vineri, 10 ianuarie 2020

Meci sub zodia Sfantului Ion...

         ...alias Nelu-Bronson, decanul de varsta(77 ani) al fenomenului fotbaldeziuacincea, exemplu de longevitate sportiva, un om admirabil pe care l-am sarbatorit dupa meci in vestiar.
            Daca nu se implica mai multi in a scrie pe acest blog fie ca si cronicari, fie ca simpli comentatori,eu unul cred ca ma retrag...
            Acum salvez situatia, din respect pentru Nelutu, incropind o cronica fugara.Inflatie de amatori de miscare si de data aceasta, in frunte cu Luci care ne-a onorat cu augusta-i prezenta dupa o pauza destul de lunga.Ne-am instalat in balonul mare, impartiti in doua echipe de Gabita si Ely.
            EG: Nelu-Bronson(sarbatoritul), Bebe, Gaby, Stelica, Robert, Hercule,Mitica,Andrei, Gabita.
            EE: Luci, Tavi, Motanu,Doru-Bete, Popica, Bogdan,Gabitrei,Cristi, Ely, Vasea.
            EG incepe mai bine si deschide scorul prin Gabita din apropiere lateral-stg., dar este egalata repede de Gabitrei cam din aceeasi pozitie; EG conduce din nou, este iarasi egalata si de aici incolo EE se desprinde conducand si cu sapte goluri diferenta; in ultima treime a jocului, Bete face intindere si paraseste terenul impreuna cu Hercule care inca de la inceput a acuzat dureri in zona inghinala(l-am sfatuit sa mearga la medic si a promis ca se duce); Robert m-a zdruncinat serios, la un duel, in zona cervicala unde am avut probleme acum sapte ani,  si-a cerut scuze dupa; in ultima parte Ely si fratinesau Cristi s-au cam distrat, jucandu-se cu ocaziile; eram singur de "n"ori si se cautau numai intre ei.
            Am jucat mai mult ca de obicei si meciul s-a incheiat cu scorul de 15-8 pentru echipa lui Ely.
            Autorii golurilor: Gabitrei 5g, Vasea 4g, Cristi 3g, Ely 3g, respectiv, Gabita 3g, Andrei 3g, Robert 1g, Mitica 1g.Daca am gresit va rog sa ma corectati. De la invingatori s-a remarcat Motanu in aparare cu interventii hotarate si sigure de cele mai multe ori, concentrat pe toata durata partidei,un minus pentru "strigaturi"- tipete, reprosuri; Popica a fost f. linistit- nota bene- n-a comentat. Felicitari pentru cele 4 goluri marcate etapa trecuta.Sarbatoritul a avut multe interventii bune in poarta, Stelica s-a batut ca un leu in aparare.Ca sa spui ca Ely, Cristi, Gabitrei, Gabita, Andrei au jucat bine este deja un truism.
            Ultima parte a intalnirii noastre si cea mai placuta s-a desfasurat in vestiar unde l-am sarbatorit pe Nelutu care ne-a omenit cu tuiculita lui celebra, bere si covrigei. Stelica ne-a servit din nou cu slanina, jumari,paine, ceapa si muraturi. Multumiri ambilor.Am fost prezenti 13, mai putin cei 4 tineri, Robert si Luci.
                    Inca o data, LA MULTI ANI , NELU!


21 de comentarii:

  1. Deschidem comentariile cu un BANC!

    Doi nemti discuta intr-un showroom:

    - Ce-i asta, Dacia Duster?

    - Duster... da

    - Romaneasca, nu?

    - Da, romaneasca.

    - Buna, nu? Garda inalta, cauciucuri groase...

    - Mda.

    - Mai, ce ti-e si cu romanii astia... ar face orice numai sa nu-si repare drumurile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimic despre Barca,despre Real,despre var ? Sau vreti tot un banc ? Si eu care credeam ca va pricepeti la fotbal. Vasea,baga-le ceva rețete de mâncare,diete de slăbit, poate îi resuscitezi.Vorbeste-le de femei,poate își vor aminti din tinerețe cum le curgeau belele după cate una cu mini jupa.Încearcă,mu te lasa, ca-i apuca somnul si e greu să-i mai trezesti.Ai văzut,n-am zis sa-i mai destepti ca stiu ca era imposibil.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si totusi, Banc!

    - Inculpat, de ce ai jefuit banca?

    Inculpatul:

    - Domnule judecator, cu permisiunea dumneavoastra, ea a inceput.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hm, eu n-am jucat chiar așa bine, am ratat chiar și cu poarta goală. Dar măcar am dat golul anului și asta nu pentru că anul e la început. Șut aproape de pe loc, cu stângul, de la mijlocul terenului, folha seca în vinclu perfect!

    Pe lângă Bronson, ne-a mai cinstit și Bogdan, care și-a dat seama chiar când ieșeam că i-e poftă de niște vin. Pe care l-a și dat, să fie primit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabita, tu ( si alti cativa) si cand joci prost, o faci mai bine decat majoritatea participantilor din Agronomie.
      Pot sa ma laud si eu cu un gol putin altfel; la o minge venita de nu stiu unde, aflata in aer in preajma portii, l-am zarit cu coada ochiului pe Nelutu care venea decis s-o prinda sau s-o respinga si atunci am pus spatele de unde balonul a ricosat in poarta, pam-pam!

      Ștergere
  5. Dar ce țineam să zic: vreți să nu mai fie scandaluri majore, să nu se înjure tot timpul și să nu mai iasă oameni voluntar pe margine și să strice jocul? Vreți, da? Păi atunci nu e nevoie de reguli scrise, tabele și semnături, e suficient ca o echipă să îndeplinească 3 condiții:
    - să aibă avantaj confortabil tot meciul
    - să aibă om în plus tot meciul
    - să-i conțină pe Popică și pe Motanu

    RăspundețiȘtergere
  6. Parțial corectă observația pe care mi-a făcut-o cineva la telefon, și Ely ar trebui să fie în aceeași echipă, ca să nu-l apuce spumele ca de obicei când e condus. Mă gândisem și eu la asta, dar măcar am apreciat că, atunci când omul ales al doilea ieșise accidentat pe margine și deci ne pierduserămm avantajul inițial, a intenționat să ne cedeze omul în plus, dar s-a opus, ați ghicit, Popică. N-a putut să se dispenseze de Bogdan, se înțeleg prea bine, că doar meciul trecut a sărit să-l apere de huliganii ăia...:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Banc!

    Vine un tip cu un caine la veterinar:

    - Domnule doctor, vreau sa-i taiati coada cainelui....

    - Dumnezeule mare, de ce vreti sa faceti asemenea lucru?

    - Maine vine soacra-mea si nu vreau ca ceva sa o faca sa creada ca e binevenita!

    RăspundețiȘtergere
  8. Simona Halep debuteaza in noul sezon la Adelaide cu o victorie cam neconvingatoare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bai,care le-ați blocat pe motanu ? Stiu,veti spune ca vorbea aiurea,ca nu spunea nimic interesant.Sunt de acord cu voi, dar tot se putea invata ceva si de la el si anume ca asa nu. Dacă l-ati blocat ce scofală ați facut ? Mâine îi interziceti sa mai vina la fotbal si-l aveti pe constiinta. Sa nu ziceti ca nu v-am spus !

    RăspundețiȘtergere
  10. Steaua e numai una15 ian. 2020, 14:39:00

    Cand l-au luat pe bietul Nistor de la Dinamo, le-au luat si autocarul cu poza lui? La rdeucere.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bancul zilei: Când a apărut democrația

    Î: Când a apărut democrația în România?
    R: Democrația a apărut atunci când Dumnezeu a facut-o pe Eva și i-a zis lui Adam: ”Acum poți să îți alegi soția pe care o vrei...”

    RăspundețiȘtergere
  12. Se intalnesc doua prietene:

    - Ce mai faci, draga?

    - Sunt suparata! Sotul meu m-a ofensat grav!

    - Cum asa?

    - L-am rugat sa-mi dea 200 de lei ca sa ma duc la un cabinet de infrumusetare, iar el s-a uitat la mine si mi-a dat 500!

    RăspundețiȘtergere
  13. Din pacate Simona nici n-a pornit bine ca s-a si oprit in turneul de la Adelaide!

    RăspundețiȘtergere
  14. B.

    Un barbat la volan, invartindu-se in jurul cladirii unde in 5 minute urma sa semneze contractul vietii lui, disperat ca nu gaseste un loc de parcare.

    Ridica ochii spre cer si spune:

    - Doamne, te rog gaseste-mi un loc de parcare ca duminica vin la biserica si donez 2-3 mii de dolari.

    Trec 2-3 minute, nimic. Ridica din nou ochii spre cer:

    - Doamne, te rog din suflet, fa-mi rost de un loc de parcare ca vin duminica la biserica si donez 5-6 mii, 8 mii..nu mai conteaza suma, doar ajuta-ma cu un loc de parcare.

    Moment la care o masina parcata mai in fata iese de pe locul de parcare, omul nostru face volan drepta, intra in parcare, ridica ochii spre cer si spune:

    - Doamne, nu mai e nevoie, mersi frumos, s-a rezolvat.

    RăspundețiȘtergere
  15. Baieti,miine ne vedem la ora15.ca a inceput scoala....gata trebuie sa l batem pe Ely,miine ii ajunge cit a cistigat Gabita, trebuie sa l faci..

    RăspundețiȘtergere
  16. Bancul zilei: Putin și Medvedev stau de vorbă

    Putin și Medvedev stau de vorbă.

    - Trebuie să desființăm fusurile astea orare, creează numai probleme, spune Putin.

    - De ce? întreaba Medvedev.

    - Sun la Beijing să-i felicit de ziua națională, și-mi spun că e maine, sun la Varșovia să exprim condoleanțe și-mi spun că avionul încă n-a decolat…

    RăspundețiȘtergere
  17. Sorry, mâine nu pot să-i ajut pe fratEly sau pe Găbei, am meci cu cupa pe masă în deplasare, îi las în grija lui MMM, abia aștept să văd ce ispravă fac. Oricum e bine că nu o să mai fie impari, o să fie pari,... în vie, iar eu o să le degust roadele.

    RăspundețiȘtergere
  18. Doi programatori pe chat:

    - Uite ce frumos ninge afara!

    - Da-mi linkul.

    RăspundețiȘtergere
  19. Bancul zilei: Diferența dintre o femeie ușoară, amantă și nevastă

    Care este diferenţa de gândire dintre o femeie ușoară, amantă şi nevastă?
    Femeia ușoară:
    - De s-ar termina odată!
    Amanta:
    - Aşa repede?
    Nevasta:
    - Bej! Bej o să vopsesc tavanul!!!

    RăspundețiȘtergere