duminică, 4 martie 2018

La CORAzon (by Găbiță)

Astenia de primăvară ne-a mutat din Agronomie la balonul mai stabil de la Cora. Cum nu contam pe un mare aflux de combatanți, am apelat și la figuri mai rare pe la fotbaluldeziua5, ba chiar la una nouă. În cele din urmă, am avut parte de un prea plin de 8 la 8, plus un căpitan nejucător. Acesta din urmă s-a ales dintre Stelică și Luci, care se îmbiau unul pe altul să întregească numărul jucătorilor la 16. Până la urmă, după 6 luni de absență, a jucat Stelică.
Echipele au fost meșterite tot de Mitică și Gabi3, de data asta primul ieșind în avantaj, aproape că nu-mi explic cum:

E1: Găbiță - Stelică, Gabi, Tavi - Cornel, Mitică, Matei2 - Fabian
E2: Nelu Bronson - Paul, Popică, Matei - Doru Bețe, Gabi3, Robert - Vasea

Meciul a fost condus de E1 la un gol (1-0, 2-1), E2 a venit mereu din urmă, egalând, în ultimele minute a avut două mari ocazii de a egala și la 3, până când golul de 4-2 a dat stingerea.

Ocaziile mari au fost ale primei echipe, inclusiv 3 bare lovite tare, care au răsunat în tot balonul. Ceilalți au luptat, cu mai puțin succes la finalizare, dar cu mult corazon. Chiar dacă o să-mi ia ceva timp și spațiu, pentru că am putut vedea tot jocul din poartă, o să scriu câteva cuvinte despre fiecare.

Găbiță - cu o libertate de mișcare care mi-ar fi permis să joc și în câmp, am ales să nu risc. Am apărat ce era de apărat, cele două ocazii amintite mai sus fiind și cele mai importante (Gabi3 a scăpat pe stânga și a șutat tare la scurt, m-am lipit de bară și am respins, apoi tot Gabi3 a executat un corner pe sub Stelică și Mitică, mingea deviind lângă bara pe care o părăsisem, dar nu atât de mult încât să nu ajung cu piciorul, din reflex). Am dat și două pase cu mâna care i-au lăsat singuri cu portarul pe atacanți, aceștia ratând.

Stelică - l-a rezumat bine Vasea, în două cuvinte: ”aceeași stâncă”! A întâmpinat tot ce venea pe stânga, i-a scos multe mingi lui Gabi3 în aut, s-a plasat bine la mingile înalte.

Gabi - a jucat ca unic fundaș central, măturând tot ce trecea de mijlocași. Multe șuturi și acțiuni blocate care au păstrat o rată totuși mică de ocazii ale adversarilor.

Tavi - a luat în primire partea dreaptă a apărării, a fost singurul fundaș care a urcat și în atac, dar revenind de fiecare dată. Are meritul golului de 4-2, când a reluat pe jos, din fața porții, o centrare trimisă din corner de Cornel (cred).

Cornel - indiscutabil, cel mai bun om al nostru, mai bun decât știam că poate fi! :) A făcut ambele faze, cu de toate, șuturi, pase, driblinguri, dar și întâmpinarea lui Gabi3, fiind singurul care îi făcea față la viteza deplasării. A înscris golul de 1-0 cu o boltă înaltă de pe la mijlocul terenului, care l-a păcălit cumva pe Bronson, el respingând de obicei cu ambele mâini astfel de mingi.

Mitică - având spate și sprijin la mijloc, a fost mult mai vizibil și implicat decât de obicei, chiar exagerând cu șuturile, multe dintre ele în afara țintei. Debordând de încredere, s-a băgat și la driblinguri de destule ori, a și ratat niște ocazii bune, dar a marcat golul de 2-1 cu un șut pe jos, din unghi, din apropierea porții.

Matei2 - plin de dorință, ca de obicei, este dezirabil în echipă (probabil că am fi avut probleme dacă Gabi3 îl alegea dincolo). A alergat mult, mai mult de la mijloc în sus, că-i place în atac, a ratat uneori exasperant, mai ales atunci când a scăpat singur de la mijlocul terenului și a plesnit bara laterală, dar a înscris golul de 3-2 cu o reluare din careu, cu latul, la semiînălțime.

Fabian - este prieten și fost coleg de clasă cu fii-miu, deci 15 ani, tehnicuț, eu îl știam de driblangiu, dar cred că a jucat să nu greșească, așa că se străduia să paseze destul de repede. Eu l-aș fi jucat mai mult decât l-a jucat Mitică, i-aș fi dat încredere.

Nelu Bronson - interesant, nu a luat gol din șut tare! E drept, multe dintre astea l-au și ocolit, barele fiind ale lui. În rest, a luat gol doar din apropierea porții, plus traiectoria aia înaltă care l-a derutat.

Paul - A dus greul apărării în zona centrală, misiune dificilă mai ales pentru că absolut toți adversarii se mișcau bine, erau iuți. A și avansat la mijloc în momentele de maximă presiune, retrimițând în atac niște respingeri ale noastre, dar riscul asumat a fost mare, orice minge ajunsă în spatele lui transformându-se în ocazie. Totuși, nu s-a înscris din astfel de faze.

Popică - a ajuns la teren orientându-se după soare, dar a ajuns! :) A jucat fundaș lateral, fără să aibă probleme deosebite cu Fabian, parcă nici nu a contribuit ca în alte dăți la zgomotul de fond, dar poate că n-a călcat în atac și nu l-am auzit, fiind prea departe de mine. (later edit: Popică a devenit bunic, deci de azi înainte va fi mai bun, sfătos chiar!)

Matei - l-am trecut fundaș, dar a fost mai mult mijlocaș box-to-box. A băgat material, l-a pus jos pe Mitică (bine i-a făcut, că prea ținea de minge! :), a avut o acțiune pe dreapta caracterizată ca impetuoasă de Stelică, de care a trecut mai degrabă în forță (!), trimițând centrare pe jos în mijlocul careului, unde se aflau Vasea și Bețe, norocul nostru că a fost calm Cornel care, dintre ei, a ciupit mingea la portar.

Doru Bețe - a jucat mijlocaș, s-a zbătut, dar zona era cam aglomerată. N-a avut mingi la cap, dar a înscris golul de 1-1, când a reluat de la câțiva metri un șut-centrare pe jos al lui Gabi3. A trimis și o boltă similară celei din care noi am marcat, era cât pe ce s-o las, dar în cele din urmă am deviat-o peste cu vârful degetelor. El a zis că așa a vrut să dea, eu cred că a nimerit-o! :)

Gabi3 - clar, omul-cheie. Greu de deposedat, conducea mult mingea când pe stânga, când pe dreapta, talonat inteligent de unul sau doi de-ai noștri, care erau mulțumiți dacă-l scoteau în lateral sau dacă-i blocau șuturile. Golul de 2-2 a fost realmente fabulos: a stopat pe piept o minge chiar deasupra tușei laterale, a trecut-o peste un adversar și a plesnit-o cu șiretul în vinclul opus! Deci gol și pasă de gol, plus alte câteva ocazii când putea fi mai norocos, mai ales la alea două de la sfârșit.

Robert - băiat bun, arătos, fizic (aproape) de invidiat, dar și peste un pachet pe zi! A primit și a dat pase mai departe, pe o zonă de câțiva metri pătrați. :) La singura lui ocazie, o minge la marginea careului, unghi de 45, era să dărâme balonul! Singura scuză, să-i fi venit pe stângul. N-ar fi fost o idee rea să intre la un moment dat în poartă, ar fi fost win-win cu Bronson.

Vasea - n-a avut parte de marcaj strict, mai degrabă zonă, câteodată era singur în fața mea, dar mingile spre el au fost puține spre deloc. Era să-i ofer eu un gol pe tavă, când am lăsat să treacă o minge din aut, aceasta s-a lovit de bară și s-a întors chiar în fața lui, trebuind să-i plonjez apoi disperat la picioare.

Luci - ne-a asistat cu răutăcisme din tribune, dar s-a scos cu berea în vestiare. Evident, pentru unii dintre noi n-a fost suficient, un echipaj de 8 (4 de la fiecare echipă, cei pe care-i vedeți plus eu, care făceam poza) s-a deplasat în mall, ”la 3 lei”!


40 de comentarii:

  1. "Fotografia" aproape exacta a meciului in aceasta cronica plus fotografia celor 7+1 din final.
    Bravo Gabita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un barbat se simte rau si ajunge la medic. Dupa mai multe zile de analize, tipul ajunge in fata doctorului.

    - Imi pare rau, nu mai aveti de trait decat zece.

    - Zece ce?, intreaba pacientul disperat. Zece ani, zece luni, zece saptamani??

    - 9, 8, 7, continua doctorul

    RăspundețiȘtergere
  3. Am adăugat un later edit la Popică, să trăiască!

    RăspundețiȘtergere
  4. silică, cum nu vin eu, cum nu dai gol, ți-o fi dat careva de deochi.

    4-7 la handbal, cotă 1.25 că bate csm! mai degrabă aș pune o sută pe x2 la barca-atletico, cotă 2.25.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate n-am avut nici macar o situatie de gol; am deviat periculos doua mingi in careul lui Gabita;spre final m-am retras in aparare;Gabitrei a incercat prea mult sa rezolve de unul singur,ori niste combinatii ar fi avut mai multi sorti de izbanda.
      Motanila a inceput sa ma copie si a promis ca da o bere daca bate favorita lui, dar si a mea,Barcelona. Sa fie primita(Berea)!

      Ștergere
  5. Nu pot sa inteleg cum cineva cu mult par alb si cu baiat mai inalt ca el poate sa-si zica in continure Gabita.Cand ii cade de tot o sa-si zica Miticuta?

    RăspundețiȘtergere
  6. Mare dobitoc inteleptul asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iata un model de cronica clara, precisa,usor de urmarit, care a beneficiat de abilitatea cronicarului de a folosi mijloacele moderne ale tehnoredactarii.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de bucurie, după golul lui messi, ți-am promis berea la victoria barcei. aveam emoții că s-ar fi putut să nu accepți, că la unii și pe gratis li se pare scump.
      oricum, barca aduce a echipă italiană. găbiță l-a citit pe ter stegen, mai bun aș fi crezut, jocul e mai așezat și mai bătrânesc, să vedem ce-or face când iese meșterul la pensie, s-ar putea să devină o echipă fără personalitate. până una-alta, sunt mult sub city, care s-a distrat de două ori cu arsenil, 3-0, 3-0 și i-a făcut pe chelsea să arate precum juventus, colentina, desigur. conte a recunoscut că n-a jucat cu atacanți, de frică să nu ia multe, iar pe vasilică morata l-a băgat la hohă, în minutul 88, în locul lui mitică hazard, care ieșea agale de pe teren, de parcă ei ar fi condus.

      Ștergere
  8. Ludovic Orban trimis in judecata dupa numai un denunt si achitat pentru o fapta care nu exista,dupa doi ani prin tribunale. Inteleptule, ne puteti spune daca a fost dosar politic?

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonimiculeeee,trezeste-te ! Hai sa-ti explic,ca vad ca singur nu te descurci.Pentru asta va trebui să nu te mai uiti la aia,stii tu care, sa-ti iei un creion si sa notezi.Rolul procurorilor e sa cerceteze,iar al judecătorilor să dea sentințe.Pana aici ai inteles ? Deși ma îndoiesc, să mergem mai departe.De teama ca te supun unui efort intelectual peste puterea ta, ma opresc si promit sa revin cu detalii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar nu te opri. Uite ia un execitiu. Presupunem ca un vecin violator dovedit si el, te denunta ca ai violat-o pe femeia de serviciu sau ca furi rufele de pe sarma. Aia iti fac un dosar, singura proba fiind denuntul si ajungi la judecata, dupa vreo doi ani, unde se constata ca esti nevinovat, fapta nexistand!!Ti-ar conveni? Stiu ca poti sa raspunzi, prost nu esti, doar de rea credinta.

      Ștergere
    2. Bineinteles, in perioada asta nevesta te-ar parasi,la serviciu colegii te-ar evita, la fel si prietenii daca ai.Copiii te-ar arata cu degetul, iar tu ai fi nevinovat. Dupa proces, toate bune, domnii cereceteaza alt fraier, ca oricum nu raspund daca au gresit cu tine, iar tu esti un paria. dar poate ca iti place.

      Ștergere
  10. Am uitat să mă ”laud” cu pățania de sâmbătă, am fost lovit de mașina poliției (nu eu, pe persoană fizică, ci rabla). N-a fost cu nervi sau cu încercări de a-mi găsi vreo vină, poliția a fost fair-play și acum o s-o repar pe asigurarea lor. E drept că rămâne bătaia de cap și dificultatea de a mă descurca un timp cu smartul. Deci vineri prezența mea rămâne în dubiu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonimicule, fii sigur ca nu sunt prost, daca eram ma uitam si eu la a3.Te-as intreaba,dar sa răspunzi sincer, nu ca aia de ne conduc,dacă stii pe cineva,persoana fizica sau instituție , care nu a gresit niciodata.Tu te poti lauda ca esti curat ca lacrima ? Sa continui.Stii care este procentul achitărilor in Romania ? Iti spun eu:2%
    Stii care e media europeana ? Iar te ajut ca aia de la a3 nu v-au spus.E 7%, iar în Germania e 20% si nu-s îngrijorați.Trage tu concluziile, sa vad daca esti băiat deștept.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mitica Dragomir avea o vorba inteleapta; zece ciomege pe spinarea unuia nu se pun, dar ia sa iei tu una pe spinare, intra in marja lor de eroare voita si o sa vezi ce tipi. Aici nu e vorba de greseala ci de rea credinta si imi dau seama ca esti suficent de inteligent sa realizezi treba respectiva dar nu intratat de corect sa o si recunosti.
      Iar la antene nu te obliga nimeni sa te uiti; priveste la Ralitatea si bucura-te ca de sase ani nu plateste impozite. Pe altii in locul lor i-ar fi inchis demult.

      Ștergere
  12. Suna soneria. Un copil deschide usa si vede un politist. Politistul il intreaba:

    - Tata e acasa?
    - Nu.
    - Dar mama?
    - Si ea s-a ascuns

    RăspundețiȘtergere
  13. Pana la urma ce facem? Ne ferim de derbedeu sau il punem in capul mesei??

    RăspundețiȘtergere
  14. REAL E IREAL ! E unul pe aici, nu-i dau numele ca nu merita, care contesta evidenta si are impresia ca-i cunoscator.Sper ca a realizat si el ca-i penibil si va inceta sa-si vomite parerile.Ar fi un gest de bun simt, dar la el...

    RăspundețiȘtergere
  15. La o petrecere, invitatii se contrazic pe tema: barbatii sau femeile, care sunt mai de incredere?

    - Nicio femeie, spune un barbat de-a dreptul suparat, nu poate pastra un secret.
    - Nu prea cred ca lucrurile stau asa, spune o femeie blonda. Eu am reusit sa pastrez secretul in ceea ce priveste varsta mea, de cand aveam 21 de ani.

    - Nu-ti face griji, ai sa-l spui cuiva intr-o zi, insista barbatul.
    - Ma indoiesc, raspunde femeia cea blonda. Daca o femeie reuseste sa pastreze un secret timp de 27 de ani, atunci poate sa-l pastreze pentru totdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  16. O blonda frumoasa foc care isi parcase masina pe linga Mall constata cand vroia sa plece ca are o pana…cum nu stia ce sa faca apeleaza la un tip ce se invartea prin parcare sa o ajute..
    – Eu te ajut dar vreau sa iti pun o conditie…
    – Care , intreaba tipa..
    – Iti schimb roata dar in schimb trebuie sa stai odata…

    – Nu iti e rusine….
    Tipul ii spune sa nu se enerveze si sa astepte sa ii explice totul , tipa accepta si tipul continua;
    – Uite cum facem , eu arunc 100 de euro jos si cat timp te apleci sa ii ridici, eu actionez , daca reusesc sa fac ceva bine, daca nu cei 100 de euro sunt ai tai..

    Blonda da sa accepte dar vrea mai intai sa isi sune iubitul , dupa ce cad de acord il suna si ii spune despre ce e vorba si ii cere parerea.
    – Ce spui draga, lasa-l sa iti repare roata si dupa aia sa aruncei suta de euro jos, ca tu la cat de rapid te misti nici macar culoarea la bikini nu o sa apuce sa o vada….si apropo scumpo ,sa vii repede ca vreau sa mancam ceva si imi e tare dor de tine….
    Obtinand acordul prietenului , blonda cade la intelegere cu tanarul care se apuca sa ii schimbe roata..
    Iubitul fetei o astepta disperat acasa, trece o jumatate de ora, trece o ora ….cam dupa o ora si jumatate apare si blonda , cu hainele de-a valma pe ea, fara bikini , cu parul desfacut…
    – Ce-ai patit draga , ce naiba cat a durat sa ridici 100 de euro de jos…
    – Pai sa incerci si tu sa vezi , ca suta era in monezi de 10 centi….

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu ocazia zilei de azi, la mulți ani tuturor celor care cer fault la orice atingere! :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc, mai nebunaticule !

    RăspundețiȘtergere
  19. Slaba mișcarea pe blog.Ati uitat sa scrieti ? Noroc cu anonimicul ca se bagă-n seama ca altfel...Nu mai vedeti, v-ați pierdut ochelarii, nu mai aveti voie la calculator, ce s-a întâmplat ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ACHITARI PE LINIE – Parchetul lui Kovesi a inregistrat o noua umilinta. Curtea de Apel Iasi a dispus achitarea tuturor celor sase inculpati trimisi in judecata pe motiv ca ar fi fraudat fonduri europene. Instanta a stabilit ca fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege. Infrangerea DNA e cu atat mai dureroasa cu cat la fond toti inculpatii primisera condamnare.

      Cum e cu 2 la suta?

      Ștergere
  20. O doamna la o agentie matrimoniala isi expune preferintele:

    - As dori sa cunosc un barbat care nu fumeaza, nu bea, nu se uita la fotbal, nu se uita dupa alte femei. Aveti asa ceva?
    - Da, desigur, in parcul din apropiere.
    - E din agentia dumneavoastra, nu? intreaba doamna cu vadita bucurie in glas.
    - Ah, nu... este din marmura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acu că s-a lăsat de fumat (sau cel puțin de cumpărat) vasilică îndeplinește una din condiții, așa că poate fi luat cu discount. dacă doamna mai e disponibilă, îi fac legătura.

      ps: bre nea chiorilă, matale îmi amintești de un papagal care se tot ținea de mine să pariem la barca-psg, după meciul tur. bineînțeles c-am acceptat cota și am bătut palma, după care dobitocul (vezi ce elegant îl alint) s-a sucit, că-i viața grea și n-are de tramvai. dacă-l cunoști, spune-i c-am zis eu că-i pardaf, dacă nu, poți păstra mesajul pentru matale, că tot se potrivește.

      Ștergere
  21. Poate sa-mi spuna cineva,om serios bineinteles,unde se joaca maine?
    Baloanele din Agronomie s-au ridicat, ori nici n-au fost culcate la pamant?

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonimicule,Ce ar fi sa desfiintam parlamentul pentru ca ai vazut cate legi gresite au votat.De asta nu gavaresti nimic ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu avem nevoie de curiosi.

    RăspundețiȘtergere
  24. Va trebui sa ma repauzez (poate) mai mult decat Gbita.

    RăspundețiȘtergere
  25. Intrebarea domnului Desttept are o doza de falsitate, dar pentru ca s-a comportat civilizat pana acum ii ofer cateva raspunsuri la alegere;Sper sa nu se oboseasca prea tare.
    - Daca nu v-au placut parlamentarii, nu-i mai votati data viitoare
    - Legea e lege si se aplica, pana se modifica
    - E mare diferenta intre prostie si rea-vointa, mai ales cand ii nenorocesti pe unii cu treaba asta
    - Intr-adevar, nimeni nu-i perfect dar unii pe care ii sustineti dvs. chiar asta afirma sia tunci te apuca revolta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si inca ceva, ca sa nu te mai ostenesti sa ne spui cat castiga parlamentarii, de bine de rau votati de prostime.
      https://www.incisivdeprahova.ro/2018/03/09/explozivdocumente-consiliera-de-taina-lui-kovesi-milionara-din-banii-statului/

      Ștergere
  26. Cronica colorata si la obiect, facuta de un profesionist si in redactare!

    RăspundețiȘtergere
  27. Cred ca vineri primul gol al meciului a fost marcat de Doru dupa o serie exasperanta de ratari la poarta E2.
    Apoi, la golul in vinclu al lui Cornel, Nelu a facut doi pasi in fata pentru a-l bloca pe mandel care era la primire centrare, numai ca (,) Cornel o plasat sutul in lungime, peste Nelu, direct la incheietura barelor. Nu cred ca Nelu a avut vina, fundasul central trebuia sa faca marcaj la mandel.

    RăspundețiȘtergere
  28. Inteleg ca pentru astazi datele de inceput sunt cele obisnuite. Ave!

    RăspundețiȘtergere