duminică, 1 decembrie 2019

Mai bine Petanque, joc de seniori adevărați


Iată un sport mai potrivit pentru mulți dintre noi. Liniște, concentrare, mișcări ample, no rush.




Dar nu ne place fără presiune, așa că să trecem la ale noastre. Multă lume etapa asta, se putea juca 10 la 10, și încă mai puteau apărea câțiva. Am contribuit și eu la aglomerație cu cei doi tineri, Matei și Fabian, care au fost opțiunile secunde la alegeri. Echipele au fost făcute de mine și de Ely, eu alegând primul prin convenție.
E1: Luci, Motanu, Gabi, Matei, Robert, Mitică, Andrei, Găbiță, Vasea
E2: Paul, Stelică, Doru Bețe, Bronson, Popică, Tudor (Tavi), Ely, Fabian
Dintre cei doi sosiți cu întârziere a jucat doar Tavi, care venise gata echipat, spre deosebire de Bebe care nu s-a mai schimbat. Chiar și așa, Tavi a beneficiat de ieșirea lui Tudor, căruia nu-i place la înghesuială.

Scorul a fost 2-2, cu fiecare echipă la conducere: 0-1, respectiv 2-1. La final, Ely a mai înscris un gol fără opoziție după un aut intenționat al lui Motanu, la o neînțelegere legată de ultima fază sau ultimul minut, prilej să se contreze între ei.
Fiind puține, am ținut minte golurile și le pot descrie:

- Ely, după o minge făcută pe stângul și încheiată cu un șut imparabil (a progresat mult cu al doilea picior, mi-a dat și mie un astfel de gol acum câteva săptămâni, iar dacă își adaugă și această nouă dimensiune în jocul său, va fi imposibil să mai fie balansat valoric de cineva)
- Mitică a împins în poartă din apropiere o minge atinsă și amortizată de Vasea și de Paul
- Andrei, după ce a ratat un voleu cu dreptul, mingea i s-a așezat norocos pentru un voleu cu stângul pe care l-a plesnit sub bară (cu Popică în poartă)
- Ely, cu un șut tare pe direcția lui Luci, care face o mișcare de hoola-hop din șolduri, făcându-i loc să treacă

Ca aspect, a fost un joc de-a șoarecele și pisica între Ely și mijlocul + apărarea noastră (Gabi, Motanu, Matei, Robert, Andrei, câteodată și eu). Toți s-au descurcat mai mult decât onorabil, dublați și de intervențiile lui Luci, care i-a scos lui Ely inclusiv din poziție de unu-la-unu. Totuși, Ely nu a reușit să lege mai nimic cu Fabian, care a încercat câteva șuturi pe cont propriu (la unul din ele a lovit bara, iar dacă Luci nu avea un reflex pe linia porții, ar fi fost gol).
Dincoace s-a jucat ceva mai combinativ, atât cât se putea la 18 oameni pe teren. Am dat și eu două bare, cu Paul în poartă, înlocuit de Popică apoi, care a salvat rezultatul pe final, când am scăpat doi contra unu, dar i-a ghicit pasa lui Andrei către mine și a scos-o din alunecare.
Referitorul la concursul cine țipă mai tare, dintre Bețe și mine, l-am rugat ulterior pe Robert să-mi spună dacă au fost ceva circumstanțe acolo. Citez: ”Nuu, nici gând, în burtă mi-a venit. Nici măcar nu m-a șters pe mână sau ceva. Știi că eu recunosc. Dar chiar nici gând”. De altfel, Ely ceruse de control, deja se dusese să bată corner. Când intră în zona aia de tensiune, când nu se mai controlează, Ely cere orice, așa cum a mai cerut henț și la Gabi care stătea în zid cu mâinile în poziție regulamentară, acolo unde-i e greu voinicului. Dar mai ales amintiți-vă de faza aia de astă-vară, când la un gol al lui Mihai a susținut că a fost fault la portar până a recunoscut Bronson că nu l-a atins nimeni!
Una peste alta, destul de mare încâlceală etapa asta, mai multă lume nemulțumită decât de obicei în cazul unui egal. În ce mă privește, singurul aspect pozitiv a fost că, deși am avut unele rețineri, în general nu m-am menajat și n-am mai simțit vreo jenă la piciorul cu probleme. Așadar decizia să stau în poartă câteva etape a fost salutară, data viitoare voi fi full in.

13 comentarii:

  1. Hai sa zambim cu un BANC!

    - Domnule doctor, e o jumatate de ceas de cand m-ai pus sa scot limba si nici nu te-ai uitat la ea.

    - Scuzati, doamna..... voiam doar sa scriu reteta in liniste.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu-i banc.
    doi așa ziși-șmecheri.
    primul îi dă mesaj lu al doilea : "dacă bate Barca diseară, îi dau 2 beri lui Bulă"
    al doilea, tăcere, până imediat după meci (victorie porcească barca, după ce se retrage messi îi văd candidați la locul șase), când dă și el sms: "să vină bericile!"

    întrebare: le merită?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU le merita! Nici daca le-ai da, nu le-as bea,uite-asa!

      Ștergere
  3. https://www.gsp.ro/international/campionate/balonul-de-aur-cristiano-ronaldo-a-spus-pas-motivul-pentru-care-portughezul-nu-vine-la-gala-decernarii-balonului-de-aur-584391.html#adauga-comentariu

    mare jucător, mare caracter, a găsit el ceva de făcut, ca să nu fie prezent la gală. mișto și comentariile, gen piticul leneș care n-a câștigat nimic cu argentina, joacă alții pentru el, eurovision cu ratați...

    l-aș întreba pe dostoievski, da nu știu dacă are net în parc, că nu l-am mai văzut pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Steaua e numai una3 dec. 2019, 12:33:00

    Ca adversarele lui Dinamo sa primeasca Penalti trebuie sa li se rupa piciorul, ca altfel nu se da!!

    RăspundețiȘtergere
  5. -Gigel, tatal tau ce meserie are?

    -Inginer! raspunde acesta.

    -Foarte Bine! Dar tatal tau Ionel?

    -Avocat! raspunde Ionel.
    -E o meserie foarte buna!-Bula, tatal tau ce meserie are?

    -Medic stomatolog agricol !

    -Pai Bula, cum vine asta ?
    -Pune dinti la grebla!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A, domnu Paulică, bine ați mai venit pe la noi! :)
      Și nu oricum, ci la zi mare: La mulți ani, să ne trăiești!

      Ștergere
  6. Mâine jucam 14 la 14.Luati-va un scăunel si, cei care stiu sa citească, câte o carte.S-ar putea să ațipiti asa că luati-va masuri.Nu e cazul sa va luati si saltele.Cei care va stiti ca sforaiti veniti cu belciugul in nas.Acum nu înseamnă că daca e sf.Nicolae trebuie să primiți cadouri.Tot anul ați fost neascultători asa ca ...ciuciu cadouri. Mitica si motanu, voi incercati-va norocul si mergeți cu steaua.Vedeti sa nu incurcati borangicul si sa mergeți cu fcsb ca primiti...stiti voi ce.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bancul zilei: Pescărița nervoasă



    O pescăriţă nervoasă, către pestişorul de aur:

    - Ti-am spus să faci din bărbatul meu un armăsar!

    - Păi, am făcut ...

    - Nu cum trebuia! Când mă dezbrac, doar nechează şi rânjeste ca prostu'!

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani Nicule, si ceilalti!
    Cu parere de rau, da' azi nu va-ncurc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Calificare la ultima fază cu Ungaria!!!
    Cred că ar trebui s-o dăm și noi pe handbal... Dar neapărat feminin!

    RăspundețiȘtergere