sâmbătă, 5 august 2023

ETAPĂ CANICULARĂ!

                                                      Competiție la limită!

Când instrumentul folosit la măsurarea temperarurilor atinge o cotă alarmantă de 41 de grade la umbră, ce activitate corectă poți aborda în asemenea condiții?

Pregătirea fizică sau hidratarea/nutriția?

Grea decizie!

Și totuși...a fost realizată pe termen scurt o competiție la limită de trei la trei, la porți mici....

Spectacolul a fost departe de a fi captivant.

Combatanți - Bronson, Țolea, Popică, Mario puștiu’, Doctoru și Găbiță (epuizat totalmente după aproximativ 3 ore de joc la tenis de câmp).

Spectatori - Adi Colonelu’ (accidentat), Gigs (epuizat fizic), Motanu’ (confuz în legătură cu misterul dispariției personajului “D'ale lu' Mitică”), Dan Pizzaru’ (epuizat fizic), Sică (netranspirat dar nici hidratat corespunzător).

Am asistat la o prestație dezamăgitoare din partea ambelor echipe, cu un joc lipsit de coeziune și pasiune.

Pasele greșite, deciziile tactice dubioase și lipsa clarității în atac au definit această partidă. Din păcate, spectatorii nu au avut parte de momente de excitație sau goluri spectaculoase.

Un spectator mai agitat (Sică) s-a tot angajat în discuții pitorești cu amicul său din teren (Popică), fără ca situația să derapeze din context, cei doi adăugând chiar o notă de intensitate și culoare atât la evenimentul sportiv cât și după, putând concluziona faptul că, cei doi au fost "sarea și piperul" întâlnirii.

Pe tot parcursul meciului, lipsa ritmului și a intensității a fost evidentă, scorul nemaiavând nicio relevanță în acest sens.

Pasiunile nu au fost stârnite nici în tribune, deoarece jocul nu a reușit să captiveze atenția spectatorilor, ocupați de altfel cu consumul de fluide carbogazoase, conform schiței scrise de I.L. Caragiale “Căldură mare”.

Nici eforturile individuale nu au fost suficiente pentru a compune o echipă coezivă și eficientă pe teren.

Ca o notă benefică, putem arăta "Respectul nostru față de decanul de vârstă", al acestei competiții......Bronson, care "a ținut cu tot mortișul să jucăm"!

                            👏 👏 👏


Neparticiparea lui Sică la fenomenul de ziua a 5-a, poate fi explicată de efortul fizic și mental depus de cel în cauză pe durata a celo 10 minute de tenis, conform pozei de mai jos.

Tenisul este un sport care solicită intens atât corpul, cât și mintea jucătorului, și poate duce la oboseală după un efort susținut, lucru explicabil pentru un începător cum este Sică!




Asigurarea hidratării s-a realizat la locul bine stabilit și ne-a ajutat la menținerea energiei, concentrării și a comentariilor de după așa zisul meci... 🤦🏻‍♂️, chinuit de principală sursă de lumină și căldură.

Și astfel interacțiunile prietenoase și pozitive dintre jucători și spectatori, au fost reconsolidate iar legăturile au creat o atmosferă de camaraderie și ilaritate.

Photo spune ceva, nu?



Această interacțiune arată că Motanu’ are o abordare prietenoasă și înțeleaptă, folosind umorul pentru îndrumarea celui mai tânăr – Doctoru,  în ale fotbalului și pentru încurajarea unui spirit pozitiv pe teren.

Concluzie - Fenomenul Fotbal de Ziua 5”, este boală cu cântec!

33 de comentarii:

  1. Colonele, ți-ai găsit adevărata vocație, de mult nu m-am distrat atât. De Marinuș mi-e însă milă, că prea-l face banditul de Tanembaum, așa că m-am gândit să înființăm Liga Prietenilor lui Marean, poate reușim să-l mai apărăm de muște.

    ps: oamenii ăia și-au dat suflul pe teren și matale ați uitat să menționați minutul și scorul. s-ar putea să te întrebe și vasea, nu știu sigur, că el e cam timid.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta cu sufletu', e bună!
    La ce s-a jucat (nici 30 de minute), ce să menționezi?
    Poate câte beri s-au consumat eventual.
    Dacă sunt nemulțumiri, solicităm de la teren înregistrările și o rezolvăm.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă pregăteam să scriu eu, iar cronica s-ar fi numit ”Cum să ratezi o etapă de ziua5”!

    Începi cu așteptări mici, pe care le transmiți și celorlalți, gen hai să ne strângem măcar de o miuță, că nu e rost de mai mult. Iar când vezi că s-a inoculat ideea, nu mai vii deloc, deși miuța era viabilă, dovadă că s-a jucat! Problema a fost alta: se putea juca lejer un 6 la 6, adică formula ideală pe teren mic! Asta dacă Mitică dădea mesajul corect, veniți la teren, cât mai mulți, vedem acolo câți suntem și ce facem!

    Rezumat:
    - am jucat miuță 3 la 3, ca și altădată, nu cu mult timp în urmă
    - eu am fost băgat aproape cu japca în teren, încălțat în sandale, deși spusesem clar că joc doar în poartă, nu miuță. După 3 ore de tenis la 40 de grade, am intrat mai mult de rușinea lui Bronson, prezent și dornic de mișcare la 80 de ani!!!
    - pe margine erau și alții care ar fi jucat la o adică: Sică, Dan Pizzaru, Motanu, chiar și Adi, care a spus că se va băga în poartă dacă stăteam într-un om.
    - Tenismanul m-a sunat pe la 12 jumate, m-a întrebat de fotbal, i-am zis să-l sune pe Mitică, iar dacă Mitică i-a zis că nu mai vine, pe motiv că nu se strâng oamenii (!!!), a renunțat și el!
    - n-am putut urmări toate mesajele de pe grup, dar am impresia că și Gabi3 ar fi venit dacă mesajul că se joacă era cert

    Concluzie:
    - dacă Mitică mai era organizatorul de pe vremuri, vineri nu numai că se juca etapă la nivel cantitativ ideal, dar era una de nivel peste medie dpdv calitativ, cu Mihai-T, Țolea, Sică, Mario, Dan-P, plus doi portari de top.

    QED

    Altfel, ca să doarmă și Vasea liniștit :)), miuța de 3 la 3 s-a jucat în două formule: Găbiță, Țolea, Doctorul vs Bronson, Mario, Popică - scor 6-1, apoi schimb de portari cu scor 3-3.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabita, bine ca ai reușit să rezolvi dilema lui Răzvan Motanu.
      Și el era îngrijorat de timiditatea lui nea Vasea'.
      👏 👏👏

      Ștergere
  4. Sica și buna creștere, Mitică și fotbalul, Motanu și femeile, Valea și bancurile, baba și mitraliera!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dle Milton,valea!
      N-am fost curios si totusi am aflat ceva...

      Ștergere
  5. Agitatie mare pe grupul de WhatsApp dupa meciul din Ghencea.Printre altele,Razvan-doctoru scrie:Frumoasa victorie! Penaltyul merita un Oscar!Motanu controleaza asa la fiecare faza si niciodata nu e fault...dar nah,in "fotbalul mare"merge. Mai incolo da si declaratia lui Mandorlini...Cei de pe blog ce parere au? Razvan-M ce zice?

    RăspundețiȘtergere
  6. Bancul Zilei: Bulă are noroc la pescuit

    După ce a avut noroc la pescuit, Bulă se pregătește să pună peștele pe grătar.- Nu crezi ca înainte ar trebui spălat? Spune mama sa.- Mereu îmi pui întrebări anapoda. De ce să-l mai spăl? Nu a stat toată viața lui în apă?

    RăspundețiȘtergere
  7. Bai fratilor,da curajosi mai sunteti sa jucati fotbal la 41 de grade la umbra?!? In afara pustiului Mario,nu mai sunteti niciunul la prima tinerete,numai Nelu-Bronson este tinerete fara batranete...

    N-ar fi bine sa se intample ca in reclama aia?
    Daca tot pierdem,
    Macar sa castigam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate unii domni au asigurare pe viață!
      Chiar și la umbră, căldura excesivă poate cauza epuizare termică și alte probleme grave.

      Ștergere
  8. Unora nu le place ca FCSB joaca din nou in Ghencea cu tribunele pline...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. era să spun că e varianta de rezervă de la mulți și proști, da să fim eleganți. dacă tot își caută doctoru pacienți, să-i expunem cazu cu necazu.
      1. hențul lui dawa, o panaramă de altfel, nu se mai pedepsește de câteva luni, de când mingea ricoșată din corp nu mai e infracțiune. ciudat cum porumboiu nu știe, da probabil că e-n urmă cu calendaru, gregorian biensur.
      2. compagno e semi-șmecher, își ocupă poziția și vițelu vine și îi dă la gioale. nu e cel mai clar sau estetic penalti, dar se dă. nu mai spun că era fault în orice altă parte a terenului, deci...
      3. tipul ăsta de faulturi NU face parte din recuzita mea. cum unii driblează într-un anumit mod, aleargă într-un anumit mod, sau servesc cacao într-un anumit mod, așa și eu faultez cu totul altfel, de obicei față în față, cu piciorul drept.
      4. s-ar jura doctoru pe pensia lu marinuș că el n-ar cere fault în locul lui compagno?

      Ștergere
    2. In cuprinsul pct 2., menționat de Răzvan, m-am încadrat și eu când acel fotbalist Gabi 4, m-a împins de m-am julit (nu ca parsivu' de pe Tg. Ocna) și nu am primit nici aplauze, barem.
      Cam așa am protejat și eu mingea și nimic.
      Compagno a primit și fault și a scăpat și neaccidentat. Poate era vaccinat...și s-a scos!

      Ștergere
    3. Acest banc nu este cu vreun apropo'!

      Doi moșnegi, pe o bancă în parc.
      - Vezi gagica aia bună? Moare după mine!
      - De unde știi?
      - Păi dar nu o să moara înaintea mea.

      Ștergere
    4. De acord cu toate, în afară de punctul 2, unde sunt pe contrasens: galben pentru simulare (cerșetorie pe față), nici vorbă să fie fault nici altundeva pe teren. Pur și simplu ăla îl ATINGE și atât. Spre deosebire de faza cu Gabi4 și Colonelul, unde a fost un șold, pe dezechilibrare.

      Ștergere
    5. Și nu numai Porumboiu a zis asta.

      Ștergere
  9. că tot vorbeam de marinuș, să-i facem și lui o surpriză:

    https://www.youtube.com/watch?v=bha4T-PozM0

    or fi unii să strâmbe din nas, dar ăsta e mai aproape de fotbalul pur. poate suferă la viteză și tactică, dar câștigă enorm prin spectacol, de fapt ceea ce dorim. iar micuțul bate niște lovituri libere ...

    ps: trupeții sunt conduși la târgoviște, cred că jiji e de vină. hai cu promovarea!

    RăspundețiȘtergere
  10. Talpan un idiot și lingușitor!
    Mai știi, mâine, poimâine îl vezi și pe ăsta ministru MApN.
    Am mai avut un idiot, care acum e director de spital...Gheorghiță Valeriu.
    Slugi (așa cum le zice Gigi), sunt la fiecare colț.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bancul cu MITICA

    Bancul Zilei: Mitică ajunge târziu acasă de la băut
    - La ora asta se vine acasă, Mitică?- Nevastă, te rog să mă crezi, la ora 9 am plecat de la bar...- Şi unde ai fost până acum, că de la restaurant până la noi sunt doar 3 străzi scurte?- Scurte, scurte, dar late...

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa mai si radem...
    -Tu si sotia aveti deseori pareri diferite?
    -Da,dar ea nu stie...

    RăspundețiȘtergere
  13. Bancul Zilei: Cum îi spui soției că s-a îngrășat

    - Cum îi spui soţiei că s-a îngrăşat?- Când te-am cunoscut erai ca o floare, iar acum eşti cât un buchet!

    RăspundețiȘtergere
  14. https://www.sport.ro/liga-1/verdictul-specialistului-dupa-penalty-ul-primit-de-fcsb-si-cel-neacordat-lui-cfr-cluj.html

    păreri și păreri. eu spun în continuare că ciumetele intră ca berbecu (vezi poza, unde fraieretele n-are treabă cu mingea) și intră destul de tare, mai tare decât o atingere simplă iar atacantul e șmecher, și comentatorii pe direct strigă că-i penalti.
    porumboiu se descalifică la faza cu hențul. balaj spune că penaltiul s-a dat ușor și nu s-ar da afară (tâmpenii multe am văzut și la alții, vezi penaltiul primit de bayern la 1-0 pentru city pentru p...la henț).

    vasea, dormi? sau nu ți-a mers tembelizoru la meci, să-ți dai și tu cu părerea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce rost mai are?!? Printre atatia specialisti,ce sa mai caut si eu?:))

      Ștergere
    2. Nu s-a dat nici la noi, la Poli Iași cu Craiova - arbitru Istvan. Este că nici n-ați sesizat faza? Tocmai că dacă o lași să treacă nu se creează atmosferă. Aia vine la pachet dacă acorzi penalty la așa ceva. Am mai discutat și noi asta, se discută și în general, recomandarea la penalty e să se dea dacă e clar, nu dacă ”sunt circumstanțe”.

      Ștergere
  15. Bancul Zilei: Diferență de vârstă în cuplu

    Doi prieteni se întâlnesc:- Am văzut-o pe fiică-ta cu un domn:- E noul ei iubit.- Da?! Părea mai în vârstă decât ea.- E mai mare decât ea cu 20 de milioane de euro.- Aa, păi nu e asa mare diferenta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Gabita! M-a atentionat sa nu ma bag ca scrie el,are si poze,probabil de la munte...

    RăspundețiȘtergere
  17. https://ziare.com/cristiano-ronaldo/cristiano-ronaldo-al-nassr-al-hilal-1820146#:~:text=Cristiano%20Ronaldo%20jubileaz%C4%83,a%20lui%20Ronaldo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nea' Vasea, mai ușor cu Ronaldo.
      S-ar putea să-l superi pe Motanu'.

      Ștergere