sâmbătă, 19 august 2023

"Confruntare încinsă: tensiunea domină terenul"

 

        "O bătălie fotbalistică epică: 4-3 sau 3-0?"!


    Personajul central al “Fenomenului de ziua 5” – nea Vasea

Într-o partidă care promitea să aducă bucurie și pasiune pe terenul de fotbal, atmosfera s-a transformat după aproximativ 40 minute într-o ceartă - cuvinte nepotrivite și comentarii inutile.

Vinovatul fără milă - Hențul comis de Popică.

Voi aborda o critică mai riguroasă fără supărare în această cronică, tocmai în ideea de a avea un impact pozitiv și constructiv care să ofere un feedback, care să ajute la îmbunătățirea aspectelor slabe și la creșterea performanței generale.

                         Beligeranți                   

                      Echipa A                                                          Echipa B

  1.              1 - nea Bronson                  1- Adi Colonelu
  2.              2 - Popică                                               2 - Răzvan M
  3.              3 - Tavi                                                   3 - Doctoru                                                  
  4.              4 - Gabi 3                                               4 - Mihai T
  5.              5 - Mario                                                5 - Mitică
  6.              6 - Sică                                                    6 - nea Vasea

 

 Am fost șaisprezece și cu sergentul zece care-i și întrece...... 😂 😂 😂

Dan Pizzaru, nu a dorit să mai joace deși a efectuat deplasarea (pe banii lui) la teren, sătul fiind de întîrzierile repetate a unor jucători - mereu aceeași.

Pe această linie de muncă Tavi, conduce detașat în clasament. A făcut istorie cu aceste întârzieri.

Echipele au intrat pe teren cu determinare și dorința de a-și dovedi superioritatea în fața adversarului.

Cum, necum, a început meciul și jucătorii și-au luat pozițiile în teren cu ochii fixați pe minge. Cu fiecare atingere a mingii și fiecare schimb de pase, atmosfera devenea din ce în ce mai electrică.

Trecătorii au încurajat cele două echipe cu strigăte pasionale, creând un fond sonor plin de entuziasm.

Vrăjeală, cred că v-ați prins...ce trecători! 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️ 🤦🏻‍♂️ 

Echipa A, vădit mai puternică din punct de vedere valoric a ieșit pe teren cu intenția clară de a pune stăpânire asupra jocului încă din primele minute ale meciului. 

Cu pase precise și presiune constantă, au reușit să cucerească controlul mingii și să impună ritmul jocului.

Cu o energie debordantă și o abordare hotărâtă, Echipa A, a demonstrat o coeziune remarcabilă între jucători. Pasele rapide și schimburile de poziții au dezorganizat apărarea Echipei B, creând spații libere și oportunități de a progresa spre poarta adversă.

Jucătorii Echipei A și-au folosit viteza și tehnicile individuale pentru a-și depăși adversarii și a-și crea o serie de ocazii de gol periculoase.

Echipa B, a fost pusă într-o poziție defensivă și a trebuit să se concentreze asupra opririi avansului Echipei A, lucru greu de realizat, avînd în vedere forța de atac a rivalei.

Tensiunea și efortul depus de ambele echipe au contribuit la un debut palpitant, iar spectacolul oferit în primele minute a captivat chiar și atenția trecătorilor.

Echipa A, a deschis scorul printr-un gol spectaculos, marcat de Sică, în urma unei faze de atac bine coordonate. Pasele precise și mișcările rapide ale jucătorilor au dezorientat apărarea Echipei B, permițând finalizarea, scorul devenind astfel 1-0, pentru Echipa A.

În ciuda evoluției dominante a Echipei A, Echipa B, reușeste egalarea prin Mitică. 

Deci scorul devine 1-1.

Următoarele minute au devenit tot mai grele pentru apărarea Echipei B, Echipa A reușind să găsească punctele slabe ale adversarei, aplicând un ritm alert de joc, ceea ce a făcut ca tabela de marcaj să sufere modificări în acest sens.

Și astfel Echipa A, a reușit detașarea la o diferență de 2 goluri, prin reușitele spectaculoase ale lui Sică respectiv Gabi 3.

Portarul Echipei  B, a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a interveni, însă loviturile au fost bine plasate și imparabile.

Și uita cum cunoscutul personaj din mitologia romînească “Baba Dochia”, a influențat tabela de joc, în dauna efortului depus de Mihai T, scorul ajungând la un verosimil 3-1, pentru Echipa A.

O intervenție nefericită a portarului Echipei A, a făcut ca tabela să fie schimbată (nu cu una electronică) prin golul înscris de neaVasea.

Și uite cum Echipa B, profitând de această greșeală, a redus din handicap scorul ajungănd la un neverosimil 3-2,  pentru Echipa A.

Din acest moment, au început derapajele verbale, cel mai în vogă fiind Gabi 3, care nu se află la prima acțiune de acest gen, aducând jigniri în primă fază coechiperilor și ulterior adversarilor.  

Deși Grupul Ely & Company, nu au fost prezenți la eveniment, Gabi 3, a folosit un limbaj neadecvat în timpul meciului, adresându-se echipei adverse cu termeni jignitori, cum ar fi cuvîntul “panarame”.

Într-o acțiune care nu face cinste spiritului sportiv și fair-play-ului, Popică, a folosit și el de mai multe ori în contexte diferite, care a îndepărtat atmosfera de competiție și respect, cuvântul "găinilor".

Privitor la Gabi 3, pe care îl cunosc de foarte mult timp, îmi fac probleme, întrucât apropierea acestuia de elemente negative, se pare că, l-au influențat în folosirea unui limbaj respectuos și de fair-play, limbaj ce ar trebui să fie o prioritate pentru a menține integritatea sportului și pentru a promova valorile pozitive ale fotbalului.

Aceste jigniri domnilor, pot genera frustrare și disconfort în rândul jucătorilor, atât cel al coechipierilor cât și cel al adversarilor.

Fără supărare, dar cam acesta este adevărul.

Ca ființe umane, avem trăsături specifice care ne definesc, inclusiv capacitatea de gândire abstractă, conștiință de sine, emoții, limbaj și capacitatea de a crea cultură și tehnologie. Aceste caracteristici ne diferențiază de alte specii și ne definesc identitatea umană.

Respectul se câștigă domnilor...

În continuare Echipa B, cu încrederea în creștere, a continuat să atace și să aplice presiune asupra echipei adverse.

Schimburile rapide de poziții și lovituri bine coordonate, au conturat marcarea celui de-al treilea gol, prin reușita lui Doctoru, dacă nu mă înșel.

Echipa A - Echipa B  3-3

Echipa B, a continuat să-și mențină controlul și agresivitatea, reușind să înscrie și cel de-al patrulea gol, în urma unei faze de atac bine orchestrată, de către Miha T și Mitică.

Autorul golului nimeni altul decât Mitică, a reușit într-un final să-și găsească liniștea sufletească la pauză.

Echipa A - Echipa B  3-4

După nici 10 minute de disputat din repriza a doua, Vinovatul fără milă - Hențul comis de Popică”, intră în acțiune și strică toată atmosfera și așa șifonată din prima repriză a meciului, dând oarecum intenții de dispută verbală între jucători și un schimb de priviri tăioase.

Într-o situație frustrantă și deloc neobișnuită, în cazul de față – hențul, se pare că o mare parte din jucători și-au exprimat încrederea în cunoașterea regulamentului de fotbal, dar realitatea de după meci ne-a dezvăluit o altă imagine.

Această discrepanță între ceea ce cred jucătorii că știu și cunoașterea lor reală a regulamentului poate crea momente tensionate și confuze pe teren, ceea ce s-a și întâmplat prin plecarea din teren a jucătorului Echipei A, Gabi 3.

Sică, Popică și Tavi, componenți ai Echipei A, mari cunoscători al Regulamentului de Fotbal din Burundi și absolvenți de cursuri de arbitraj recunoscute de forurile speciale din Mozambic, își dau cu părerea cu privire la regula avantajului în cazul hențului.

În toată confuzia asta creată de acest nenorocit de henț, Gabi 3 (până să părăsească terenul) ia mingea și de la locul comiterii hențului trimite mingea înspre poarta adversă invocând mana cerească”, cerșind astfel egalul, adică 4-4.

Ce înseamnă "Regula avantajului în cazul hențului în fotbal"!

Acum vorbim pentru cei care cunosc adevăratul Regulament Mondial de Fotbal.

Un avantaj la fotbal este considerat pus în aplicare atunci când echipa care a fost afectată de un hent păstrează posesia mingii și continuă jocul în cazul în care aceasta îi conferă oportunitatea de a progresa în teren sau de a marca un gol.

Dacă, totuși, avantajul nu se materializează și echipa care primește avantajul nu beneficiază într-un mod semnificativ, arbitrul poate reveni și acorda lovitură liberă sau lovitură de pedeapsă pentru hențul inițial.

Este trist că această partidă, care ar fi trebuit să fie un exemplu de fair-play și competiție amicală, s-a transformat într-o arenă pentru neînțelegeri și răutăți.

În loc să își amintească momentele de senzație de pe teren, unii dintre noi au plecat acasă cu amintirea certurilor inutile și a jignirilor gratuite.

SCOR FINAL

Echipa A - Echipa B   3 - 4 (3 - 4) ......prima variantă, scor după 40 minute.

Echipa A - Echipa B  0 - 3......a doua variantă, ca urmare a întreruperii meciului prin plecare din teren a lui Gabi 3.

După acest meci încordat, important a fost accesul la hidratarea cu lichide adecvate.

                        

                                           

 

Dar aceeași “mană cerească”, aduce un pachet de mâncare, donație pentru cei învinși, după cum bine se poate observa în pozele de mai sus, ca și un ajutor în momentele dificile de după meci!

De apreciat totuși Gabi 3, care într-un moment al hidratării, a demonstrat maturitate și onestitate și a ales să recunoască propriile greșeli din timpul meciului, dând dovadă nu doar de responsabilitate, ci și de respect față de joc și față de adversari. 👏 👏 👏

                                       

                                                           

În poza de mai sus, avem doi învinși, Marinuș (nume de alint) și Sică, surprinși într-un moment mai puțin delicat.

                          

NeaBronson și Tavi, au arătat un respect deosebit față de învingători după încheierea partidei.

Pe poienița consacrată, a avut loc o dezbatere intensă și constructivă asupra procesului desfășurat pe parcursul meciului.

A fost efectuat un exercițiu de analiză și reflexie ce a oferit ocazia tuturor celor implicați să-și împărtășească observațiile și să tragă învățăminte pentru viitor.

                                OARE? 

În continuare a fost efectuată o deplasare în număr restrâns la Nostalgia”, unde au fost analizate aspecte precum strategia de joc, abordarea tactică, performanța individuală și colectivă a jucătorilor, momentele cruciale și schimbările care au influențat dinamica meciului.

                            

Degustătorii de vin și cunoștințele lor aprofundate!

                      

Sică, cerșind un egal....Lasă-ne, lasă-ne...care este!

                                 

 Carnea crudă poate conține bacterii și microorganisme nocive.

          Nota 1 - Nostalgia!

Ce rămâne?

Strângeri de mână sincere, felicitări și sper un schimb de cuvinte amicale, care să ne aducă împreună și să ne ofere oportunitatea de a demonstra calități umane înalte.

SPER!

50 de comentarii:

  1. Folosesc un singur cuvant care spune totul:EXCELENT!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine punctat,b.documentat,b.analizat,b.argumentat si mai ales,bine ilustrat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ghinion pe pufarezi c-a scris cronica Colonelu. Vasea e bland și bun și cred c-ar fi dat-o la pace, iar mie nu-mi displac egalurile, cum chiar stabilisem cu Mihai c-ar fi fost scorul corect, dar obținut pe teren. Mitică, dispus să valideze golul adversarilor, dat cu poarta goala, de la mijlocul terenului, și Doctoru nu servesc patria, dincolo, gheață la mal, deși Sică pare să cunoască alfabetu, măcar din când în când.

    Partea bună e că după meci ne strângem laolaltă și multe lucruri se recunosc, pe principiul că mai bine mai târziu. Iar G3 e o bomboană de băiat, câteodată se mai supără și la hohă, ca să-și rușineze și să-și mobilizeze coechipierii. uneori ține, alteori nu.

    ps: Adi, le ai cu imaginația, botează și echipele. Ieri era simplu. Aristocrații - Tomberoane sector 5, scor ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună varianta propusă!
      Nu m-am gândit, la asta.
      Data viitoare o să cuget mai bine.

      Ștergere
  4. Ăsta e spiritul! Când ne supărăm, când ieşim pe margine, când vrem să plecăm, să ne amintim că fenomenul de ziua 5 nu e despre noi, ăştia cu scorul, ci despre veterani. Ei fac un efort să vină (ăia care mai vin!), vor să joace, să se bucure de mişcare... De fapt, realizăm după aia, la hidratare că importanța scorului, a rezultatului, e doar în capul nostru, noi îi dăm o amploare nejustificată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a aprobat comentariul tau,Gabita plimbaretul!
      Sa ne revedem cu bine!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Nu toți, Gabita recurg la asemenea gesturi.
      Eu unul nu ma număr printre cei care fac atâta tam-tam, pentru victorie.
      Sunt anumite persoane în grup, care doresc prin orice sacrificiu glorie!.

      Ștergere
  5. Am rămas cu o nelămurire "tehnică". Înțeleg că disputa nu a fost despre henț, care a fost clar şi recunoscut, ci despre avantaj. În cazul ăsta, după discuțiile inevitabile, nu trebuia bătut totuşi hențul, de ce a repus echipa cealaltă? Mai multe păreri ajută. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. 1. - Mihai T, inițiază o fază de atac pe partea dreaptă a terenului și în tentativa de avansare cu mingea pe acea parte pentru a crea o oportunitate de a marca, se interpune mâna lui Marinuș.
    2.- Imediat din instinct eu si Motanu ', am strigat henț, moment în care Mihai T, se oprește totuși o fracțiune de secundă din fază dar pasează totuși către Mitică, aflat in partea superioară a suprafeței de joc înspre centru.
    3.- Mingea, nu mai ajunge la Mitică pentru că este interceptata de Sică.
    Atunci intervin eu și Motanu 'și le aducem la cunoștință, ce înseamnă avantaj, lucru stipulat de mine în cronică.
    Cam asta a fost disputa.
    Trage concluziile și tu conform celor arătate.
    Nu am avut niciun beneficiu sau o oportunitate de la acest henț pentru continuarea fazei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha. La meciul fără arbitri, dacă un coechipier se grăbeşte şi cere în locul celui aflat în posesie, e ca fluierul arbitrului care ratează avantajul, nu se mai poate răzgândi. Mihai purea să dea şi gol, dădea degeaba, ceilalți aveau alibiul "fluierului". Am pățit-o şi eu. Deci faza se întoarce la henț.

      Ștergere
    2. Hai sa-mi exprim si eu umila-mi parere...
      De fapt eu nici n-am vazut hentul comis de Popica(de altfel,necontestat de nimeni),deoarece in timp ce Mihai coducea balonul pe dreapta in terenul adversarului,eu ma grabeam incet sa ocup locul de langa bara din dreapta lui Bronson,am auzit strigandu-se hent si cand m-am intors cu fata la teren,am avut impresia ca mingea a ricosat la Mihai care o atinge,luat cumva prin surprindere,balon care se indrepta oarecum spre Mitica,fara sa mai ajunga la el,dar intre timp incepuse ciorovaiala(asta ca sa evit cuvintele scandal si cearta),Adi chiar a iesit mai mult din poarta sa explice chestia cu avantajul nevalorificat,Motanu se opreste din joc,Gabitrei profita,pune mingea jos si o expediaza in poarta goala,discutiile continua in contradictoriu si G3 paraseste terenul si astfel joaca se intrerupe chiar cand era mai intersanta,jocul promitea o disputa echilibrata,putand castiga oricare echipa...pacat,pacat,de prea multe ori pacat si saptamana viitoare parca vad ca facem cam la fel,dand din nou cu mucii in balta...

      Ștergere
    3. Mare dreptate ai nea' Vasea!
      Parcă văd că iar se întâmplă!

      Ștergere
  7. Spania campioana mondiala la fotbal mujeres!

    RăspundețiȘtergere
  8. La Nostalgia nu mai e de mâncat. Cel puțin nu mici.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. https://ziare.com/messi/messi-inter-miami-cupa-ligii-1821291#:~:text=Messi%20a%20marcat,marcat%20de%20Messi

    RăspundețiȘtergere
  11. duminică pe la prânz. căldură mare, plictiseală la fel. aerul condiționat nu îndeplinește toate condițiile, așa că tolănit pe canapea colonelu-și face vânt cu un evantai, cadou de nuntă de la mama-soacră, și cugetă. adânc.
    - aveam și io două beri la doză și mi le-au umflat pungașii ăia mici. whisky nu beau decât la ocazii (câștigă dinamo campionatu, bat și eu la tenis), vin m-am jurat că nu mai beau după alea cinci sticle de alaltăieri. ar prinde bine o vișinată, da cheia de la cămară e la doamna. ultima dată o ținea în poșetă, da s-a prins că m-am bunghit și i-a schimbat locu. chiar, să vorbesc cu băeții de la secție, poate-mi împrumută un câine lup și rezolv problema. da să nu fie sergentu ala dolofan, sică, cu potaia lui, marinuș, că ăștia sunt pagubă totală.
    oftează. din greu.
    - și totuși, ce să fac? m-aș duce la sifoane, dar duminica e închis și noi nici n-avem sifoane. nu merge să zic că-mi dau pistolu la lustruit, că taman ce l-am lăsat garanție la nostalgia-n colț, că eram în pană de numerar și escrocii iar au mărit prețurile. mă duc să-i iau flori doamnei! nu merge, ultima oară i-am luat acu douăjde ani și mi-e c-o sperii, o zice c-am pe cineva. a, mă duc la pigs (gigs, whatever) să-l meditez la franceză, pentru bac. bine, nici io nu știu franceză, nici el nu dă bacu, și nici nu mă crede doamna, c-a aflat de la o vecină că-i coleg de-a patra cu unu mitică, de mai vine vinerea. ce să fac?
    țâââââââââr, sună telefonu:
    - să traiască dom șef!
    - ce vrei mă, țâști-bâști?
    - nenea, vă uitați la meci?
    - ce meci, mă, că dinamo a jucat ieri, a și bătut. chiar vroiam să te cinstesc, da nu-mi găsesc portofelu (sanchi, lasă-l pe fraier să creadă!)
    - nu, nenea, joacă niște fete, anglia cu spania, io țin cu spania și vreau să pariez cu matale și să merg pe anglia. dacă pierd trei beri ale lui matale sunt.
    - bine, mă, da să fie reci.

    ps: personajele sunt reale, la fel și o parte din dialoguri. iar cineva îmi datorează o cronică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Colonele,impricinatul asteapta un raspuns...

      Ștergere
    2. Nea' Vasea, o aștepta el răspuns, dar tocmai ce m-am întors de la un grătar!
      Nu prea merge.
      Plus ca am jucat și câteva scenete in "Secretul lui Bachus"
      E grele, că este sub 50....
      Domnul, care a asternut sceneta comică de umor simplu, a rămas populară de-a lungul timpului.
      Cele 3 beri, sunt cu bătaie!
      Știe el!

      Ștergere
    3. Adi,cu intarziere,dar mai bine mai tarziu decat niciodata,sper ca ti-a priit gratarul insotit de lichidele adiacente,sa-ti fie de bine!

      Ștergere
    4. Mulțumesc!
      Am mâncat 1 mic și am băut vreo 10 beri și mi-a fost cam rău!
      Cred ca de la mic! 😂 😂 😂

      Ștergere
    5. Sigur,de la micul acela stingher te-ai simtit cam mahmur...

      Ștergere
  12. STANCA de Djokovic merge mai departe!
    Cam teatral gestul sau de a rupe tricoul de pe el...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teatral sau nu, să-l bați pe puștiul fenomen nu stă la îndemâna oricui.
      Și nu mai pun diferența de vârstă de 16 ani.

      Ștergere
  13. https://ziare.com/djokovic/djokovic-alcaraz-finala-creatina-1821450#:~:text=%E2%80%9CCreatina!%E2%80%9D%20Djokovic%20%C8%99ocheaz%C4%83,mul%C8%9Bi%20sportivi%20profesioni%C8%99ti.

    RăspundețiȘtergere
  14. Bancul Zilei: Gheorghe își înmormântează soacra
    Gheorghe își înmormântează soacra.Vine omu‘ nostru acasă și când să deschidă poarta, îi pica o țiglă în cap.Gheorghe, contrariat, se uita spre cer:– Ai și ajuns, scârbă?

    RăspundețiȘtergere
  15. dacă-ți faci bilanțul la pariuri, ar trebui să pui la socoteală și ce-ai fi câștigat/pierdut dacă jucai. am aflat târziu, de la vasea, de alcatraz-nole, cotă 2.40 pentru spaniol și n-am jucat. când m-am culcat, cam pe la 1, spaniolul (care începe să-mi placă din ce în ce) avea set și 3-1, nole era obosit și io șucărit că ratasem niște lovele. dimineața însă...

    RăspundețiȘtergere
  16. Cateva secvente de care imi amintesc de la intalnirea noastra saptamanala din "sfanta"zi de vineri...
    -Echipa A sau Tomberoane Sector 5,cum ar fi botezat-o Motanu,fiind mai bine articulata a inceput in tromba si a condus cu 2-0 prin golurile lui Sica si Gabitrei.
    -Echipa B sau Aristocratii revine in joc,Vasea primeste o minge pe care reuseste s-o paseze lui Mihai-T,care la randul sau o trimite lui Mitica care o impinge in poarta pe langa Bronson si scorul se face 2-1 pentru A.Sica si ai lui domina jocul in continuare,acesta marcheaza pt. 3-1 si puteau sa se desprinda decisiv daca nu tratau cam superficial anumite faze,crezand probabil ca au si castigat.
    -La o faza confuza langa bara din dreapta poartii lui Bronson, la o minge inalta se lupta mai multi jucatori,mingea cade pe gazon si Doctoru o ciupeste in poarta,se face 3-2,moment in care Mihai face remarca ca golul lui Razvan-Dr.ne-a bagat in meci...
    -Aristocratii prind curaj,Mihai demareaza pe dr.cu mingea la picior si da o pasa magistrala lui Vasea care reia sec din bucata si gol de 3-3.
    -Jocul devine unul pe contre si la o combinatie intre Mihai si Mitica,acesta,adica,magnificul nostru Capitan o mai vara o data in ate si scorul devine 4-3 pentru echipa B-Aristocratii...
    -Ca de obicei,simpaticul Mitica este cam tot timpul nemultumit si mai reproseaza,destul de elegant, nereusitele celorlalti coechipieri. De regula eu primesc mingea cu spatele la poarta si Bronson cam stie treaba asta si am ratat 2 situatii de gol cu Bronson lipit de mine...,dar am mai reusit sa dau si o bara.Am totusi "satisfactia" ca si Mitica si chiar Mihai au ratat in "duel"de unu la unu cu bravul Bronson...
    -Dupa 2 beri eu am parasit pajistea si Colonelu m-a observat ca plec si pac o poza,la care eu am replicat,aaa o poza de prezentare si intr'adevar a deschis magistrala-i cronica cu aceasta poza. Cam atat am avut de scris...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e cronica paralelă, nu te-ai putut abține! :))

      Ștergere
    2. Scuze,m-a luat valul,am vrut sa fac cateva precizari...

      Ștergere
    3. Scopul principal al acestui blog este și formularea unor precizări care să stimuleze noi discuții între cititori.

      Ștergere
  17. Bancul Zilei: Soțul și soția în pat, înainte de culcare
    Soția, seara, în pat, înainte de culcare își pune picături în ochi: doua picături în ochiul drept, doua în ochiul sting, apoi își pune doua picături și intre picioare.– Ești nebuna, acolo de ce pui? Întreabă soțul uluit.– Cum de ce?… răspunde nevasta.. A trecut multă vreme de când nici ea n-a mai văzut nimic!..

    RăspundețiȘtergere
  18. https://www.youtube.com/watch?v=0-4RLPSwNtc

    Realizezi cât ești de bătrân când dispar repere ale tinereții tale. Lansat în 1983 (!!!) la San Remo (melodia a luat locul cinci, dar a devenit celebră)Toto Cutugno avea 80 de ani.

    https://www.youtube.com/watch?v=TZIsTJfzHB8

    clip dintr-un film cu Celentano și Ornella Muti (1980), voce Toto...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Chiar o să caut filmul pe net să-l vizionez.

      Ștergere
  19. Ii făcuse pe fraieri la bautură, acu se parlira și cu haleala.

    RăspundețiȘtergere
  20. Bancul Zilei: Bulă se face gigolo

    Bulă rămâne falit și, de nevoie, se gândește să presteze ca gigolo de criză ca să facă bani să aibă cu ce trăi. Drept urmare scrie pe ușa locuinței sale cu litere mari:”În pat 100 dolari.Pe canapea 50 dolari.Pe podea 25 dolari”O bătrânică trece prin fata locuinței, citește anunțul, se caută de bani și intră.Bulă începe să numere: fix 100 de dolari! Și întreabă ușor jenat:– În pat, nu-i așa?Bătrânica răspunde:– Ești naiv, păpușel! De 4 ori pe podea!

    RăspundețiȘtergere
  21. Bancul Zilei: Bubulina e cu amantul când Bulă se întoarce acasă

    Bubulina se află în casă cu admiratorul ei, când deodată se aud pașii lui Bulă. Apartamentul are o singură ieșire.– Trebuie să sari pe fereastră! Îl grăbi Bubulina pe amant.– Cum?! Zise amantul cu vocea sugrumată. Suntem la etajul treisprezece!– Sari, sari! Îl indemnă Bubulina. Acum nu-i momentul să fii superstițios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Deşi majoritatea bancurilor postate de Vasea le ştiu, pe ăsta nu-l ştiam şi mi-a şi plăcut!

      Ștergere
    2. Uuau,ce ma bucurez...:))

      Ștergere
    3. Un banc sovietic nea' Vasea, nu bagi?

      Ștergere
    4. Ce vrei Adi,sa ma lege "autoritatile"?:)))

      Ștergere
    5. 😂 😂 😂
      Sincer, la varianta asta chiar nu m-am gândit.

      Ștergere
  22. Presimt că noua cronică va fi şi mai de succes... 😎

    RăspundețiȘtergere
  23. Referitor la etapa din 25.08.2023, fac precizarea că, jucatorii au ales să petreacă timpul socializând și consumând băuturi alcoolice în loc să joace fotbal.

    RăspundețiȘtergere