vineri, 24 noiembrie 2017

Preludiul, aproape cât tot restul

Sau măcar pe acolo...

Una este (sau sunt) pacea și prietenia de după și cu totul altceva meciul în sine, cu sau fără preambul. Iar la fel de bine  știe povestea respectivă unul dintre protejații mei, Mitică. Nu ești atent sau respiri când nu trebuie, maistrul te-a făcut la alegeri, de multe ori chiar dând impresia că i-ai rămas dator. Dacă ești însă un băiat mai de la țară, cu ciocul măricel și cu ceva de tupeu la tine, îți asiguri ceva șanse, măcar din plecare, altfel poeții și băieții  de mare caracter sunt abonați din prima la batistă. Iar dovada vine e chiar reuniunea de astăzi, când, asigurându-și echipa cu the best of the best Găbiță, le monseigneur Nelulu, bașca Sică Von Munchausen, bravul căpitan umbla cu basca-n mână pe la mese, poate doar-doar, mai ciugulește ceva.
A fost și n-a prea fost cazul, Tudorică nefiind chiar cea mai rea soluție de avarie, deși, chiar dacă lupt împotriva memoriei, cele nouă (!!!) bucăți date/luate de/ de la Tavi acu nu chiar de mult stau mărturie că omul știe, iar dacă prinde și conjunctura favorabilă a astrelor, poate să facă chiar prăpăd. N-a fost neapărat cazul, iar cu vreo cinci minute înainte de ora exactă s-a tras linie la 3 egal, scor care, bineînțeles, a lăsat și nemulțumiți în urmă, dar ar trebui să împace pe toată lumea. Echipele:
Nelulii:Nelu, Paulică, Bogdan, Marinuș, Tudorică, Sică, Mitică, Găbiță
Lucilii: Luci, Bebe, Gaby, Răzvan, Bețișor, Claudiu, Gabi3, Tavi
Primii au fost conduși cu 2-0 și 3-1, golul lui Claudiu intrând lejer, după opinia subsemnatului,  în Top10 ever (poate Nelulu e într-atât de galanton și ni-l descrie), Bețișor a ratat de puțin ocazia de a fi omul meciului (oricum, jos pălăria) iar Marinuș s-a remarcat ca fundaș. Ca fapt divers, "l-am prins" pe Gaby la un pariu, cum că, zice el, Dinamo nu se califică în play-off. Personal, aș fi vrut pe cinci beri, a rămas pe trei, pe care sunt convins că mi le-ar da cu plăcere.

PS:  Pe unde-o umbla Gulie, c-am de luat două beri de la el!?! 


36 de comentarii:

  1. Steaua e numai una25 nov. 2017, 10:00:00

    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/rednic-a-intrat-pe-fir-pentru-un-jucator-de-la-dinamo-becali-plateste-insa-mai-mult-decat-isi-permite-mouscron-526585.html
    Sa nu-l ia cumva pe Steliano Filip,ca retrogradarea ne paste!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Gulisoara pentru cronica!
    S-ar putea sa fi stabilit un record de rapiditate de postare a cronicii.
    Observ ca o data cu trecerea timpului creste si numarul berilor pe care ti le datorez, ca de vreo victorie a Stelei, pardon,FCSB, nici vorba.

    RăspundețiȘtergere
  3. Astazi am felicitat-o pe soacra-mea cu ocazia zilei de nastere.

    I-am zis ca ii doresc tot ce imi doreste si ea mie, doar ca dublu.
    Nu inteleg, de ce s-a suparat?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Se pare ca Gulie este Vasea,eu l-am suspectat pe Mitica. Mecla se potriveste, datorii are peste tot, tramvaiul 41 sa traiasca!

    RăspundețiȘtergere
  5. Steaua e numai una26 nov. 2017, 12:34:00

    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/incep-schimbarile-la-dinamo-vizita-fulger-a-lui-negoita-in-cantonament-surpriza-mare-pentru-jucatori-526656.html
    Cred ca le-a adus femei gonflabile si cate trei kile de vin de fiecare ; sa-si faca curaj. Cred c-a trecut si pe la arbitrii, sa fluiere cum trebuie pentru catelusi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Celui mai bun Ritmist din cati au fost si sunt. Unui artist aproape tacut din planul doi al scenei, care prin ce a compus si a acompaniat i-a sustinut pe cei din fata .

    https://www.youtube.com/watch?v=omtGwwsk8rI

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat pe-aci s-o fure piticii aseara!Ce m-as mai fi distrat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. băi cap de oaie, zău că nu știu ce să răspund, dacă mă întreabă cineva despre tine sau despre domozină, dacă sunteți ticăloși sau mai mult prostovani.
      tu te bucuri că arbitrul le-a scos piticilor mingea din poartă (nu intrase, ce-i drept, nici măcar un metru), alălaltu o tot frige de grija lui jiji&co, fără a ne spune și cu cine ținem dar fiind plin de panseuri găunoase la kil. asta e, pe mulți săraci ura îi ține-n viață.

      Ștergere
  8. Mor de ras de pacaleala pe care a luat-o ciobanasul cu trei sute de suporteri.A luat loazele de la Astra, Viitorul, Botosani si a crezut ca a dat lovitura.Va spuneam aici ca doar ma pricep, nu ca unii dintre voi, ca transferurile astea de rasufati nu vor aduce nimic bun la stana.Voi v-ati entuziasmat, dovedind nepricepere si ati inceput sa faceti ce stiti voi mai bine, adica un misto ieftin romanesc ca la atata va pricepeti.Dar timpul nu iarta si iata ca EU am avut dreptate.Altadata fiti mai inteligenti, vedeti cine-i cel care-si da cu parerea si exprimati-va cu precautie, pentru ca s-ar putea ca cel care va da sfaturi chiar sa stie ce vorbeste.

    RăspundețiȘtergere
  9. Steaua e numai una28 nov. 2017, 10:47:00

    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/sumudica-dezvaluie-secretul-titlului-castigat-de-fcsb-in-fata-rapidului-in-1998-cine-s-a-aflat-in-spatele-succesului-526768.html
    Frustatul de Sumudica se mai face o data de ras,ca n-au putut sa bata pe Craiova jucand cu vreo cinci oameni in plus.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai comunistilor, voi de vreti sa ardeti cartile in strada ca niste hitleristi trepanati ce sinteti, auziti ce v-a zis idolul vostru Cartarescu, sa nu mai cumparati carti de la RAO! Dar voi participati doar la excluderi din partid si cititi doar etichete de pe sticle sau titrarea la desene animate.

    RăspundețiȘtergere
  11. Suparat pe prosti29 nov. 2017, 11:20:00

    Ba, da bou mai e anonimul asta care are pretentia ca se pricepe la politica.Se vede ca-i spalat pe creier.Isi permite mititelu sa vorbeasca de Catarescu Ce sa-i raspunzi, ca tot nu pricepe sarmanul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteligenta sau eruditia nu tin loc si de caracter. Ultimii care au ars cartile in piata publica au fost nazistii iar de la unul ca tine, suparat pe el nici nu-mi doresc vreun raspuns.

      Ștergere
  12. Baieti, am vorbit la teren pentru meciul de vineri . Putem juca in balon de la ora 15 sper sa fim minim 10 oameni . Cine nu vine sa scrie ,sa dea telef sa nu fim sub 10 oameni .

    RăspundețiȘtergere
  13. mi se pare aiurea să aștepți să sune cei ce nu vin, mulți nu citesc, nu scriu și uneori ajung, dacă o fac, unde nu se joacă. așa că mi se pare mai normală un fel de strigare de catalog, mîine seară.

    atenție MARE: probabil va fi închis prin zonă, așa că cine nu se bazează pe țuica lui nelulu ar fi bine să vină cu pileală la purtător.

    RăspundețiȘtergere
  14. Doua doamne stau in bucatarie in timp ce una dintre ele pregateste pranzul pentru sotul sau.

    -Wow, spuse cealalta, de cand ati inceput voi sa mancati asa mult usturoi?
    Zambind, "bucatareasa" raspunse:
    -De cand sotul meu are o secretara noua!

    RăspundețiȘtergere
  15. Steaua e numai una30 nov. 2017, 11:17:00

    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/s-a-schimbat-formatul-ligii-campionilor-o-veste-buna-si-una-rea-pentru-echipele-din-liga-1-526950.html
    Nu cumva or primi si campioana din playout, pe Rinamo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astea sunt găinării de doi lei cu rest. ceva frumos, de acum aproape 10 ani, contează mai puțin scorul, culmea e că multă lume încă mai joacă, cel puțin șase(!!!) au rămas la aceleași echipe:

      https://www.youtube.com/watch?v=OCnoAg9kQUQ

      Ștergere
  16. Maine,vineri 1dec.2017 NU particip la miscare.

    RăspundețiȘtergere
  17. Maine,vineri 1dec.2017 particip la miscare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Aia cu pileala la purtator mi-a placut. Se poate si macar o sticla de sampanie pentru toti, doar e Ziua Nationala, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai putea sa dai si tu de baut coechipierilor, la cate pase de gol ai primit si la cat te asteapta in fiecare vineri.Sau anul asta nu luati dividende?
      Vezi sa apari la timp, altfel o sa numeri frunzele pe margine.

      Ștergere
    2. Frunze in balon? Ce fraier!
      * * *
      Ca sa realizam macar o idee cine a fost . . .
      https://www.youtube.com/watch?v=GtcfNcnk07o

      Ștergere
  19. Eu vin, 3BR,dacă vrei să vin, pungă, bidon şi restul.

    RăspundețiȘtergere
  20. Din eter aud in soapta la ureche:" Astazi e sarbatoare, Gabita vine de mana cu Robert, Ole!".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bolovane,sa crezi tu ca te primeste cineva in balon, daca iar vii tarziu.Stai si mieuni in ploaie.

      Ștergere
  21. Aha, asa e, acum suna mai bine, dar e prea tarziu, figurezi deja ca repetent. Ole!

    RăspundețiȘtergere
  22. https://www.facebook.com/NuLasatiTraditiaSaMoara/videos/303335870152987/

    RăspundețiȘtergere
  23. https://www.youtube.com/watch?v=tUNaboLf4xg

    RăspundețiȘtergere
  24. Unii au impresia ca au mostenit Piata Victoriei de la masa si si de la tacsu si pot sa faca oricand ce vor acolo, cu sau fara aprobare!Te apuca greata.

    RăspundețiȘtergere
  25. Suparat pe prosti3 dec. 2017, 13:06:00

    Iar isi arata valoarea anonimul anodin, desi nu mai era cazul pentru ca stiam ce si cum gandeste.El crede ca daca ai castigat primaria cu 10% din popuatia capitalei, ai devenit stapanul bucurestenilor.Fals, ma gandacel !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tinere, faci trei greseli intr-o singura propozitie. Prima tine de educatie, pentru ca democratia inseamna respectul fata de cei alesi, prin votul majoritatii celor ce s-au prezentat. A doua greseala, de logica e sa consideri ca cine a stat acasa ar fi votat cu favoritii tai. A treia greseala e sa consideri ca o gasca are dreptate doar pentru ca este zgomotoasa si agresiva.

      Ștergere
  26. Rugaciunea unei femei


    Doamne, ma rog Tie,
    Sa-mi dai intelepciune sa-mi inteleg barbatul,
    Sa-l iubesc si sa-l iert,
    Sa am rabdare la toanele lui,
    Fiindca, Doamne daca imi dai putere,
    Il bat de il omor!

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu vi se pare ca prin organizare si agresivitate trupele de desant din piata sint urmasele camasilor brune? Ei sint detinatorii adevarului absolut si nu ezita sa foloseasca forta impotriva cetatenilor, nu lucreaza nicaieri, au sabii, iatagane, pusti si pistoale si ataca pensionari ca voi sau ca parintii vostri.

    RăspundețiȘtergere