vineri, 3 martie 2023

Plotoneru' Căpșună și câinele Costel

 Ar mai fi și un alt personaj de basm, Pinocchio, de la sectoru 5, dar mai bine să-l ignorăm.

Așadar, jos pălăria pentru vajnicii apărători ai patriei, pe lângă un foarte dezvoltat (!!!) simț al umorului, posedă și reale abilități fotbalistice, inclusiv ca portar. De acum înainte considerați că l-am luat sub aripa mea, o să-l protejez, o să-l învăț și fente noi, plus c-o să-l apăr de pungașii din zonă, nu puțini de altfel.

Second, și poate cel mai important, scorul de azi se datorează în enormă măsură domniei lui Găbiță, care la 4-1 pentru ai lui (măcel, s-au distrat cu noi!!!) l-a introdus pe Tavi, (întârziat, as usual, ne abținem de la comentarii) la adversari . N-a menționat că respectiva donație va fi cu retur, de aici și supărarea sa că a fost păcălit, dar intenția subsemnatului a fost mai degrabă curată decât ticăloasă, orice ar spune alte personaje din piesă. O excursie de mai bine de 20 de metri după Țolea, urmată de o contră reușită(!!!) la minge poate produce e lesne o întindere la inghinali, oriunde ar fi aceia.

La punctul trei, de remarcat flerul deosebit al autorului, care la 1-4 s-a cerut atacant, el care nu traversase centrul terenului de mai mult de trei ori în ultimele șase luni. Rezultatul: două goluri, unu mai urât ca altu, plus două fereli la șuturile lu Eli care au derutat portarul. Și așa s-a întors scorul...


Ps1: Mitică, am vorbit cu Doctoru, care ziceai tu că se bagă în seamă, să strângă banii. M-a refuzat, destul de foarte obraznic, la fel și Găbiță. S-a executat Gabi3, un frizer a rămas dator, da  nu-l uit.

Ps2: Vasilică, tati, ai loc oricând. dacă am jucat io atacant...

19 comentarii:

  1. Felicitari dl Banciu pentru rapiditatea comiterii cronicii,dar iar pui cititorul sa ghiceasca echipele,plus alte cele...si mersi pt.oferta...

    RăspundețiȘtergere
  2. E ①
    VASILE- Portar
    NELU BRONSON -Fundaș
    TOLEA - Fundaș
    POPICA - Fundaș
    ANDREI - Mijlocaș
    GABITA - Mijlocaș/Atacant
    SICA - Atacant
    PUSTI adus de SICA -Mijlocaș/Fundaș

    E ②
    GABI - Portar/Fundaș
    ADI Colonelu' -Mijlocaș/Fundaș/Portar
    BOGDAN - Fundaș
    RAZVAN M - Fundaș/Atacant
    DOCTORU' - Atacant/Fundaș
    ELY - Mijlocaș/Atacant
    HERCULE - Mijlocaș/Fundaș
    GABI 3 - Atacant/Mijlocaș/Fundaș

    TAVI - introdus la 1-4, pe post de fundaș, a înclinat balanța numerică în favoarea E ②.
    La scorul de 6-4, pentru echipa sa, RAZVAN M, a părăsit terenul accidentat, astfel echilibrul numeric fiind restabilit.

    Aș vrea să remarc un număr important de jucători care s-au ridicat la un nivel bun chiar foarte bun.

    Linia de apărare a făcut diferența. Până la urmă, a câștigat E ②, cu scorul de 8-6.
    Spre informare - nea^ VASEA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,don Colonel,sa traiti!

      Ștergere
    2. Cu plăcere, nea' Vasea!
      Ce este de remarcat în acest meci primăvăratic reieșit din contextul de mai sus, este faptul că, Răzvan (Motanu) a marcat 2 goluri, unul mai ciudat ca altul. Deci în înțelepciunea populară "dacă vrei poți ", are bază legală.

      Ștergere
    3. Colelonele, ești protejatu lu Motanu, n-o să te mai facă Popică la unt și mezeluri! :)))

      Ștergere
  3. Bancul zilei: Un bărbat e condamnat la 50 de ani de închisoare - Acuzat, ești condamnat la 50 de ani de închisoare!- Dar, domnule judecător, nu cred că mai trăiesc atât!- Fă şi tu cât poţi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cinci personaje, zic io, au influențat decisiv desfășurarea meciului de vineri.

    1. Tavi. întârzierea sa a influențat structura echipelor și eventualul schimb de om în plus
    2. Găbiță. mare domn că ne-a dat omul în plus, chiar dacă nu îl ceruse cineva de la noi. faptele bune nu sunt întotdeauna răsplătite. oricum Ely s-a ars din nou la alegeri. adversarii au avut 5 oameni la combinații, față de patru la el, trei jucători foarte rapizi (inclusiv Mario, puștiul adus de Buratino) pe când la noi singurul vitezist era Doctoru. el însă e ca calu, aleargă, dă cu copita (pardon, călcâiul), dar dă brânză puțină și lapte deloc.
    3. Colonelu. magistral în poartă. curajos și foarte norocos. e trecut la primă întreagă
    4. Ely. puturos și lent (a muncit Hercule pentru el) când e în zi de șut nimeni nu-i face față. amintiți-vă de Țolea, acu câteva luni, a zis că nu ia gol de la gușter, dar l-a taxat șmecherilă cu două goluri de la Piața Matache
    5. Eu. foarte inteligent, as usual. mutarea în atac, la 4-1 pentru dușmani a fost genială. adversarii nu prea m-au băgat în seamă, coechipierii nici atât, dar jocul s-a schimbat la față. două goluri fabuloase (?!?) și mascarea portarului au întors rezultatul. din păcate prea multă încredere se plătește și m-am ales cu prima întindere serioasă în ultimii 25 de ani, de pe vremea când jucam duminica, la profesioniști. acum merg crăcănat, plus că mi-am dat cu Rumalaya la locul cu pricina și m-a usturat de behăi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost și conjunctură la tine, Vasilică n-are treabă cu fotbalul, el stă pe linia porții și dă din mâini și picioare! :)) La un portar ca Adi nu dădeai niciunul din golurile alea, nu ajungea mingea la tine, te anticipa. Mie mi-a anticipat și gândurile...
      Cât despre intrarea lui Tavi, niciun coechipier nu mi-a reproșat, nici în timpul meciului, nici după. Bravo lor!

      Ștergere
  5. Ziceam că-l ignorăm pe micuțul Goofy Guralivu, nu de alta, dar aspectul comercial nu-l îndreptățea să apară pe prima pagină. problema însă rămâne iar acuzația sa o consider la fel de gravă ca și cum m-ar fi acuzat că i-am ciordit portofelul.
    Așadar, lui Bluto i s-a părut că vede un henț la subsemnatul, la unul dintre goluri. A fost de altfel singurul cu vedere așa bună, China, de pe margine, zice că nu a fost, Andrei, la fel, ca să nu spunem de Marinuș, care avea vedere de la lojă. CREDEȚI VOI CĂ M-AR FI IERTAT?!?
    După meci, Nelu (domnitor, as usual) recunoaște că el a pus mâna pe minge. Iar de aici mă cuprinde stupoarea .
    - un băiat cu bun-simț și-ar fi cerut scuze, ok, toți greșim
    - un alt băiat, mai puțin dotat pe partea cu obraz, ar fi ținut măcar ciocu mic, joc de glezne, om trăi și-m vedea
    - băiatu nostru, din sectorul agrar, alege varianta hard: cum că el vobea despre altă fază?!? nu-ți bate joc de mine, prietene, filme cu proști am văzut destule, chiar am vrut să joc și eu în unele, să mai scot un ban, dar m-au refuzat, c-am IQ-ul prea mic.

    ps: una-i una, alta-i alta. taman pe Pierdone l-am felicitat, după golul meciului, boltă cu capul, după o pasă briliantă a lui Găbiță.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bancul Zilei: Un pompier merge la școală la Bulă Un pompier merge la școală la Bulă pentru a le vorbi elevilor despre incendii.- Care sunt pașii de făcut în cazul unui incendiu?Bulă răspunde:- Pași mari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Știe cineva ce a făcut Zecesebe la Arad?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrebare fara sens,toata lumea stie si la ce-i foloseste?:)

      Ștergere
    2. Nu fii trist nea Vasea, aranjez eu să luăm campionatul.

      Ștergere
  8. @găbiță. lejer și degajat. vorbit-ai, Păstorel, răsunde Cincinat.

    - există, as usual în postările mele, o doză serioasă de (auto)ironie. fiecare o înțelege după cum îl lasă inima.
    - la ce jucăm noi, mare parte din goluri sunt conjuncturale, cele două chiar mai mult ca altele
    - Adi a fost magistral (sper să nu-și ia nasul la purtare) în poartă, dar chiar un băiat isteț ca el nu putea citi gânduri acolo unde n-a fost decât haos: un semi-luft al lui Hercule și un hențo-luft al lui Neluțu
    - sunt băeți care pleacă la atac când echipa lor are 3 goluri avantaj (și ghici, ia bătaie) și alții care se duc la 3 goluri în minus...
    - din câte știu, un singur cetățean de la adversari te-a lăudat pentru gestul făcut. e drept, DECÂT de cinci ori: la momentul cadorisirii, la spartul surcelelor (btw, joi verific cu Cristi dacă merge piciorul), o dată în boscheți și de două ori în scris. îi băgăm și lui un bravo sau nu mai sunt pe stoc?!?




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băgăm, băgăm, cum să nu băgăm?! Bravo, Tavi, cu plăcere! :))

      Ștergere
    2. Eu nu am cerut sa fiu introdus, nici vineri, nici in urma cu 7 zile. Intaziasem si respectam conventia, ofticandu-ma in sinea mea. Fi sigur ca am apreciat gestul tau, dar asta nu obliga sa ma manifest sonor. Ar fi insemnat un accept de toleranta si indulgenta din partea ta in conditiile in care amandoi am respectat cate ceva important. Eu regula , tu in primul rand , sunt sigur, respectul (ca sa fiu in ton semantic) pentru un veteran al fenomenului .
      Pe maine, dar nu la aceeasi ora !

      Ștergere
    3. Da, Tavi, no problem, glumeam și io. ;)

      Ștergere
  9. Bancul Zilei: De ce vrea un bărbat să-i spună glume soacrei sale Zi-mi un banc bun, să i-l spun şi soacrei mele!- Da‘ ce-i trebuie lu‘ soacră-ta bancuri?- Nu-i trebuie, da‘ la bancu‘ ăla pe care mi l-ai spus ieri era să moară de râs!

    RăspundețiȘtergere