sâmbătă, 10 noiembrie 2018

Cine te-a făcut pe tine, Tudoriţo nene

                                         Aşa-naltă şi subţire, Tudoriţo nene.
                                         Parcă m-a-ntrebat pe mine, Tudoriţo nene.


Spuneam, nu de mult, că una dintre părțile frumoase ale activității noastre artistice este că, mai devreme sau mai târziu,  fiecare poate să prindă o zi deosebită, de care să-și amintească cu plăcere, atât el cât și partenerii de joacă. Dacă acu o lună sărbătoritul a fost Găbiță (bine, lui îi vine cam prea des rândul...), iar săptâmâna trecută ne-a impresionat Vasilică termopan, zis și Patru Goluri, nepotul de după soacră al lui Adrian Năstase, cel cu patru case și bun prieten cu Blendi Patru Clase, vineri a fost, indiscutabil, ziua lui Tudorică.
Dacă argumentul principal au fost cele două goluri, cel decisiv, la vinclu, din practic ultima secundă și cel al egalării la 1-1 (spre rușinea sa, cronicarul îl trecuse pe primul în dreptul lui Gabi3), mai importantă mi se pare schimbarea sa de atitudine din ultima perioadă, când dintr-o aripă falsă, cantonată la mijlocul terenului, s-a transformat într-un jucător de travaliu, care coboară între fundași, presează, deposedează,  pune osul și, poate cel mai important, își mobilizează și coechipierii, chestie cam namaivăzută la el. Bravo lui, chiar mi-a făcut plăcere să-l pot lăuda.
Despre meci, doar câteva cuvinte, începând cu echipele:
FCDB: Luci - Bebe, Gaby, Paul -Virgil,  Bogdan, Bețișor Mitică, CristiJ(1) - Găbiță
FCSB: Nelu - Tavi, Răzvan, Ciprian, Blendi- Hercule, Tudorică(2), Gabi3 - Vasilică 
Scorul final, 2-1 pentru vizitatori, este cumva injust, dat fiind echilibrul evident, cu gazdele mai tehnice (nu și mai combinative!) iar FCSB-ul dominant din punct de vedere fizic, mai ales după venirea la matcă a nepotului  Bucur Bogdan, pe post de inter rătăcit(or).  Distribuția generoasă, cu 19 participanți, a creat oarece probleme de joc și circulație, lucru de așteptat să se întâmple și de acum înainte, bazinul de jucători rămânând oarecum constant, în jur de douăzeci, crescând însă destul de mult prezența pe cap de locuitor. Nu-i nimic, cei ce simt că nu se încadrează pe un post de titular pot munci mai mult sau se poate sta de vorbă, contra unui modest comision. Aviz amatorilor.



Primul meci cu tabela de scor portabila

by Silică 

             O cronica pe scurtatura.
             Vreme ideala pentru fotbal.
               Inghesuiala mare in Agronomie cu 19 participanti si cu udatura adusa de sarbatoritii recent.
             Echipa 1: Luci, Bebe, Virgil, Gaby, Paul, Bete, Mitica,Cristi,Gabita si Bogdan(in prima parte a meciului).
             Echipa 2: Nelu, Tavi, Motanu, Ciprian, Popica, Tudor, Hercule, Gabitrei, Vasea si Bogdan(in partea doua a meciului).
             Meciul a fost foarte disputat pe spatii mici si se indrepta spre un echitabil rezultat de egalitate. Scorul a fost deschis de Cristi(fratelloely) cu un sut din partea dreapta la coltul lung, egalitatea survenind dupa mult timp din partea lui Tudor la un sut inselator din lateral dreapta pe coltul lung care l-a pacalit pe Luci, mascat oarecum de Vasea.Imediat dupa ce s-a anuntat ultima faza a meciului, Tudor prinde un sut de senzatie, a la Del Piero din lateral stanga care aseaza mingea in vinclul portii in stanga lui Luci.Chiar daca sau marcat numai trei goluri si am folosit si tabela de marcaj(pe care, spre rusinea mea, eu n-am vazut-o decat la sfarsitul partidei) achizitionata de Gabita, totusi au fost ceva discutii in legatura cu autorul primului gol al nostru, unii sustinand ca Gabitrei ar fi marcat.
             Jucatorul meciului a fost Tudor TVR.

                                                     *         *         *         *         *

 Dacă tot vorbim despre fotbal, mi se pare de netrecut cu vederea un jaf la drumul mare, petrecut chiar în Champions League. Protagonist, cascadorul din imagine, arhicunoscut și în Premier League drept diver, în traducere liberă: șarlatan. Norocul lui dacă nu-i vegetarian, presupun că la ora asta deja are frigiderele pline cu carne, deși la banii pe care-i ia(300.000 de lire/săptămână, cam câți bani ați câștiga dvs. ÎNTR-O VIAȚĂ DE ANGAJAT, cu 715 euro/lună, timp de 40 de ani!!!!!!!!!!) ar putea ține o cură perpetuă cu caviar. La fel, un cuvânt "bun" și pentru antrenorul său, Guardiola, foarte deștept și foarte vocal, atunci când se simte nedreptățit, dar care taman ce rată și el ocazia de a fi Domn.






31 de comentarii:

  1. cine să știe că pe n-ea vasilică îl gâdilă-n pix, să comită el două cronici, una după alta?!? mai ales că deschizând calculatorul, vede că șefu lui e pus pe treabă?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum s-ar zice, Vasilica i-a cam tras-o "sefului"!
      Mai bine cu doua cronici decat cu niciuna.
      Felicitari Motane pentru stil!

      Ștergere
  2. Mitica, iar invingator,ca brazii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pierdut pitici mici de gradina, ii declar nuli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai mult de trei sferturi din golurile date de tine le reușește și Vasilică cu spatele, sau Mitică, cu juma de litru de coniac la bord. oricum, mai schimbă deodorantul (asta, dacă folosești așa ceva) sau măcar apa, fug fundașii adverși de tine ca de necuratu.

      Ștergere
  4. Cealaltă cronică ar trebui mutată tot aici cu copy-paste, altfel va rămâne cu un comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa Motane, ordinul sefului e sfant!
    Multam,Vasea, Vasilica,Silica.

    RăspundețiȘtergere
  6. Infarctul miocardic nu are întotdeauna manifestările dramatice, tipice, pe care le vedem în filme, cu dureri ascuţite în piept care îl fac pe pacient să se prăbuşească. De multe ori, semnele infarctului sunt atât de discrete încât sunt trecute cu vederea chiar şi de către medici. Potrivit medicului cardiolog Minodora Bogdan, există, totuşi, câteva simptome care, dacă apar, trebuie mers urgent la cel mai apropiat spital. 10 semne că faci infarct 1. Durerea retrosternală (în spatele sternului). Este cel mai frecvent simptom şi se manifestă ca o durere ascuţită în piept. Potrivit cardiologului, durerea apare, de regulă, la efort, dar nu este exclus ca ea să survină şi într-o perioadă de repaus. 2.Durerea iradiantă în gât - până în maxilar şi chiar în ureche sau în mâna stângă, cu afectarea mai acută a ultimelor două degete. 3.Transpiraţia care însoţeşte, uneori, aceste dureri. Este vorba, de regulă, de o transpiraţie rece şi lipicioasă. Tipică în afecţiunile cardiace este transpiraţia nocturnă. 4. Senzaţia de arsură la stomac (hiperaciditatea), fără să aibă legătură cu vreo afecţiune digestivă preexistentă sau cu un aliment mai acid consumat anterior. 5.Senzaţia de greaţă şi de vomă, care persistă mai multe ore, uneori zile. 6.O stare de oboseală care se instalează brusc şi care durează, în ciuda repausului, zile în şir, uneori săptămâni. Este un simptom care apare mai frecvent la femei. 7.Dificultatea în respiraţie, care nu apare în legătură cu o activitate fizică 8.Palpitaţii (accelerarea pulsului) 9.Ameţeli 10.Anxietate şi tulburări de somn, ce au în spate o nelinişte aparent inexplicabilă.

    Citeste mai mult: adev.ro/pbb7cv

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sarmaua diasporei14 nov. 2018, 17:42:00

      Dorela, bella ragazza, faciare per MIO una grande CARDeala, Telefonare a Drumo i a rivederri con tutti. Ciao Dora !

      Ștergere
  7. Așa, despre meci. Probabil a fost faza carierei pentru Tudor, deși îmi mai amintesc niște șuturi grozave, chiar și pe vremea când jucam la porți mici. Dar golul ăsta are ingrediente care-i ridică valoarea: e golul victoriei, la ultima fază, șutul are loc după o deposedare, deci practic tot el e și cu assistu', și cu finalizarea!
    Merită să-l descriu și eu, mai pe larg. Luci reține mingea (sau repune) după un atac advers, se strigă ultima fază, așa că-i trimite peste toată masa de jucători din zona careului propriu lui Cristi, la mijlocul terenului, într-o zonă golită de beligeranți, unde este întâmpinat doar de Tudor. Alt grup de jucători (fundașii adverși, eu, poate încă vreun coechipier) se afla în treimea cealaltă.
    De aici vă dați seama ce teren nesperat avea la dispoziție FratElly Cristi, în condiții de 19 jucători, pentru a trece de Tudor! Driblingul a fost previzibil, fără fentă și lipsit de vână, Tudor a blocat cu stângul, mingea i s-a așezat pe dreptul, elan de doi pași și folha seca peste toată masa de jucători din față, mingea căzând brusc în vinclul opus. Ura și la gară!

    RăspundețiȘtergere
  8. În rest, trebuie spus că scorul de 1-1 reflecta exact jocul, căci e greu de avut așteptări de la ambele echipe pe faza de atac, atunci când ceilalți se apără și cu 7 oameni!
    Rezultatul a ținut și de cum s-o'mpărțit norocu', măi Dorule, fiindcă puteam să câștigăm și noi dacă bolta aia a mea trimisă din terenul propriu nu se oprea în transversală, cu 2-3 minute înainte de golul lui Tudor.
    Dar dacă e să îmi reproșez ceva, atunci e vorba de gestionarea resurselor! :) Alegerile s-au făcut la piatră, dar în condiții de egalitate numerică, 9-9. A ghicit Gabi3, a ales bine, nici eu n-am ales rău, totul OK până când a apărut Bogdan ca o floricică... Am căzut de acord să-l împărțim, eu uitând pe moment că în etapele trecute agreasem cu Gabi3 varianta ”cine pierde alegerile rămâne cu om îm plus”. Poate omul în plus e doar o picătură într-un ocean la 19 oameni, dar tot o picătură a fost și faza din care am pierdut. Dacă Bogdan nu întârzia și făceam din prima alegeri cu 19 oameni, Vasea ar fi nimerit la mine și mi-e greu să cred că nu băga capu-n poză la mingile alea prin fața porții.

    RăspundețiȘtergere
  9. De ce e comparat fotbalul românesc cu un tort? Pentru că sunt multe blaturi, iar jucătorii sunt de cacao!

    RăspundețiȘtergere
  10. Steaua e numai una13 nov. 2018, 13:02:00

    Iar castiga Rinamo campionatul din play-aut si face cerere sa joace in Cupa Balcanica!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Apropos de cap, Tudor-eroul mi-a servit doua centrari din care la una era cat p-aci sa marchez cu capul; a mai fost o centrare a lui Gabitrei la care am lovit mingea cu capul, Luci a cam balbait-o dupa care a prins-o,noi doi continuand,eu sa imping balonul cu capul, iar Luci sa-mi apese mingea pe cap spre amuzamentul tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Hai si cu banculetul!
    - Domnule doctor, e o jumatate de ceas de cand m-ai pus sa scot limba si nici nu te-ai uitat la ea.

    - Scuzati, doamna..... voiam doar sa scriu reteta in liniste.

    RăspundețiȘtergere
  13. Astazi sint marinimos si m-am hotarat sa dau un premiu consistent, ca tot am de primit dividendele de la firma. Ca sa nu fie chiar pe gratis, ofer bautura timp de un an in fiecare vineri celui ce scrie cea mai frumoasa compunere despre Mitica. Poate sa participe si el la concurs, dar voi face selectia dupa greselile gramaticale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acu văd și io pe îndelete dortmund-bayern 3-2 și mă minunez cum un băiat precum paco alcacer, prostu proștilor la barcelona (d-aia l-au și dat, era îngrozitor de nepotrivit la ei) a ajuns un fel de silică, mare sculă la dortmund.

      inteligentule, banu jos și te fac și pe tine miss univers.

      Ștergere
  14. Pompicule,obsesia asta MITICA,poate ucide,dar nu ar fi o problema.Vad ca iarasi ai visat frumos.Iarasi esti patron,ai firma ai un pat nu o banca mai nou primesti si dividende.Ce nu stii, este ca firma ta o banca in parc si o taraba au scos profit zero pe ultimi 20 ani .Sigur ai de dat, nu de luat.Doar cind visezi poti avea profit.Nasol a fost cind te-ai trezit
    acoperit de frunze,ploaia incepuse deja ,bidonasele cu apa golite,conservele pe terminate asta realitate.Eu zic sa nu mai dormi, ca visele iti fac rau si chiar nu mai ai scapare.A fost o compunere despre un om al strazi.

    RăspundețiȘtergere
  15. BANCUL ZILEI!
    Ma abordeaza un vanzator ambulant:

    - Domnule, luati un loz, jucati la loz in plic si castigati.

    - Lasa-ma in pace, ca eu nu vreau sa castig nimic.

    - Nu-i nimic, avem si lozuri necastigatoare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Bun si blogul asta la ceva ! Le oferă unora prilejul de a-si expune ideile in scris, care e un pic diferit de expunerea orală.Vedem cu prilejul asta nivelul lor de cultură, pe care-l intuiam, dar care astfel este clar demonstrat.Sunt unii care au uitat reguli elementare de gramatica,scriind cu litera mica de la un capăt la altul al textului, fără punct, fără virgula,sau cu virgula intre subiect si predicat.As trece cu vederea aceste greșeli,înțelegând că au trecut mulți ani de când indivizi au absolvit clasele primare,pentru ca nu-mi închipui că au urmat si alte nivele de invatamant, daca n-as observa la ei o infatuare caracteristica oamenilor lipsiti de educatie,dar care sunt convinși de superioritatea lor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Băăăă, pe-asta n-o știa nici Popică: azi este ziua internațională a murăturilor!!! :)))

    https://www.universulargesean.ro/ziua-internationala-a-muraturilor-14-noiembrie-care-sunt-cele-mai-populare-muraturi/

    Hai, care se simte cea mai populară murătură? :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Vineri începe campionatul mondial de futnet(pe Look). Dacă şi asta se impozitează, nu mai merge brut, se duce naibii poliţia filipineză. Mâine, poimâine o radiază şi pe asta.

    RăspundețiȘtergere
  19. BANCUL ZILEI!
    "Tati, ce inseamna sarcasm? ", ma intreaba fiul meu in varsta de sase ani.

    - Fiule, sarcasmul este atunci cand mama ta imi spune ca am dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  20. Acțiunea Moromete.

    Programarea filmului de mâine nu prea avantajează cinefilii de ziua 5. E la ora 18:00 și la 20:15.

    Variantă: încheiem meciul la 17:00 și plecăm la 17:15, cu tramvaiul 41, astfel încât să ajungem la mall puțin înainte de 18. Pe urmă, de la 20, bem o bere în mall, mâncăm ceva, comentăm.

    Cine se bagă? Virgil m-a sunat, a zis că e chitit pe treabă.
    Cei din zonă - Vasea, Doru, Mitică?
    Cei de pe traseul lui 41 - Motanu, Nelu?
    Alții?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La sfârșit dau eu o bere că e ziua de nume a lui fii-miu.
      Pentru cei care rămân la teren dă Tavi. :)

      Ștergere
  21. Mitica va roaga sa-l scuzati, ar veni si el la film, dar e de serviciu la portofele, pe linia lui 41.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-a avut timp pana cum sa-si faca planul la incasari? Lasa-l ca face si ore suplimentare.

      Ștergere
  22. pentru capete de oaie, gen blendi:

    https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/lpf-pregateste-introducerea-var-in-liga-1-cand-pot-fi-primele-meciuri-cu-asistenta-video-553246.html

    ps: nu știu ce-i cu vasea și mitică, ce-or fi făcut guguștiucii la meci. le dau mesaje și nu-mi răspund, le-o fi rușine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cinema se inchid telefoanele la inceputul filmului;chestie de civilizatie!

      Ștergere
    2. vreo doi băeți cinefili mi-au răspuns la esemes. chestie de civilizație!

      Ștergere