duminică, 13 august 2023

BD la munte și la mai mare! (by Găbiță)


 

După un scurt cantonament la munte cu mai vechi sau mai noi combatanți ai fenomenului de ziua 5, o parte dintre aceștia s-au prezentat vineri 11 august în Agronomie. S-a jucat 6 la 6, mai mult decât rezonabil, ba chiar se putea și mai bine (Tavi, inițial anunțat, ne-a dat mesaj că nu mai ajunge).

Sică și Mihai Tenismanu au purces la alegeri, iar după unele controverse, au rezultat formulele:

E1: Găbiță, Motanu, Cristi, Popică, Tudor, Sică
E2: Bronson, Gabi, Mihai T, Ionuț (frate Mario), Mitică, Vasea

Controversa inițială a pornit de la faptul că Giggs fusese ales de Sică, dar refuzase (de ce, totuși?!) să joace în echipa lui, astfel că E2 avea și oameni de combinație și cu disponibilitate de efort. Recomandarea mea fusese oricum ca Mihai și puștiul să joace în echipe diferite, dar Sică e renumit pentru țepele pe care și le ia la echipe, astfel că m-a ales pe mine primul, ca portar, iar Mihai pe puști - asta e! - dar măcar urma Giggs la E2. Nu s-a putut, astfel că după discuții prelungite (oferta E2 a fost ca E1 să joace cu Vasea ca om în plus, neacceptată), Giggs a decis să renunțe. Era totuși după 3 seturi de tenis, își făcuse plinul.

Astfel, se ajunge la formulele de mai sus, tot cu E1 în pole position, oricum am întoarce-o. Numai că puștiul Ionuț, deși fotbal știa, n-a legat mai deloc cu ceilalți, intrând chiar în unele dispute și reproșuri cu coechipierii. Pe lângă asta, au mai fost doi factori care au dus la o surprinzător de clară victorie a celor de la E2. Mai întâi,E1 a ratat mai multe ocazii de a deschide scorul și de a-și face meciul ușor, căci dacă Mihai rămânea lângă Gabi pe spate, nu avea cine să treacă de el. E drept, în atac a dat 3 boabe, iar Mitică... restul 😉, dar pe contraatac Sică nu a iertat, intrându-i aproape toate șuturile, spre deosebire de alte meciuri (explicabil, el fiind jucător de moral, dă bine când e relaxat). Astfel, fiind condusă în permanență (0-2, 1-3, 3-6, 4-7, 4-9), E2 a alergat continuu după o iluzorie egalare, a avut o sumedenie de faze de poartă, doar că, al doilea factor, eu am fost ca portar peste toate etapele de până acum, fiind nu doar mai întremat, ci și odihnit, fără tenis înainte (am dat chiar și golul de 3-1, ca portar înaintaș!). M-a ajutat și apărarea, cu Motanu în nota obișnuită, iar Cristi peste orice așteptări. Goluri la E2 - Sică 5-6, Popică, Tudor, Găbiță teoretic câte 1.

Acestea fiind scrise, după munte urmează mare, așa că ne mai vedem la toamnă! Rămân cu ochii pe voi. 👀😎

12 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Stai că bag tot eu, că am uitat...
      Vasea a fost retras aiurea de Mitică, fiindcă în apărare nu prea a contat, în timp ce în atac era să mă păcălească o dată sau de două ori.

      Ștergere
    2. Nu m-a retras Mitica, ci m-am retras eu de gura lui...
      Daca cumva iti scapam un gol?:))
      Oricum,Gabita a fost cel mai bun de pe teren,a aparat dumnezeieste,iar lui Sica i-a intrat cam tot,cu niste suturi la radacina barei si o reluare cu capul in gol dintr'o pozitie imposibila...

      Ștergere
    3. 𝗕𝗗 - 𝗱𝗼𝗮𝗿 𝗹𝗮 𝗺𝘂𝗻𝘁𝗲!
      𝗟𝗮 𝗺𝗮𝗿𝗲 urmeaza.
      Am reusit sa ajung la 𝙥𝙧𝙤𝙘𝙚𝙨𝙪𝙡 𝙚𝙩𝙖𝙥𝙚𝙞, la Nostalgia, totusi.

      Ștergere
    4. Dacă la nostalgia e Procesul etapei, pe pajiște ce e? Refacere, conferință de presă? Sau doar refacere, hidratare? :)

      Ștergere
  2. Pe pajiște este adevăratul proces al etapei.
    La Nostalgia este partea a doua.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adi,postarea cu Ronaldo a avut chiar scopul intuit de tine...

    RăspundețiȘtergere
  4. Virgil o duce bine,la ce ghiozdan are. Mitică face reclamă la second-hand hand, Mihai e la parada modei, Stelica va face pe toți. Unde e motanu? Iar n- ați avut loc în portbagaj.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bancul Zilei: Un tip comandă o bere

    Un tip comandă o halbă de bere.Ospătarul i-o aduce cu un guler de spumă impresionant.- Alo, domnu', eu am venit aici să beau, nu să mă bărbieresc...

    RăspundețiȘtergere
  6. Bancul Zilei: La oficiul stării civile

    La oficiul stării civile:- Domnişoară, spuse ofiţerul, nu-l mai aduce pe dumnealui în stare de ebrietate. Legea îmi interzice să vă căsătoresc dacă unul dintre soţi este beat.- Treaz nu vrea să vină...

    RăspundețiȘtergere
  7. https://ziare.com/messi/messi-inter-miami-gol-30-de-metri-philadelphia-1820619#:~:text=Messi%2C%20gol%20dup%C4%83%20o%20execu%C8%9Bie%20de,diagonal%C4%83%2C%20de%20la%2030%20de%20metri.

    RăspundețiȘtergere
  8. de când cu pandemia am renunțat la ochelarii de distanță și sunt ușor chior, așa c-am fost convins că puștiul de vineri era mario. nici frate-sau nu-i chiar slab, dar nu s-a înțeles cu coechipierii. meciul ni l-au cîștigat găbiță și munchausen, ambii în zi de grație. cristi, neașteptat de util, ar fi și mai bun dacă ar gîndi un pic și nu s-ar complica. regula de bază pentru orice fundaș e să nu piardă mingea DIRECT la adversar, așadar ori pasezi calumea, ori finalizezi (cum poți, nu prea contează) ori acorzi aut sau, mai rar, fault.

    ps: am aflat că marinuș adoră pozele și știrile cu messi, așa că vase a făcut o faptă bună
    pps: colonelu Patraulea a luat cel mai prost exemplu de la subsemnatul: fotbal nu, pileală da...

    RăspundețiȘtergere