joi, 28 iunie 2018

Anacronica (by Găbiță)

Se numește așa pentru că e defazată în timp. Cum pseudotradiția e să scrie cine câștigă, la egal e incert.

E1: Popică, Motanu, Matei, Gabi3, Matei2, Găbiță
E2: Nelu Bronson - Gabi, Paul, Tavi, Bogdan, Mitică, Alex

Considerațiuni generale: Deși E2 a deschis scorul, E1 a revenit puternic, a condus cu 3 goluri la pauză, așa că nu a mai luat înapoi omul în plus. Scorul s-a dus la 8-3, apoi a avut loc o remontada de pus în ramă, până la 8-8. Pentru asta nu aș reține doar meritul celor de la E2, ci și pe cel al E1. Atunci când un jucător de bază (Motanu, ales primul după stabilirea perechilor Găbiță/Gabi3 și Alex/Mitică) iese în mod arbitrar mai repede cu 6 minute decât se stabilise (la 8-7), E1 nu s-a prevalat de chestia asta și a continuat să joace (cu Bogdan cedat de E2 pentru echilibru numeric). Apoi, ultima fază a durat câteva minute, cu 2-3 auturi și 2-3 cornere! Când, în fine, mingea a juns în posesia mea, nu am încercat să șutez peste poartă, ci să construiesc, în spiritul jocului. Serios, aș vrea și eu să primesc maximum de șanse din partea adversarului când sunt condus...

Considerațiuni particulare: E1 a fost foarte bine echilibrată în câmp cu Popică în poartă. Doi fundași, Gabi3 cu Matei2 la mijloc, eu în atac, fără a sta la pomană. La 8-3, Popică s-a plictisit și a vrut afară. Nu e de condamnat, cât timp un om nu vine pentru a sta în poartă, ca Luci sau Bronson, totul ține de mica înțelegere. De exemplu, Paul zice ”altul în poartă” și iese direct. Dar asta ne-a dezechilibrat, a intrat Gabi3 în poartă, astfel că am pierdut mijlocul și E2 a ajuns mult mai lejer în zona careului. După o perioadă de status-quo, când s-au prins că trebuie să și combine puțin, E2 a dat foarte repede 3 goluri unul după altul, până la 8-6. Evident, Gabi3 a revenit în câmp, dar cine să intre în poartă? La sugestia mea, dar nu prea convins, Matei2 s-a făcut pentru scurt timp portar, adică până la 8-7, când l-a convins pe tizul său, adică pe fii-miu, să-l înlocuiască. Asta a fost altă greșeală tactică, pentru că Motanu tocmai ieșise, iar la noi a intrat în poartă singurul fundaș rămas!
Dar în cele 6 minute rămase + câteva de prelungire, s-a jucat un fotbal intens. Le-am oferit șansa golului care ar fi încheiat socotelile lui Matei2 și lui Bogdan, singuri cu portarul, dar după atâtea zile aleg să văd lucrurile din altă perspectivă: deși a luat 8 goluri, Bronson a ținut în viață E2 în minutele de final prin cele două intervenții! Dar nu e ca și cum E2 a stat numai în asta, printre ocaziile noastre s-au intersectat și două imense ale lor, respinse la sacrificiu de Popică - în calitate de fundaș și de Matei - ca portar.
Ideea e că s-a înscris golul egalizator la ultima atingere, habar n-am de către cine, au trecut prea multe zile. Idem și cu ceilalți marcatori, deși e clar că au înscris Gabi3, Matei2 și Alex, dar n-am idee câte de fiecare. Nici măcar nu mai știu dacă eu am dat vreun gol, dar am avut o fază mai frumoasă ca un gol, cu ”braziliană” în tușă + sombrero + șut pe lângă din unghi mic!

PS - Stați pe recepție, dacă mâine la prânz plouă, Mitică va încerca o programare la Cora. Ar fi păcat să nu jucăm chiar în prima zi de pauză la Mondiale (eu n-am jucat miercuri nici tenis, nici fotbal, deci sunt chitit pe treabă).

8 comentarii:

  1. In ceea ce ma priveste:
    Plusuri:
    Am inscris 4 goluri: primul din corner cu un sut la coltul scurt din centrarea lui Gabita, unul din pasa lui Gabi3, si celelalte 2 tot cu asistul lui Gabita( de ultimul sunt cel mai mandru, reusind o preluare cu exteriorul, mingea venind un pic din spate si sut la coltul scurt pe jos)
    Minusuri:
    Am irosit multe ocazii clare de gol, una chiar monumentala
    *In ceea ce priveste statul in poarta: Marturisesc ca nu am nici o legatura cu acest post si chiar cred ca eram un minus pemtru echipa jucand acolo. Mai ales ca am luat si gol aproape de cum am intrat(faptul ca am un deget rupt nu cred ca ajuta nici el) si de aceea l-am intrebat pe Matei daca poate si vrea sa ma inlocuiasca, iar el a acceptat.
    Ce a fost, a fost. Sa anuntati va rog din timp aici daca se schimba locul desfasurarii partidei de maine la Cora sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum, dimineață, sunt date 60-70% șanse de ploaie în intervalul 15-17. Mai vedem.

    RăspundețiȘtergere
  3. La dispeceratul de urgenta al Capitanului se lucreaza intens pentru strangerea si prelucrarea datelor pentru comunicatul de presa care va preciza exact locul si ora. Mai exista si telefonul. Asteptam cu nerabdare! Ave Capitanul! Sile, ce faci?

    RăspundețiȘtergere
  4. M-a sunat Mitică, aflat pe teren: la Cora au competiție, nu e loc! Deci ori în Agronomie, ori deloc (rimă involuntară).

    RăspundețiȘtergere
  5. Azi e pentru barbati putenici,adica care stiu juca si pe ceva ploaie.

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani, Paule!
    In ceea ce ma priveste, no car, no game.

    RăspundețiȘtergere