duminică, 3 decembrie 2017

99, LA MULTI ANI !

Partida de vineri 01.12.2017 a venit ca un supliment de satisfactie dupa festivitatile ocazionate de Ziua Nationala si desfasurate ceva mai devreme in apropierea bazei sportive din Agronomie.
Meciul s-a desfasurat in balonul mic din fata, cu nocturna in functiune inca de la inceput. In atare conditii nu mai conteaza ca afara a plouat non-stop.
Iata echipele stabilite de Gaby3 si Sica :

Pinguinii – Nelu, Bebe, Tavi, Razvan, Salam, Mitica, Gaby3 si Florin
Pelicanii– Luci, Virgil, Doru, Bogdan, Popicu (Tudor), Claudiu, Gelu si  Sica

Prezenta numeroasa, dar la limita superioara a unui optim in raport marimea terenului. Pe langa clasici  au fost consemnate si nume noi, precum acest Florin care desi s-a limitat sa stea doar in fata a contribuit decisiv la victoria pinguinilor. El a marcat jumatate din golurile acestora. Cealalta jumatate s-a impartit intre Mitica si Gaby3, acesta din urma tragand practic echipa dupa el. Salam, Claudiu, Gelu, tineri din anturajul lui G3 si Sica, la fel si Florin. La pelicani a jucat pret de 30min. Tudor. La venirea luiPopicu el s-a retras discret plecand la celalalte treburi presante.    
Scorul a fost deschis de pelicani printr-o lovitura de cap a lui Claudiu dupa mai multe ratari ale pinguinilor. Din acest moment a urmat o ploaie torentiala de goluri in poarta pelicanilor ajungandu-se la 9-1!!.
Pe fondul relaxarii pinguinilor scorul s-a strans la un moment dat pana la 9-4, apoi s-a facut 11-4 , 11-5 si in final 12-5 .  Pentru pelicani au marcat  cate un gol Gelu, Sica (penalty) si Popicu, iar Claudiu 2.
Victorie clara si meritata pentru pelicani obtinuta printr-o lupta apriga si un joc spectaculos practicat de ambele echipe. Cei noi veniti au si ei meritul lor pentru aceste lucruri.

Dupa meci s-a ciocnit si un . . .pahar (de plastic) cu sampanie si gust romanesc, asortat cu alte 2-3 pahare de vorba si veselie. Gazda, un vestiar primitor si incalzit . Ole!



18 comentarii:

  1. Am scrijelit un semn in grinda la vederea semnaturii lui Tavi la aceasta cronica!
    Felicitari Tavi si tine-o tot asa!
    Vazand echipele,fara cei necunoscuti mie,se pare ca v-a facut iarasi dom'Mitica, chiar daca n-a participat direct la alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Băi (in)telectualilor din piață, „dupe o oră” ăsta vă reprezintă? Ăstora ca el vă aliniați voi seară de seară, ca să construiți, chipurile, o societate mai democratică?! V-ați luat cu voi, și în astă seară, boxurile, pistoalele de 8 mm și macetele, chiar puștile cu care se afișează pe NET scandalagiii care este vârful vostru de lance?! Nu vă e o imensă rușine cu ei? Și nu le e rușine celor de mai sus, partide, ONG-uri, care îi iau în serios și îi îndeamnă să provoace în continuare scandal după scandal? Vor face din voi detașamentele de asalt din anii 30 ai secolului trecut, care au provocat cunoscutele dezastre?
    Se pare că, în acest scop, aveți și sloganul cel mai relevant: „ciuma roșie”! În cultura voastră cea splendidă și vastă, știți cine a folosit expresia asta?
    Știați că sintagma „a fost lansată de ideologul și liderul nazist Joseph Goebbels” (https://viobota.wordpress.com/2017/01/29/recurs-la-istorie/) și că repetarea ei ar trebui pedepsită zdravăn : „sintagma «ciuma roşie» este o sintagmă care a fost folosită exhaustiv (s.m.) de propaganda fascistă şi nazistă pentru a-i denigra pe comunişti (era folosită de exemplu de Goebbels). Mă întreb câţi dintre protestatari ştiu acest lucru…” Mă întreb şi cine a venit cu ideea de a scanda un astfel de slogan… Mă întreb cât de legal este să strigi aşa ceva, în contextul în care sloganurile fasciste, rasiste sau xenofobe sunt interzise prin legea nr. 107/200”.
    Noul val de extremisti:a zis copilul ceva,a facut batranul ceva,au votat gresit romanii,piata e a noastra,Romania e a noastra.E plina istoria omenirii de amintiri triste provocate de batrani bogati folosind fatalai ca voi.Camere de gazare pentru pesedei si alegatorii lor,cand infintati?Deportari,cand organizati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  3. Eu nu mai rezist cu asta4 dec. 2017, 20:49:00

    Asa si ce propui tovarase Ilici ? Daca Goeblels i-a zis lui taica-sau, tata si maica-sii, mama, ar trebui ca aceste cuvinte sa dispara din dictionar, asa-i ? Stai jos, pune mana pe carte si lasa-ne cu prostiile tale, ciumatule !

    RăspundețiȘtergere
  4. și așa ne ciondănim pe motive de fotbal, cred că-i mai bine să mutăm politica în altă parte, oricum nu cred că ne mai putem converti unii pe alții. așadar, la următoarele derapaje, vă paște guma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar asa,nu mai comentam nimic despre fotbaluldeziuacincea sau despre fotbal si sport in general si ce sa vezi ne-a pocnit politica...hai s-o lasam balta, macar la miscare sa ne mai destindem...

      Ștergere
  5. La MUlti Ani de Mos Niculae!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vineri m-am grabit si n-am apucat sa sarbatoresc iesirea mea din poarta, dupa atatea secole.N-am "rupt gura targului", dar, pana am reintrat in poarta, am reusit sa raman pe picoare. Oricum, e greu , greu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cadou de Mos Nicolae.

    - Ce cadou i-ai facut sotiei tale de Mos Nicolae?
    - Toata dragostea mea!
    - Ce vorbesti, asta-i curata risipa! De Craciun ce-o sa-i mai dai?

    RăspundețiȘtergere
  8. Saptamana trecuta am avut placerea sa beneficiem de o prezentare (studiu de caz) exceptionala a celor de la S.C. Golanii Consulting SRL, prezentarea a fost facilitata de lipsa antrenorilor si piticilor. Mijloacele utilizate ne sunt familiare, nu le mai enumeram.

    Am retinut ca ce este USOR nu este sanctionabil.


    Vineri sa aveti caietele si creioanele pregatite, reprezentantii S.C. Golanii Consulting SRL vor teoretiza studiul de caz, se are in vedere si prezenta antrenorilor si piticilor.

    P.S. Sica a avut dreptate, dar daca esti golan si ai gura mare castigi.

    Doru

    RăspundețiȘtergere
  9. dragă bețișor ,te consider drept una dintre cele mai elegante persoane din fenomen, de aceea îți și răspund:
    - e pe undeva de înțeles o reacție de supărare IMEDIAT după meci, poate mai puțin la atâtea zile distanță
    -au fost alegeri, ați avut echipă foarte bună, ați dominat categoric începutul de meci
    - din motive de bani și nu numai, s-a vorbit că se joacă până la ora 17.00, când s-a și oprit treaba iar scorul era mai mult decât dezechilibrat
    - vorbești la plural, dar nu spui cine. o fi, n-o fi bine?
    - nelu spune că a lăsat mingea jos, pentru a-l felicita pe sică. așa mi-a zis mie, dacă e bărbat,vă spune și vouă. vrei gol din așa ceva?
    - vrei să-ți spun eu de la ce echipă e ăl de a vorbit urât tot timpul?
    - mitică s-a băgat sub sică și i-a luat mingea, eram la doi metri și mai mult de o ușoară scoatere de pe traiectorie n-am văzut
    - când l-am lovit pe puști, imediat DUPĂ ce trăsese și mingea s-a dus afară, EU am oprit mingea și v-am pus-o pentru penalti. numără câți inși ar fi făcut asta, nu cred că găsești mai mult de trei.

    apreciez faptul că ai deschis subiectul. m-aș fi bucurat însă mai mult dacă, în virtutea celor zise chiar de tine despre spiritul zilei de vineri, ai fi fost mai prezent pe blog, inclusiv cu cronici sub nume propriu.

    chestiunea e chiar și mai valabilă pentru restul combatanților, mai ales că văd postări ciudate, sub anonimat, chiar acu vreo câteva minute dându-i viteză unei javre care a înjurat.
    bașca noul obicei, ca, în mare, doar echipa mulțumită de scor, fie el și egal, să rămână la bere. unii au stat și după 0-12.

    RăspundețiȘtergere
  10. Steaua e numai doua8 dec. 2017, 01:28:00

    Adica doua goluri de la elvetieni.

    RăspundețiȘtergere
  11. Iar ii da Vasea, motanelului, jumatatea lui cinci. De, daca nu si-a ales si el o echipa mai ca lumea.Si tot cotoiului,ce suparat o fi sarmanul cand vede ca lumea nu mai are ce premii sa-i dea aluia de-l facea el, "gelatul", "tiganul",etc.

    RăspundețiȘtergere
  12. N-aș vrea sa stârnesc, din nou spiritele, dar la indemnul motanului,voi descrie faza controversata, așa cum am trait-o eu.ln urma unui atac inamic imperios, m-am trezit întins pe gazon, cu mingea in brațe, sub mine.Alaturi, langa nasul meu fremătau niste încălțări. Erau ale lui Sica. In timp ce ma ridicam, Sica mi-a spus ca, desi putea, n-a mai șutat ca sa nu ma lovească. Atunci, am lăsat mingea jos pentru a-i întinde mana, drept mulțumire. N-am mai apucat, caci faza s-a dezlănțuit, apoi si iedul. După ca i-am explicat situatia, Sica s-a liniștit ca o apa adâncă si sa retras, fara revendicări. Nu cred ca relatarea mea va schimba ceva din ce a fost, dar eu am tras o învățătură de minte, sa nu las mingea din mana, indiferent de situație, pana nu se lămuresc fazele de joc.
    Totodată, vin cu propunerea sa nu ne mai jignim, nici oral, nici in scris. Va pup si va invit la balonul cu rezonanta, unde toată lumea striga ceva si nimeni nu înțelege.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cel ce va vegheaza11 dec. 2017, 12:07:00

    Bai baieti,ati adormit ? Nu conteaza cum jucam, conteaza sa comentam si noi n-avem ce.Nu-i frumos,sa scrie cineva ceva, orice nu conteaza,sa avem ce sa rumegam pana vinerea viitoare.Si asa fata de inceputuri v-ati puturosit.Printul nu mai serveste, pesemne ca a gasit o definitie la rebus care l-a incuiat, Mitica a uitat alfabetul,Motanul si-a dat seama ca-i pe langa,pe Vasea il dor toate cele si ce are si ce n-are, Bogdanel,dragul de el,si-a notat ceva dar nu mai intelege ce a vrut sa spuna,Tavi nu mai stie pe unde sa scoata camasa la serviciu,Luci nu conteaza decat la numaratoare, anonimul nu se pricepe nici la politica daramite la fotbal, asa ca am ramas singurul valid.Nu pot insa sa fiu si cronicar si critic si putere si opozitie.Oi fi eu si aparator si inaintas si matematician si poet, apropo, ati rezolvat problema pe care v-am dat-o acum cativa ani ?Nu-l ntreb pe Bebe ca sunt sigur c-a uitat, nici pe Mitica ca stiu ca nu stie, nici pe motanu ca n-a ajuns pana in clasa 5-a,nici pe Lucica ca daca ar fi stiut nu ajungea aici.Si uite asa n-a mai ramas nimeni pe care sa-l intreb asa ca dormiti linistiti, Popicu vegheaza pentru voi.

    RăspundețiȘtergere