duminică, 31 decembrie 2017

Ultima reprezentație din 2017...

...s-a săvârșit în primul balon, care ascunde un teren execrabil. Lume (prea) multă, cu Mitică neinspirat la alegeri, Gabi având și întâietate la selecție:

E1: Nelu Bronson, Bebe, Gabi, Răzvan, Virgil, Eugen, Bogdan, Gabi3, Popicu
E2: Găbiță, Luci, Tavi, Paul, Doru Bețe, Mitică, Vasea, Un băiat + Alt băiat

Pe ultimii doi i-a adus Gabi3, erau tineri frumoși și liberi de orice legătură cu mingea, cu ceva mai mută îngăduință la unul dintre ei, care trăgea bine cu dreptul dacă apuca să-și așeze mingea, ceea ce îi lua oricum prea multe mișcări pentru a se întâmpla des (ca reper, Robert ar fi fost ales înaintea lui). Scorul a fost 2-2 pentru unii și 2-1 pentru alții, întrucât deschiderea de scor a lui Bețe a fost contestată. La o centrare a lui Mitică, Bețe e reluat cu capul în jos, la bară, unde mingea s-ar fi lovit de un sac cu nisip care stabiliza poarta. Cum eu eram în poarta cealaltă, nu pot spune că am văzut clar, dar mingea mi s-a părut amortizată, deci plauzibil să fi lovit sacul. Oricum, îl cred pe Doru. Acest posibil gol a fost împotriva cursului jocului, căci Mitică n-avea niciun om de combinație, practic aruncam mingi în față, la ce-o ieși. Bețe a mai avut niște reluări cu capul, a mai tras și Mitică, și Un băiat, în timp ce Vasea a tot încercat celebrele-i devieri, dar lipsa de jocuri în picioare se vede când nu mai ești la prima și a doua tinerețe! Bronson și-a făcut datoria, a scos ce era de scos, dar a avut ghinion la o minge aruncată la bătaie, Gabi degajând-o de pe linie în portarul căzut.

Cam ăsta a fost jocul nostru de atac, la care mai adaug o transversală și o minge respinsă de Bronson din vinclu, la două dintre multele auturi de poartă trimise de mine spre poarta cealaltă. Pentru adversari trebuie să înmulțim posesia și șuturile cu 3 sau 4 (Bogdan se lăuda că numai el a avut 7 șuturi!). E2 plimba mingea pe toate părțile, având și oameni potriviți pentru asta, mai ales că Eugen a fost foarte implicat în joc, mai puțin la finalizare. Aglomerația de pe teren nu a avantajat echipa mai tehnică, iar apărarea noastră a fost foarte dedicată, cu șuturi multe blocate de Tavi, Paul sau Luci. La 0-0 (parcă), a fost și un penalty pe care am reușit să i-l scot lui Gabi de lângă bară. După autogolul descris mai sus, Popicu și Motanu au făcut schimb de posturi, iar E2 a forțat nota. Primul gol a venit la câteva secunde după o mare ratare a lui Gabi3, care n-a reușit să devieze înspre poarta goală un șut care se ducea pe lângă, dar tot el a marcat din cornerul rezultat. Aici e posibil să fi făcut o alegere greșită, căci am ieșit la centrarea lui Popicu, pentru că Gabi3 era singur-singurel în careu, la scurt. N-am reușit intercepția, iar Gabi3 a reluat în poartă printre doi fundași. Poate că aveam o șansă să apăr dacă rămâneam în poartă. Al doilea gol a venit după un duel la cap câștigat inițial de Luci în fața lui Motanu, dar Gabi3 a venit lansat, fără om, și a șutat imparabil, cu bara transversală.

Moment tensionat când tot Gabi3 a solicitat vehement un nou henț la Luci, care a fost gata să-și ia mingea și să plece! Pot înțelege că Gabi3 a fost păcălit de perspectivă, dar Luci nu e persoana pe care s-o suspectezi că n-ar recunoaște. Amintiți-vă că acum un an sau doi, când jucam în balonul mare la porți mici, a ”acordat” un penalty necerut de nimeni, pentru că l-ar fi șters mingea pe mână! Și eu m-am trezit să cer un henț la Gabi, dar ceea ce n-a înțeles lumea pe moment a fost că l-am cerut retoric, doar pentru că faza a fost similară cu cea pentru care Gabi3 a ieșit de pe teren acum vreo lună (un henț pe care l-am numit ”a la Hațegan”). Am observat, inclusiv la mine, că băieții considerați altruiști când s-au intersectat cu fotbaldeziua5, după o perioadă ajung să semene cu fenomenul (cu unele excepții, desigur).

După meci, deși aveam varianta vestiarului, cele vreo 10 grade Celsius ne-au scos afară, la o masă. S-au consumat licorile promise, vinul de la Stelică și palinca de la mama ei, iar Virgil a adus și o caserolă cu chiftele, pe care am preluat-o cu îndemnul ”hai să vedem cine recunoaște că a jucat ca o chiftea”. S-au epuizat imediat! :) Acestea fiind scrise, nu-mi rămâne decât să urez tuturor un 2018 cu mult succes în palmares!

30 de comentarii:

  1. A fost gol la Doru- Bete; intr'adevar mingea s-a lovit de coltul sacului si n-a mai putut inainta.
    La celalalt gol,eu am trimis-o{mingea}spre poarta si cu celelalte intamplari de pe traseu a reusit sa treaca de linia portii. In rest am fost neputincios si din cauza pauzei de o luna si douazeci de zile, dar am resimtit si o oarecare teama sa nu patesc ceva.
    LA MULTI ANI tuturor si la multe goluri,dar nu in buzunare,in 2018!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani tuturor in 2018!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani tuturor si lui Vasea,in special.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragi colegi va multumesc pentru urari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vasile, vecinul lui Ion, merge la acesta si il intreaba:

    - Ma, ce era cu cei doi barbati care au fost la tine mai devreme?
    - Nimic, ce sa fie...
    - Pai am vazut ca ai discutat putin cu ei apoi au plecat nervosi si te injurau de mama focului.
    - Erau de la martorii lui Iehova, au venit sa imi explice cat de important este sa iti ajuti aproapele.
    - Bine dar de ce erau asa suparati?
    - Aaa, le-am zis ca daca tot este important sa iti ajuti aproapele, sa ma ajute si pe mine sa fac curat la porci si sa sap in curte.

    RăspundețiȘtergere
  6. să trăiești, nea vasilică, la cât mai multe goluri lui matale și berici mie.

    cel puțin la final, nu s-a pus problema ca scorul să fie altul decât 2-2, absolut echitabil după ce s-a jucat. e aiurea să-și dea cu părerea cei aflați departe de fază, așa pot să spun și eu că, în marea majoritate a cazurilor, cel ce dă cu capul închide ochii și apucă să vadă ce poate sau că plasa, care poate încetini mingea, este CHIAR pe linia porții, n-am văzut, mai bine tac. interesantă ar fi fost o dezbatere pro-contra, între bogdan, virgil, nelu contra vasilică, bețișor&co, toți băieți credibili, dar cu păreri total diferite.
    la faza cu luci, aproape fiind, am spus din prima că nu-i henț, aici îl bănui pe bandit c-a vrut să pună ceva contrapresiune, luând mingea la subraț. vorba clasicului mitică, atât timp cât bem împreună o bere după, totul e încă ok.

    ps:nea vasilină, simona îți trimite salutări și-ți promite victorii multe!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani, Vasea! La multi ani tuturor! Sănătate, prosperitate, iubire si pace!

    RăspundețiȘtergere
  8. Inca o data,multumiri pentru urari.

    RăspundețiȘtergere
  9. Un tip intra intr-o librarie si se adreseaza vanzatoarei:

    - Fiti amabila, as dori o carte de Eminescu...
    - Care? intreaba vanzatoarea.
    - Mihai, raspunde clientul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Petre Ispirescu2 ian. 2018, 16:25:00

      Asta era Mitica,se aproviziona pentru cornete.

      Ștergere
  10. Steaua e numai una3 ian. 2018, 11:35:00

    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/ar-fi-rusinea-anului-pentru-dinamo-nu-s-a-intamplat-niciodata-in-istorie-ce-performanta-poate-atinge-fcsb-in-confruntarea-cu-cainii-529411.html

    Ha,ha,ha!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Baieti,vedeti vineri ce mincare v-a ramas ,nu aruncati e pacat giditi-va ca avem un biet om printre noi.Stiti de cine este vorba ,si-a creat o mica insulita in parc pe o banca sa nu mai plateasca caldura ii aduc carti sa aiba de un foc .Iara nu a putut dormi, de frig si de grija mea e clar se duce . ,,,, a inceput cu capul ..

    RăspundețiȘtergere
  12. – Ma fetelor, daca va dau cate o bomboana, ma lasati sa va pun mana pe picioare?
    – Da, sigur, nu e nici o problema!

    Se mai gandeste asta ce se mai gandeste si zice:

    – Ma fetelor, daca va dau o bomboana, ma lasati sa va pun mana pe sani?
    – Da, sigur, nu ne suparam!

    A treia oara:

    – Ma fetelor, daca va dau o bomboana, ma lasati sa va sarut?
    – Da, cum sa nu, se rezolva!

    Mai sta tipul pe ganduri, la care una ii zice celeilalte:

    – Hai sa plecam de-aici, ca pana facem sex cu asta dam in diabet!

    RăspundețiȘtergere
  13. apropo de bețivi, nu cred că vineri e deschis la butic, așa c-ar fi indicată pileala la purtător. cine se simte mai bun la suflet poate să aducă și pentru "prietenul" lui mitică.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu mai trebuie sa suportam din propriul buzunar reparatiile masinii, daca o gasim lovita in parcare. Putem fi despagubiti chiar daca vinovatul nu a fost prins de politie.

    Dupa ce isi gasesc masina lovita, cei mai multi soferi care nu au casco se resemneaza. Stiu ca, in lipsa martorilor, vinovatii sunt greu de gasit, asa ca prefera sa scoata bani din buzunar si sa-si plateasca singuri reparatiile.

    Insa chiar daca faptasul v-a lovit masina si a fugit, tot puteti fi despagubiti – fie ca este vorba si despre victime sau doar despre pagube materiale! Banii vin de la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, un organism al Comisiei de supraveghere a Asigurarilor. Iata ce trebuie sa faceti mai intai.

    Laura Mihaela, broker asigurari:

    „Pentru asta trebuie sa indeplinim anumite conditii: Polita RCA trebuie sa fie obligatoriu valabila, la fel si ITP-ul. Apoi vom merge si vom depune o plangere la Politie pentru a se face cercetari”

    Odata ajunsi la Serviciul Rutier, veti primi un numar de inregistrare, apoi dosarul va ajunge pe mainile unui politist specializat in astfel de probleme.
    Cu actele eliberate de la Politie care fac dovada pagubelor suferite va adresati apoi Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

    „Se depune o cerere la BAAR 14. Se asteapta, dar se despagubeste in mod sigur, deoarece exista niste fonduri speciale pentru aceste evenimente neplacute”

    Astfel veti primi banii, chiar daca cel care v-a lovit masina poate nu va fi prins niciodata. Despagubirea este valabila si daca masina dumneavoastra este lovita in trafic de un autoturism care nu are RCA. Din pacate, prea putini soferi stiu despre acest sistem.

    Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca sunteti obligat sa anuntati Politia daca masina v-a fost lovita. In caz contrar veti primi aceeasi pedeapsa ca si cel care v-a provocat paguba.

    Marius Niculescu, purt cuv IPJ Constanta: „Atrag atentia persoanelor implicate in tamponare, atat celui vinovat cat si celui lovit sa anunte acest lucru in termen de 24 de ore la sectia de Politie, altfel agentii le vor suspenda permisele pentru o perioada de 30 de zile”

    Din aceasta situatie scapati numai in cazul in care sunteti plecati din oras sau din tara si ati aflat mai tarziu ca masina dumneavoastra a fost lovita. Caci termenul de 24 de ore se scurge numai de la momentul constatarii. Mai aveti si sansa sa cadeti la o intelegere cu vinovatul.

    Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ba da prosti au fost, sunt si vor fi jucatorii wcsb.Aia de i-a dat ciobanelul pe bani frumosi nu-s buni nici de rezerve pe la echipele pe unde au ajuns.Stanciu, ala de-l vedeati voi minunea de la Maglavit,a ajuns de rasul Belgiei.La fel si Chipciu,Chiriches,Adrian Popa,Tanase,Tosca, etc.Si cand ma gandesc ca multi dintre voi ii considerati fotbalisti.Cand vine vorba de fotbal sa nu va mai aud pe unu ca zice ceva.S-a auzit cotoiule si tu maidanezule mitica ?

    RăspundețiȘtergere
  16. ”Tefeleilor haștagieni, Mazăre, Popoviciu, Ghiță și toți cei care o taie grandios din țară ca să nu-i (mai) ia Miliția și să ispășească secolul de pedepse la pandaimos o fac în baza Codului Penal și a celui de Procedură Penală. Alea meșterite de Bica și trecute de Boc, la cererea lui Băsescu, fără nicio dezbatere publică, prin asumarea răspunderii guvernamentale, în Parlament. Da' voi ziceți că-s bune legile și ieșiți în stradă ca să nu le schimbe Dragnea, Iordache și Nicolicea. Ce să zic? Continuați, proștilor...”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Văd că e un citat, ai vrut să-l faci de râs pe boul de l-a emis? Și altă întrebare, vorba lui Ciordache: era vorba că nu ne băgăm la politică aici, mai e valabil?

      Ștergere
    2. Al de-i pocesti numele ti-a furat tie ceva? Stiti ce sinteti voi?Basisti fara Basescu, pe care acum il renegati, dar ii pupati in fund toate progeniturile.


      Elena Udrea
      7 ore ·

      Coldea si cativa ai lui, ramasi inca pe la butoanele puterii oculte din Romania, se dau acum de ceasul mortii cum a plecat Mazare din tara si a cerut azil pe undeva. Doua lucruri vreau sa spun, acestor nemernici:
      1) Daca ce se intampla in Romania si in special in justitie este corect si conform cu legislatia internationala privind drepturile omului si etc., atunci Mazare va veni fedeles inapoi, la cererea autoritatilor noastre. Deci nu au de ce sa isi faca griji, nu-i asa?
      2) Ce se mai intampla cu Ghita??? Aud? Ce a mai facut Sistemul sa il aduca in tara? Nu le mai aud gura nici slugilor dn presa gen Tapalaga, Dogioiu si altii de teapa lor!!! Nu va intereseaza sa il aduceti pe “fugarul” Ghita inapoi? Evident ca nu! Pentru ca va e frica de ce poate spune si proba Ghita. Ca poate sa scoata nu doar biletele de vacanta la Paris, Dubai, Seychelles etc., pe care vi le-a platit, casete cu Coldea si Kovesi pe la vilele lui si prin vie, ci chiar dovezi ale afacerilor pe care le-ati impartit si multe altele facute la cererea voastra!
      Asa ca, despre Ghita, de la voi numai de bine! Liniste de mormant. Nici audierea video nu s-a mai facut, nimic!
      Mai lichelelor, ca sa ma exprim deja consacrat, voi si cei din justitie si presa care va slujesc si va executa ordinele! Voi credeti ca toate abuzurile pe care le faceti, vor ramane neplatite? Credeti ca daca prostiti 200.000, 500.000, chiar si un milion de romani cu “lupta impotriva coruptiei”, o sa scapati fara sa raspundeti?
      Mai puneti mana si cititi, nu doar scrieti! O sa aflati din istorie ca nu a scapat nimeni, toti care au facut asemenea abuzuri au platit, mai repede sau mai tarziu.
      O sa platiti si voi!

      P.S. Vedeti ca daca va mai puneti postacii sa scrie mesage pe pagina mea, va demasc toate conturile false cu care incercati sa manipulati cititorii. Va credeti destepti? Ati uitat ca m-ati facut “regina postacilor”?

      Ștergere
    3. De fapt, eu sunt fraier, că bag în seamă postaci anonimi. De-acum îți va dispărea orice mesaj cu tentă. Du-te și revarsă-te prin alte părți, Internetul e așa cum l-a descris Umberto Eco.

      Ștergere
  17. Sotul:

    - Scumpo, de trei ani suntem impreuna si trebuie sa recunosc ceva. Eu consider ca intre iubiti nu trebuie sa existe nicio taina, pe cand eu nu ti-am spus totul...

    Sotia:
    - Vai, scumpule! Ce bine ca vorbesti despre asta! Sunt absolut de acord cu tine. Si eu am ceva de spus. Problema e ca in ultimii doi ani m-am intalnit cu fratele tau si-mi era teama sa-ti spun despre asta. Dar tu ce ai vrut sa spui?

    Sotul, uimit:
    - Eu... colectionez monede

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bre nea monetar, m-a rugat simona să-ți transmit toate cele bune, cică anul ăsta o rupe cu victoriile, să ne bucurăm și noi.

      mai sus văd că ne-a scris nuțica. o arăta ea, în unghiuri mai nașpa, precum bunica, dar tot m-aș băga la o tablă a împărțirii, fie și cu rest.

      Ștergere
  18. Steaua e numai una4 ian. 2018, 19:27:00

    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/anunt-jenant-pentru-pretentiile-lui-dinamo-facut-de-presedintele-clubului-lucrurile-sunt-clare-529545.html
    Haoleu!!Ce faceti neamule,ramaneti numai cu coregrafia?

    RăspundețiȘtergere
  19. 11 soluții antistres

    1. Exerciții fizice. De la cele mai simple, până la cele atât de complexe pe cât ne permit vârsta, starea sănătății, flexibilitatea personală etc. De trei-patru ori pe săptămână, timp de 30 de minute minimum. Nu ai timp? Caută și ai să găsești. Mers în pas alert, mers la sală, schi, patinaj (de sezon), exerciții ”domestice” (acasă), toate au același rezultat: stimulează secreția de endofrine – hormonii stării de bine, care fortifică rezistența la stres și îi anulează efectele.

    2. Atingerea buzelor. Nu e o glumă! Buzele sunt brăzdate de fibre ale sistemului nervos parasimpatic, drept care pot fi comparate cu niște pompieri: misiunea lor este să stingă focul mistuitor declanșat de hormonii stresului și de sistemul nervos simpatic. Același efect și în baza aceleiași explicații îl au și alte gesturi simple: scoți limba și o întinzi cât poți, faci ochii mari (la propriu), deschizi larg gura, ca să simți cum forțezi musculatura maxilarelor, ții mâinile sub jet de apă călduță.

    3. Meditația cu toate deprinderile de viață asociate ei, ca și alte tehnici de relaxare (exerciții de respirație, vizualizare, yoga, elongații etc.) ameliorează structura și conectivitatea creierului.

    4. Tratamente alternative: acupunctură, fitoterapie, psihoterapie. Apropo, lasă baltă prejudecata potrivit căreia este ”rușinos” să mergi la psiholog și/sau psihoterapeut, vezi dragă Doamne, ai trece drept nebun! Dimpotrivă, ești un om deștept. Psihologul și psihoterapeutul își tocesc coatele pe băncile școlii ani buni tocmai pentru ca să te poată ajuta pe tine să depășești problemele de finețe ale psihicului uman. Categorie în care se înscrie și subiectul discuției noastre: stresul rău.

    5. Autosugestia. Închide ochii. Concentrează-te asupra fiecărei părți a corpului tău în parte. Percepe senzațiile asociate exercițiului și comandă mental fiecărei zone: ”Relaxează-te!”.

    RăspundețiȘtergere
  20. 6. Vizualizarea. Adu în fața ochilor o imagine liniștitoare. Un lac de munte, de exemplu. Plonjează mental pe mal, admirând albastrul impecabil și glacial al apei. Vizualizarea activează emisfera dreaptă a creierului, calmând vorbăria generatoarea de stres dinlăntrul lui.

    7. Zâmbetul. Chiar dacă nu vine din interior, anină-l pe fața ta (zâmbetul nu înseamnă doar buze curbate, ci și ochi luminoși, pomeți ridicați, frunte încrețită a bine). Zâmbetul, expresie exterioară a stării interioare numite optimism, este un remediu antistres beton.

    8. Natura. Contactul regulat cu mediul natural contribuie și la sănătatea mentală, nu doar la cea fizică. Simplul fapt de a privi, câteva minute pe zi, arborii, duce la scăderea semnificativă a dozei de stres, a tensiunii arteriale și la ameliorarea stării generale. N-ai timp de așa ceva? Ei, nu! În drum spre casă, per pedes. Ori la volan, când aștepți la semafor. Sau privind fugitiv pe fereastră, la birou. Natura este aici, lângă noi. Numai să ne amintim de ea. Uite, poftim, și o versiune în ton cu epoca noastră computerizată: imaginea unui peisaj mirific, pe monitorul tău. Antistres și procreativitate la job.

    9. Prietenii. Efectul lor antistres are legătură cu primele clipe de viață, mai concret, cu contactul vizual al bebelușului care am fost, fiecare dintre noi, cu propria mamă. Acele schimburi de priviri sunt cel mai puternic factor de dezvoltarea a creierului bebelușului: neurotransmițătorii sunt sintetizați în timp ce emoțiile plăcute, pe care le emite mama, sunt recepționate și resimțite de către bebe. Acest cocktail chimic dă forță construcției sistemului nervos și sistemului imunitar, sporind rezistența la stres. Pe măsură ce creștem, această nevoie de a fi înconjurați de persoane iubitoare și pe care le iubim rămâne o constantă.

    10. Alimentația. Tu cu ce te calmezi? Cu ciocolată, prăjituri cremoase, cafea, alcool? În realitate, acestea sunt alimentele care reușesc cel mai bine să streseze organismul. Cu ce le poți înlocui? Cu o plimbare prelungită sau cu o ședință la sală. Și/sau cu o doză de vitamine: fructe, verdețuri, limonadă etc.

    11. Mind Synergy: cea mai complexă tehnologie pentru relaxare profundă și antrenament mental. O tehnologie revoluționară pentru stimulare mentală și relaxare fizică totală, adresată în special (deși nu numai) persoanelor care suferă de stres cronic și acut, tulburări emoționale intense, oboseală psihică și fizică, nivel scăzut de energie, probleme cu somnul, dificultăți de concentrare și memorare, poftă scăzută de viață, anxietate și depresie. Pe scurt: cele pentru care viața nu mai are sare și piper.

    Pe www.aimgroup.ro găsești detalii despre Mind Synergy, concepută special pentru a veni în ajutorul tuturor celor care își doresc o sănătatea mai bună, relaxare fizică și psihică profundă, regenerarea forței vitale și creșterea nivelului general de energie, amplificarea stării interioare de bine, ameliorarea somnului, revigorarea memoriei și creșterea capacității de concentrare și învățare, dar și experiențe mult mai profunde și mai rafinate, ca reprogramarea subconștientului pentru atingerea succesului financiar, atingerea greutății ideale prin autosugestie.

    RăspundețiȘtergere
  21. Aliosa ajunge acasa mai devreme decat de obicei. O vede pe Natasa, se repede la ea si-i trage o palma de-i tiuie urechile.

    - De ce, dragul meu? Ce am facut?
    - Ehei! Daca stiam - te omoram.

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  23. Stiu, c-am patit-o si eu, dar "am luat laxacutin". Te ajuta din plin.

    RăspundețiȘtergere