sâmbătă, 23 februarie 2019

Taibrec, întoarcerea mielului rătăcitor

articol mocca (cu lapte)

Dacă acum câteva luni tânărul Ely a acceptat cu ambele mâini cadoul de bun plecat al căpitanului Mitică și ne-a adminstrat o papară s-o țină minte, acu probabil că s-a gândit că-i rândul lui să dea la băeți câte-un mărțișor, astfel c-a refuzat tentanta ofertă a altui clasic în viață, Găbiță Baiazid, optând să joace doar cu Gabi3. Plecând de aici, negocierile s-au încheiat rapid, rezultând următoarele distribuții:
Rocco fără frații săi(6): Neluțu, Bebilă, Gaby, Bețișor, Mitică, Ely, Bogdănel, Tavi, Gabi3
Sonel și fiii(7): Paulică, Răzvan, Sonel, Stelică, Andrei, Cristi, Găbiță, Sicănștain
Mai mult sau mai puțin previzibil, meciul a fost echilibrat cam pe toată durata sa. Ely a deschis scorul, din afara careului (ca de altfel și celelalte 2 goluri ale sale, unul chiar frumos, vinclu din Piața Matache), s-a mers apoi cap la cap până la 3-3. Oaspeții prind apoi o pasă bună și se detașează aparent decisiv, 6-3, dar autogolul lui Andrei îi bagă pe inamici din nou în joc, se ajunge la 6-6, pentru ca aproape de finalul oarecum forțat (...) să vină și golul victoriei. Pentru învinși au mai marcat Gabi3 și oportunistul (din păcate pentru el doar uneori...)Mitică, dincoace golurile s-au împărțit între Sică, nevăzut, necunoscut, puturos cât cuprinde, da dă gol, Găbiță, Andrei și Cristi.
Victoria este meritată și nu prea. În prima parte oaspeții au presat mult și-au ratat uneori exasperant, după pauză rolurile s-au inversat, astfel încât au fost obligați să joace mai mult pe contraatac. Ely, deși mai gras cu aproape o damigeană, nu și-a pierdut abilitățile, dar a avut mult de tras cu pressingul celor doi mici. Când aceștia au mai obosit și-au devenit indisciplinați tactic, presiunea s-a mutat pe apărare, de multe ori în situații de trei fundași la cinci sau șase atacanți adverși. Poate că diferența ar fi fost mai mare dacă nu l-am fi silit pe Paulică să presteze pe un post care nu îi este confortabil, dar Sonel s-a ținut bățos pe poziție și abia spre final am reușit să-l introducem în poartă, mutare care n-avea cum să fie decât bună, omul fiind obișnuit să lupte pentru existență și strângă ce găsește de pe jos, așadar plonjoanele au fost asigurate.
Ar mai fi de menționat ședința tehnică de după partidă, ținută la mol în cadru restrâns, prilej cu care am încercat, după puteri, să-l mai înveselim pe bietul Căpitan, bucuros totuși în suflețelul său firav că cei doi idoli ai săi au învins. Iar dacă tot vorbeam de murături, să amintim și de borcanul primit în dar de bravul Vasilică, CAre ne-a promis că de săptămâna viitoare își reia îndatoririle de golgeter-cronicar, nu de alta dar poate ne-am plictisit deja unii cu alții și e nevoie de-un pix nou.

PS: La cererea telespectatorilor, vă prezentăm în premieră o imagine cu internaționalul din Vitan Gory Lamarin, prilej cu care vă oferim și un test de intuiție. Cum interpretați reacția d-lui Gory?

a. e surprins în dialog cu coechipierii, după o ratare cu poarta goală
b. o salută sfios pe binefăcătoarea sa, d-na Firea
c. se bucură după ce a descoperit pe jos două coji de banane și-un portofel gol
d. este reacția sa tipică, după ce și-a umplut pempărșii pe care nu-i poartă.


49 de comentarii:

  1. Emotionanta, cel putin pentru mine,revederea cu voi, dupa exact 7 saptamani; imi pare rau ca nu l-am vazut pe Ely pentru a-l saluta; a revenit definitiv?
    Cat despre revenirea mea pe terenul de joc, dorinta e puternica, dar si teama de a fi lovit e mare; daca toti participantii la meci ma asgura ca ma ocrotesc, poate ca voi veni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bancul zilei!
    Un barbat intra intr-o sala de fitness si il intreaba pe instructor:

    - Vreau sa impresionez o fata... ce aparat sa folosesc?

    Instructorul ii raspunde:

    - Bancomatul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu stiam ca Mitica are un singur idol, pe domnul Popescu, restul sint impostori.

    RăspundețiȘtergere
  4. Varzelona fara Messi,o echipa de pacalici!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Talentata Belinda Bencic o bate si pe Kvitová castigand la Dubai, astfel Simona noastra isi pastreaza locul 2 Mondial.
    Ochii pe aceasta elventianca, urmarit-o cu atentie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tripla de vis pt. inegalabilul MESSI+ un assist la golul 4 al lui Suarez si astfel Barca isi pastreaza avansul in La Liga!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vineri , a fost un meci de fotbal, si unul de box asa ceva nu trebuie sa se mai intimple . Bine ca s-a bagat MOTANU, ca se amplifica ,si nu stiu ce iesea pe acolo . Daca eram in AGRONOMIE, si era un antrenor cu copii linga noi era grav . Revenind la fotbal GABITA , a avut un plus la alegeri asta i- am zis si lui ELY ,nu credeam ca o sa terminam la un scor asa strins . De fapt am avut un pic noroc ca GABITA, nu a prins ozi buna precum data trecuta, cind am cistigat datorita lui . Acum a pasat mai mult ,a construit si nu a mai luat pe cont propriu actiunile de atac ca data trecuta . Acum avea si un atac mai bun cu cei 2 pusti . Am si eu vina mea ca am ratat 2 ocazii bune , dar dupa aia ELY , s-a chinuit cam singur nu a mai pasat . CiND se supara se termina jocul ,spre sfirsitul meciului chiar de citeva ori eram demarcat bine si nu mai pasa. Zicea GABY ,ca nu am tinut mijlocul terenului dar cind nu se mai paseaza degeaba stai acolo .Ely ,daca nu se supara si continua sa joace calm, sa paseze ca la inceputul meciului cred ca era mai bine . Nu spun ca nu a jucat si ca nu e fotbalist dar e pacat ,cind se enerveaza se termina meciul ,asta o stim cu toti . Dar una peste alta a fost bine ca am jucat ,si chiar a fost frumos ca meci prestat Ely ,trebuie sa inteleaga ca nu trebuie sa aiba mari pretentii de la noi .Nu suntem pustii CU CARE JOACA EL IN CURTEA SCOLII.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. data trecută baiazid pur și simplu ne-a omorât! l-am întrebat la mol ce note-și acordă pentru ultimele 2 meciuri și și-a dat 8 pentru agronomie (cred că mergea și mai mult, dar a avut nelu câteva intervenții fenomenale) și 6.5 pentru cora. asta NU ÎNSEAMNĂ c-ar fi jucat prost, dar la unii dintre noi standardul e altul. ex: nebunu de ely a dat 3 boabe superbe, pentru alții era everestul, dar pe total nu știi de unde să-l apuci.

      l-am publicat și pe nea găină cu varzelona lui. în principiu chiar are dreptate, fără messi sunt de locul șase în liga întâi.

      Ștergere
  8. Foarte interesant meciul de vineri și ar fi putut fi și mai interesant, dacă:
    - Ely ar fi acceptat oferta inițială de a juca împreună cu frații lui versus Găbiță-Gabi3-Sică, urmând a alege primul în continuare (a zis că nu se înțelege cu Cristi, ar trebui să-l credem, având în vedere meciul de box :))
    - dacă, în condițiile ulterioare, cu Gabi3 în echipă, l-ar fi ales pe Stelică în loc de Bronson. E drept, l-aș fi luat eu pe Bronson, dar închipuiți-vă apărările de mai sus luându-l pe Stelică de la noi și adăugându-l la ei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tot interesant e că Mitică a fost ales târziu, după apărare și Bronson. La echipa noastră era explicabil, jucam deja cu Sică-Andrei-Cristi, nu ne mai permiteam încă un jucător ofensiv, dar Ely l-a amânat cam mult, o tură dacă-l mai sărea i-l suflam.
    Explicația pentru reculul meu față de data trecută se găsește tot în cele de mai sus. A trebuit să joc pe alt post, adică mijlocaș, deci automat mai puține situații de gol. Dar sunt mulțumit, mi-am făcut treaba.

    RăspundețiȘtergere
  10. Un motan avem si noi
    Pribegit si damblagit
    Si pe gerul de afara
    Zace el un pic racit
    Fotbalist il face mama
    La femei n-are probleme
    Si isi face treaba-n iarba
    Iar de nu,chiar in izmene.

    RăspundețiȘtergere
  11. Fratilor,imi pun cenușă in cap ! Recunosc, am gresit cand am criticat var-ul.M-am grabit, nu intuiam ca var-ul va reuși să descretească fruntile unor oameni prea incrancenati care nu realizeaza ca, la urma urmei ,fotbalul e doar un joc si asa ar trebui tratat.Cum reusesc arbitri sa faca din var o glumă ? Simplu,il consulta doar atunci când vor ei, când interesele le-o cer.S-a întâmplat la meciul Levante-Real.Arbitrul a apelat la var când a acordat 2 penalty-uri pentru Real,si a ignorat o faza dubioasa in careul Realului.Cu un astfel de comportament al arbitrilor,var-ul devine un accesoriu comic,care are rolul de a-ți demonstra ca jocurile sunt făcute inainte de a incepe.

    RăspundețiȘtergere
  12. Steaua e numai una25 feb. 2019, 09:44:00

    Ia uite, deja puricosii joaca la matineu, sa-si faca incalzirea pentru la anul!

    RăspundețiȘtergere
  13. Comunistii, tot cu cenzura!

    RăspundețiȘtergere
  14. BANC!
    Am un respect deosebit pentru pisici.


    Mi-am dus pisica în alt oraș, am lăsat-o la groapă de gunoi, printre boschetari, fără nici o posibilitate de supraviețuire.

    Dar s-a întors acasă.

    Fără urlete, fără amenințări, fără reclamații la poliție.

    Nu ca soacră-mea…
























    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. căutam ceva pe blog și-am găsit o descriere din 2012: Bolo Van Sile: ca de obicei, mascota echipei. imprevizibil, implacabil, intangibil, imposibil de înţeles de către adversari şi coechipieri în atac, campion detaşat la jocul fără balon şi la căderi artistice.

      azi cred că ești bucuros, așa că merge.

      Ștergere
  15. poșta redacției25 feb. 2019, 18:17:00

    @poetul lamar(t)ine: perseverați, materialul dvs. a fost publicat, aici nu există cenzură decât pentru lipsa de bun-simț, ceea ce uneori vi se mai întâmplă

    @anonim cu varu:îmi amintiți de o zicere de-a lui costache negruzzi, ceva cu "proști, dar mulți". în cazul dvs. merge de minune expresia "prost dar mult".

    @baiazid: ai avut mare dreptate cu steaua. se descurcă mai bine cu o echipă bună, care-i lasă să joace. nu și cu meciul dintre noi, când am fost 5 la 5, nu 4 la 4.

    https://fotbaldeziuacincea.blogspot.com/2018/08/egalul-n-fost-o-optiune.html

    RăspundețiȘtergere
  16. BANCUL ZILEI!
    La o petrecere, invitatii se contrazic pe tema: barbatii sau femeile, care sunt mai de incredere?

    - Nicio femeie, spune un barbat de-a dreptul suparat, nu poate pastra un secret.
    - Nu prea cred ca lucrurile stau asa, spune o femeie blonda. Eu am reusit sa pastrez secretul in ceea ce priveste varsta mea, de cand aveam 21 de ani.

    - Nu-ti face griji, ai sa-l spui cuiva intr-o zi, insista barbatul.
    - Ma indoiesc, raspunde femeia cea blonda. Daca o femeie reuseste sa pastreze un secret timp de 27 de ani, atunci poate sa-l pastreze pentru totdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  17. Când am vorbit de var n-am fost naiv sa cred ca un handicapat ca "pisicuță"poate ințelege ceva.Nu ma adresez lui pentru ca realizez ca-i dus cu pluta.Eu ma adresam celorlalți si hop,se baga si el in seama.Stai pisoiaș in banca ta ca tu nu contezi pentru mine.Ai spus atâtea idiotenii...

    RăspundețiȘtergere
  18. Amice, nu sunt bucuros,dar e clar ca nu te poti abtine...

    RăspundețiȘtergere
  19. Bancul zilei!
    O corabie naufragiaza, iar un pasager se apropie inot de capitan si-l intreaba:

    - Capitane, cat avem de inotat pana la cel mai apropiat pamant?

    - Trei kilometri.

    - In ce directie?

    - In jos!

    RăspundețiȘtergere
  20. Motanel, ai câștigat concursul.Sa vii sa-ti dau premiul, o bere la gard.Prin nepublicarea materialului pe care l-am trimis am inteles ca nu vrei sa împarți premiul cu nimeni.Felicitari,te astept si la alte concursuri ca bere am cât doresti.

    RăspundețiȘtergere
  21. Motanel, ai câștigat concursul.Sa vii sa-ti dau premiul, o bere la gard.Prin nepublicarea materialului pe care l-am trimis am inteles ca nu vrei sa împarți premiul cu nimeni.Felicitari,te astept si la alte concursuri ca bere am cât doresti.

    RăspundețiȘtergere
  22. Motanel, ai câștigat concursul.Sa vii sa-ti dau premiul, o bere la gard.Prin nepublicarea materialului pe care l-am trimis am inteles ca nu vrei sa împarți premiul cu nimeni.Felicitari,te astept si la alte concursuri ca bere am cât doresti.

    RăspundețiȘtergere
  23. Motanel, ai câștigat concursul.Sa vii sa-ti dau premiul, o bere la gard.Prin nepublicarea materialului pe care l-am trimis am inteles ca nu vrei sa împarți premiul cu nimeni.Felicitari,te astept si la alte concursuri ca bere am cât doresti.

    RăspundețiȘtergere
  24. Motanel, ai câștigat concursul.Sa vii sa-ti dau premiul, o bere la gard.Prin nepublicarea materialului pe care l-am trimis am inteles ca nu vrei sa împarți premiul cu nimeni.Felicitari,te astept si la alte concursuri ca bere am cât doresti.

    RăspundețiȘtergere
  25. Motanel, ai câștigat concursul.Sa vii sa-ti dau premiul, o bere la gard.Prin nepublicarea materialului pe care l-am trimis am inteles ca nu vrei sa împarți premiul cu nimeni.Felicitari,te astept si la alte concursuri ca bere am cât doresti.

    RăspundețiȘtergere
  26. Motanel, ai câștigat concursul.Sa vii sa-ti dau premiul, o bere la gard.Prin nepublicarea materialului pe care l-am trimis am inteles ca nu vrei sa împarți premiul cu nimeni.Felicitari,te astept si la alte concursuri ca bere am cât doresti.

    RăspundețiȘtergere
  27. dacă tu crezi că stă lumea după tine, să-ți culeagă perlele, te înșeli. când și dacă-ți vine rândul, se uită cineva și, dacă reușești să fii catâr fără să devii măgar, se publică. dacă nu, nu.

    apropo, am pariat bani mulți pe cocalarii tăi, că se califică diseară în finala cupei. îți spun din timp, ca să știi cu cine ții: cu ei, și intră lozul la șeful tău, sau cu barcelona, și vei fi din nou nefericit. da asta deja nu-i o noutate.

    RăspundețiȘtergere
  28. V-am mai spus, cu unul ca Popica mai bine nu aveti de a face. Il ignorati si gata.

    RăspundețiȘtergere
  29. Iar ai luat teapa, pisoias!!!! Daca ma întrebai iti spuneam ce trebuie sa faci si castiga si tu de o ciorba.

    RăspundețiȘtergere
  30. Citesc si aud fel de fel de comentarii, precum ca Barca a jucat prost, dar a castigat cu 3-0 in delasare cu Real;de fapt din ultimele trei deplasari consecutive a facut un egal in CL si 2 victorii clare in campionat si cupa; o fi rau, o fi bine;hai sa ne referim si la competitiile romanesti, pastrand totusi proportiile, CFR a obtinut 2 victorii cu un fotbal vai mama lui.Ce sa mai inteleg?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se bucura piticii de nu mai pot ca am plecat eu de la Campioni, ca trei le as fi dat chiar aseara.Asa au dat si ei un gol amarat la primul sut pe poarta, dar sambata nu le mai tine figura.

      Ștergere
    2. Lasă ce-ai fi făcut tu cu Barcelona, că-ți știm palmaresul negativ, zi mai bine de ce n-ai făcut nimic cu Atletico, că de-aia te-a luat Juve, să fii șmecher în Liga Campionilor!

      Ștergere
  31. Barca a jucat prost comparativ cu fcsb.Acum cred ca te-ai lamurit.

    RăspundețiȘtergere
  32. bre nea vasilică, suntem suporteri de rezultat, sau ne place fotbalul? pe messi îl iubesc, dar asta nu înseamnă că sunt orb. cu sevilla în cupă scorul e mincinos, au ratat ăia de-au rupt și golurile au venit pe final. cu valencia și sevilla în campionat trăiască messi că altfel... cu lyon am adormit, nu înainte însă de constata că gazdele domină!?!aseară cocalarii au avut 14 șuturi contra DOAR PATRU, trăiască ter stegen, c-am văzut rezumatu și tu vii cu povești d-astea?

    bre nea ronaldo. hai c-am apucat să te-ntreb: bag ceva bani pe voi sâmbătă, sau sunteți în continuare (yourself included) prea proști?

    RăspundețiȘtergere
  33. am trăit s-o aud și pe asta: nadal bătut de kyrgios, după ce-a avut trei mingi de meci și ăla era bolnav!!!

    "de la 6-4 încolo lucrurile au intrat în zona crepusculară: o controversă legată de faptul că Nadal nu era gata să primească, Kyrgios nu a văzut și arbitrul a dictat repetarea serviciului, urmată de o schimbare ostentativă a rachetei de către Kyrgios pentru nu știu ce defect minor, în timp ce Rafa se uita cam așa:
    Următoarele două mingi de meci au fost salvate cu ajutorul benzii fileului, care a insistat în favoarea lui Nick. La 6-6, Rafa, scos din fire, a făcut o dublă, a treia a meciului. Kyrgios a capitalizat prima sa minge de meci tot pe o eroare a lui Nadal, un out. ”Ultimele cinci minute explică ce s-a întâmplat în ultimele două seturi”, a concluzionat sec Nadal la conferință. Spaniolul a câștigat 10 puncte în plus față de australian, a avut 10 mingi de break în plus, a fost confruntat cu o minge de break (salvată), a avut doar 17 neforțate față de 49 ale lui Kyrgios și tot a pierdut."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ăsta chiar era meci de văzut! Pariu că Kygios pierde cu Wawrinka?

      Ștergere
    2. Păi ce-ai făcut ,Motane? Erau beri pe jos! :))

      Ștergere
  34. De neinteles sportul (in general) uneori, nu este matematica,sportivii sunt si ei oameni, nu joaca mereu cum isi doresc suporterii,are o doza de imprevizibilitate si asta atrage spectatorii,etc.

    RăspundețiȘtergere
  35. Sper că azi jucăm afară. La mulți ani, fetele! :)

    RăspundețiȘtergere
  36. g@: acu am văzut. culmea, wawrinka era destul de favorit. cat despre kyrgios, sinan mihăiță îl descrie perfect: un golan cu talent, un fel de mese.

    bă nea ronaldo, ce făcurăm, bre? ziseși că m-ajuți și acu te dai lovit în haripă? sau te dădu coana firea afară din parc, că n-ai plătit lumina de la lună?

    RăspundețiȘtergere
  37. apropo de meciul cu nadal, kirgyos zice și el ceva iar alții interpretează:

    https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/nick-kyrgios-insinuare-de-dopaj-la-adresa-lui-rafa-nadal-cand-joc-cu-el-pot-simti-mirosul-sangelui-561281.html

    ps: știți ceva de gory? aseară era foarte trist...

    RăspundețiȘtergere
  38. Unde sint toti stelistii? Sau va e rusine ca ati facut egal cu ultimele trei clasate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt aici si nu ne e rusine,e mare dezamagire;e un lucru dovedit si reconfirmat, FCSB nu poate sa bata ultimele echipe, Chiajna, Voluntari si Calarasi, care i-a eliminat si din Cupa!
      Da, unde sunt "realistii" ramos-isti,e greu sa suporti doua infrangeri in trei zile, acasa, in fata rivalului de moarte?!?

      Ștergere
  39. Se simte ca si la Messi au început să se stingă motoarele.A început sa-l lase viteza, cea care-l ajuta cel mai mult.Stie cu mingea dar in doi ani nu mai reprezintă mare lucru.Realul de azi e umbra celei de ieri.Jucatorii vechi sunt storsi,fără vlagă, fără idei.Trebuie intinerita toata echipa.Nici ca spectacol nu mai merge.Toti le cunosc jocul, nu mai surprind pe nimeni.Nici cu Ronaldo n-ar mai fi rezistat.E si el trecut de 30 ani si varsta nu iartă pe nimeni.Trebuie bani,pricepere in selectarea noii echipe,un antrenor cu personalitate si experienta.Poate in cativa ani vor reuși să incropeasca o nouă echipă ca cea care a reușit atâtea performante.E posibil sa reușească dar, urmărind atâtea echipe care n-au mai reușit să revină în varf, s-ar putea nu se poata asa usor.

    RăspundețiȘtergere
  40. Pe ce acoperis o umbla Miorlaila,dupa ce a cotizat iar la pariuri?

    RăspundețiȘtergere
  41. poșta redacției3 mar. 2019, 20:22:00


    -întâi de toate, barcelona e foarte aproape de un nou titlu, așa că ne putem bucura c-am investit în ei. din păcate, banii ni s-au întors, chiar cu ceva-n plus, după poticneala lui livepulă. singura părere de rău e că n-am profitat de prostiile celor de la dortmund, din contră, când am pariat pe bayern, fraierii au marcat primii, au domniat și-au luată bătaie de la levekusen. e ceva să nimerești pe invers singura lor înfrângere.

    -foarte pertinent comentariul despre messi, cu micul amendament că nu viteza e chiar cel mai mare atu al său.pe de altă parte, barca e subțirică rău, aud că vor să-l dea pe rakitic și nu-i prelungesc contractul lui jordi alba, că-l vor pe monreal, 33 de ani, rezervă la arsenal sau pe steliano filip de liverpul, alberto moreno, alt tușier

    - cadou pentru baiazid:

    https://www.bbc.com/sport/tennis/46023049

    RăspundețiȘtergere