sâmbătă, 28 octombrie 2023

Dezgust și Dispreț: "Cronica unui Meci de Fotbal Întrerupt"

     Sfântul Dimitrie Basarabov

                     
                                                                   
                La multi ani, frumoși cu împliniri si momente frumoase în viitor, Mitică! 

Echipele de start, azi denumite generic - “Colectiv”,

Colectivul Empatic Bronson - Răzvan Motanu’, Popică, Hercule, Andrei, Adi Colonelu’.

Colectivul Furios Gabi - Bebe, Bogdan, Mitică, Eli, Prieten Eli-Andrei II, Sică.

Acest meci tensionat de fotbal, s-a desfășurat ca întotdeauna în ziua a 5-a lucrătoare din săptămână, la data de 27.10.2023, la o temperarură onorabilă de aproximativ 18-20 grade alcool….. 😂 😂 😂.

De la fluierul de start, ritmul a fost unul demn de o finală de campionat regional, cu atacuri furioase și apărări eroice.

În primele minute, Colectivul Furios, a deschis scorul printr-un șut senzațional de la marginea careului, iar meciul a erupt într-o nebunie debordantă, scorul ajungând la 2-0, pentru aceștia.

Însă, Colectivul Empatic, nu a rămas dator și a egalat rapid, cu două goluri spectaculoase.

Lupta s-a intensificat, iar mingea a călătorit de la o poartă la alta, parcă într-un dans magic, scorul mergând pe un traseu înnodat de genul 3-2, 4-2, 4-3, 5-3, 5-4, 5-5, 6-5, 6-6, 6-7, 7-7, 7-8, 8-8, 8-9, game over….

În acest meci s-au putut vedea o serie de atacuri spectaculoase, fiecare gol fiind apropae o operă de artă în sine. Jucătorii au reușit să își pună în valoare abilitățile remarcabile, spectacolul fotbalistic s-a transformat într-o desfășurare fascinantă a talentului și pasiunii pentru sport.

Despre cei doi portari, ce pot spune, este că, povestea lor a fost una impresionantă.

Amândoi au fost recunoscuți pentru abilitățile lor excepționale în apărarea porții și pentru dedicarea lor față de sport.

Indiferent de presiunea meciului, ambii au reușit mereu să-și mențină calmul și să își impresioneze coechipierii și adversarii bineînțeles, cu reflexele lor rapide și abilități extraordinare.

Colectivul Empatic, a demonstrat o abilitate remarcabilă în joc, conturându-se ca o forță dominatoare pe teren.

Cu o apărare impresionantă, aproape de neclintit, și un atac plin de îndemânare și determinare, a reușit să cucerească terenul de joc cu o ușurință deosebită.

Și-au învins adversarii cu combinații de strategie impecabilă și execuții precise.

Colectivul Furios, a avut o apărare disciplinată și bine organizată, reușind să își mențină pozițiile și să împiedice adversarii să înscrie, cât mai multe goluri.

Dar cu toate acestea, lipsa lor de eficiență în atac a fost evidențiată prin numeroase ocazii ratate și o lipsă generală de creativitate în construirea jocului ofensiv, aceștia recurgând la numeroase șuturi de la distanță.

Chiar și cu o performanță impresionantă în defensivă (ținând cont și de vârsta), echipa a fost în cele din urmă învinsă de o echipă adversă care a reușit să profite de slăbiciunile lor în atac.

Colectivul Empatic, a reușit să facă față presiunii constante a echipei adverse și printr-o organizare impecabilă și o determinare de neclintit, a reușit să întoarcă rezultatul și să câștige meciul cu scorul de 9-8, deși mai erau de jucat aproximativ 10 minute din meci.

 

Datorită voinței, disciplinei și echilibrului, echipa Empatica, fără voia ei, a reușit să aplice echipei Furioase, un electroșoc, astfel fiind impetuos necesara aplicarea procedurii utilizarii unui defibrilator, pentru restabilirea ritmului cardiac normal al echipei Furioase, în mod special a lui Eli.

Tensiunile s-au intensificat odată cu momentele din timpul meciului a necioplitului de Eli, care mai tot timpul a fost implicat în conflicte verbale cu adversarii și cu proprii coechipieri, exprimându-și mai tot timpul frustrarea în termeni nepotriviți.

Mai mult de atâta, relația sa cu coechipierii a fost afectată, întrucât a continuat să manifeste o conduită agresivă în teren utilizând un limbaj inadecvat demn de un gypsy - de ăla primitiv (cuvânt pe placul lui Motanu), care din punct de vedere psihologic nu a reușit încă adaptarea în rândul societății, ceea ce l-a făcut se pare, să întâmpine chiar dificultăţi de adaptare la regulile majorităţii.

Datorită comportamentului neadecvat a celui mai sus menționat, Mitică, coechipier cu cel în cauză, spre aprecierea tuturor, “a luat taurul de coarne” și a oprit meciul, nemaisuportând cuvintele triviale ieșite din gura acestuia.

Meciul a fost oprit ulterior, prin ieșirea mai multor jucători din teren, toți fiind în asentimentul lui Mitică.

Din surse neoficiale se pare că, s-a votat excluderea acestui personaj de desene animate intitulat Eli, din această telenovelă, intitulată “Fotbal de Ziua 5”.

Este esențial ca toți sportivii să își păstreze controlul și să își arate respectul față de adversari și colegii de echipă, indiferent de circumstanțe.

 Cu siguranță, alt meci de neuitat!

Autorii golurilor

Colectivul Empatic Hercule - 2, Andrei- 2, Adi Colonelu’ - 5.

Colectivul Furios Eli - 2, Prieten Eli – Andrei II - 3, Sică3.

 SCOR FINAL

Colectivul Empatic - Colectivul Furios    9 - 8

Din 13 participanți + 1 suporter împătimit în persoana lui Cristi, nu au mai rămas decât vreo 8 “bengalezi”, unul mai frumos ca altul (Bronson, Bebe, Cristi, Mitică, Popică, Motanu’, Adi Colonelu’ și Sică), care au reușit să mențină la rang înalt procesul etapei și hidratarea pe măsură.

Aici a intervenit și sărbătoritul Mitică, care a sărit la cap, cu ceva lichid energizant cam de vreo 5 grade, și vorbăreț de fel cum îl știm, a comentat și realizat procesul etapei.

Cei doi simpatici (Sică și Marinuș), au continuat în paralel, schimburile de replici haioase și plăcute, animând atmosfera până la lăsarea serii. 

Concluzia este că, cei doi - Sică și Marinuș, ar dori să plece împreună în localitate Cisnădioara, jud. Sibiu, să-l cunoască pe marele guru - Gregorian Bivolaru, dar se pare că, nu au fondurile materiale necesare.

Hai să-i ajutăm! 🙏 🙏 🙏


 Oare ce au putut cei discuta, domnii din imagine?
- destinații de vacanță, experiențe anterioare de călătorie sau aventuri pe care le-ar putea avea împreună în viitor?

Sică, explicând cum este să fii un lider spiritual controversat, cunoscut ca fiind un susținător al organizației MISA.

 Popică, știe!

                                                 
Motanu’, urmărind atent, mișcările unui antrenor-jucător, fără a deține licența PRO!

Sau poate mă înșel și Motanu’, urmărea altceva…..     

În încheierea acestui comentariu fotbalistic, rețineți faptul că, spectacolul de după meci în ziua de 03.11.2023, va fi mai puțin luminat!

Astfel în noaptea de sâmbătă, 28 octombrie, spre duminică, 29 octombrie, ora 04.00 devine ora 03.00 și ziua de duminică,va avea 25 de ore în loc de 24, fiind cea mai lungă din an.

 Aviz amatorilor!    

44 de comentarii:

  1. Inca o cronica de pus in rama.Felicitari,colonele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aseara la H 20,40 m-a sunat un Motan "euforic",probabil datorita victoriei obtinuta de echipa sa sau din cauza hidratarii excesive de dupa meci,oarecum "vinovat" fiind si Mitica sarbatoritu,oricum era bine dispus si mi-a relatat pe scurt cele intamplate,pacat ca din nou revenim la vechile apucaturi...

    RăspundețiȘtergere
  3. -omul meciului, indiscutabil, colonelu, atât prin travaliu cât și prin execuții: un voleu de la distanță care s-a dus în vinclu ( a dat și hercule unul aproape la fel, dar lui adi mingea i-a venit și învârtită) și un gol cu capul, din plonjon
    -echipele, alese de frați, oarecum dezechilibrate. mitică a simțit pericolul, dar nu s-a revenit asupra alegerilor. a tot bodogănit, de aici foarte posibil să se fi enervat și eli, oricum, mult prea obraznic
    -multe goluri superbe, ambii portari ok, foarte bun băiatul adus de frați, tombi, sub ce poate, cu toate cele 3 goluri. s-a scos însă pe pajiște, cu victima lui preferată ;)
    -am prins un meci slab, am deviat și-un șut în poarta lui nelu. marinuș însă în continuă creștere și disciplinat în joc

    -cel mai important, l-am ascultat pe vasilică și-am lins și partea lui de cinste. oricum, mitică știe cu cine are de-a face și m-a tratat special cu bere la treisferturi, fetițele consumând d-alea mici. m-a mai omenit și colonelu cu una, pericol mare să ajung bețiv!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru apreciere, Răzvan!
      Nu ai prins un meci slab.
      A fost doar o fază mai puțin avantajoasă pentru tine, dar ai avut alte intervenții onorabile.
      Oricum Andrei, o luase razna la un moment dat.
      A trebuit să-l calmez și să îl imbarbatez, spunăndu-i să aibă rabdare, că oricum vom câștiga.
      Răbdarea este o virtute și este considerată o calitate esențială în atingerea succesului.

      Ștergere
    2. Din dialogul telefonic cu Motanu am uitat esentialul,care a fost postat chiar de "impricinat" intre timp...Colonele,zicea ca ai fost de departe cel mai bun de pe teren,ca ai marcat chiar 6 goluri si ca echipa voastra a castigat la 2 goluri diferenta,asa ca ai grija ,poate il cinstesti...

      Ștergere
    3. Motanu sa aștepte fondurile europene

      Ștergere
    4. și io care voiam să-l scutesc pe marinuș de-un drum la cisnădioara, bașca să-l omenesc cu ceva mai de calitate ca conu bivolaru. mă mai gândesc.

      Ștergere
  4. Acolo se joaca fotbal sau se practica altceva? Frumoase comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesantă dinamica asta a fenomenului de ziua 5, care l-a tranformat pe Popică în alternativa de fundaș la Motanu! Până de curând era Tavi, însă în ultima vreme Popică și-a luat postul de fundaș în serios, cred că are deja destule victorii la rând!!!

    Iar vineri, dacă la nucleu lucrurile păreau echilibrate (prietenul lui Eli bănuiesc că știa ceva din moment ce a fost golgheterul echipei), în rest nici nu avem ce compara, căci Motanu și Popică au jucat împreună, în timp ce dincolo unicul fundaș era... Bebe! Chiar mă mir că a fost așa strâns scorul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fundași au fost 𝗕𝗲𝗯𝗲, 𝗠𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮 ș𝗶 𝗕𝗼𝗴𝗱𝗮𝗻.
      Iar 𝗣𝗼𝗽𝗶𝗰𝗮, s-a pliat mult mai bine pe postul de 𝗳𝘂𝗻𝗱𝗮𝘀.
      Scorul a fost strans, intrucat prietenul lui Eli, trăgea foarte bine de la distanță.
      Chiar dacă ei au avut un 𝗼𝗺 î𝗻 𝗽𝗹𝘂𝘀, echipa castigatoare nu a resimțit acest lucru.

      Ștergere
    2. Exact ce ziceam, numai consacrați pe post! :)

      Ștergere
  6. Am avut ieșirile alea urate din cauza lu Mitica ca își descuraja echipa de când am dat drumu la joc.Si a vorbit urat daia am avut ieșirea aia

    RăspundețiȘtergere
  7. Știe sa provoace dar fotbal 0 cine a scris Cronica nu cred ca a auzit cum a vorbit și ce zicea la începutul meciului

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa mai si radem...
    -De ce computerele nu vor inlocui niciodata ziarele?
    -Ai incercat vreodata sa faci un avion dintr-un computer?

    RăspundețiȘtergere
  9. mitica are porniri de descurajare a echipei dar asta nu il face mai putin vinovat pe eli care are un caracter de cacat. eli sa joace cu aia de virsta lui nu cu noi.
    auzi la el sa l platim sa joace cu noi. nesimtitu de eli.

    RăspundețiȘtergere
  10. Aici sunt cateva specimene care trebuie eliminate din grup. Unul este acest Eli!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 𝗖𝗼𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗽𝘂𝗻𝗰𝘁𝗮𝘁!
      𝗘𝗹𝗶, nu împărtășește 𝘀𝗲𝗻𝘁𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗳𝗲𝗰𝘁𝗶𝘂𝗻𝗲 sau loialitate 𝙛𝙖𝙩𝙖 𝙙𝙚 𝙚𝙘𝙝𝙞𝙥𝙖 sau fata de 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩.

      Ștergere
    2. Miza este mare. Toti vor sa castige. Dar respectul nu mai este respect. Bine ca nu avem printre noi evrei.....

      Ștergere
  11. Bancul Zilei: Soția se întoarce beată acasă
    Soția se întoarce beată acasă:– Dragule, eu am venit, unde-i mâncarea??– Du-te de mănâncă acolo unde ai băut.Scoate ea telefonul:– Alooo … fetelor, acuș mă întorc, al meu mi-a dat voie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nea' Vasea, 𝘂𝗻 𝗯𝗮𝗻𝗰 cu persoane cu 𝙘𝙖𝙧𝙖𝙘𝙩𝙚𝙧 𝙙𝙚 𝙢𝙤𝙟𝙞𝙘, și care mai 𝗷𝗼𝗮𝗰𝗮 ș𝗶 𝗳𝗼𝘁𝗯𝗮𝗹, nu ai?
      Avem nevoie de acest banc.

      Ștergere
    2. Banc n-am,doar o scurta istorioara; pe 10 febr.2012,deci acum aproape 12 ani,pe un teren inzapezit,Claudiu vine insotit de fratele sau, un baiat de 14 ani, respectuos cu ceilalti,chiar timid,dar talentat foc si de atunci a venit mai mereu in grupul nostru vinerea la meciuri,s-a maturizat,dar s-a si naravit,insusindu-si multe din defectele noastre...Eu pe acel baiat de acum 12 ani il vreau;el se numeste ELY!

      Ștergere
    3. Vremuri....Acum avem parte de nimicuri...

      Ștergere
  12. 𝗖𝗮𝗺𝗽𝗶𝗼𝗻𝗮𝘁𝘂𝗹 𝗠𝗼𝗻𝗱𝗶𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗠𝗶𝗻𝗶𝗳𝗼𝘁𝗯𝗮𝗹 are loc în acest an la Ras al Khaimah, în Emiratele Arabe Unite, între 26 octombrie și 4 noiembrie, cu 32 de echipe la start.

    𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮 𝗻𝗮ț𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹ă 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗻𝗶𝗳𝗼𝘁𝗯𝗮𝗹 𝗮 𝗥𝗼𝗺â𝗻𝗶𝗲𝗶, 𝗰𝗲𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝘁𝗶𝘁𝗿𝗮𝘁ă 𝗻𝗮ț𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹ă 𝗱𝗶𝗻 𝗶𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗺𝗶𝗻𝗶𝗳𝗼𝘁𝗯𝗮𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮𝗻, cu 6 titluri continentale și două medalii de vicecampioni, a cucerit două medalii de bronz, din trei participări, la edițiile anterioare ale Campionatului Mondial: SUA (2015) și Australia (2019).

    𝗧𝗿𝗼𝗳𝗲𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗺𝗽𝗶𝗼𝗮𝗻ă 𝗺𝗼𝗻𝗱𝗶𝗮𝗹ă este singurul major care lipsește din vitrina naționalei.
    România este considerată de World Minifootball Federation printre principalele 5 favorite la câștigarea trofeului suprem, alături de Mexic (campioana mondială en-titre), Azerbaidjan (campioana Europei), SUA și Ungaria.

    𝙍𝙤𝙢â𝙣𝙞𝙖 𝙫𝙖 𝙟𝙪𝙘𝙖 𝙢𝙞𝙚𝙧𝙘𝙪𝙧𝙞 𝟬𝟭.𝟭𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯, 𝙤𝙧𝙖 𝟬𝟴.𝟯𝟬,, pentru un loc între primele 8 echipe din lume împotriva Thailandei.

    𝗛𝗔𝗜 𝗥𝗢𝗠𝗔𝗡𝗜𝗔!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem in sferturi,3 meciuri sa mai castigati si este arhisuficient,sa nu incercati mai mult...
      Hai Romania,in frunte cu Bourceanu!

      Ștergere
    2. Nea' Vasea, am ajuns și în 𝘀𝗲𝗺𝗶𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹𝗲!

      Ștergere
    3. Nea' Vasea, am ajuns și în 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹𝗮!

      Ștergere
    4. S-o si castigam,Colonele! Ordin!

      Ștergere
    5. Ordin executat!
      Am 𝗰𝗮𝘀𝘁𝗶𝗴𝗮𝘁 și 𝗖𝘂𝗽𝗮 𝗠𝗼𝗻𝗱𝗶𝗮𝗹𝗮!
      𝗖𝗼𝗹𝗼𝗻𝗲𝗹𝘂 ' s-a conformat.

      Ștergere
    6. Felicitari baietilor!
      Suntem Campioni MONDIALI,E DREPT CA LA MINI FOTBAL,dar poate vom reusi si la fotbalul mare,odata si-o data...

      Ștergere
  13. Atentie!!!
    Bancul Zilei: Angajat la SRI

    – Cu ce te ocupi?– Lucrez la SRI.– Spune-mi ceva interesant!– Despre mine sau despre tine?

    RăspundețiȘtergere
  14. https://www.digisport.ro/galerie-foto/3/fotbal/fotbal-international/a-cedat-din-nou-ce-a-facut-de-data-aceasta-cristiano-ronaldo-dupa-ce-i-s-a-strigat-messi-messi-tot-meciul-2653405#11

    contează mai puțin spre deloc cum s-a ofticat cocalaru. interesante sunt imaginile de la gală.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 𝙍𝙤𝙣𝙖𝙡𝙙𝙤 și 𝙍𝙚𝙖𝙡 𝙈𝙖𝙙𝙧𝙞𝙙, 𝗽𝗿𝗶𝗲𝘁𝗲𝗻𝗶𝗶 𝘁ă𝗶 𝗳𝗮𝘃𝗼𝗿𝗶ț𝗶... 😂, 😂, 😂

      Ștergere
    2. Bașca Mue United, care mi-a mâncat banii aseară! nu sunt singurul cu probleme, Munchausen ne roagă să-i facem reducere la teren, că are de dat beri la greu.

      cea mai mare surpriză din câte mi-a fost dat să văd, cote de la 35 în sus, funcție de agenție! cred însă că mai mulți au pierdut, jucând X, tot la plesneală.

      https://www.flashscore.ro/meci/nZePAk9B/#/sumar-meci/sumar-meci

      Ștergere
  15. Bancul Zilei: O blondă merge la cofetărie

    O blondă merge la cofetărie:– Două prăjituri cu ciocolată, vă rog!– Le serviți aici sau la pachet?– Aici, că acasă țin dietă…

    RăspundețiȘtergere
  16. Bancul Zilei: În vizită la ospiciu

    Un medic îşi aduce studenţii în vizită la un ospiciu. Se opresc la un salon unde era un bărbat cu privirile rătăcite.- Vedeţi, acest bărbat şi-a pierdut minţile fiindcă femeia cu care trebuia să se căsătorească l-a refuzat.- În următoarea rezervă îl vom vizita pe cel care a luat-o!

    RăspundețiȘtergere
  17. Noi nu avem ce invăța de la voi fiindcă unii dintre voi aveți ieșiți urate mereu.Plus de asta eu nu ma enervez degeaba
    Asta nu înseamnă că am procedat corect dar din moment ce sunt provocat nu ma pot abține la nesfârșit

    RăspundețiȘtergere