luni, 29 octombrie 2018

Ziua lui Mitică (by Găbiță)

Ziua lui de nume, că ziua Căpitanului lui la fotbal s-ar putea să fie mai rară decât aia de nume! :)

17 combatanți pe terenul din spate, vreme ideală la ultima strigare din octombrie. Gabi3 a venit cu Adi Hercule și cu un frate al lui Ely, mai mic, dar nu ăla cel mai mic. Eu mi-am amintit de el, îl mai adusese Ely cu vreo doi ani în urmă, între timp a crescut și aduce destul de mult la fizic cu Ely, producând inițial confuzii printre combatanți.

Alegeri la piatră cu Gabi3, convenția fiind că ăla de-o ghicește are om în minus tot meciul. Eu am ghicit, deci am ales primul.

E1: Nelu Bronson, Tavi, Gabi, Motanu, Popică, Hercule, Găbiță, Sică,
E2: Luci, Bebe, Paul, Doru Bețe, Tudor, Bogdan, Mitică, Gabi3, FratElly.

Meciul începe înghesuit, dar E1 are noroc cu deschiderea scorului, un șut din unghi al lui Hercule fiind deviat de Bețe printre picioarele lui Luci. Apoi, FratElly, care voia să facă de toate, vine să degajeze el din aut de poartă, îl blochez și reușesc un lob din voleu peste Luci. La poarta cealaltă, după un corner executat de Gabi3, Bețe găsește o breșă din două încercări și reduce din scor.
Eu, deși am fost în zi groaznică de șut, părând încălțat cu ghetele din imagine (sursă Robert), mai potrivite pentru Motanu, am mai reușit 3 goluri, dintre care îl rețin pe ultimul: slalom de la centru, un-doi rapid cu Hercule care mă lasă singur cu Luci, șut plasat.

Printre golurile astea s-au intercalat și două ale E2, Gabi3 din penalty (henț Motanu) și Mitică - șut respins de Bronson în bară-gol.
Cu toate șuturile mele de care uneori râdeam singur, n-am fost eu ratangiul zilei, ci Sică: singur cu Luci a dat în el sau pe lângă poartă. Dincolo, FratElly a fost prea individualist, Tudor aproape nejucat, Gabi3 prea avansat, iar Mitică... cu gândul la petrecerea de după! E drept, au avut în față o apărare de 4, din care au plecat rareori în atac Tavi și Popică, mai mult la cornere.

Din păcate, meciul s-a terminat prea abrupt, FratElly cerând aiurea henț la un șut în corp, fază cu care Motanu a fost prea intransigent, controversa s-a prelungit, unii au ieșit (Tudor plecase încă și mai înainte), așa că s-a dat stingerea, spre regretul altora care voiau continuarea mișcării.

Ca părere personală, nu cred că-și au locul în fenomen tineri cu orgoliu, care vin să-și facă palmares pe cârca unor oameni de 50-60-70 de ani, precum tânărul ăla înalt care a venit primăvara asta, îmi scapă pe moment numele, sau acum FratElly. Ne ajung ambițiile noastre, sunt și așa destule. Dacă e să împrospătăm fenomenul, atunci potriviți sunt băieți ca Matei2 sau Adi Hercule, adică unii cu bun simț, care să nu pună paie pe foc.

În fine, ziua lui Mitică s-a încheiat în zona ”Cișmigiu” a Agronomiei, acolo unde sărbătoritul a făcut cinste cu semințe, dar nu numai.




27 de comentarii:

  1. Ca răspuns la întrebarea lui Motanu de la cronica precedentă, respectivul jucător din poza cu Craiova Maxima și-ar fi putut serba onomastica odată cu Mitică, dacă s-ar fi luat în considerare și numele de familie... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ghetele alea arata de parca umbla singure.Cred ca Mitica ar fi si el interesat sa i le dai o tura, ca sambata se duce la caminul cultural.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inteleg ca scorul a fost 5-3 pentru E1.
    Probabil ca Motanu s-a grabit sa prinda berea oferita de sarbatoritul Mitica.Apropos, "La multi ani!"capitane.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bancuri cu neveste.
    1. Scopul nevestei este de a cheltui atâţia bani, încât să nu rămână nimic pentru amantă.

    2. – Când ştie o nevastă cu exactitate unde-i este soţul?
    – Cand este văduvă!

    3. Un bărbat încerca să-i demonstreze nevestei că femeile vorbesc de două ori mai mult decât bărbaţii şi îi arată un studiu care indică faptul că bărbaţii folosesc 10.000 de cuvinte pe zi, pe când femeile, 20.000. Nevastă-sa se gândeşte puţin şi răspunde:
    – Păi normal că folosim un număr dublu de cuvinte, pentru că tot timpul trebuie să vă repetăm ce spunem!
    – Poftim?! o întreabă bărbatul…

    4. Nevasta primitoare
    Vine soţul acasă beat… soţia îl aşteaptă în prag pregătită cu o tigaie în mână, la care soţul:
    – Du-te şi te culcă, nu mi-e foame!

    5. Nevasta pentru batraneţe

    Vorbesc doi moşi trecuţi de 70 de ani:
    – Cum nu ţi-e ruşine, măi Ioane, ai trăit 50 de ani cu femeia ta şi acum la bătrâneţe na, ţi-ai luat una tânără de 20!
    – Ce-nţelegi tu Gheorghe, de o soţie bătrână trebuie să ai grijă – ba o doare capul, ba dă-i pastilele de inimă, ba trebuie să o duci la baie, nu ai somn!… Cu asta de 20 de ani e altfel. Ea seara pleacă şi se întoarce dimineaţa… şi dormi aşa de bine!

    6. Când nevasta este karatista
    O soţie cu centura neagra la karate înseamnă: o familie sănătoasă, copii educaţi, soacră politicoasă, un soţ iubitor şi credincios.

    7. – Cum e viaţa unui bărbat fără nevastă?
    – Mai ieftină!

    8. Cadou pentru nevastă
    Nevastă-mea tot încercă să-mi sugereze ce-şi doreşte pentru următoarea aniversare. Mi-a spus:
    – Vreau ceva roşu, ce ajunge de la 0 la 100 în trei secunde.
    I-am dăruit un cântar şi atunci a început cearta!

    9. O nevastă adevărată e aceea care-l ajută pe bărbat să iasă din toate încurcăturile în care n-ar fi intrat dacă nu se însura.

    10. – Prin ce se deosebeşte o nevastă de un terorist?
    – Cu teroristul mai poţi negocia.

    RăspundețiȘtergere
  5. într-adevăr, tavi și blendi, deși s-au cam duelat verbal, au fost amândoi foarte disciplinați în joc. dincolo, bețișor a prins o zi bună, puteam avea probleme mai mari cu el în atac (și ei în apărare...) bogdan a avut câteva intercepții de efect, mitică și tudor nu s-au văzut, și din lipsă de mingi utile.
    @:găbiță nu știu cum ai jucat cu șoșonii ăia, n-am mai văzut așa ceva, d-aia s-o fi și îndrăgostit mitică de ei.răspunsul e corect, ești al treilea care-l dă. întrebare mai grea ar fi cine-i ăla cu mustață, de jos și cine-i cel tot de jos, dintre oțet și geolgău, cu astea m-a tatonat cocoru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar ăla care leagănă berile ca pe copii cine e? :)

      Ștergere
  6. O tipa frumoasa se duce la vecinul de la etajul 5. Vecinul ii deschide usa. Tipa zice:
    – Buna vecine, de-abia am ajuns de la slujba si am chef sa ma distrez, sa ma imbat si sa fac sex nebun toata noaptea. Esti ocupat in seara asta?
    – Nuuu, nuu… nu!
    – Atunci… poti sa ai grija de motanul meu ?

    Cine i-a recunoscut pe Mitica si Motanu sa vina la mine, sa le dau cate o bere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca-i langa Otet, s-ar putea sa fie uleiul de masline.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vineri, a fost un alt meci terminat inainte de limita din cauza unor divergente, nemultumiri, orgolii, etc ,etc. NU este pentru prima data cind se rateaza,un meci o etapa o zi de vineri, pe care o asteptam dar o stricam .Cred ca trebuie sa ne gindim serios, daca mai repetam sau ne lasam . Nu cred ca este asa importanta victoria, sau daca scorul este egal sa fim multumiti ca s-a terminat asa si sa plecam mai devreme cui foloseste. Daca alta data ne dadeau copii afara sau antrenorii acum ne dam noi afara . Referitor la meci putea iesi mai bine, daca nu luam 2 goluri cadouri practic care au insemnat victoria meciului. Gabi, a venit cu ELY 2 ,care a vrut sa faca el totul dar nu a putut . A tinut mult de minge nu a pasat ,mai rau de atit a facut si probleme . Eu si Tudor, am fost cam spectatori, mai mult am pasat cu BOGDAN ,decit cu el. EU sauTUDOR,mai bine ramineam in careu linga LUCI ,sa degajam mingea, si nu mai ieseau atitea greseli soldate chiar cu gol . Gabi3 , a jucat prea sus intre 3 fundasi si nu a putut face mare lucru,era mai util la mijloc .Dar asta e se intimpla la echipe mari, dar la noi. Popicule,iara ai obsesii ,nu dormi ma visezi, cred ca dupa cutremurul care a fost te-ai scos cu vinzari de bancute in parc .Cu papuci ,ciorapi,umbrele nu te mai scoti. Vezi ca ai racit rau in parc,De 2 saptamini, esti cam nasol nu prea gasesti leac. NU stiu daca exista de fapt, la ce ai tu ca e vorba si de cap.

    RăspundețiȘtergere
  9. Gabi3 vad ca a luat-o pe urma recalcitrantilor. Este a doua oara cand e nervos nejustificat si iese de pe teren in ultimele meciuri. Copilul, foarte prost-crescut si obraznic.

    RăspundețiȘtergere
  10. nu sunt sută la sută că poza cu balaci, hagi și dobrin e autentică, am găsit-o pe net și mi s-a părut deosebită. iar apropo de cei trei, întrebat dacă ar fi putut să joace împreună, dinu a avut unul din puținele momente în care a arătat și ceva suflet: "cum să nu, trei uriași fotbaliști, nu s-ar fi călcat pe picioare, iar cu mutu atacant puțini ne-ar fi putut învinge".

    RăspundețiȘtergere
  11. poșta redacției30 oct. 2018, 19:19:00

    găbiță@: e unul zurliu, cu mult păr alb și gura mare
    luci@: îmi dai și mie din cromoplatinu tău?
    blendi@: te caută un nene, cu niște plăcuțe de înmatriculare suedeze, aduse de la barcelona, cică să ți le pui la trotinetă

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce morcopaltin, ca eu folosesc ulei ars de motor .

    RăspundețiȘtergere
  13. Tavi sta pe cadoul lui Mitica ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru că nu vreu să rămân cu marfă pe stoc, începând de vineri mă voi prezenta la teren cu câte juma de vișinată. Slăbuță, dar făcută la căsuță.

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca nu esti rapid, ramai cu multumirile.Bebe si Mitica sint abonati din orificiu, iau si la pachet,ramane sa fii mai iute ca Vasea, ca sa intri in portie.

    RăspundețiȘtergere
  16. POPICULE,tu nu ai voie alcool,ca nu mai intri in parc e interzis .Ai fost fericit de Halloween,nu ti a trebuit masca.

    RăspundețiȘtergere
  17. MItica,cuma ai ghicit,capul lui Popicu,este sinonim cu un dovleac sec

    RăspundețiȘtergere
  18. găbiță, să nu se supere nelu, că-i faci concurență neloială la țuică/coniac.

    RăspundețiȘtergere
  19. Când se pregăteau fcsb-istii sa faca mișto de dulai,iaca au pățit si ei rusinea.Cu puțin efort vom avea un "clasico"in liga lV:CSA-FCSB.

    RăspundețiȘtergere
  20. sarmalele reci2 nov. 2018, 00:11:00

    God bless the queen. The queen bless unknown with many millions lira. Deci, lasă iubirea de moşie şi de confraţi, intră tare în producţia de lire,fă câteva milioane, sterilizează-le bine,trimite-ne nouă jumătate să avem la ce cânta iarna, cavalul nu mai merge, s-a demodat, pune-i şi lui nea dragu în traistă un sfert, să aibă pt. drumeţii, restul îi poţi păstra, să fie bine pt. toată lumea. Dacă consideri că sunt prea puţini îi poţi multiplica de - 15 ori investindu-i cu cur aj la fni, astra sau chiar wcsb. Baftă multă, de Cristi are Motanu grijă, să auzim numai de bine.

    RăspundețiȘtergere
  21. Iar e vineri si ma întâlnesc cu mitica si mieunica 😣.Trag nădejde că va veni și ziua când își vor da seama ca locul lor e la reînvierea si atunci trai ,nenică,pe noi ăștia de știm cu mingiuca.Pana atunci iau pastile sa pot depăși momentul, să mă fac ca nu vad chiftele lui Mitica si ciocurile miorlaitului care nu poate altfel trimite o minge,care e gata sa se suie pe el.

    RăspundețiȘtergere
  22. Și totuși, Mitica cu fața aia a lui prea puțin inteligentă, nu-i chiar așa prostănac precum pare.Unde ați mai văzut voi miel să sugă de la două oi și de la berbec?

    RăspundețiȘtergere
  23. Banc!
    La intoarcerea de la oftalmolog.

    Ea: Buna, iubitule!

    El: Buna. Ce ti-a spus otalmologul?

    Ea: A spus ca trebuie sa port ochelarii astia.

    El: Nu iti face griji, iti sta bine.

    Ea: Mersi, dar mi se pare ca sunt mai urata cu ochelari.
    Atentie!
    Nu uitati ca s-a schimbat ora!

    RăspundețiȘtergere