vineri, 15 februarie 2019

Găbiță, Neluțu, Mitică, Mihăiță...

articol sponsorizat


Întâi de toate, aș dori să-mi exprim, a nu  știu câta oară, admirația față de Nelu, care nu încetează în a ne uimi cu intervențiile sale, câteva fiind demne  de super-portari cu jumătate de veac mai tineri. Astăzi ne-a ținut cât a putut în viață și sub nici un fel de formă rezultatul final nu îi este imputabil.
În al doilea rând, țin să-mi manifest simpatia față de protejatul meu, Mitică, fără de care puține lucruri ar fi funcționat așa cum trebuie în ceea ce ne privește. Contează prea puțin "schimburile de opinii" pe parcursul partidei, el rămâne același băiat valabil și sufletist, calul de bătaie al unora, dar omul cel ce nu datorează ceva cuiva. Decât poate celor ce-l laudă. Glumesc...
Trei la mână, ne bucurăm cu to(n)ții de prezența lui Mihăiță printre combatanți și de jocul său constant bun, chiar dacă ne întrebăm cum un băiat tânăr și de perspectivă nu are și el o prietenă cu care să-și petreacă timpul liber și vine la o miuță cu domnii mai în vârstă, fiind, de cele mai multe ori cel mai bun de pe teren, fără a da senzația că se forțează.
În al patrulea și ultimul rând, că poate lumea-i obosită și merge la culcare, nu pot să nu remarc acele zile în care lui Găbiță îi iese absolut tot (întâmplare sau nu, de multe ori cu mine-n față...) preia cu spatele la poartă, driblează câți adversari are în față și marchează cu o ușurință dezarmantă. Culmea este că nu mi-e rușine să-mi manifest admirația, dar mă lovesc de reticența sa în a recunoaște că, de fapt, sunt zile în care nu prea are treabă cu noi. Sau, cum a fost azi, noi cu el, zi în care a făcut cu  mijlocașii și apărarea adversă cam tot ce-a dorit, iar dacă nu era Nelu pe baricade diferența putea fi astronomică. Așadar:
Combinata turco-tătară(8): Tavi cel Frumos, Paulică Bey, Marean Freșparu Sugiuc(-), Mihai Sinan Pașa(2), Mitică Turcitu(0.0000000), Găbiță Baiazid(6!)
Apărătorii patriei (5): Nelu, Bebică, Răzvan, Bogdănel, Tudor(1), Cristi(2?), Gabi3 (2?)
Invadatorii au condus în permanență, bazându-se și pe forma mai subțire a lui Răzvan, cu conștiința încărcată la cel puțin două goluri și pe lipsa de meciuri în picioare a armei secrete, Bogdănel, stresat atât de niște milițieni răi, cât și de faptul că, neavând brichetă, bravul combatant a trebuit să-și aprindă țigară de la țigară, ceea ce, vrând-nevrând a sfârșit prin a-i dăuna sănătății. Ultima egalitate s-a consemnat la cinci, după care veneticii s-au detașat, având grijă în final să ne părăsească la timp, sub motiv că Paulică și Mitică aveau programare la coafor, iar pe Marean îl aștepta doamna Firea, nu se știe exact pentru ce. Nu-i nimic, sunt și alte vineri când putem lua bătaie.

 PS: Vom reveni, cât de curând, cu imagini de la locul faptei.

PPS: Sponsorii sunt așteptați la casierie, săptămâna viitoare, între orele 15-17. Vă informăm că aparatul nu emite rest.




49 de comentarii:

  1. Din păcate, trebuie luat un gol de la mine și trecut la Nelu, care mi-a deviat o centrare în poartă.
    În rest, Mitică a făcut echipa ca pe vremuri, adică una cu care să câștige sigur. Am și spus la început că batem fără emoții, m-am înșelat doar puțin, adică am bătut cu ceva emoții. Dacă făceam eu echipele, aș fi pornit de la alte două perechi, Mihai-Cristi, ca data trecută, și eu cu Gabi3.

    RăspundețiȘtergere
  2. Și da, recitalul lui Bronson a început în repriza a doua. Nu-mi amintesc cât era scorul când am schimbat porțile, oricum strâns (posibil 4-3), dar după aia știu că i-am spus la un moment dat ”Nelule, ne-ai înnebunit azi!”...

    RăspundețiȘtergere
  3. poșta redacției16 feb. 2019, 11:44:00

    am reușit, pe surse, să obținem (vezi mai sus) un instantaneu de la ședința tehnică de după meci. filmarea fiind efectuată cu camera ascunsă, nu știm exact care sunt personajele. primul domn, cel mai înalt, ar putea fi mihăiță, dar el are prietenă și deci interzis la consum etilic. la fel, găbiță s-a axat mai mult pe sirop(uri), ar rămâne doar cei doi mușchetari, frații Sisters, să le zicem ma și mi, ca să nu-i recunoască toată lumea.

    există dubii asupra integrității morale a cuplului nelu-bebică, participanți și ei la sindrofie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Motanele, nu te lasi de cioace!
    Cu cat vei fi, daca vei fi, sponzorizat?
    Bag seama ca vrei sa castigi si concursul de rapiditate de scriere si publicare a cronicii.

    RăspundețiȘtergere
  5. BANCUL ZILEI!
    Clinica de psihiatrie este in renovare, iar mobila trebuie mutata la etajul superior ca sa se poata renova si parterul.

    - Ioane, Vasile, se adreseaza medicul unor pacienti. Ia luati voi dulapul asta si duceti-l la etaj!

    Peste o jumatate de ora il gaseste numai pe Ion, transpirat si sufland din greu.

    - De ce te chinui de unul singur cu dulapul asta? Unde e Vasile? De ce nu te ajuta?

    - Ma ajuta! E in dulap, tine rafturile...

    RăspundețiȘtergere
  6. Bai,voua nu vi se pare ca ambii cavaleri seamana cu Mitica?

    RăspundețiȘtergere
  7. Taifunul "Simona" este intrerupt de un time-out "medical"si incet ,dar sigur devine un vanticel si Mertens castiga la Doha.
    Pacat, mare pacat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Machidoanca n-are minte nici cat o pasarica!

      Ștergere
    2. cu protejata ta riști să faci atac cerebral. nu mai vorbim de ăi de jucară la pariuri: la 4-3 și 30-0 în setul 2 simona avea cotă la victorie 1.01!!!!!!!!!!!!!, probabil exact invers de cum a fost vineri la set pierdut, 1-4 și mingi de 1-5. mai bine ții cu fcsb și ieși pe locul doi mereu.

      Ștergere
    3. Curat-murdara gandire,coane m.Nu exista pe lumea asta sportiv/echipa care sa castige mereu.Pretentiosi am mai devenit,aruncam cu verdicte foarte usor!

      Ștergere
  8. @luci: afară, vremea a fost super, au nimerit-o ăia de la meteo la fix, că se face frumos după ora 13. vezi că vrea vasilică să vă jucați împreună.

    ps: mai ușor cu reproșurile la adresa gazdelor și a lui mitică. când am ieșit vineri din vestiar copiii aveau antrenament EXACT pe terenul unde jucasem noi.

    RăspundețiȘtergere
  9. BANCUL ZILEI!
    Ma suna nevasta-mea azi:

    - "Sa stii ca am spart oglinda laterala la masina..."

    Eu:

    - "Pfffiuuu, cum ai reusit!?"

    Ea:

    - "M-am rasturnat cu masina!"

    RăspundețiȘtergere
  10. Zicea cineva pe aici că și-a revenit Realul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar ai pierdut la pariuri!!

      Ștergere
    2. Da, dar nu din cauza lui Real. Nu merg din principiu pe cote infime.

      Ștergere
  11. Steaua e numai una18 feb. 2019, 09:55:00

    Dinamo, Din nou campioana!

    RăspundețiȘtergere
  12. Bă băieți,nu credeti ca ar trebui sa ne revoltam pentru banii pe care-i plătim pentru teren ? Ei ne percep banii ca si cum noi am juca fotbal însă ar trebui sa contestăm pentru ca noi nu jucam asa ceva.Ii putem chema la teren sa le aratam ca noi jucam turcă,cioaca râde sau orice altceva.Daca ce joacă nini,pisicuta,2b si pot continua dar sa ma opresc, ei numesc fotbal atunci ii putem da in judecata si cere despăgubiri.Ce ziceți, incercam ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sugiuc, tu ești? stai să vezi ce-i fac io ăluia de te mai sare gardu!

      m-aș bucura să fie doar o falsă revenire a țigănușilor, dar sunt gata să investesc ceva beri în ei la meciurile cu barcelona. baiazid, te bagi?

      Ștergere
  13. BANCUL ZILEI!
    - Iubitule, rochia asta ma face grasa?

    - Nu, nu cred, iubito.

    - Nu? Sigur?

    - Sigur nu rochia te face grasa.

    RăspundețiȘtergere
  14. BANC!
    Despre avantaje in communism.
    Moscova, februarie 1980, ora 3 noaptea, minus 40 de grade, coadă la carne, vreo trei sute de oameni. Pe la 5, apare măcelarul, care le zice:
    – N-o să vină multă. Am primit indicaţii de la Centrală să nu dau la evrei.
    Fără să protesteze, vreo patruzeci de oameni se desprind din coadă şi pleacă prin viscol.
    Pe la 7.30, măcelarul iese şi zice:
    – M-au sunat de la Comitetul municipal. O să fie puţină rău. Cică să nu dau la ăi care nu-s membri de partid.
    … Peste o sută de oameni se retrag tăcuţi.
    La 11, măcelarul iese iar:
    – Am primit un telefon de la Kremlin. Vine doar un pic de carne. N-o să vând decât la foştii ilegalişti.
    Pleacă simplii membri de partid, rămân doar vreo duzină de indivizi, îngheţaţi bocnă.
    Atunci, măcelarul le spune:
    – Dumneavoastră o să înţelegeţi: nu e carne deloc. Puteţi să plecaţi.
    Ceea ce şi fac, abia mişcându-se. Nişte bătrâni ilegalişti n-or să protesteze! Totuşi, unul îi spune altuia, clănţănind:

    – Nu ştiu de ce, dar am senzaţia că evreii sunt avantajaţi!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu pot sa inteleg in ruptul capului cum de poate sa tina cineva cu fcsb-ul de astazi,urmasa trista a vitezistilor lui Lacatus.Nu tu vointa, nu tehnica,toti asculta de ciobanul fara carte,de frica sa nu-i ia in tarbaca!iar ultimul papagal vorbitor pe post de antrenor are deja bagajele facute.Si voi mai radeti de Dinamo!

    RăspundețiȘtergere
  16. Luci a fost top of the top la tenis! Dar în poartă nu-l mai vedem curând. A zis că vine să-i facă marcaj lui Bebe. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Gabita,scapa-ne de balarii, ia-i pe toti la tenis.Le cumpăr eu rachete,echipament numai să scăpăm de ei.Vezi nu-i uita pe Nini,Zat,2B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A zis Mitică că dacă se antrenează 2-3 zile, face față la oricine în afară de Mihai. Pe el mi-e frică să-l iau, bate la noi ca la covoare. Cică el așa bate covoarele, cu forehand plat și rever cu două mâini! :)

      Ștergere
    2. Prietenul lui Mitica20 feb. 2019, 17:41:00

      Forehandul e cu priza deschisa, mi-a batut si mie covoarele la palat.N-am fost chiar multumit, nu-i biat rau,dar le cam are cu sticla si dupa aia da in sciatica.

      Ștergere
  18. Bancul zilei!
    Sedinta de dimineata la spitalul de psihiatrie:

    - Cum se mai comporta pacientul? - intreaba medicul.

    - Zice ca ar vrea sa ajunga acasa, ca-i este dor de nevasta.

    - Este clar, iar delireaza!

    RăspundețiȘtergere
  19. @:nenea ăl curios. un material a trecut, altul nu, mulțumesc de întrebare.

    @:baiazid. punem și noi ceva? iau bayern și realul în cupa spaniei, ambele la calificare

    @. luci. om serios, să te joci cu(un) bebe? lasă că vine silică și faceți schimb de rețete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Am impresia că ești pus pe spoliat, și articole sponsorizate, și pariuri aranjate...

      Ștergere
    2. parcă stalin a zis că nici pâine fără muncă, nici muncă fără pâine! la pariuri iar am fost puturos să traversez strada, cu evident x2 la liverpulă, peste 1.65 și sub 2.5 la ambele (cam 2.5), le-aș fi luat separat.

      pentru vasilică (steaua e numai una!) un material interesant:

      https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/analiza-gsp-revolutia-din-fotbal-fcsb-e-victima-arbitrilor-din-simbolul-puterii-dinainte-de-89-ros-albastrii-au-ajuns-sa-fie-doborati-de-pe-locul-1-de-fluierasi-560461.html

      Ștergere
    3. Interesanta analiza,dar nu ma incalzeste cu nimic;ca de obicei se exagereaza si ca inainte de '89 Steaua si Dinamo erau favorizate si ca dupa '89,Steaua e pedepsita de arbitri. E adevarat ca fara acele greseli, ar fi condus, dar daca ai valoare castigi, mai ales cu echipele din coada clasamentului; ori FCSB e "campioana" la pierdut cu ultima clasata si asta de cativa ani.

      Ștergere
  20. O fi cum o fi Real fara Ronaldo, dar Barca fara Messi e varza murată imputita.

    RăspundețiȘtergere
  21. ATENȚIUNE, NAȚIUNE!
    Cum am fost deja avertizați, continuă campionatele juvenile în Agronomie, n-am avea loc decât afară, numai că de data asta cică vremea chiar nu mai permite.

    Căpitanul a luat problema în mână, a rezervat la Cora între 15,30-17.00, ba chiar a fost nevoit să dea un avans, altfel pierdeam locul și acolo. Acționați în consecință.

    RăspundețiȘtergere
  22. Chiar la Cora Cora ? Eu preferam la Bora Bora.Să mai încerce.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietenul lui Mitica21 feb. 2019, 18:29:00

      Sau macar la Pago-Pago, poate acolo o s-o bag-o bag-o!!

      Ștergere
  23. https://www.bbc.com/sport/football/47313538

    sau, pentru cei mai puturoși/nepricepuți: "Manchester City boss Pep Guardiola 'a big fan of VAR' after win at Schalke"

    evident, nu poți să ai aceleași pretenții de la un hidalgo catalan sau de la un bou din vitan...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Administratorul nu are nimic de zis?Ori se da drept la replica, ori se cenzureaza limbajul murdar!

      Ștergere
    2. poșta redacției22 feb. 2019, 20:56:00

      corect. luați legătura cu nini, zât și 2b, poate și domniile lor au ceva de zis.

      Ștergere
  24. Cei doi cosmonauti din fotografie au fost surprinsi in cabina modulului spatial cu cateva clipe inainte de lansarea rachetei. Se roaga pentru succesul misiunii, pastilele spatiale neputand sa inlocuiasca cele ”doua prune-ochii lui Dobrin”, revenirea pe pamant fiind singura solutie.

    Altfel, pe maine!

    RăspundețiȘtergere
  25. Avem boi si in sectorul 1.Ia o oglinda, uita-te in ea si ai sa-mi dai dreptate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poșta redacției22 feb. 2019, 21:01:00

      înainte de a vorbi despre sectorul 1, vă rugăm respectuos spălați-vă pe limbă, ștergeți-vă pe picioare și luați poziția de drepți. vă mulțumim.

      Ștergere
  26. Administratorul Motan, vezi că ești certat de un mușteriu.

    RăspundețiȘtergere
  27. Talentata BENCIC confirma si-o bate si pe Svitolina!

    RăspundețiȘtergere