sâmbătă, 24 februarie 2018

BOGDANiada continua

Incursiunile bravului căpitan pe remorcherul Sulina
     by Bogdan
Dedicat submarinului de uscat cu cap.ac sub presiune şi celor 41 de bulgari filantropi anonimi

Stupefiat de faptul că toate biletele la clasa I se epuizaseră pt începutul iernii primăvăratice, demnitatea sa neputând să-l lase să-şi suflece mânecile, să-şi coboare şapca şi jambierele la clasa a II a, Mitică ia o decizie ce va schimba cursul istoriei în mileniul următor şi anume să traverseze canalul Dunăre-Marea Neagră înot. Vrând să doboare recordul lui Badea Cârţan porneşte perpedes spre Giurgiu. Ajuns acolo după 3 ani şi 12 goluri o tristeţe copleşitoare îl cuprinse, deznădejdea începu să-l macine nemilos, îşi cuprinse faţa în palmele-i asudate de monezile culese de pe marginea drumului, lacrimile începură să-i umezească bojocii. Îşi uitase, din grabă sau din obişnuinţă, colacul lăsat acasă. Nu ştia să înoate. După câteva ore geana stângă i se ridică uşor, cu colţul ochiului zări la câţiva metri o masă imensă de fier şi ceva pictat cu alb . Descifră cu greu. Erau litere. Suli..i..na. Era remorcherul Sulina. Şansa vieţii lui. Dar dacă glumeţul Marinuş schimbase plăcuţele de pe vagoane. Dacă în realitate era Poseidon sau chiar Titanicul. Mai bine Titanic, Aisberg fusese repatriat în Israel iar din cuburile de gheaţă aflate în frapierele lui goale nu se putea forma unul nou. Neîncrezător îl sună pe acar care, cu vocea-i tremurândă îi citi de pe panoul informativ din Gara de Nord : plecări Insulele Capulai Verde, sosiri Saint Poolis, via Dunărea roşie, Marea Neagră şi cabernetul albastru, întârziere 60-90 minute. Încrederea începu să-i curgă din nou în zvincuri. Se urcă pe remorcher. În coada acestuia erau legate 41 de bărci aduse pe calea aerului de pe lacul Cişmigiu, mândria naţională a bucureştenilor din capitală. Din capitala Norvegiei, Oslo. Mai era o problemă, el nu mai navigase niciodată, dar fotbal juca tot timpul. Cu o ultimă sforţare scoase din buzunarul stâng ultimii 41 de lei păstraţi cu sfinţenie pt investiţii de mare anvergură. Îi aruncă pe malul bulgăresc. 47 de bulgari de bună credinţă se adunară deîndată. Deşi puteau să ia banii şi săplece, în lumina ultimelor directive de stat şi de partid, oameni de bine fiind, îi aruncară căpitanului câteva zdrenţe, tricouri, cămăşi date la fier vechi, iar 6 dintre ei săriră pe remorcher pt. a forma un echipaj. Mitică luă cârpele, le ghemui bine, le legă strâns cu bucăţi de odgon calitatea a III a, băgă mâna adânc în marea mult prea îndepărtată, scoase 3 meduze tinere le aplică pe suprafaţa uscată a cârpelor pt o mai bună priză la balon. Reuşi astfel să facă o minge perfectă pt genericul Euro. Euronews. Iată şi componenţa echipajului : timonier Neluţov, la provă Vasealov şi Popov (spion subversiv sub acoperire, numele real Li Mbopen), la proră (unde cândva cânta un matelot) Cristov şi Taviov, sus pe catarg căpitanul însuşi, musul de cart, frumuşel foc şi talentat, Chichi. Nici nu se ridicase ancora când Popov, mereu la datorie, a început să-l blagoslovească pe căpitan ştirbindu-i calmul şi autoritatea. Căpitanul nu s-a lăsat şi a contraatacat pe măsură agitând valurile.
În fine ancora este ridicată, cei 41 de bulgari aşezaţi în bărcuţele din Cişmigiu încep să dea la vâsle pt. a împinge remorcherul Sulina. De pe malul sârbesc Lucica, Dorela, Bebiţa şi Găbiţa flutură năframele urându-i căpitanului vânt din pupă, pupici mulţi, muzică de Strauss şi strassele Taberei cu mult asfalt.
Câţiva piraţi aflaţi prin apropiere îi făceau cu ochiul neacoperit căpitanului, semn că după-amiază va ploua. Cu goluri.
În fine remorcherul porneşte la drum şi înaintează fără probleme câteva minute, după care primul val Matei 2 îl izbeşte în plin. Căpitanul face câteva manevre şi reuşeşte să spargă un val aducând egalarea 1-1. Din păcate pt. el nu a reuşit decât să stârnească furtuna. Valurile învolburate izbesc remorcherul din toate părţile, piraţii încep să adune comoara căpitanului ajungând până la 5-1, 8-3 şi 12 (sau 13)-6. Norocul bulgarilor a fost timonierul care, amintindu-ne de filmele cu Bruce Lee a reuşit să evite vreo 15-20 de valuri blocând sau scoţând de 10 ori apele învolburate ale lui Bg, de 3-4 ori pe ale lui Gabi şi tot cam atâtea ale lui Matei 2 şi Gaby. Au avariat şi au jefuit remorcherul de 3 ori Bg, odată lângă bara stângă, odată ajutat de aceeaşi bară şi odată de spionul infiltrat la un val trimis de Gabi şi evitat de Bruce, de 3 ori Matei 2 cu valuri de pe stânga şi din centru, de 2 ori Gaby cu valuri frumoasevaluri de pe stânga şi din centru, de 2 ori Gaby cu valuri frumoase în colţul prorei, de 4 (sau 5) ori Gabi care a izbit de unde a vrut şi a jefuit cât a putut, din centru, de pe stânga, din apropiere sau de la distanţă. Echipajul a spart mai puţine valuri datorită portărelului de la Cernavodă, Paul, care nu l-a lăsat pe căpitan să treacă fără să achite taxa de pod, rovigneta şi RCA-ul, dar ulterior şi paradelor piratereşti ale lui Gaby (mult mai bun decât Vlad) care la o moment dat a parat o vâslă din apropiere a lui Cristov, în situaţie de 1 la 1. Au spart totuşi 6 valuri (2 lui Paul, 2 lui Bg şi 2 lui Gaby), căpitanul 2, Cristov 2 (unul cu o vâslă puternică lângă bara stângă), Taviov cu o bombă de vâslă strecurată printre bară şi stânga valului, musul drăgălaş cu o vâslă superbă sub bară (sub coama valului). Echipajul a spart mai puţine valuri şi datorită motanului care le-a rupt zeci de vâsle în cap, le-a mieunat la ureche şi tors la parâme, împingându-şi valurile mereu înainte.Spionul bulgar de origine chineză a reuşit să-i coboare catargul şi moralul căpitanului pe toată durata croazierei acesta vrând la un moment dat să părăsească remorcherul şi să se arunce în valuri, dar a renunţat şi a navigat mai departe subminându-i constant pe Taviov şi pe musul drăgălaş. În loc să o scurteze ca de obicei şi să limiteze avariile, căpitanul a prelungit croaziera cu cca o jumătate de oră (preţul biletelor fiind acelaşi), croazieră care pt. el a fost totuşi cu final fericit. A reuşit să-şi ispăşească o etapă din condamnare. Dacă va avea acelaşi comportament elegant, în două, maxim 3 etape va fi deliberat condiţionat iar balada lui Toma Alimoş va reapare pe ecrane într-un remake de excepţie.

44 de comentarii:

  1. chiar dacă cu fotbalul le merge mai subțire, celebrul cuplu umoristic ronaldo casanova și benzema leșin nu se poate plânge de noroc. cramele neluțu și fabrica de tigarete mocabogdan i-au adoptat pe cei doi orfelini, iar de curând leșin a devenit și clientul casei de modă gaby&motanu, chiar vineri lansând noua modă de șorțulețe cu mânecuță și prohab la spate. tot impetuosul vârf de atac se pare că s-a lipit, în sfârșit, de numărul de telefon al lui mama soacră, bașca un supliment de doi poli, să aibă băiatul la el, de-un suc și-o prăjitură, când o scoate în oraș.
    din câte se pare, casanova rămâne deocamdată pe varianta de avarie, schimbând mâinile între ele și gândindu-se la mireasă.
    iar cum veștile bune circulă în grup, pungu cel mărinimos se pare că se va ocupa și de instrucția fotbalistică a celor doi, lunea și vinerea fiind programate scrieri după dictare, până cei doi se mai apropie de fenomen.
    în rest, așteptăm să se elibereze de la tarabă și domn profesor marinuș, pentru a le citi din cartea sa de bune maniere. ce mai, le-a pus doamne-doamne mâna în cap și băieții încă nu știu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Echipajul a spart mai putine valuri si datorita motanului care le-a rupt zeci de vasle in cap,le-a mieunat la ureche si tors la parame,impingandu-si valurile mereu inante.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand se termina punga, am material valabil, natural 100/100.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luci, cand reapari,reparat, ca si nou?!?
      Multa sanatate!

      Ștergere
  4. Motanica, sunt alaturi de tine in aceste momente grele si ca sa-ti mai atenuez durerea o sa te mai las sa-mi dai cate un sortulet care te face atat de fericit...

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt fericit!
    Fara Dinamo in play-off!

    RăspundețiȘtergere
  6. Steaua e numai una24 feb. 2018, 23:09:00

    Hauuuuuuuuuuuuuuuuuu!
    Ma duc sa ma imbat de bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Motanica,in marinimia mea sunt dispus sa accept in fiecare vineri cate un sortulet sau chiar mai multe daca poti sa mi le dai cu conditia sa-ti iei angajamentul si sa-l si respecti de a nu mai tipa-urla in timpul meciurilor.
    Te bagi?

    RăspundețiȘtergere
  8. Doi indivizi dormeau pe o banca in parc. Se apropie politistul comunitar:

    - Ce faceti aici?

    - Pai eu nu am casa, nu am servici, asa ca dorm aici!

    - Si tu?

    - La el, in vizita!

    RăspundețiȘtergere
  9. Şterge "de 2 ori Gaby cu valuri frumoasevaluri de pe stânga şi din centru", şterge comentariul 2, a fost introdus în cronică şi şterge-l şi pe ăsta. "Strassele Taberei cu mult asfalt" se poate înlocui cu "papucei uşori de casă cu ciucurei roz-bombon.

    RăspundețiȘtergere
  10. Motănele, de ce crezi tu că blaturile se fac numai cu bani peşin ? Tu crezi că Mitică mă lasă întâmplător să joc mai mereu în echipă cu Gabi, să câştig sau să mai şi înscriu ? Tu crezi că Nelu scoate uluitor toate mingiile alea fiindcă aduce palincuţă sau pt. că o bea la 3,5,7 dimineaţa, din două în două ore după sfatul medicului ? Tu crezi că Vasea îl controlează întâmplător la gură pe Gabi, la pomeţi pe Matei, iar pe mine doar la tibie ? Vasea ţi-a spus clar, vrei un şorţuleţ sau mai multe, te recompensezi. Oricum tare comentariul tău.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cit de ticalosi si partizani pot sa fie unii, acuzind ca au fost anuntati prea tirziu ca se inchid scolile luni. Cind ar fi vrut, in septembrie, s-o ia pe Firea la misto?

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru ca baietii a fost cuminti si maine nu se duce la gradinita, iar tatucii si bunicii se plictiseste acum, iata ceva tare, UNIC. Mesajul nu se prea potriveste cu prezentul, la noi e rai, dar muzica si interpretarea LIVE e EXCEPTIONALE si a ramas acolo . . . . .pentru generatiile care maine si poimaine nu servesc gradi si scoala.

    https://www.youtube.com/watch?v=K3b6SGoN6dA

    RăspundețiȘtergere
  13. merge și ăsta: https://www.youtube.com/watch?v=XNfBxPmr3cg
    cu tot cu comentariu:
    flower tree
    6 months ago
    this song is sexy as fuckkk

    țin minte că aveam două casetofoane, unul amărât și unul marfă, pe care-l puneam la bătaie cu un prieten posesor de pick-up belcanto iar al treilea făcea rost de discuri. eram în liceu, mare fan ac-dc, judas priest, nazareth, deep purple, led zepp și-o disperam pe coana-mare cu hard-ul, se tot minuna cum pot învăța ascultând așa ceva.
    oare ce ascultau pe atunci distinșii noștri combatanți?! vasilică, probabil fotbal minut cu minut, neluțu, de pahar, bogdănel, de punguță, mitică, ora exactă de la cfr, luci (chiar și ziua...), noapte bună copii, bețișor, programe educative, marinuș pare fan filme indiene la matineu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred că o ascultam pe maică-mea! :)

      Ștergere
    2. Aici e dovada ca dracii sunt inventatorii heavy-metal-ului. Metalica se regaseste pe cateva pasaje.

      Dar cea mai misto a fost si a ramas :
      https://www.youtube.com/watch?v=0qanF-91aJo
      O nebunie !!!!

      Ștergere
  14. Steaua e numai una26 feb. 2018, 20:25:00

    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/mm-de-neoprit-pe-facebook-ultima-aroganta-lansata-la-adresa-lui-dinamo-derby-533776.html

    RăspundețiȘtergere
  15. Mitica ,stai linistit zilele astea scapI de POPICU, rezolva natura .

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce se intampla daca bei putina apa
    25 august 2017 Dobrin Mara 1 comentariu ce se intampla daca bei putina apa, de ce sa bei apa
    Este foarte important sa ai in vedere ce se intampla daca bei putina apa, pentru ca simptomele cu care o sa te confrunti nu o sa fie tocmai placute. Asa ca este mai bine de stiut care ar putea fi cauza acestora.

    Trebuie sa recunosti ca nu exista bautura mai revigoranta decat un pahar de apa rece, atunci cand ti-e sete. Este clar ca in acele momente nicio cafea sau un pahar cu suc nu iti va putea poloti setea. Apa este un lichid miraculos, asa ca nu trebuie sa il neglijam. Apropo, stiai ca daca nu bei suficienta apa iti distrugi corpul?

    Ce se intampla daca bei putina apa? Ei bine, imagineaza-ti ca poti grabi procesul imbatranirii si poti sa te ingrasi. Nu suna prea bine, nu-i asa? Atunci nu ocoli acest lichid atat de important.

    Ce se intampla daca bei putina apa – efecte asupra sanatatii

    1. Vei avea gura uscata. Atunci cand ti se usuca gura, este un semn clar de deshidratare, asa ca nu lasa sa se intample acest lucru. Atunci cand bei apa este stimulata productia de saliva, asa ca nu vei suferi din pricina acestei situatii. Sucurile nu te vor ajuta, asa ca evita-le, iti vor face mai multa sete.

    2. Pielea va fi uscata. Dupa cum stii, aceasta reprezinta cel mai mare organ din corp. Atunci cand se usuca pielea, poti sti ca este unul dintre primele semne ale deshidratarii. De asemenea, atunci cand nu transpiri nu este deloc in regula, in acel moment este semnalata o problema, deja.

    3. Ai ochii uscati. Nu se petrece doar din cauza statului excesiv in fata calculatorului. Fara apa in corp, ochii au tendinta de a se usca, ceea ce dauneaza vederii. In special daca porti si lentile de contact.

    4. Dureri ale articulatiilor. Cartilajele sunt facute din 80% apa, asa ca nu este de mirare sa fie afectate. Ce se intampla daca bei putina apa? Ei bine, articulatiile vor incepe sa sufere, asa ca ai putea avea probleme. In special atunci cand faci sport.

    5. Scade masa musculara. Musculatura este facuta, in mare parte din apa, la randul ei. Asa ca, daca cantitatea de apa ingerata va fi mica, cu siguranta vor fi probleme. Asadar, este necesar sa bei apa inainte, in timpul si dupa antrenamente. Nu lasa corpul sa se deshidrateze, sub nicio forma.

    6. Vei fi bolnav perioade mai lungi de timp. Atunci cand bei apa, corpul tau elimina cu mai mare usurinta toxinele. Corpul este un tot unitar care are nevoie de acest combustibil, pentru a functiona corespunzator.

    7. Te simti obosit si letargic. Nici nu este de mirare, avand in vedere ca sangele tau nu va mai fi bine oxigenat, in acest context. Vei fi lipsit de energie si nici nu vei sti de ce, poate vei considera ca ai o deficienta de vitamine…

    Ce se intampla daca bei putina apa – concluzii
    Atat timp cat nu vei fi hidratata corespunzator, poti fi sigura ca te vei confrunta cu diverse afectiuni. Asa ca nu astepta sa iti zica medicul sa bei cei 2 litri de apa necesari pe zi.

    Treci tu la fapte si vei vedea in scurt timp diferenta. Pont: bea apa dimineata pe stomacul gol. Cu cat vei bea mai multa, cu atat vei elimina mai multe toxine. Rezultatul? Vei reusi sa pierzi cateva kilograme, in decursul unei luni.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu uitati sa-i aduceți vineri un mărțișor lui Miti(ti)ca.Stiti ca nu-i place să fie neglijata.

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca tot e vorba de amintiri,cand eu eram la liceu,viitorul meloman Motanu abia pasea in asta lume...
    Cateva amintiri din perioada liceului:
    -aveam o bicicleta semicursiera pe care o calaream cu placere;
    -jucam teatru in trupa liceului in comedia "Nota zero la purtare", personajul Stefan Vardia si in piesa lui A. Cehov pe K.Treplev.
    -in ultima clasa de liceu cand ne pregateam de examenul de maturitate(asa se numea atunci bacalaureatul)a intrat in clasa directorul si ne-a anuntat ca a murit Gh.Gheorghiu Dej; emotia a fost atat de mare incat toti elevii au izbucnit in plans.

    RăspundețiȘtergere
  19. Doi programatori pe chat:

    - Uite ce frumos ninge afara!

    - Da-mi linkul.

    RăspundețiȘtergere
  20. Motane,ziceai ca anul asta nu vine iarna!

    RăspundețiȘtergere
  21. Mitica( ar vrea el !)28 feb. 2018, 12:37:00

    Este unul pe-aicea ce mestecă cuvinte,
    Demonstrând că sărmanul duce lipsă de minte.
    Degeaba i-am tot spus, nu poate să-nțeleagă,
    Și fără înțelepciune nimica nu se leagă.
    Și de-ar fi numai unul n-ar fi așa de grav,
    Dar din păcate-s mulți și toți cred că-s grozavi.
    Se uită în oglindă și se privesc ca staruri.
    Doar fetele pe stradă îi văd cum sunt, balauri.
    Cu capetele goale, sau moi, ce pot să facă ?
    Ei zic ca joacă fotbal, dar eu le-am spus să tacă,
    Că blasfemie este să defăimezi ce-i sfânt,
    Da-mi bat gura degeaba, nu pot să-i schimb nicicând.

    RăspundețiȘtergere
  22. Prietenul victimelor indobitocite de buna voie28 feb. 2018, 12:45:00

    Anonimicule, te-ai dat la fund ? Cum se zice corect: te-ai dat sau te-ai ars la fund ? Ce v-au mai invatat aia de la A3 ? N-ai inteles si trebuie sa mai exersezi ? Anonimicule, anonimicule, nu esti bun de nimic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tinere hitlerist, constat cu tristete degradarea conditiei umane si a respectului fata de cei cu alta opinie.De la spanzurarea in piata publica a papusilor reprezentand inamicii politici si pana la trecerea la fapte nu trebuie decat o scanteie in mintea infierbantata si plina de ura a unora ca dumneata. Pana acum te-am banuit ca iti este greu sa intelegi anumite chestiuni, acum deja ma indoiesc de buna dumitale credinta. Cand voi fi sigur de acet lucru, te voi trata ca atare.

      Ștergere
  23. Comandamentul de iarnă: Baloanele din Agronomie sunt culcate, nu se știe dacă vineri vor fi disponibile. Putem sa o punem de o miuță pe zăpadă, ar fi distractiv. alternativa ar fi balonul pe structură metalică de la Cora, însă aș mai avea o variantă pentru că țcolile sunt întrerupte: sala de sport de la Liceul Auto! Se află la ieșirea spre autostrada Pitești, la capătul troleului. Sala e încălzită (24-25 Celsius) și are vestiare. Am persoană de contact, am mai jucat acolo, ora e flexibilă, adică putem începe și la 16.
    Ce preferați?

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce-ar fi sa mai stam si pe-acasa?

    RăspundețiȘtergere
  25. Asta da gândire sănătoasă!

    RăspundețiȘtergere
  26. Miine nu se poate juca in Agronomie,sunt baloanele la pamint.O sa vedem poate jucam la Cora lujer .,mai vorbim azi .

    RăspundețiȘtergere
  27. Anonim dar nu anonimic1 mar. 2018, 18:03:00

    Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  28. CAPITANE ,sa inteleg ca miine nu se joaca nu e loc .

    RăspundețiȘtergere
  29. Becali renunta la palmaresul Stelei! Probabil ca nu-l mai intereseaza nici rezultatele FCSB-ului...

    RăspundețiȘtergere
  30. Vand stelemea de Sibiu, sarata, putin mucegaita, 10 lei kilul. Atept provincia.

    RăspundețiȘtergere
  31. Eu aproape sigur nu vin dar pe Doru l-am scos cu greu din bidoanele cu vin şi l-am plasat într-un butoi cu apă, e încântat, îşi revede tot palmaresul, aşa că vine sigur.

    RăspundețiȘtergere
  32. Iata analiza presedintelui Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes:

    “In Romania au fost executate in 2014 de 31 de ori mai multe mandate pe siguranta nationala la suta de mii de locuitori decat in SUA

    Ca tot s-a vorbit despre mandatele pe siguranta nationala si exceptia de neconstitutionalitate admisa ieri de CCR pe art. 3 lit. f) din Legea 51/1991 a sigurantei nationale, vreau sa va dau cateva date pentru a vedea cum Romania a ajuns controlata de Noua Securitate prin aceste mandate.

    Dat fiind ca SRI nu a facut public rapoartele de activitate din 2015 pana in prezent, voi compara datele dintre Romania si SUA la nivelul anului 2014.

    Asadar, in 2014, mandatele pe siguranta nationala date in Romania si SUA au fost:

    -Romania: 2.496 de mandate pe siguranta nationala la 20 de milioane de locuitori;

    -SUA: 1.416 de mandate pe siguranta nationala la 319 milioane de locuitori.

    La suta de mii de locuitori, in SUA au fost 0,44 mandate pe siguranta nationala, iar in Romania au fost 12,48 mandate pe siguranta nationala.

    Daca comparam cele doua numere vedem ca in Romania in 2014 au fost date de 31 de ori mai multe mandate pe siguranta nationala la suta de mii de locuitori decat in SUA.

    Aceste mandate sunt cele mai intrusive si cate unul se intinde pe o durata de 6 luni.

    Va intreb: are Romania mai multe amenintari la siguranta nationala ca si SUA?

    In viziunea SRI si a ICCJ, se vede ca cetatenii romani din tara sunt cea mai mare amenintare la siguranta nationala a Romaniei.



    Aparatura de ascultare platita de romani pentru ca SRI sa-i poata intercepta mai tare ca pe teroristi a costat, din spusele lui Pruna, peste 1 miliard de dolari. Cate spitale se puteau face cu acei bani?
    Pretextul acestei extinderi a SRI-ului de a-i monitoriza pe toti romanii, incepand cu 2005, a fost 'combaterea coruptiei'. Sunteti multumiti de activitatea lor?

    RăspundețiȘtergere
  33. Da,altă întrebare.Dar repede ca ma grăbesc.Asa te vreau,când nu stii intreaba si te luminez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sinteti ruda cu domnul Portocala? Dupa maniere, as zice ca da dupa scoala as spune ca nu.

      Ștergere
  34. Un baiatel de cativa anisori se bucura in momentul in care bunica din partea tatalui vine in vizita.

    - Mamaie, ce bine ca ai venit! Toata lumea te astepta!

    - Cum asa, puiule?

    - Pai, am auzit-o si pe mama spunand ca numai tu ne mai lipseai!

    RăspundețiȘtergere
  35. Al de cunoaste2 mar. 2018, 22:41:00

    O biata gaina congelata se crede smechera si umbla cu tot felul de ascunzisuri,atat o duce mintea.O fi mai multa naivitate decat prostie?Nu cred.

    RăspundețiȘtergere
  36. Steaua e numai una3 mar. 2018, 10:48:00


    knattspyrnufelag:
    vai di mine da se poatie aia de la napoli au perdut mentile pai asta e praf baaaaaaaaaaaaa 2.2 mil pe an lu chiriches tribuia sal iea pe torje ba ala a dat satesfactie pe unde a mers sau pe roatariu ca a mai pus 5 grame de muschi pe iel ce sa mai vorbem de nistor care trece strada numa ajutat de mana sau nidelceariu iera bun de napoli sa care jentile

    RăspundețiȘtergere