sâmbătă, 25 ianuarie 2020

Primul meci jucat afara-in aer liber in 2020

            Ne-am adunat 17 doritori de miscare si-am hotarat sa jucam afara pentru ca in baloane jucau copiii intr-o competitie. L-am asteptat cam mult pe Gabita care viziona meciul lui Federer acolo in complex; a venit, in sfarsit, si s-a purces la alegeri intre Gabita- care a ales primul-si Ely, rezultand formatiile:
            Ech.G.-Doru- Bete,Eugen, Stelica, Robert, Mitica, Andrei, Gabita, Vasea.
            Ech.E.-Nelu-Bronson, Bebe, Gaby, Motanu, Tavi,Bogdan, Popica,Hercule, Ely(echipa cu om in plus).
            S-a convenit sa jucam pana la ora 17,15 pe terenul din dreapta spate; timp frumos, senin, placut,soare, dar putin rece.
            Prima echipa a plecat ca din pusca si destul de repede a ajuns sa conduca cu 4-0; Ely a avut un puseu de nervi dupa un contact cu Eugen, apoi a dat tare cu piciorul in plasa de sarma a gardului pe care a strapuns-o, avea dureri la picior, pe parcurs si-a revenit, a dat primul gol pentru 4-1, s-a ajuns la 5-4 si cand spera sa egaleze, prima echipa s-a desprins la 6-4 si de aici incolo a condus in mod evident ostilitatile in teren, marcand 2-3 goluri la un gol al partenerilor de intrecere ducand scorul la un neverosimil 15-7 si cum ceasul se facuse de 17,15 s-a incheiat si meciul.
            Marcatorii au fost Gabita 5g, Vasea 5g(intre care unul de exceptie cu capul, la o centrare superba cu exteriorul a lui Gabita), Andrei 2g, Mitica 2g si Robert 1g pentru laureati, respectiv, Ely 4g, Popica 2g si Hercule 1g, scuze daca cumva am gresit, corectati-ma. Doru-Bete a aparat f. bine.
            Pacat ca Tavi a parasit terenul la un moment dat fiind jignit de Ely care n-ar trebui sa uite ca el a fost primit in grupul nostru cu mult drag si ca noi avem o varsta si anumite limite in a ne exprima fotbalistic la nivelul lui etc.
            Mi-a facut placere sa-l salut printre gard pe Nicu Caploiu.
            Dupa meci Gabita a facut cinste cu bere, sarbatorind un numar de ani de cand a renuntat la statutul de angajat, lucrand pe cont propriu; ca de obicei,Stelica ne-a imbiat din nou cu slanina si ceapa,se pare ca ceapa fiind  motiv pentru care am avut ceva probleme in vestiar, fiind nevoiti sa mergem afara pe pajiste sa continuam cheful.   Cam rece, dar placut.       

26 de comentarii:

  1. Avem dreptate toti:
    " SUBURBÁN, -Ă, suburbani, -e, adj. Care ține de o suburbie, situat într-o suburbie, privitor la o suburbie. ◊ Comună suburbană = comună situată în imediata apropiere a unui oraș sau la marginea acestuia și depinzând administrativ de acesta. ♦ (Despre mijloace de transport) Care circulă în împrejurimile orașului, care face legătura între oraș și suburbii. ♦ Fig. (Despre comportarea, limbajul etc. cuiva) Lipsit de politețe; vulgar. – Din fr. suburbain, lat. suburbanus. "
    Doru

    RăspundețiȘtergere
  2. Bancul zilei: - Iubito, plec la sală, ai vrea să vii cu mine?

    - Iubito, plec la sală, ai vrea să vii cu mine?

    - Îți par grasă?

    - Dacă nu vrei să mergi, nu mergi.

    - Acum sunt și leneșă?

    - Calmează-te dragă, nu am insinuat nimic.

    - Acum sunt și isterică, nu?!

    - Nu am spus asta!!

    - Ok, sunt și mincinoasă... -

    - Ok. Nu mergi!

    - Stai puțin. Dar de ce vrei să te duci singur?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Robert zice că a dat două goluri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ti-am zis si eu dupa meci si m-ai contrazis;cred ca a dat chiar golul de 6-4 cand Ely s-a enervat din nou, spera sa egaleze la faza anterioara.

      Ștergere
  4. Băbăieți, fac iar reclamă la ghetele de la CCC, rareori am jucat așa bine la prima încercare cu încălțări noi! Niciun derapaj, am simțit foarte bine mingea, și în control, și la șut. Poate mai prindeți reducerea, le-am luat la 69 de lei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă tot am fost la meci,dati-mi voie sa fac o cronica de pe marginea terenului de joc.Cat am fost eu acolo, pot spune ca atmosfera a fost o.k.N-am auzit vorbe urâte,doar unele reproșuri prezente pe orice teren unde amatorii își uita statutul.
    Din cele două echipe mi-au plăcut următorii combatanti:
    Din echipa Ely-Gabi, Motanu si Hercule.Cat am vazut, Ely era accidentat,a vrut să iasă,asa ca nu l-am remarcat ca jucător.
    Din echipa Gabita am remarcat toata apararea,Bețe,Stelica,Eugen,Robert,Mitica si desigur înaintarea,Andrei,Gabita si Vasea.
    Parerea mea e ca echipele au fost dezechilibrate,cea a lui Gabita fiind net superioară,fiecare jucător știa ce trebuie să facă.
    În echipă lui Ely,Tavi,Bogdan si Popica au jucat prea avansati,n-au avut prea multe mîngîi, iar aportul lor pe faza
    de apărare a fost scăzut.
    Bebe in aparare face greseala sa stea prea aproape de portar,mai mult il încurcă decât il ajută.
    Față de vremurile când jucam pe iarbă terenul e mai mic, aglomerația mai mare, viteza de joc de asemenea,desi pentru cei mai in vârstă viteza lor de deplasare e, normal, mult scăzută.
    Pe ansamblu imaginea a fost una plăcută iar revederea cu voi a avut darul de a-mi trezi amintiri din anii 80,90,2000,când unii din jucătorii de azi nici nu erau născuți.Doamne,cum trec anii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim, Nicule, și-așa ducem lipsă de cronicari! :)

      Aș vrea să remarc și eu cei doi portari, mai ale Doru Bețe, care a apărat două mingi singur cu Ely!

      Și la mulți ani!, NELU! #77

      Ștergere
    2. Nicule, te mai asteptam, observ ca ai stofa de cronicar ca fost fotbalist de calitate si poate, de ce nu, in teren ca jucator;in comparatie cu Nelu esti aproape tanar.
      Apropos, "La multi ani!" Nelule #77.

      Ștergere
    3. La multi ani, dragilor!

      Ștergere
  6. Dupa o frumoasa victorie(6-4,6-4) in fata lui Mertens, Simona Halep este in sferturi la Openul Australian.
    Felicitari SIMONA! Am scapat de Mertens, poate dam de Bertens,asta asa pt. rima.

    RăspundețiȘtergere
  7. Banc!

    Dupa trei luni de stat la panda, astazi in sfarsit am pus mana pe cartita care imi distrugea gazonul din fata casei.

    Nevasta-mea:
    - Macar ai omorat-o?
    - Mai rau, am ingropat-o de vie.

    RăspundețiȘtergere
  8. In primul rand, pentru prietenul nostru Nelutu, la multi ani cu sanatate!
    Doua lucruri m-au facut sa mai scriu in acest comentariu. In primul rand sunt golurile inegalabilului Sile. La plecarea mea stiam de unul, dupa lectura cronicii aflu ca la final au fost 5. Halucinant, 5 bucati! La egalitate cu Gabita si mai multe decat Ely. Al doilea motiv este ca nu-mi place sa raman dator cuiva, mai ales unui tanar precum Ely. Pentru el ... . Victoria intr-un meci inseamna mult pentru toti, dar nu e totul. Oricat talent ai avea Ely, fara mental si comportament nu faci mare branza pe terenul de fotbal. Si nu numai, dar aici e alta poveste. Vineri ai rupt un gard metalic dand salbatic cu piciorul, apoi, de fiecare data cand esti condus iti pierzi busola judecatii. Postura de a crede ca echipa in care tu te regasesti trebuie obligatoriu sa castige te face sa uiti ca majoritatea echipierilor cu care joci nu mai performeaza ca la prima tinerete si incepi sa fi obraznic cu ei si sa-i jignesti. Acum a fost randul meu. Respectul fata de toti acestia nu te-ar costa nimic daca n-ar intra in coliziune cu orgoliul prostesc al unei vedete de doi lei. Pentru a incheia pe un ton glumet, citeste atent ce urmeaza. Vasea are un cip implantat in dreptul inimii si, fara sa produca tensiuni interne si externe, a dat foarte linistit 5goluri, fata de 4 ale tale. Ce-ar fi sa-ti pui si tu ceva asemanator, un stimulator cerebral de exemplu, care sa-ti lumineze mintea si sa-ti corijeze comportamentul. Atunci s-ar putea sa ai numai si numai de castigat, pe toate planurile. In fond n-ai ce pierde, in cel mai rau caz sa ramai asa cum esti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Big Like! Tu ai putea să fii cronicar! :)

      Ștergere
    2. Si-nca ce cronicar valoros!
      Asteptam si pe Razvan Banciu, pe Doru-Bete, pe Bogdan si pe altii sa revina.

      Ștergere
  9. Un evreu din Rusia primește permisiunea de a emigra în Israel. La graniță, rușii îi controlează bagajul, găsesc împăturit între haine un bust al lui Lenin și-l întreabă:
    - Ce e asta?
    - Evreul:
    - -Ar trebui să întrebați CINE e ăsta, nu CE e asta... Ăsta e Lenin, cel care a pus bazele socialismului și a adus bunăstarea poporului rus... și l-am luat ca amintire a zilelor de prosperitate...
    OK, rușii îl lasă să treacă. Pe aeroport în Tel Aviv, grănicerii găsesc bustul lui Lenin și întreabă:
    - Ce e asta?
    - Evreul:
    - -Ar trebui sa întrebați CINE e ăsta, nu CE e asta.
    Ăsta e Lenin, nenorocitul din cauza căruia am părăsit eu Rusia și l-am luat cu mine ca să am pe cine să blestem în fiecare zi.
    Îl lasă și ăștia să treacă...
    Tipul se duce acasă, pune bustul pe raftul unei biblioteci și, la o petrecere organizată de familie cu ocazia sosirii sale, un nepot vede bustul și întreabă:
    - CINE e ăsta?
    - La care evreul îi răspunde:
    - -Ar trebui să întrebi CE e asta, nu CINE e ăsta. Răspunsul e: 15 kilograme de aur de 24 de carate, aduse din Rusia, fără impozit, fără vamă , fără TVA
    Doru

    RăspundețiȘtergere
  10. B.

    Un tip isi suna un prieten in toiul noptii:

    - Stii ce m-am intrebat mereu? Cum reusesc sa doarma oamenii inalti ca tine cand este clar ca nicio patura nu ii poate acoperi de la gat la picioare?

    Prietenul raspunde buimac:

    - Ai innebunit? E 4 dimineata!

    - Deci nu poti sa dormi? E din cauza paturii?

    RăspundețiȘtergere
  11. Dupa 11 ghemuri consecutive, Simona Halep castiga cu un simetric 6-1, 6-1 in fata balticei Kontaveit, in numai 52 de minute si este in semifinale la Melbourne.
    Bravo SIMONA!

    RăspundețiȘtergere
  12. Baieti , am vorbit cu IONUT, trebuia s- o fac mi –a cerut sa-l caut , alfel antrenorul de la teren , ala de s-a plins la el si- o lua in cap .Am obtinut OK –UL cam greut dupa niste promisiuni ferme ,scuze la ce s-a intimplat trebuia sa vorbesc ca nu mai vroia sa venim .Mi- a repetat ca noi injuram ,zbieram etc etc si ca altii nu fac asa ceva, si sunt destui de multi care vin la teren . E clar acolo nu se mai bea in vestiar . Trebuie sa ne vedem la ora 15 sa avem timp ,asta va ramine la modul general .Daca vedea ce a facut ELY , cu gardul sigur nu mai aveam loc . Nu il inteleg de ce face asa, de ce se oftica asa si tine seama de scor de victorie avind in vedere cu cine joaca. Revenind la meci , da am avut o echipa mai bunicica decit a avut ELY , dar cred ca e normal asa contra lui ELY . Gabita ,a cistigat ca a avut ghete fermecate , a contat si ca a avut echipa care sa – l joace. Nu este prima data cind il bate pe ELY , dar cu sustinere. VASEA ,te felicit ai dat multe goluri, chiar daca mi ai furat un gol, nu stiu e vorba si de ROBERT ,dar asta nu mai conteaza prea mult .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mitica, n-ai inteles nimic:eu n-am marcat niciun gol, imparte-le cum vrei tu.

      Ștergere
  13. Augusta Absenta30 ian. 2020, 15:34:00

    Bk.: Cu ocazia finalizării Brexit-ului, doi amici, un englez și un chinez, se plimbă pe o stradă în Londra.

    - Uită-te la toate steagurile astea ! Îmi umplu sufletul de mândrie patriotică, spune chinezul.

    - Dar tu eşti chinez, iar astea sunt steaguri britanice !

    - Da ! Dar uită-te la etichete... Pe toate scrie : Made in China.

    RăspundețiȘtergere
  14. Impresarul prins în corzi30 ian. 2020, 17:18:00

    Sau la coarde, nu mai știu cum e corect gramatical.
    La mulți ani Nelule, sănătate, multe bucurii, să prinzi suta printre studente și noi pe lângă tine. Dacă te deranjează juniorii Bebe sau Vasea îmi spui și îi împrumut un an la Gaz Metan sau d-lui Pandele.
    Robert a marcat în mod cert două goluri, autogolurile nu au fost consemnate.
    Tavi ți-am mai spus că în câteva ședințe absolut gratuite te învăț să faci băi de mulțime fără să auzi nicio literă.
    În rest nașpa, nașpa. impresarul Simonei îmi caracterizează jucătorul ca nefiind prea drăgăstos, ba chiar nevrotic și îl acuză de violarea gardului cu membrul inferior drept încordat. Mai încolo recunoaște totuși că nu a găsit nicio gaură în gard prin care să dea mâna cu Nicu și că a dat-o printre gard(uri).
    Nea Nicu fascinat de distanța mică dintre fundul lui Bebe și mâinile lui Nelu nu-mi evidențiază jucătorul clasificându-l ca șontorog. Impresarul lui Vasea mi-l face varză de varză. Jucătorul însuși își tot repetă pe teren, în timpul meciului, că joacă singur. Mitică ne acuză pe toți de tăinuirea intrării, ieșirii jucătorului prin efracție. În condițiile astea cine mai îmi oferă mie 30 mil. pe acest jucător ? Mai bine își repară gardul de la granița cu studentele mexicane.
    Găbiță dă de capul lui declarații în presă cum că victoria nu ar fi meritul lui ci a ghetelor lui fermecate marca "Profesorul distrat". Degeaba mergi la chintă în două capete, dezvoltatorii desigur nu o să mai oferteze pt. el ci doar pt. ghetele lui, sau direct pt. Profesorul distrat. Totuși Găbiță, pezevenchi cum îl știm, dă o oarecare adresă, CC al... pe care o știe toată lumea, dar mai adaugă un C făcând identificarea adresei de către investitor ceva mai greoaie.
    Dl. Ionuț, prin vocea massmedMitică ne acuză întreg lotul.
    Instituțiile lui Luci îmi confiscă pungile și îmi blochează conturile pe motiv că îmi spăl banii. Păi orice aurolac știe că banii sunt cei mai mari purtători de microbi, păi eu la câți am ce să fac, crescătorie de microbi, să infestez tot mapamondul ?
    E foarte normal și civilizat să-i spăl bucată cu bucată. Dacă Primăria sau altcineva nu mă ajută o fac singur la Palatul meu. Ce, am lăsat capitala sau vreun județ fără apă ?
    Nu mai e loc de niciun business.

    RăspundețiȘtergere
  15. L.-probabila prezenta.31 ian. 2020, 10:50:00

    Vino sa-mi inveti pestii sa-noate, ca terapie pentru tine, ca te vad vexat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Azi ar merge să jucăm afară dinadins.

    RăspundețiȘtergere
  17. Asteptam cronica!

    Pana atunci, hai cu bancul!

    Foto: Arhiva Ziare.com
    Un baiat are un fratior, iar copilul plange toata ziua si noaptea si nu lasa pe nimeni sa se odihneasca. Baiatul ii spune mamei sale:

    - Mami, e adevarat ca fratiorul meu a venit din cer?

    - Da, fiule.

    - Nu ma mira ca l-au alungat!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cronica,cronica, unde iaste cronica?!?

    B.
    Tatal:
    -Tanti Maria pleaca acasa. Ce trebuie sa spui?

    Fiul:
    -Nu stiu.

    Tatal:
    -Dar ce spun eu tot timpul la plecare?

    Fiul:
    -In sfarsit a plecat. A mancat tot salamul si cascavalul.

    RăspundețiȘtergere