vineri, 2 noiembrie 2018

Oare scorul a fost egal?!? Nu prea...

            Prima vineri din noiembrie a adus in Agronomie 15 doritori de miscare, 12 de-ai casei si 3 mai recent veniti.Prima noutate a fost balonul mare montat in spate pe primele terenuri din stanga. Noi am jucat pe terenul ramas  neacoperit din spate, deci in aer liber si bine am facut. A fost ceva mai racoare si un vanticel de toamna tarzie acompaniat de larma ciorilor din final cand amurgul se lasa, ceea ce anunta o schimbare de vreme.
            Cu intarzierea de rigoare de care se pare ca nu putem sa ne debarasam(nu stiu ce ne vom face cand vom depasi ora de incheiere, 17,00 si vom fi poftiti afara ca au copiii antrenament),Gabita si Gabitrei au purces la alegeri din care au rezultat cele doua teamuri.
            Echipa G2:Nelu,Bebe( a venit la echipa in care a fost ales dupa ce Popica s-a dus in atac, nu prea se suporta unul pe altul), Tavi, Popica,Mitica, Gabita, Hercule, Vasea.
            Echipa G3: Luci, Bebe(pana ce Popica s-a dus in atac), Motanu, Bete, Tudor, Bogdan,Cristi(fratele mai mic al lui Ely), Gabitrei.
            Echipa G3 parea mai valoroasa, mai ales in aparare,cele doua triouri(Gabita, Hercule, Mitica, versus Gabitrei,Cristi, Tudor) parand a fi sensibil egale, ceea ce s-a si confirmat in prima parte a meciului cand echipa G3 a condus cu 2-0, deschizand scorul prin Tudor. A urmat o spectaculoasa rasturnare de scor, avand in prim plan pe cel mai putin banuit ca ar putea sa faca asa ceva si anume pe absentul Vasea din etapa trecuta. La o actiune a lui Gabita, acesta suteaza-paseaza in fata portii, Vasea atinge usor mingea care s-a strecurat in poarta pe langa Luci care a fost derutat(a confirmat dupa la bere). Mai tarziu, acelasi Gabita trage o torpila in diagonala din lateral-stanga de destul de departe si oportunistul de Vasea deviaza mingea cu putere in plasa cu lateralul exterior al piciorului drept din zona genunchiului. Vasea nu se potoleste si la o minge balbaita de Luci o impinge in poarta din apropiere. Obraznicul de Vasea rapeste bucuria lui Mitica de a marca un gol, prelungind in poarta mingea sutata de capitan, dupa o actiune splendida a aceluiasi Gabita incheiata cu pasa de rigoare.
           Dupa un gol marcat de echipa Motanului acesta striga ,egalitate, 4-4, Gabita riposteaza ca de fapt noi conducem cu 5-4, aveam si eu un dubiu, ceilalti nu se pronunta, fiecare echipa mai inscrie cate un gol, se vedea tot mai greu mingea si ne hotaram sa terminam egal ca intre prieteni.
            La concluziile de dupa in potcoava Cismigiului din Agronomie unde Bebe a oferit bere cu ocazia schimbarii prefixului(La multi ani Bebica la 70 de primaveri!) au fost trecute in revista golurile marcate si s-a ajuns la concluzia ca scorul final a fost de 6-5 pentru echipa lui Gabita. Au mai marcat Hercule si Popica, respectiv Motanu,Cristi si Gabitrei plus autogolul lui Mitica.
            In concluzie a fost o vinere placuta.


(Later Edit): Luci are cu ce!

52 de comentarii:

  1. Ia uite ce repede livrează cronicarul care dă 4 goluri! :)

    Meciul s-a terminat egal pentru că, atunci când susțineam că fusese 5-2 mi-au sărit toți adversarii în cap, în timp ce coechipierii au tăcut mâlc, așa că a trebuit să cedez. Mai rar să se volatilizeze așa un gol din memoria colectivă, chestia e că nici eu pe moment nu mi le aminteam pe toate. Abia la sfârșit a ieșit toul la iveală, când i-am luat pe fiecare la bani mărunți cu golurile pe care le-a dat și descrierea.

    Alegerile nu s-au făcut la piatră, m-am oferit să fiu eu în postura lui Gabi3 de data trecută, adică să aleg al doilea și să rămân cu omul în plus (chiar și așa, vreo treime de meci am jucat în inferioritate). Gabi3 a ales bine de data asta, echipa făcută de el ar fi trebuit să se impună fără probleme, de-aia consider că rezultatul nostru, chiar și egal, e peste așteptări.

    RăspundețiȘtergere
  2. Jocul a fost destul de atipic, nu numai că eu n-am dat niciun gol, aproape că n-am avut șuturi la poartă! Îmi amintesc unul care se ducea lângă bară, dar l-a lovit pe Popică, apoi altul care se ducea pe lângă, dar s-a transformat în assist pentru Vasea, meritul lui că a fost acolo și a intervenit. Am compensat cu pase decisive, vreo 4-5, din care una fantomă, din moment ce un gol nu s-a pus.
    Implicare maximă din partea noastră pe faza de apărare, practic toți am ajutat fundașii, mai puțin Vasea. Iar pe atac s-a jucat combinativ, contează să ai în echipă un jucător altruist și muncitor ca Hercule. Dar, dacă stau să mă gândesc la alte meciuri, când Vasea era setat pe modul ratangiu, adică dădea aiurea din fața porții goale, cred că de data asta el ne-a ținut în joc. Primele goluri au fost devieri la mingi care nu erau neapărat pentru el, la aia bâlbâită pe linia poții a fost oportunist, în timp ce golul suflat lui Mitică ține de anecdotică. Bravo, Vasea! Vorba lui Bronson la început de meci, bine că e Vasea la noi, că altfel îmi stătea ca un ghimpe! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Gabita pentru aprecieri!
      Din cate mi-amintesc scorul a trecut prin 4-2, 4-3 si 5-3;dupa ce partenerii nostri au dat un gol, Motanu a strigat, egalitate,4-4, dar de fapt scorul era 5-4 in acel moment.

      Ștergere
  3. sunt profund indignat, miroseam io că ar fi trebuit să scriu cronica, da am zis să-l las pe narcis aburică, să se laude și el. iar în loc de "bătălia de la călugăreni" nea vasile după ureche a pârțâit un maglavais de auto "lav stori" producție indiană, cu el în rolurile principale, servindu-se cu limbuțe precum câinele pe măciucă, atunci când suferă de spleen și se răcorește c-o înghețată pe băț. profund dizgrațios.
    acu, fiecare cu ce-și amintește. par exampl, habar n-am cum a fost golul lui gabi3, cum nu-mi amintesc al șaselea gol al giumbușlucilor. țin minte c-am fost egalați la 2 și mi-vine greu să cred c-am luat chiar patru bucăți la rând (!!!), pentru 2-5. evident, îmi amintesc cele două super-execuții magnifice excepționale ale subsemnatului, una de la piața matache, alta din stația lu 41, pe care abramburică le tratează la mișto. ia golul de la mine și-l pune autogol la mitică, de parcă mingea nu se ducea singură-n vinclu (oricum, feriți-vă buzunarele, nepotu-i pus pe ciordeală, subtilizându-i aceluiași mitică o minunăție de gol de cantautor, ca să și-l pună tot lui) iar a doua torpilă, evident, una de la mijlocul terenului, o tratează la sictir, și altele. gata, mi-am luat mâna de pe el, și cred că n-o să-i fie prea cald.

    nu știu,acu sunt supărat, poate mai revin, n-aș fi corect însă dacă nu i-aș menționa pe găbiță (nu numai) cu faza meciului, bețișor și tudorică pentru travaliu și altruism, neluțu pentru robinsonade și oarece noroc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa Motane,te-ai auto-laudat, ca sa nu spun altcumva, mai abitir decat am facut-o eu; ce mai, esti un pui de geniu, o sa te ocrotim ca pe un bibelou.

      Ștergere
  4. Astept comentariile desteptului,singurul in care pot avea incredere. Vasea spune una,motanu zice altceva.Bebe e prea bătrân si uita repede, Mitica își făcea monetarul,Tavi se gândea la serviciu, etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. BANC-pt. a-i trece supararea motanelului.
    - John, adu-mi te rog pianul!

    - Doriti sa cantati, Sir?

    - Nu, dar mi-am uitat telefonul pe pian si nu vreau sa te deranjez pentru un fleac!

    RăspundețiȘtergere
  6. Inca un BANC.
    Elevii unei clase au fost fotografiati, iar diriginta lor incerca sa-i convinga sa cumpere pozele:





    - Ganditi-va, copii, ce dragut va fi atunci cand veti fi mari si va veti uita la fotografii spunand "Uite-o pe Oana - acum e avocat" sau "Uite-l pe Mihai - acum e doctor"...





    Din clasa se aude o voce:





    - Uite-o pe diriga - acum e moarta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnul vasea scorul a fost 6-6 Iti zic si marcatori 1 gol tudor.2 goluri fratele lui ely cristi si 2 goluri eu Gaby3

    RăspundețiȘtergere
  8. @Motanu: Deci tu zici că nu ții minte ultimul gol al nostru, dar mă nominalizezi cu faza meciului. Păi tocmai din aia a ieșit golul coproducție Mitică-Vasea, ăla a fost ultimul al nostru, după controversa legată de scor. Așa și eu, n-am putut pe moment să-mi amintesc fazele de gol, să fac o corelație între cifra 5 și fazele de gol.

    @Gabi3: scorul oficial a fost 5-5, pentru că așa a fost să fie, e vina noastră dacă n-am fost suficient de vigilenți în timpul meciului. Nu știu ce ai numărat tu acolo, dacă le aduni îți ies tot 5, nicidecum 6. Dar vezi că încurci rău de tot marcatorii, dintre golurile voastre unul a fost autogolul lui Mitică, altul l-a dat Motanu (ultimul).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e logic ceea ce spui cu al șaselea gol, numai că ne referim la lucruri diferite. tu te refereai strict la faza respectivă, io mă refeream la număr. ex: nu țin minte care a fost (al optulea) ultimul om de la voi din echipă. evident, exemplul nu-i foarte fericit, ultimul om din orice echipă e blendi!

      văd că și tu faci același lucru urât ca și silebulan (cu care momental nu mai am conversații,din motive că încearcă să mă ia la mișto)și și înlocuiești un gol superb cu un autogol nefericit, știrbind astfel din merite, mie și lui mitică, căruia bulan i-a furat un gol și s-a mai trezit procopsit și c-o nefăcută. ce-i drept, dacă era un pic mai pletos, respingea mingea-n corner.

      încă o dată, mi-au plăcut tudorică și bețișor. rar am văzut așa travaliu și, mai ales, recuperări.

      Ștergere
    2. Motane, nu te mai alinta aiurea, ăla a fost autogol. Dacă era unul de-al vostru care o înfigea exact ca Mitică, atunci ăla era autorul golului, nu tu. Dacă vrei să auzi că ai dat bine, că era minge periculoasă etc, asta e cu totul altceva.
      În rest, poate e vina mea, dar chiar nu înțeleg la ce te referi cu ultimul/al optulea om, că doar Vasea a scris echipele în cronică.

      Ștergere
  9. Motane, chiar esti nerecunoscator; in primul comentariu dupa cronica am scris:Motane baga material!Cu alte cuvinte, ti-am lasat libertatea sa-ti descrii singur cele doua capodopere.
    Chiar rog pe fiecare sa-si dea cu parerea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa ca fapt divers, vinerea de acum doua saptamani m-a sunat Tavi,asa cum face de obicei, sa-mi spuna ca vine,dar intarzie putin; cand a auzit ca eu nu pot participa la intalnirea noastra saptamanala, a zis:lasa Vasea ca ma voi stradui sa dau 2 goluri pentru mine, dar si 2 pt. tine; din pacate n-a reusit niciunul. Vinerea trecuta l-am revansat eu intr'un fel, dand 4 goluri, 2 pt. mine si 2 pt el;sa fie primite!

    RăspundețiȘtergere
  11. Khachanov,erou la Paris!
    Oare a aparut un alt mare tenisman?!?

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu e suficient ca va certați in timpul meciurilor, acum continuati disputa si pe blog.Faptul că nu mai țineți minte scorul,autorii golurilor,felul cum au fost înscrise, denotă existenta bolii alzheimer la multi "juniori" ceea ce ar impune începerea unui tratament si mai ales repaus la domiciliu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Gabita eu zic sa nu ii ei din merit,motanu chiar a dat 2 goluri frumoase.si nu stiu ce scor ai ținut u ,scorul final a fost 6-6

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ținusem bine, voi ați pierdut un gol de-al nostru pe drum. Dar de-acum încolo putem să ne concentrăm liniștiți pe joc, am făcut o investiție:

      Tabelă de scor

      Ștergere
    2. Bravo Gabita!
      Vineri facem cheta sa stangem banii pentru Tabela.

      Ștergere
  14. Ca să depășim subiectul, să vă povestesc cum stă treaba cu norocul la pariuri. V-am arătat vineri biletul câștigător, 100 de lei pe care voiam să-i reinvestesc sâmbătă. Când ai norocul ca Barcelona, fără Messi, să întoarcă scorul în deplasare în minutele 87 și 90? Exact, cînd nu joci! :)
    Sâmbătă am fost prins toată ziua la o conferință, n-aveam nici mașină, așa că am apelat la Robert să-mi joace meciurile la pariuri. Atât a lălăit-o, atâta lenea i-a fost să meargă până la colțul blocului, atâta ”hai bă că oricum pierzi”, încât a rămas ca-n tren.
    Ce pusesem: Arsenal - Liverpool, mai multe goluri în repriza secundă, și victorii simple pentru CFR, Real și Barca.
    Bilet câștigător, cu bulan degeaba - 7 milioane!

    Drept pentru care i-am umplut frigiderul lui Robert și mi-am amintit că la campionatul de table i-am împrumutat mașina să-și facă treaba și s-a întors cu pană și un cauciuc distrus. Așa că azi mă duc să-mi dea banii pe cauciuc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Steaua e numai una5 nov. 2018, 14:10:00

    Astia de la UEFA, la fel de pampalai ca si noi. Cum e posibil sa pui doua brigazi romanesti la meciuri din aceeasi grupa, nu se mai gaseau altele?
    Orice se poate. Azi am luat ziarul si i-am vazut pe Dinamo pe locul doi, dupa aia mi-am dat seama ca il tineam invers. Hai cu Campionatul, sau macar cu locul 3!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Si totusi "A fost sau n-a fost?"

    RăspundețiȘtergere
  17. Steaua e numai una6 nov. 2018, 12:39:00

    https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/note-gsp-i-a-salvat-popa-doi-dinamovisti-si-arbitrul-corijenti-la-voluntari-la-prima-victorie-din-noul-mandat-al-lui-rednic-552450.html
    Intrebare la Radio Erevan>
    -Cate labe trebuie sa puna o potaie pe minge,pentru ca adversarii sa primeasca penalti?
    - Mai mult de doua, in orice caz!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Banc de relaxare.
    Badea Gheorghe intra in farmacie. Acolo erau doi studenti practicanti. Badea:

    - Ce se vinde aici, ma?

    - Magari, mosule!, il iau ei peste picior.

    La care Badea Gheorghe:

    - Si-au ramas numai doi?

    RăspundețiȘtergere
  19. Ca sa fie pace sub maslini propun ca mingea deviata de Mitica in propria poarta sa fie socotita gol in favoarea Motanului, iar mingea impinsa de mine in ate sa fie acordata gol pentru Mitica.
    Oficial, la aceste doua faze,Motanu si Mitica sunt autorii golurilor.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am pus o poză sugestivă. Când zic că Luci are cu ce, nu mă refer la rachetă. De data asta a fost mai galinacee și decât mine, care mi-am uitat echipamentul și am jucat în blugi! :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Luci,pentru a se antrena în vederea meciului de fotbal practica tenisul,un sport care te solicita fizic.Totusi nu inteleg de ce vinerea sta in poarta ? Poate gresesc si Luci se odihnește vinerea după tenisul din timpul saptamanii.Astept lămuriri din partea impricinatului.

    RăspundețiȘtergere
  22. Banc!
    - Sunt de zece zile in Tulcea si regret ca nu am venit din prima zi in restaurantul dumneavoastra.

    - Multumim, domnule, ne maguliti.

    - Nu, vreau sa spun ca as fi preferat sa mananc stiuca asta acum zece zile.

    RăspundețiȘtergere
  23. Domnul din poza e liber sambata dimineata? As vrea sa-i fac cunostinta cu niste covoare, dar sa nu le bata prea rau.

    RăspundețiȘtergere
  24. La mulți ani tuturor mihaelelor, găbițelor, lu nea vasilică și tuturor participanților la fenomen!

    RăspundețiȘtergere
  25. La multi ani tuturor gabitelor,mihaelelor si muhaelelor ! Așa sunt eu, ma gandesc la toata lumea.
    Apropo,ba ce gol a dat tizul meu !

    RăspundețiȘtergere
  26. Vineri, asteptam butoiele de la Gabi, Gabi, Gabi si Mihai.
    La multi ani!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Porție dublă de vișinată de la mine, că tot am uitat data trecută! :)

      Ștergere
  27. La multi ani sarbatoritilor cu urari de bine si cu multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  28. BANC!
    Profesoara de geografie se afla in fata hartii si incearca sa isi testeze elevii.

    - Ia sa vedem, ce capitala are Marea Britanie?

    Liniste. O voce din spate reclama:

    - Dar ne-ati spus sa invatam capitale de tari, nu de mari!

    RăspundețiȘtergere
  29. Infarctul miocardic
    Cele şase reguli care trebuie urmate pentru ca riscul apariţiei acestei boli să scadă foarte mult sunt, potrivit Mayo Clinic:

    - Renunţarea la fumat;
    - Menţinerea unei greutăţi corporale în limitele normale;
    - Alocarea a cel puţin 150 de minute pe săptămână pentru exerciţii fizice; 30 de minute zilnic, timp de cinci zile;
    - 7-8 ore de somn pe noapte; reducerea timpului petrecut în faţa ecranelor;

    - Consumul a maximum un pahar de alcool pe zi;
    - Respectarea unui regim alimentar sănătos; evitarea alimentelor procesate, a celor prăjite, a pâinii/produselor de patiserie şi a zahărului;

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jesus, eu nici măcar prima regulă n-o pot îndeplini! :)

      Ștergere
  30. La multi ani Gabi, Gabita, Mihai, Mihai, s.a.!

    RăspundețiȘtergere
  31. sarmalele reci8 nov. 2018, 18:35:00

    La mulţi ani Găbeilor şi Mihaelelor, multă sănătate, noroc şi bucurii. Muhaelelor ce aş putea să le doresc, mai multe meciuri între picioare amicale, SPA gratuit şi tabelă de marcaj electronică cu baterii solare, să stea pinguinii în cur şi să râdă la ea. Cea de acum ar putea fi uşor manevrată de M3 cu experienţa sa din 41.
    Cel mai frumos gol al meciului, conform tuturor comentariilor a fost cel al lui Her Adi.
    Vasea, trebuie să mai cedezi câte 33% din acţiuni, la şutul superb al lui M2ister mingea care ar fi trebuit să ajungă în braţele lui Nelu, a mângâiat languros el capo del M1 şi excitată la maxim s-a ascuns în vinclul din dreapta porţii. Nelu, leneş cum îl ştim, a refuzat să plonjeze spre vinclu, ceea ce ar fi fost de bună seamă foarte uşor, deci clar 33% din gol i se cuvin. La centrarea lui Găbiţă de pe partea dreaptă eram lângă bara stângă a porţii, m-am întors, m-am dus spre M1 în speranţa de a-i bloca şutul, acesta însă a pasat (sau a tras), m-am răsucit spre stânga, Vasea aflat în afara cadrului porţii, lângă bara stângă, a întins stângul şi a băgat mingea în plasă, deci în mod evident 33% din gol mi se cuvin. Aşa încât apreciez că tu Vasea ai dat în realitate 6 goluri.
    Doruleţ lasă... butoaiele şi miocardurile, bagă ceva realizări măreţe din Epaur să ne stimuleze să jucăm mai mult, mai bine, mai eficace, să putem termina meciul de 90 min. în max. 50 min.
    Găbiţă, crezi sau nu, numerologia astrelor precizează foarte clar, impozitele şi norocul nu se pot transfera, deci tu trebuia să iei cauciucul, nou sau folosit până la acea oră, să-l duci conferenţiarului (rilor), nu lui Robert, iar acesta să-ţi deconteze din caseria clubului (sau, mă rog) contravaloarea biletului câştigător. Oricum, ghinioanele ce dau năvală grămadă nu fac decât să prevestească marele noroc apropiat. La mulţi ani !

    RăspundețiȘtergere
  32. bre nea bețișor, dacă scot din meniu ce(nu)mi recomanzi matale, io ce mai mănânc?

    RăspundețiȘtergere
  33. Io, dacă aș găsi mușterii, m-aș duce diseară la Bohemian Rhapsody. La film și la teatru încă nu am fost împreună, ar fi un început bun, nu credeți?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astazi sa negociem pe tema asta

      Ștergere
    2. Saaaau... fiți atenți! Să zicem că acum e prea din scurt, dar vinerea viitoare pică pe 16 noiembrie, adică exact când Moromeții 2 intră în cimatografe.

      Ștergere
    3. Prietenul lui Mitica9 nov. 2018, 11:31:00

      Vi-l trimit si pe Abramburel, poate scoate si el un ban cinstit.Ce-o merge mai bine, floarea sau bostanul?

      Ștergere
  34. Un bancusor.
    O fetita vine acasa si ii spune mamei:

    - Un baiat de la mine din clasa mi-a zis azi sa ne jucam de-a doctorul...

    - Vai de mine! Si ce-ati facut?

    - M-a lasat sa astept o jumatate de ora pe culoar si apoi m-a trimis acasa pentru ca n-am avut sa-i dau spaga

    RăspundețiȘtergere
  35. Gabita,du-te tu la cimatograf.Noi mergem la cinematograf.Se duce fiecare acolo unde își permite.

    RăspundețiȘtergere
  36. Mâine veniti cu hartie si creion sa notați fazele, ca iar va certați.Dupa fiecare gol facem o pauză si povestim fiecare, asa cum a vazut golul din locul unde era.Supunem la vot varianta care va fi apoi trecută în anale.Mitica,n-am zis canale, de ce ai tresărit ?

    RăspundețiȘtergere