sâmbătă, 28 decembrie 2019

Ultimul joc al anului 2019...

         ...sau meciul dintre Craciun si Anul Nou s-a disputat in cortul de langa Cora, pe terenul din spate. Lume, lume, cata frunza si iarba, in buza a 20 de participanti doritori sa mai dea jos din depunerile de Craciun.Cele doua formatii rezultate in urma alegerilor dintre Ely si Gabita au fost:
            Echipa Ely: Nelu-Bronson, Eugen, Paul,Bogdan, Hercule, Cristi, Andrei, Ely, Vasea.
            Echipa Gabita: Gabitrei, Bebe, Tavi, Doru-Bete, Robert, Popica, Mihai,Andrei(fiul lui Paul), Mitica, Gabita.
            Se remarca ca cei patru tineri-fratii si Hercule- sunt in aceeasi echipa;spre final a aparut un spectator de lux, Stelica, care a participat la evenimentele de dupa partida; absenti de marca- Gaby, Razvan-Motanu, Tudor, Luci, Virgil.
            Meciul a inceput intr-o nota de echilibru, scorul fiind deschis de catre Gabita la un sut al acestuia respins de Bronson in Gabita de unde deviaza  in poarta.Urmeaza sarjele fratilor condusi de Ely si Cristi prinde trei ghiulele din partea dreapta ducand scorul la 3-1 pentru echipa lui Ely.Scorul se strange la 3-2 printr-un autogol al lui Hercule si chiar devine egal, 3-3, prin reusita lui Mihai, sut la coltul lung din stanga.Cam acum, Tavi trece in ech. Ely, conform intelegerii; de asemenea, s-a reusit performanta de a-l convinge pe Popica sa se autosuspende 5 minute pentru iesirile nesportive. Cristi mai prinde o torpila si scorul devine 4-3, apoi marcheaza si Bogdan un gol frumos, 5-3. Robert trece in poarta in locul lui Gabitrei, schimbare tarzie care nu mai are efect pe tabela pentru echipa sa, din contra, Andrei inscrie si el cu un sut plasat din lateral-stg., pentru ca meciul sa se incheie cu golul lui Ely.
            Scor final 7-3 pentru echipa mai buna(Ely).
            Inainte si dupa meci, Paul ne-a servit cu o palincuta aromata chiar pe teren, apoi in vestiar, Mihai ne-a imbiat cu o visinata si o tuiculita, dupa care opt curajosi ne-am deplasat la Plazza Romania unde am servit bere si cate ceva de-ale gurii, incheiind astfel stagiunea fotbalistica a anului 2019 in chip festiv. V-asteptam sa completati aceasta cronica, mai ales pe Gabita care chiar ar fi vrut s-o si scrie.
            La multi ani, dragii mei!

27 de comentarii:

  1. Da, mă hotărâsem să scriu cronica, dar Vasea a fost mai rapid. Eu n-am fost rapid nici în meci, practic două zile de inactivitate fizică totală, cu mâncare și băutură, m-au afectat neașteptat de mult, n-am mai fost proaspăt în dueluri sau în fața porții, nici măcar n-am luat deciziile bune în unele situații! De fapt așa am început, am dat-o în bară la alegeri, l-am lăsat de data asta pe Ely să aleagă primul, am făcut alegeri ca pentru paritate, 9 la 9, dar când tocmai le încheiaserăm, Tavi a apărut pe neașteptate de la vestiar (nu ne spusese nimeni de el!), iar eu n-am avut prezența de spirit să aplic regula de bază la număr impar, ”cine alege primul joacă în inferioritate”. Așa că a trebuit să-l dăm pe Tavi la 2-3 și să jucăm cu om în minus pe final în fața cvartetului de tineri, ceea ce ne-a pus capac. Ba mai mult, se pare că nimeni n-a realizat pe moment că la episodul cu Popică am jucat chiar cu 2 oameni în minus! Oricum, habar n-aveam cum ar trebui să procedăm în situații de-astea.
    Asta e, de data asta de la mine vi s-a tras, se mai întâmplă. Sorry, guys! :) Și La mulți ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vineri, la paispe am aruncat papornita cu echipament , in masina, dau cheie - ioc: m-a lasat bendixu-ul. Degeaba am facut ture pe langa masina, ca n-a vrut.
      Oricum, nu scapati usor de mine.

      Ștergere
    2. Luci draga, te asteptam cu interes vinerea urmatoare, dupa Anul Nou, cu o dubla burta indesata cu toate "porcariile" in perioada celor doua mari sarbatori de iarna si bineinteles cu un Bendix nou.

      Ștergere
  2. Bancul Zilei: Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar
    Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar pentru a vedea un meci de campionat al favoriților.

    La fiecare gol al roș-albilor, patrupedul schelălăia de mama focului, se ridica în două labe și țopăia, dădea din coadă, sărea bucuros pe masă, făcea tumbe.

    Uimit nevoie mare, barmanul îi zice stăpânului:

    – Domnule, incredibil ce câine ai! N-am mai văzut așa ceva! Dar, spune-mi și mie, dacă se bucură la modul asta la un meci de campionat, cum se manifestă în Liga Campionilor?

    – Nu știu, că îl am doar de 15 ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. La acest ultim meci din 2019, mi-a placut atmosfera mai degajata, mai de sarbatoare, fara acea incrancenare din alte intalniri(excluzand episodul cu Popica). Fratii s-au inteles intre ei, au cooperat si combinat mult, Cristi a fost in sut, s-au avut, intr-adevar,ca fratii.

    RăspundețiȘtergere
  4. S-a jucat 9 la 10.Dacă veneau 30 persoane se juca 15 la 15 ? Intreb si eu, nu va supărați pe mine.
    Nu se puteau face 3 echipe de cate 6 asa cum se joacă peste tot ? Va spun eu,ați fi ieșit mai castigati si jucau toti.Ma rog,fiecare face asa cum crede, însă nu înseamnă că e si bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Făcusem și eu un recensământ, ar mai fi fost oameni de venit pentru cel puțin 12-12, oameni care în general nu prea lipsesc. Gabi - dacă nu era răcit, Motanu - dacă nu era la Cora, Stelică - dacă era mai hotărât (a venit oricum la final), Luci - dacă îi pornea mașina, Virgil și Tudor - dacă n-aveau motivele lor etc. Chiar și pe Matei puteam să-l aduc, dar n-am vrut să-l mai expun la atmosferă.
      Întrebarea rămâne: ce făceam în situația asta? Eu zic că ar meritat să închiriem și celălalt teren, jucam juma de oră 6 la 6 pe 2 terenuri, apoi finala mică și finala mare, tot în paralel.
      Dar ăsta e caz particular, în care avem posibilitatea încă unui teren. Pe de altă parte, situația de peste 10-10 e greu repetabilă, întrucât sunt unii care nu vin decât de Sărbători, ca Eugen sau Andrei, băiatul lui Paul.

      Ștergere
  5. Bancul zilei!

    Un vanzator de ziare striga pe strada:

    - Mare escrocherie, mare escrocherie, 12 victime.

    Un individ cumpara ziarul, il rasfoieste si zice:

    − Bine, dom'le, da' nu scrie nimic de vreo escrocherie!

    Vanzatorul de ziare continua sa strige:

    − Mare escrocherie, mare escrocherie, 13 victime...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cei 8 prezenti la Plazza Romania, in ordinea varstei(asta, asa, ca o forma de respect): Nelu-Bronson,Vasea, Bebe,Doru-Bete, Popica, Stelica, Gabita, Mihai-tenismanul. Se observa absenta Capitanului-Mitica-organizatorul nr.1, lipsa motivata:imediat dupa meci a strans banii, a platit terenul si a plecat val-vartej la o obligatie de Sf. Stefan.

    RăspundețiȘtergere
  7. Banc!

    Doi amici discuta intr-un compartiment de tren:

    - Ma Gheorghita, ma duc sa fac Revelionul la Sinaia, ma! Cred ca va fi o minune!

    - Chiar o minune, ma, Ioane, mai ales ca asta e trenul de Constanta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sarmaua captivus30 dec. 2019, 17:28:00

    Ce se mai vaită, se scuză, aș spune chiar că se căiesc vedetele astea tinere, că două zile au făcut și au dres, păi dacă erați sechestrați în butoi ca alții de 14 zile, iar cănd trebuia să schimbați butoiul o făceați prin flotări până vă juleați coatele, ce mai invocați ? Ba că au fost prea puțini, doar 7 contra 10, ba că au fost prea mulți, păi Maradona, Bumbi, Iovan sau mai nou Gabi Tamaș ce ar putea scrie pe site-ul ăsta ? Țineți-vă de antrenamente băbăieți, nu mai chiuliți consecvent căci viața e mai dură decât vi se pare vouă ! Pe alte meleaguri copiii intră în baruri de la 6 ani, de asta duduie și duduilor prosperă economiile lor.
    Cora, diminutivul lui Corina, e gacica pisicii, întreb fiindcă ai zis că era la Cora, nu că era în Cora, ceea ce desigur nu ar fi dat bine, pentru ea, acum de sărbători.
    Luci, varianta simplă era să-i dai un bip lui Bendeac, să-ți dea un x și pornea motorul lui Delia de nu-l mai opreai până la primăvară.
    Mitică avea o obligație la Ștefan sau la Ștefania, nu ai precizat foarte clar ?
    Nu vă mai văitați băbăieți, fiți fericiți, un an nou cu sănătate și multe bucurii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci așa, Bogdane, mă faci vedetă tânără? :) Ca să fiu vedetă ar trebui să-mi împumuți și mie vopseaua aia mov, iar ca să fiu ”tânără” ar însemna să vin la fotbal direct din club (vreo 10-12 ani fotbalul din cartier s-a jucat sâmbătă dimineața). A nu se înțelege că era legitimat la vreun club. :))

      Ștergere
  9. Pocușorul flambat31 dec. 2019, 13:37:00

    Țin să mulțumesc încă o dată și pe această cale tutulol comitetelor de cenzură pentru promptitudinea și profesionalismul cu care m-au publicat (între timp bulgarii au terminat 3 km de autostradă, britanicii 25 și mai au puțin până să pună în aplicare referendumul, iar noi ne-am propus ca la anul să începem să ne gândim), promovându-mă cu șanse reale la câștigarea premiului Oscară rabatabilă pentru fripturica anului.
    Mov nu mai avem în stoc, putem să vă servim puțin albastru sau să vă facem legătura cu producătorul căci, vorba ceea, puțin mov nu strică niciodată.
    Când la noi în cartier s-a mutat ora de începere a jocului sâmbăta la 8 dimineața m-am retras de 14 ani. Dacă cluburile vor face aceeași greșeală mă retrag și de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani, tuturor! Imi doresc ca anul care va sosi curand sa readuca printre noi spiritul de respect reciproc si acea dorinta de miscare sportiva neincrancenata care au stat la temelia aparitiei fenomenului nostru.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bancul zilei: Pledoarie pentru o viață activă și sănătoasă

    Într-o zi, iepurașul alerga de nebun prin pădure. La un moment dat, se întâlnește cu vulpea, care tocmai își aprindea un trabuc, iar iepurașul zice:

    - Vulpeo, nu e bine să fumezi, nu e sănătos, mai bine hai cu mine să alergăm prin pădure!

    O convinge pe asta, încep amândoi să alerge prin pădure. La un moment dat, dau peste lup, care sorbea dintr-un single malt vechi de 20 de ani.

    -Lupule, lasă drecu alcoolul, nu e sănătos, hai să alergăm prin pădure!

    Încep toți trei să alerge prin pădure și dau peste urs, care își rula o marijeana.

    - Ursule, lasă drecu iarba, nu e sănătoasă, hai să alergăm prin pădure!

    - Bă tâmpiți sunteți, voi alergați ca nebunii prin pădure chiar de fiecare dată când iepurașul ia ecstasy?!

    RăspundețiȘtergere
  12. Inca un BANC!

    Un barbat intra intr-un bar, se uita in jur si ii spune barmanului:

    - Vreau o bere, imi astept nevasta.

    - Bruna sau blonda?

    - Nu stiu, de abia a intrat la coafor!

    RăspundețiȘtergere
  13. Dragii mei, ganduri bune fug spre voi,sanatate si noroc! Sarbatori fericite! La multi ani 2020!

    RăspundețiȘtergere
  14. Capitane-Mitica, vacanta elevilor dureaza pana pe 12 ian.
    Esti sigur ca se joaca in Agronomie?
    Intereseaza-te si scrie pe blog unde se joaca si de la ce ora.
    Participantii la fenomen iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Baieti,miine jucam acasa nu in deplasare,ne vedem la 15.30 fix sigur Gabita, va fi leu miine vrea razbunare fara singe dar va lupta la greu sper sa fie si Mihai ,sa aiba cu cine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă e cu răzbunare, atunci pe astea 3 kile în plus aș vrea să mă răzbun, dar cică e o operațiune de durată. Mai vorbim la primăvară.

      Ștergere
    2. pt. un pumn de ceapă3 ian. 2020, 13:33:00

      Mitică, iar vi nene cu leii românești să ne înșire în fel și chip, legendele toamnei nene ca și hagiluțu, grase și bătrâne. Lasă omul să se odihnească la dezalcolizare până la primăvară, până atunci operăm noi toți cârnații și caltaboșii, iar tu, vino neică cu niște lire sterline să ne meargă bine tot anul.

      Ștergere
  16. BANC!

    Doi tipi vorbesc despre un prieten comun:

    - De Revelion, George a amestecat coniac frantuzesc, bere poloneza, vodca ruseasca...

    - Si?

    - A devenit poliglot, vorbea in limbi straine!

    RăspundețiȘtergere
  17. Banc!

    Foto: arhiva Ziare.com


    Azi dimineata spuneau la stiri ca cei care pornesc la drum trebuie sa fie echipati cu lopata pentru zapada, lanturi antiderapante, lichid pentru parbriz... eventual roata de rezerva.

    Daca ati fi vazut ce ciudat s-a uitat lumea la mine cand m-am urcat in autobuz!

    RăspundețiȘtergere
  18. Bancul zilei: E greu să fii șofer de autobuz

    Un copil mergea cu autobuzul prin oraș, stând exact pe locul de lângă șofer și urlând cât îl țineau puterile:

    − Dacă tată era un taur și mama o vacă, atunci eu aș fi fost un mic tăuraș.

    Șoferul începu să se enerveze din ce în ce mai tare.

    − Dacă tata era un elefant și mama o elefantică, atunci eu aș fi fost un mic elefănțel.

    Șoferul deja scotea fum pe nări de nervi. Copilul trecu în revistă o întreaga grădină zoologică, enervându-l pe șofer la maxim. Până la urmă, acesta se decise să i-o plătească.

    − Auzi băiețică, dar dacă taică-tu era bețiv și maică-ta prostituată, tu ce ai fi fost?

    Urletul șoferului îl făcu pe copil să zâmbească, în timp ce îi dădu replica:

    − Șofer de autobuz, nene…

    RăspundețiȘtergere
  19. Bancul zilei: Bulă își primește permisul de conducere

    – Dumneata ai lovit cu masina un om. Știi ce trebuie să faci în astfel de cazuri?

    – Da știu, răspunde speriat Bula, îl iau in mașină și-l duc la urgență!

    – Atunci de ce nu procedezi asa?

    – Nu pot. Am deja cinci raniți în mașină

    RăspundețiȘtergere
  20. BANC!

    Trei studenti se intalnesc dupa vacanta de iarna:

    - Eu am petrecut Craciunul in Mallorca. Plaja, cocktailuri, fete...


    - Eu am fost la schi in Alpi! Zapada, vin fiert si niste blonde...

    - Mai fratilor, eu am fost in aceeasi camera de camin cu voi, dar n-am baut din tuica aia de tara!

    RăspundețiȘtergere
  21. Bancul zilei!

    Doi prieteni discuta despre Revelion:

    - Imi amintesc ca anul trecut, ai baut cam mult de Revelion. Tin minte, ca la ora 5 dimineata, ai vrut sa-mi vinzi ceasul de la Universitate.

    - Si nu l-ai cumparat?

    - Nu, ca mi-ai cerut cam mult

    RăspundețiȘtergere