vineri, 10 martie 2023

Când jolly-jokerul e-un păcălici

 Motto: Marinică, te iubim, că ca tine nu găsim!


Scurt și la obiect, că nu se plătește la cuvânt,  io venisem doar cu ideea de titlu.

Doar nouă inși la recensământ, și cu Tavi zece, alegeri democratice, teren spate-stânga, vreme ideală pentru orice fel de mișcare, porți mari, s-a început la 15:20, s-a plecat la 16:31.

Bucătarii: Țolea, Gaby, Tudorică, Mario, Marinuș

Clienții: Găbiță, Sică, Nelu, Răzvan, Tavi (în contumacie, as usual)

Primul sfert de oră a fost chinuitor, clienții n-au apucat să se ridice de la masă, scor 0-0, Termopile biată copilă, n-am mirosit mijlocul terenului! Apare Tavi, cum îl știți, ca o garofiță, tacticos și de felul lui  voios. Pac-pac-pac, rapid, se face  3-0, da pentru adversari. Ușor-ușor, poezia se transformă-n proză: 3-5, 4-7, scor final probabil 11-8 pentru Clienți, lumea mulțumită și nu prea. Marinuș e suficient de mic ticălos să se faCĂ CĂ uită că se dă gol din degajare(el, care a luat sute d-astea) Țolea probabil că nu știe, dar nu sunt singurii. Apare alt băiat, la fel de vehement. Când, vorba francezului "Put your money where your tongue is" i se pune pe tapet, respectivu o dă-n tangouri, că-s bani nemunciți (so, what?!?) apoi o dă pe SF, că mingea-n degajare era de fapt în mișcare!?!(de parcă la multe goluri avantaj subsemnatul, care nu știe să șuteze-n minge decât de pe loc, s-ar fi grăbit, brusc și dintr-o dată!), dar bad loseri sunt peste tot, nu-i cazul să ne mai mirăm, oricum prea puțin contează.

Mitică, vino repede înapoi, că cu banii nu știu cum am ieșit! Ori pe plus, cu patru lei de la Tavi, ori cu ceva pe minus. Era simplu la zece lei de căciulă, dar  la 12, când a trebuit să dau rest am intrat în banii personali și am pierdut șirul. Tu, frate, te pricepi!

Mai multă lume la bere-n boscheți decât la meci: Stelică, as usual, Gabi3, ușor (c)răcit, Salam și Giggs, absent  nemotivat Colonelu, care se va prezenta tuns și cu două beri (reci!) săptâmâna viitoare.

PS: Vasilică, ține telefonu deschis, c-am o vorbă cu tine!


18 comentarii:

  1. Bine Motane, ma grabesc sa scriu primul comentariu pentru a-i lua fata ☺lui Grande Sile. Acu deschide telefonu si netul si posteaza bancul zilei.
    Pentru cititori. Astazi s-a marcat unul dintre cele mai frumoase si simple (aparent) goluri din ultimii 20 de ani la o combinatie in doi. Sica-Motanu e duetul care a interpretat, adversarii = spectatorii. Primul, pe la milocul terenului , in stanga, tinea magic de minge printre 6 picioare oponente si se tot benocla spre alte zone de teren pana cand ... la prima bresa, da o pasa magistrala in diagonala spre inainte pe partea dreapta de unde Motanu, in plin fuleu (da, da), o paleste din prima drept in vinclul portii. Nu stim cine era in poarta pentru ca toti am fost orbiti de stralucirea fazei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar ce te-a luat valul, Tavi! Fix în vinclu s-a dus, pe sub piciorul lui Popicu! :)))

      Ștergere
    2. Ei si!? Tot bijuterie e. Deci Popi era! Aha

      Ștergere
    3. Ei si!? Tot bijuterie ramane, cu atat mai mult daca in poarta era grande Popi, vineri poate cel mai bun de la ei dupa cum se discuta in vestiarul nostru.

      Ștergere
  2. S-a marcat! Și tuns și cu berea în care ne-am născut!
    P.S. - plus o babă gratiooasa...etc 😂

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai si cu bancu... Bulă își găsește sora sărutându-se cu prietenul ei. Acesta îi oferă lui Bulă o mie de lei:- Tu nu ai văzut nimic. Ai înţeles?- În regulă, spune Bulă și îi dă înapoi 500 de lei.- De ce-mi dai 500 de lei înapoi?- De ce să plăteşti tu mai mult decât plătesc ceilalţi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca victoriile aduc alte victorii,uite ca aduc si alte cronici,marca R.Banciu caruia i s-a redeschis apetitul de scriitor.

    RăspundețiȘtergere
  5. @: mulțumiri pentru aprecieri, de fapt manopera a fost rodul a trei minți luminate iar șutul a fost cam la doi metri de vinclu. marinuș rămâne slăbiciunea mea. și a coechipierilor.
    @: AdiP vanB: dacă doamna în vârstă (cred c-așa ai vrut să-i spui, da ți-a alunecat pixu) are zestre, poa să nu exceleze la alte calități. vino oricum cu berile
    - totul are un preț: o maleolă umflată (când am fost prins cu piciorul moale, la un șut respins), un sfert de întindere recidivată și un genuchi șantaliu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bancul Zilei: Ce sărut e mai dulce: al soțului sau amantului? Un grup de 200 de femei a fost chestionat cu privire la gustul sărutului: care este mai dulce, cel al soțului, sau cel al amantului?Dintre cele 200 de femei:- 100 au răspuns că sărutul soțului lor este mai dulce;- 100 au răspuns că sărutul amantului lor este mai dulce.Niciuna dintre ele nu a răspuns "nu știu".

    RăspundețiȘtergere
  7. Bancul Zilei: Bărbații și mersul la pescuit Un pescar se pregătește să meargă la pescuit.Soția îl sfătuiește:- Dacă crapul e prea scump, încearcă să prinzi măcar macrou!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bancul Zilei: Putin doarme și îi apare Stalin în vis Îl întrebă:- Iosif Vissarionovici, situația e nasoală. Ce să fac?După un moment de gândire Stalin răspunde:- Împușcă tot guvernul și vopsește Kremlinul în verde!- De ce să vopsesc Kremlinul în verde?Stalin zâmbește pe sub mustață și zice:- Știam eu că numai asta o să mă întrebi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bancul Zilei: Un bărbat organizează înmormântarea soacrei sale Un bărbat a venit la pompele funebre pentru a organiza înmormântarea soacrei sale.- Buna ziua, aș dori sa aflu care sunt opțiunile disponibile pentru a o conduce pe soacra mea pe ultimul drum în mod onorabil.- Desigur, există opțiunea tradițională, punerea într-un sicriu și înmormântarea în pământ, și apoi există opțiunea de incinerare. Care ar fi preferința dumneavoastră?- Pentru a fi sigur, aș dori să aleg ambele opțiuni, dacă este posibil

    RăspundețiȘtergere
  10. Bancul Zilei: De ce are nevoie o femeie pentru a fi fericită O femeie are nevoie de puține lucruri pentru a fi fericită.Singura problemă este că aceste lucruri se schimbă în fiecare zi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bancul Zilei: Șeful ajunge la muncitori, pe șantier Şeful ajunge la muncitori, pe șantier:- V-am spus să nu mai fumați în timpul lucrului!Unul dintre muncitori, uitându-se la şef:- Dar cine lucrează?

    RăspundețiȘtergere
  12. Bancul Zilei: Un bărbat vrea să cumpere antidepresive La farmacie:- Domnule, vă explic încă o dată...Îmi pare rău, dar pentru a cumpăra antidepresive aveți nevoie de o rețetă medicală eliberată de un medic.Certificatul de căsătorie și o poză cu soția nu sunt de ajuns.

    RăspundețiȘtergere
  13. https://www.flashscore.ro/meci/Myrp4fEG/#/video/665320

    arbitrul de la leverkusen-bayern e de două ori mai dobitoc decât ăla de la fcsb-craiova. ăsta dă DE 2 ORI galben pentru simulare atacantului, dar de fiecare dată adevărul e restabilit de VAR și se dă penalti. dincoace nu, și-l auzim pe nea goe cotcodăcind.
    ps: urâtă creatură ivan prăzaru. și înclin să cred că e chiar mai puțin inteligent decât l-ar recomanda fața și frizura. bine, aici avem experții noștri în ras, tuns, frezat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motane, m-ai uns pe inimă cu partea a doua, deși tot Ivanhoe e băgat și în prima, că el se duce cu forță disproporționată în adversar. Doar că ăla nu se mulțumește să cadă simplu, își aruncă picioarele să se agațe de ălălalt, iar uneori nu prima impresie rămâne, ci ultima.
      Azi sau mâine îmi găsesc timp să scriu și despre ce ne doare. Pe unii... :)

      Ștergere
  14. Bancul Zilei: O femeie la regim Mai multe femei se întâlnesc la o bârfă și o cafea. Una dintre ele spune:- Țin două regimuri în același timp.Celelalte, contrariate:- De ce? Cum vine asta?- Doar cu unul nu-mi ajunge mâncarea.

    RăspundețiȘtergere