sâmbătă, 17 noiembrie 2018

Dl. Goe

Atmosferă de mare sărbătoare ieri, la Școala ajutătoare pentru copii cu handicap, pardon, Colegiul Național al Olimpicilor Români, cu ocazia apropierii sfârșitului de an. Având în vedere rezultatele excepționale la învățământ și disciplină, corpul profesoral și comitetul de părinți anunțaseră o excursie de trei zile cu elevii, la Cheia, masa și cazare, bufet all inclusive, seară finală cu tombolă și dansatoare din buric.
Din păcate însă au intervenit o serie de probleme: directorul școlii, dl. Gaby, a aflat că majoritatea elevilor țin cu Steaua (sau FCSB, ce mai contează, tot o insultă) și a declinat invitația, profesorul de fizică, dl. Bebe, urmează să-și dea doctoratul în Legile frecării, pe care taman ce și-a propus să le studieze sub duș, suplinitorul la Limba română, dl. Doru, se pare că este îndrăgostit de doamna secretară, indisponibilă pentru excursia planificată, dar evadată de sub supravegherea soțului și amatoare de-o plimbare prin parc, cu ținere de mână și declamări din Eminescu; ar mai fi rămas dl. universitar Nelu, dar dânsul n-a știut din timp și se duce să viziteze două studente din Republica Moldova, pe care le ține în gazdă, să vadă dacă n-au uitat reșoul închis.
Întrunit în ședință de urgență, pentru a nu dezamăgi copiii, comitetul de părinți, reprezentat de mămița Găbița, tanti Mița Virgilica și mamare Vasilica, a luat hotărârea, cu majoritate de voturi, ca excursia să se transforme într-o seară culturală, la cinema. Cum însă cele trei distinse doamne aveau și program de croșetat și lectură (după posibilități, la treisferturi, la litru sau la doză), decizia finală a fost ca să ia cu domniile lor doar un singur copil.
Cine să fie alesul? Ca de obicei în viață, premianții sunt rușinoși și se dau deoparte, iar de corijenți scapi cu greu. Tudorică, artistul școlii, avea programată o lecție de dicție la pian și a plecat chiar mai devreme la program, premiantul Tavi dintr-a cincea era hotărât să învețe la chimie, pentru teza de pe trimestrul trei, pe Paulică nu-l prea mai lasă mami cu golanii și astfel cele trei doamne au rămas să aleagă pe cel mai bun dintre cei răi. Primul refuzat a fost Marinuș, dintr-a treia bis, pe motiv că vorbește urât, e pricinos și duce lipsă de maniere, Bogdan a lu' Zăpăcitu fumează și bea pe ascuns, Luci dintr-a patra ar fi un băiat bun, da-l apucă prea des somnul (de la efort intelectual?!?) și ar sforăi în sală, Motanu e obraznic, derbedeii ăia mici, Gabi3 și Hercule n-ar fi băieți răi, nu beau, nu fumează, n-au treabă cu fetele, dar au în cap doar aifoane și bemveuri, pe cine să ia?
Păi pe draga lor odraslă Goe, iar dacă stăm să ne gândim este chiar alegerea potrivită. Știe să citească, mai ales etichete, cu scrisul a biruit aproape tot alfabetul, n-a rămas repetent decât de trei ori, e premiant la dirigenție și lucru manual, știe să spună mami, tati,nenea, gigea, coniac, un băiat cult, simpatic, manierat, care chiar de curând s-a afirmat și pe terenul de sport. Patru goluri, toate din juma de metru, sunt de colea? Să le urăm petrecere plăcută și să mulțumim trimisului nostru special, care le-a imortalizat într-o fotografie de efect pe mirobolantele doamne.




PS: Ieri după amiază s-a jucat un nou meci în Agronomie. Am luat bătaie. Crunt, de nu mai țin minte nici scorul.


Cate ceva si despre meci…
BY VASEA
                                           ...daca Motanu nu mai tine minte nici scorul, hai sa-l spun eu:
11(12)-4 pentru echipa mai putin numerica(sic!).
Echipa Gabita: Luci, Virgil, Gaby, Tudor, Mitica, Hercule, Vasea si Gabita.
Echipa Gabitrei: Nelu, Bebe(intarziatu),Motanu, Tavi(intarziatu), Bete, Bogdan, Popica,Cristi si Gabitrei.
Autorii golurilor: Hercule(5), Mitica(4), Tudor si Gabita, respectiv Gabitrei(2), Popica, Cristi.
    Daca eu nu prea am avut treaba cu mingea, in schimb aceasta s-a lipit ca marca de scrisoare de Hercule si Mitica care au fost la intalnirea cu pasele maiastre ale lui Gabita, marcand in nestire.Am avut si eu o oarecare contributie prin plasamentul permanent in fata portarului, blocandu-l intr'un fel, lasndu-l cam liber pe Hercule pe linia careului central de unde relua in gol pasele maestrului G.



(Later edit): Moromeții 4: Vasea, ca un Țugurlan ce e, era să agațe fără să-și dea seama, Virgilă Cocoșilă și-ar fi dat seama, dar nu și-a dat seama că Vasea nu-și dă seama, Mitică tânjea la țuicile de pe ecran și încerca să se dea în vorbă ca Moromete ăl bătrân, doar că eu, mai pe negustate, îi răspundeam monosilabic, ca Niculae...

34 de comentarii:

  1. Mistocarie, mistocarie, de trei ori mistocarie, insa facuta cu talent, cam debil ce-i drept, marca Motanu zgaraie rau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bancul zilei!
    - Frate, ce ai, ce stai asa trist?

    - Sezi, frate, iti povestesc.

    - Ok. Spune. Ce ai patit?

    - Mai pe scurt, banca e proaspat vopsita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Profesorul distrat17 nov. 2018, 17:17:00

    Al naibii Mitica, cel mai fraier dintre toti si tot el iese in avantaj.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum ne vorbeste Motanu de trei doamne si in poza par patru babe? S-a trecut si pe el?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. întotdeauna am fost de părere că vasilică face cât doi. de cenu cât două?

      Ștergere
  5. Scorul a fost aproape tot atât de drastic ca la plecarea lui Ely în exil, 11-4. Am avut avantajul de a ghici piatra, iar de data asta Gabi3 și-a amplificat dezavantajul de a alege al doilea când a preferat să-și betoneze apărarea decât să-l ia pe Tudor. S-a jucat 8 la 9, dar omul în plus nu s-a văzut aproape deloc. Deci Tudor, care fusese decisiv etapa trecută, a fost ales neașteptat de târziu, dar n-am ratat oportunitatea, cu riscul de a rămâne în doi fundași, Gabi și Virgil. Numai că tocmai Tudor a jucat mai retras, a făcut de toate pe banda stângă. Goluri de la noi: Hercule 5, Mitică 4, Tudor 1, eu 1.

    RăspundețiȘtergere
  6. Prima poza e de pe un videochat, a doua de la Militia Capitalei.I-o fi prins?

    RăspundețiȘtergere
  7. Totusi, cred ca a fost 12-4. Ar trebui intrebat si Gabi. Oricum , nu mai are importanta, iar golul asta ar fi bun la ananghie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bun de tot, mai ales pentru data trecută. mă mir totuși cât de bine stai cu socoteala, cred c-a fost cam zgomot și n-ai apucat să ațipești deloc.

      oricum, cu găbiță nu se poate juca pe terenurile din față, e a treia oară în ultimele luni când ne face franjuri. culmea, și-a permis și luxul să fie altruist, i-a tot alimentat cu ajutoare pe frații petrăuș. la un moment dat era clar c-o să dea și guguștiucii, cât să se împiedice și ei de linia porții?

      Ștergere
  8. Se apropie momentul cand voi parasi aceasta barca plina cu chiftelari, care-l au ca mentor pe Mitica.Mi-am stricat stilul jucand cu ei.Am venit dintr-un grup unde conditia de a juca era sa stii sa jonglezi cel putin 500 bucati,cu ambele picioare, sa nimeresti de la 20 m, de 3 ori bara transversala a portii, din 5 incercari, sa alergi 100 m cu mingea la picior in 11 secunde, si am ajuns sa joc cu unii care nu nimeresc mingea de doua ori in timpul unui meci si atunci o aruca peste gard, reusesc sa nu-si dea decat 3 autogoluri pe meci, iar ca viteza ii intrece si melcul.Am vazut o reclama in care spunea ca baietii iubesc fotbalul, iar fetele footbalul. Astia cu "fenomenul" iubesc fasbalul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tu iti faci in final autoportretul?

    RăspundețiȘtergere
  10. Bancul zilei!
    Un criminal in serie trage dupa el prin padure, noaptea tarziu, o tipa.

    - Ajutor, mi-e frica!, striga victima.

    - Da' mie, ca ma-ntorc singur?

    RăspundețiȘtergere
  11. Culmea, in ambele poze dl. {dna.} Vasea arata cel mai bine!!

    RăspundețiȘtergere
  12. https://www.capital.ro/alerta-aceasta-bancnota-iese-din-circulatie-la-finele-anului.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar am cateva sute de hartii de astea,ma gandeam sa le impart de Craciun pe la baieti, sa aiva si ei de-o prajitura.

      Ștergere
  13. câteodată, până și bulgarii sunt mai proști ca noi:

    https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/video-calificare-de-necrezut-pentru-romania-u19-mergem-la-turul-de-elita-al-ce-2019-desi-am-batut-doar-gibraltarul-cum-a-fost-posibil-553524.html

    ps: mișto de nabab, are omu banca lui. da dacă pleacă firea?

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa aiva ? Profesoare,am pretenții la tine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bancul zilei!
    Un tanar insotit de tatal lui urca intr-un tramvai foarte aglomerat.

    La un moment dat, tanarul zice:

    - Mai, tata, mai bine luam un taxi, uite si tu ce inghesuiala groaznica e!

    Tatal:

    - Lasa vrajeala, daca erai la club, spuneai ca e misto, ca-i atmosfera!

    RăspundețiȘtergere
  16. Stim ca pentru o inima sanatoasa trebuie sa mancam echilibrat,sa evitam alcoolul, sa nu fumam si sa facem cat mai multa miscare.Oamenii de stiinta au mai adaugat insa un punct pe lista: sa fim fericiti. Iar daca nu avem motive, putem sa ne prefacem.Functioneaza!

    Oamenii de stiinta de la Universitatea Columbia,Statele Unite, ne atrag atentia - mai ales acelora dintre noi caresuntem mai morocanoase din fire - car ar trebui sa incercam savedem mai des partea plina a paharului. Asta pentru a ne pastrainima sanatoasa.

    Ei au tinut sub observatie sanatatea unui numar de 145 de persoane,pe o perioada de 10 ani, la finele carora au ajuns la concluzia capersoanele fericite s-auconfruntat mai rar cu probleme cardiace. "Daca in mod normal nusunteti persoane joviale, incercati sa va prefaceti ca ati fi", nesfatuiesc autorii studiului.

    Stresul favorizeaza producerea unor hormonipericulosi pentru starea musculaturii. De asemenea, din pricinastresului, vasele de sange se dilata uneori prea mult, permitandplacii ateromatoase sa se desprinda si sa blocheze circulatiasangvina. Acest lucru poate duce la infarct miocardic. Iata de cedepresia este considerata a fi un factor de risc pentru sanatateainimii.
    Studiile arata ca persoanele fericite sunt cu 22% mai putinpredispuse riscului de afectiuni cardiace. "Faceti orice pentru ava spori starea de fericire, pentru ca va ajuta", mai spun autoriistudiului, adaugand ca "renuntarea la fumat si la mancarea de tipfast-food alaturi de practicarea cu regularitate a unui sport nu sunt suficiente".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care ești a mai morocănoasă dintre noi, ha? Popică, te simți? :)

      Ștergere
  17. Idioata recomandare," sa fiti fericiti".E ca si cum ti s-ar recomanda sa fii sătul,fara sa pui ceva in gura.M-am săturat de studiile astea stupide.Pana acum se considera ca factorii genetici sunt esentiali pentru o viață lungă.Acum nu mai sunt de acord cu teoria asta si inventează altceva.Le-as spune: sictir, ca nu stiti nimic !

    RăspundețiȘtergere
  18. BANCUL ZILEI!
    Ce e Google, femeie sau barbat?

    Femeie, pentru ca nu te lasa sa termini propozitia inainte de a face o sugestie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. No, mai degrabă Mitică nu te lasă să termini propoziția! Deci Google e Mitică...

      Ștergere
  19. bună idee, dom profesore, să le mai vorbești băieților despre sănătate, chit că pe unii i-ar interesa mai mult ceva de potență.
    în rest, prostu-i prost la orice oră și bagă botu ca fraieru la momeala lui găbiță. nu vorbesc de mâncare, că poate s-au ridicat tomberoanele mai devreme și băiatu a rămas pe sec. nu te costă însă absolut nimic să încerci să vezi în orice se întâmplă partea bună a lucrurilor.

    RăspundețiȘtergere
  20. În cer întotdeauna
    Urmam al nostru mers,
    Ca soarele si luna
    Rotin0d in univers.
    Un crez adânc patrunde-va
    De-a pururi omenirea
    Ca undeva,undeva
    E fericirea;
    Si toti aleargă după ea:
    N-o afla nicairea.

    RăspundețiȘtergere
  21. conversație cu mihaiță hănescu, pe fb., fragmente:

    r: mi-e sete
    m: iar
    ...

    r: iar mi-e sete
    m: cu ce ocazie? mergi la control
    r: mi-e dor de berile mele care stau la tine
    m: te aștept la 19.30 la bordo, să-ți dau o bere, mâine (n.tr: azi)
    r: știam eu că ești un băiat fin
    m: vin de sărbători clar
    poate facem ceva la bronson
    trebuia să dea mitică și cu gabita mâine pt meciul de vinerea trecuta...
    mitică nu a mai dat atâtea goluri de când era mic

    RăspundețiȘtergere
  22. N-ati observat ce tantos e Mitica,atunci cand joaca cu niste papagali si prinde si el un gol-doua?Cum da de fundasi adevarati,ca Popescu, i se moaie grisinele, schelalaie si se cere afara, cu botul umed si coada intre picioarele din spate.

    RăspundețiȘtergere
  23. BANCUL ZILEI!
    Un ziarist este chemat in biroul sefului.

    - Cum poti sa scrii ca 75% dintre parlamentarii romani sunt hoti?, tipa seful la el. Modifica imediat articolul!

    A doua zi, in ziar apare o stire cu urmatorul titlu:

    "25% dintre parlamentarii romani sunt cinstiti".

    RăspundețiȘtergere
  24. Prietenul lui Mitica23 nov. 2018, 21:16:00

    Daca era dupa cinste, si Mitica ajungea parlamentar!

    RăspundețiȘtergere
  25. Steaua e numai una24 nov. 2018, 09:57:00

    Alta furaciune pe fata a catelusilor!! Penalti clar dupa hent in careu pentru Medias nu se da si potaile egaleaza in prelungiri!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am ratat aseară niște berici, ori de la mihăiță, ori de la vasilică, că s-a terminat egal, da poate pariază cineva că Nu se califică cățelușii în play-of și mă bag.

      Ștergere
  26. de ce intrasem p-aci? știu că auto-reclama e semn de vanitate, care vanitate e un păcat, da vorbisem cu virgil, să-i recomand niște lecturi suplimentare și așa e cel mai simplu mod s-o fac:


    http://fotbaldeziuacincea.blogspot.ro/2015/10/pranzul-cel-de-taina.html

    http://fotbaldeziuacincea.blogspot.ro/2014/11/naturi-moarte-cu-blonda.html

    http://fotbaldeziuacincea.blogspot.ro/2013/03/amicul-public-numarul-1.html

    http://fotbaldeziuacincea.blogspot.ro/2012/03/trei-frati-patati.html

    ps: dacă mă-ntreabă cineva ( da nu mă-ntreabă) cam cel mai mult țin la aia cu nuțica.

    pps: domnu cu drepturile de autor de la dl. goe e rugat să mă contacteze.

    RăspundețiȘtergere