golul meu,sutul l-a sters pe brat pe Popica,de era gata sa se duca pe langa poarta,daca n-o devia,mingea se ducea clar pe spatiul portii,dar poate c-o scotea Bronson si p-sta...
      -La alegeri,s-ar putea ca Tolea sa fi fost impresionat ca in etapa precedenta am dat 6 goluri,am venit impreuna pe langa terenul mare si printre altele l-am informat si despre meciul trecut si m-a surprins faptul ca el nu citeste blogul,nestiind ca l-am laudat la greu dupa prestatia sa de exceptie cand ne-a batut aproape de unul singur...

      Ștergere
  3. "𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗶𝗮 este cea mai bună 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗽𝗲𝗻𝘀𝗮 pentru 𝗲𝗳𝗼𝗿𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 noastre."

    RăspundețiȘtergere
  4. tonga are 1.01!!!!!!!!!!!!!!!!! cotă la victorie, așa că aici n-au loc discuții.

    aici e însă cu totul altceva. echipa care bate cu 32-31, eseu în min. 79, avea cotă 1.02
    https://www.flashscore.ro/meci/K2tTtbLu/#/sumar-meci/sumar-meci

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa mai si radem...
    *Invatatoarea catre Bula:
    -Bula,spune-mi patru animale domestice.
    -Capra cu trei iezi.

    *Ce amintiri aveti din comunism?
    -Ni se oprea curentul in fiecare zi.
    -Si din democratie?
    -Ni-l oprim singuri!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bancul Zilei: Șampania și evenimentele nefericite

    – Astăzi e ziua mea, hai să te cinstesc cu un pahar de șampanie, îmi zice un prieten.– Nu, mulțumesc, îi spun, șampania îmi aduce aminte de un eveniment nefericit din viața mea, de atunci n-am mai pus gura pe ea…– Îmi pare rău … Dar despre ce eveniment e vorba?– Despre nunta mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-a sosit laptopul de buzunar din China, pun 3 beri la bătaie celui care scrie cronica pe pajiște! Mă înscriu și eu în cursă... :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Rotariu e chiar mai prost decât bancurile lui Vasea.

    RăspundețiȘtergere
  9. merg și eu cu nea brânză! băpuță și rotariu sunt două bășini expirate cu fumuri în cap. jiji dă banii degeaba.

    să ne mai și amuzăm: dau o bere cui îi recunoaște în travesti pe marean, kono și captain zacuscă!
    https://www.youtube.com/watch?v=jKTBgYblUok&t=220s


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,ne-am amuzat,dar sunt si momente in care-l recunoastem si pe Motanu incaltat:luatu mingii-n bot,autogoluri,etc.

      Ștergere
    2. bună aia cu mingea-n bot, am luat destule. ai umor, te las să mă cinstești.

      pe de altă parte, dacă aș fi avut undeva filmate golurile și șorțulețele pe care le-am oferit în timp, cred c-aș sta vinerile p-acasă și m-aș uita la ele.

      Ștergere