duminică, 25 noiembrie 2018

Tabela cu surprize (by Găbiță)

Vineri, 23 noiembrie, primul meci în balon, cel din spate. 18 combatanți, unul pe bară.
Convenție la alegeri, eu contra Adi Hercule: el alege primul (pe Cristi FratElly), eu aleg doi oameni, apoi om cu om. Au rezultat formulele:

E1: Luci, Virgil, Motanu, Gabi, Paul, Andrei (cel mai mic frate al lui Ely), Mitică, Găbiță, Popică.
E2: Nelu Bronson, Bebe, Doru Bețe, Tavi, Tudor, Bogdan, Adi Hercule, Cristi FratElly, Vasea.
(pe margine a rămas un băiat vopsit blond, care a intrat spre sfârșit în locul lui Tudor)

Am beneficiat de o tabelă deosebită, cu litere precum cele de pe etichetele din magazine, care se colorează. Aici, fiecare latura a cifrei 8, varianta pătrățoasă, se putea întoarce pe negru sau pe verde fosforescent, formând astfel cifrele.
Meciul a debutat cu atacuri multe și ratări la poarta E2, astfel încât s-a ajuns la un înșelător scor de 2-0 pentru E1, pentru că în realitate putea fi mult mai mare.
Profitând de festivalul ratărilor, E2 pornește un recital de 4 goluri, dintre care 3 Vasea (două cu capul!). La ce apărare aveam, e remarcabil ce a reușit Vasea, tot el fiind autorul momentului hilar în care n-a reușit să compună cifra 4 pe tabelă! :)))
Probabil de aici li s-a stricat karma, de la 2-4 am început să înscriem pe bandă rulantă, serie întreruptă doar de un gol al adversarilor: 7-4, 7-5, 11-5.
Trebuie spus că puștiul Andrei, care a mai jucat cu noi de vreo două ori, între timp a mai crescut și a fost o revelație! Are probabil 13-14 ani, aleargă și joacă combinativ, se vede că face fotbal pe undeva. A înscris un singur gol, dar foarte important, cu care ne-a băgat iarăși în joc.
Goluri: Găbiță 6, Mitică 2, Popică 1, Andrei 1 (cel de 3-4), respectiv Vasea 3, Tudor 1, Cristi FratElly 1.

Later edit: Exact pentru chestii d-astea s-a inventat VAR-ul, pentru ca ciorditorii gen Blendi sau băiatul din imagine să nu te mai facă la buzunare. Vorba aia: un fleac, preia mingea cu ceasu', asta în minutul 90+1 și dă singurul gol al meciului, care-i îngroapă pe Valencia și le ia un punct meritat lui Young Boys. Deh, Old Bois Man. United, moartea pasiunii cu micuțul nervos Mourinho...https://www.bbc.com/sport/football/46366802


19 comentarii:

  1. Lipseste un gol la E1.
    Da, am marcat 3 goluri, primul cu capul, al doilea cu umarul stang si ultimul cu pulpele(mingea respinsa, balbaita de Luci a ajuns intre pulpele mele si incet, dar sigur am trecut-o de linia portii.)
    La un moment dat, Gabita striga din careul advers la coechipierii sai:Vasea e singur, ce faceti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mitică sau Popică. Se bagă ei în seamă.

      Ștergere
  2. Am promis Motanelului o bere daca bate FCSB la Iasi:o ofer cu mare placer.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulțumesc frumos, trăiască familia ta! da n-ar fi mai bine ca berea să nu vină singurică către mine, că poate se plictisește? și așa trebuie să mă mai scot, că m-a zăpăcit chiftelaru, până am pariat pe iași. la 1-0 pentru moldoveni nu răspundea la esemes, acu nu mai scap de fraier.

      Ștergere
  3. Furt pe fata dau 3 goluri apar cu 2am dat cu Gabi,si unu cu Popicu.Ne treb tabela nume ,autori goluri marcate7

    RăspundețiȘtergere
  4. BANCUL ZILEI!
    Sotia vine acasa in timp ce sotul este in sufragerie si se uita la televizor.

    - Dragul meu, uite, aici, o bere pentru tine. O sa te uiti la fotbal, nu? Vrei sa gatesc ceva? Ai vreo preferinta?

    - Ia zi, cat de tare ai lovit-o?

    - Doar putin, dragule... farul din dreapta, capota si parbrizul...

    RăspundețiȘtergere
  5. Bk.:
    Un turist , face,in Scotia, accident cu masina;intra-n pom,se rastoarna.
    Cu greu se taraste afara din masina si se intinde pe iarba. Trece un scotian care-l interpeleaza: sunteti asigurat?
    Ranitul raspunde cu greutate:da.
    Aveti asigurare si pentru persoanele insotitoare din masina?
    Soferul; daaa...
    Va suparati daca-mi sifonez hainele si ma asez langa dvs?

    RăspundețiȘtergere
  6. nouă puncte între dortmund și bayern, o eternitate, dar și mult ghinion pentru ultimii, care ar fi putut fi ușor foarte aproape:
    - meciul direct, 3-2 pentru dortmund, după ce bayern a condus de două ori și n-ar fi fost chiar supărare să se termine egal. scădem 2 puncte la dortmund, băgăm 1 la bayern
    - TREI meciuri EGALE acasă, cu echipele de pe locurile 13, 11 și, 17, augsburg, freiburg și dusseldorf, unde bayern e egalată în minutele 86, 90 și 93, ultima dată având de două ori câte 2 bucăți avantaj. șase puncte duse printre degete!!!

    și acu, aritmetică simplă: scazi două puncte lui dortmund, adaugi ȘAPTE LUI BAYERN, egalitate curată...

    probabil însă că-i și ceva vrăjitorie la mijloc, dortmund avându-l pe acest vasilică al lor, paco alcacer, rezerva lu marinuș la barcelona.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una27 nov. 2018, 12:01:00

      Dar de Dinamo ce spuneti? Victorie cu Sibiul si Voluntarii in prelungiri, cate un punct ciupit cu Steaua si Mediasul dupa min.90? Fara punctele astea, multe luate si cu arbitri erau acum la retrogradare.

      Ștergere
  7. Lasă vrajeala "teligentule", spune de ce e supărat Boloni pe var ? Se poate greși,fura si cu var-ul asta de'l lăudai tu ? In naivitatea ta,să nu spun altceva că-s educat,credeai ca... bla bla,bla.Doamne,deștepți sunt unii si facuti grămadă alții.Multumesc ca nu-s ca ei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Modestie evreiasca... Un catolic , un protestant, un musulman, si un evreu discutau la masa de pranz: Catolicul : Am o avere mare... voi cumpara Citibank!
    Protestantul: Sunt foarte , foarte bogat asa ca voi cumpara General Motors! Musulmanul: Sunt print, sunt fabulos de bogat , intentionez sa cumpar Microsoft! Evreul a amestecat calm in cana de cafea, a asezat lingurita pe masa , a sorbit linistit din cafea, s-a uitat la ei si le-a spus pe un ton indiferent: -Nu vand!

    RăspundețiȘtergere
  9. M-a amuzat concluzia lui Gabita referitor la Andrei,anume ca ar face fotbal pe undeva de aceea stie sa joace
    .Eu zic ca daca stie fotbal joacă pe undeva si nu invers.Saracul Garincha n-a jucat la nicio echipa pana la 20 ani si la primul lui meci pe stadion si-a ridiculizat toti adversarii. Ce sa mai vorbim de Dobrin,Ozon etc.care au învătat fotbalul pe maidan nu pe stadion.

    RăspundețiȘtergere
  10. n-ai ce face, e democrație și îi mai bagi în seamă și pe unii de se-ntreabă singuri ce caută ei în viața lor.

    1. boloni (ca mulți dintre noi, de altfel) îmbătrânește urâțel și cam vorbește înainte de a gândi. vezi și alte declarații recente
    2. de rău ce-i var-ul, de la anul îl adoptă toți bogații. singura sa hibă e că-i totuși mânuit de oameni și mai există interpretări. nu însă și în fazele de ofsaid, la care nu mai există dubii.
    3. nu mi-e mie greu să explic, cât le e unor greu să înțeleagă. spuneam că în curând numai săracii, proștii și ticăloșii n-o să mai aibă var. cred că domnu cu nedumerirea concurează, cu succes, la toate trei categoriile.
    4. copilu, andrei, e foarte disciplinat tactic, ori asta, mai ales la vârsta lui, se presupune că se învață în mod organizat. dacă n-o face, cu atât mai mult bravo lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha, deci omul ajunge pe lună, inventează chestii, cum ar fi internetul ca să se exprime ăia la care intră Eco prin alunecare, numai din talent. Ele, chestiile, ar fi răsărit și dacă omul stătea cu talentul la soare!

      Ștergere
  11. cât de frumos putea fi aseară! chiar mi-am amintit de-o poezie. citez din memorie, doar refrenul:

    ninge, ninge, ninge, ninge
    marinică linge, linge, linge, linge...

    ATENȚIE: sunt șanse mari ca vineri să fie închis la botic, așa că doritorii de pileală să se orienteze.

    pe această cale anunț furnizorii curții regale găbiță, vasilică și mihăiță că lu șefu i-e sete. iar din nou...

    RăspundețiȘtergere
  12. BANCUL ZILEI!
    Doi oameni beti crita se contraziceau pe strada. Se opresc la un moment dat si intreaba un trecator:

    - Nu va suparati, domnule, prietenul meu zice ca pe cer e luna, iar eu zic ca e soarele. Dumneavoastra ce spuneti?

    - Nu stiu, dom'ne, nu sunt din oras!

    RăspundețiȘtergere
  13. https://www.telekomsport.ro/video-mourinho-a-innebunit-fellaini-a-marcat-un-gol-dupa-un-hent-evident-iar-portughezul-a-avut-o-reactie-nervoasa-pe-margine-18679006

    RăspundețiȘtergere