duminică, 12 noiembrie 2017

Despre asumare. Că doar nu e asomare!

Deci nu aveam intenția să scriu cronica, m-am gândit să profit pentru că am ceva de transmis. Este vorba despre asumarea greșelilor făcute de coechipieri. Chiar când ele vin din senin și sunt greu de înțeles. Ca și data trecută, și la meciul de vinerea asta a fost o fază în care nu s-a putut depăși conjunctura. Despre ea, când îi vine rândul.
Vineri, 10 noiembrie, a fost o vreme perfectă, caldă și fără pic de vânt, de care am beneficiat inclusiv la bere. Au făcut alegeri Mitică și Popică, la piatră, ghicită de Mitică. Au rezultat echipe atât de dezechilibrate, încât Tudor, apărut după alegeri, a intrat la echipa mai slabă fără să schimbe raportul de forțe.

Miticii: Luci, Bebe, Motanu, Bețe, Mitică, Găbiță, Sică, Vasea
Popicii: Nelu Bronson, Paul, Gabi, Tavi, Popică, Bogdan, Gabi3, Tudor

Deci lume multă, alegători, cetățeni, public, ca-n Caragiale. Prima echipă nu a părut deloc afectată de întârzierea lui Bebe, care s-a schimbat o veșnicie pe margine și a intrat la 1-0. Se construiește greu, dar există bunăvoință, se face 2-0, însă imediat punctează și Popicii pentru 2-1. Cam aici se petrece faza cu pricina. Bebe ia mingea după un aut lateral aproape de ”steguleț”, la poarta noastră, și o așează ca pentru repunere laterală. Cine ar veni cu mingea din spatele liniei de fund și ar așeza-o în zona aia dacă ar fi aut de poartă?! În fine, Bebe trimite spre Motanu, dar care se întorsese cu spatele, mingea ajunge totuși la Luci care o oprește cu piciorul. Gabi3, care urmărise faza (ca și mine, ca și alții) se duce peste Luci, care însă e convins că ar trebui să fie lăsat să execute aut de poartă. Alege să nu joace mingea, deși orice altă decizie, de exemplu un șpiț oriunde, n-ar fi tensionat aiurea situația, fiindcă una e să discuți cu mingea afară și alta cu ea în plasă. La o fază ca asta, părerea mea e că n-aveam argumente, altele decât să țipăm mai tare. Sau să lase adversarul de la el, doar pentru că Luci n-a jucat mingea. Îmi amintesc o fază de astă vară, când Bronson a prins mingea din acțiune, apoi a așezat-o jos să degajeze Popică, iar eu le-am zis că mingea e în joc și data viitoare dau gol. Până la urmă a lăsat și Gabi3 de la el, deși nu era problema lui că noi n-am fost atenți sau nu ne-am înțeles între noi.
Ceva mai târziu s-a făcut totuși 2-2, apoi s-a jucat destul de ciudat. Bronson și-a intrat în rol și a scos câteva mingi periculoase, însă a luat un gol la un triughi de pase, numai că imediat echipa a avut replică pentru 3-3. Știu că la scor egal, cred că o dată la 2-2 și o dată la 3-3, Gabi3 a ratat două situații monumentale, trimițând în barele porții din situații clarissime. Posibil acolo să se fi jucat meciul, dar n-ai ce să-i reproșezi lui Gabi3, poate doar ghinionul, căci fazele și le crease singur și oricum a dus tot jocul în spate. Fapt e că am scăpat ca prin urechile acului, iar pe final de meci Mitică a devenit mai concret, înscriind de două ori, al doilea gol după ce plecase Tudor și jocul era la discreția noastră.
Autorii golurilor, cronologic: Găbiță, Găbiță – Tudor, Tudor – Sică – Gabi3 – Mitică, Mitică. 

27 de comentarii:

  1. Cer scuze lui Gabi3 daca n-am fost corect. Pana la urma , a iesit pe fund sau lateral?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A ieșit prin lateral, Luci. Și nu e vorba de incorectitudine, ci de neînțelegeri între coechipieri care fac parte din joc. Ce, în exemplul pe care l-am dat, cu Bronson și Popică, era vreo incorectitudine?

      Ștergere
    2. A fost anulat golul(cu toate ca eu nu am jucat mingea).

      Ștergere
  2. La nea Ion vine in vizita un fermier texan, pentru schimb de experienta. Se uita americanul la bucatica de pamant a lui nea Ion si zice:

    - Mr John, eu am o ferma de-mi trebuie o zi sa o inconjor cu masina!
    - Pai tot asa rabla de masina avem si noi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot nu inteleg de ce va legati de bebe. Fuge si el de acasa, se plimba moca cu reatebeul,mai trage un pui de somn la teren, o baie buna ca sa nu consume apa calda de acasa, mai bea si o tuica de la Bronson si are cu ce se lauda la printesa.

    RăspundețiȘtergere
  4. e adevărat, de obicei cine țipă mai tare are câștig de cauză, mi s-a întâmplat și mie, convins fiind însă că mai degrabă am dreptate, sunt însă și cazuri când las de la mine. acu câteva meciuri, virgil îi bate un aut portarului marinuș, care prinde și pune mingea jos. i-o iau, și,( ca de obicei...) i-o dau, spunându-i prostovanului c-a greșit. scorul era egal, cam prin minutul 90. aici aveam dreptate sută-n sută, dar mi s-a părut imoral să profit de o prostie. cine vrea, poate vedea similitudini cu meciul de vineri, cine nu, sănătate maximă îi doresc.

    apropo de echipe, să ne exersăm un pic memoria. luați de aici:
    -luci, paul, stelică, tavi, mitică, găbiță, gabi3
    dincolo
    - nelu, marinuș, gabi, bogdan, bețișor, răzvan, eli
    bineînțeles c-am înfrânt cu brio,dar ghici care-s mai dezechilibrate, deși la noi în locul lui tudorică a apărut bebică? bine, era ceva mai tânăr pe atunci.

    și încă ceva. bolovanul ar fi făcut scandal maxim, dar TAMAN EL alesese echipele, așa c-a înghițit cacaua cu tot cu staniol. oricum, cât o fi mitică de ieșit din formă, ipochimenul de abia de-i ajunge cu fruntea sub buric.în rest, poa să fie liniștit, țin la el în continuare, ca la victima mea favorită.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mondial fara Italia! Dupa 60 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  6. Prea bine ai făcut, Motane, dar dacă altul dă gol are regulamentul jocului de partea lui. Ce faci, îi impui cu forța să nu profite de o greșeală?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. depinde și de personaj. am dubii că marinuș, deși dator la mine, ar fi dispus să fie domn, în schimb, ca să iau la întâmplare, bețișor și gabi3 ar face-o, după cum s-a și văzut.

      Ștergere
    2. Gabi3 s-a dus și a dat mingea în poartă, apoi a cedat pentru că am fost mai tari în gură. El e sensibil la remarci de genul ”nu mă așteptam de la tine” sau ”te bucuri la goluri de-astea?”.

      Ștergere
  7. Doua prietene stateau de vorba:

    - Auzi, draga, eu nu mi-am inselat niciodata sotul!

    - Si eu ce sa inteleg acum, ca te lauzi sau ca te vaiti?

    RăspundețiȘtergere
  8. Steaua e numai doua14 nov. 2017, 20:23:00

    Sa moara antena de bulgari,daca voi nu ajungeti sa jucati cu alde Pancu si Lacatus, in liga a cincea.
    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/dezvaluiri-despre-problemele-de-la-dinamo-transferul-lui-costache-a-salvat-echipa-525718.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Au venit nasicii si au adus finutzilor(delicatzilor,nevinovatzilor,etc.) 3 bobitze.
    Timpul va arata ce samantza va fi.

    RăspundețiȘtergere
  10. https://www.libertatea.ro/ultima-ora/adrian-nastase-atac-dur-la-adresa-lui-radu-banciu-chiar-nu-stii-nimic-din-ce-am-facut-pentru-tara-asta-ba-gunoiule-2040866

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce leapsa a luat ciobanul din Pipera cu Alibleg, la sfatul specialistilor MM,Dica,etc.Sa dai 2 bulioane de euroi si sa nu-l poti da nici degeaba, asta da afacere.In meciul cu portocalele s-a vazut cat pot aia de-i laudati voi si cu care vrea sa-i pacaleasca machedonul, pe aia fraieri, da cu bani, de afara.Numai ca, odata vede nasul aia finului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Steaua e numai una16 nov. 2017, 11:14:00

    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/oferta-de-ultima-ora-pentru-negoita-un-grup-de-investitori-vrea-sa-cumpere-dinamo-525724.html
    Si noi am auzit ca aia de la Kntspyrnufellag au niste jucatori mai prosti la echipa a doua si o sa-i trimta sa joace la catelusi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Specialist in toate16 nov. 2017, 16:31:00

    Auziti la Gabi al mic, sa respectam regulamentul ! Pai cate reguli respectam noi aici ? In regulament se spune ca echipele trebuie sa aiba cate patru jucatori de camp si un portar.Respectam regula asta ? Nu, s-o luam mai departe.Reprizele, doua la numar, au cate 20 minute.Cat jucam noi ? Mergem mai departe.Ce stiti de greselile cumulate ? Va spun eu, nu stiti nimic.Nici macar n-ati auzit de ele, dar sa nu credeti ca am de gand sa va scolarizez eu aici.Puneti mana pe carte, invatati regulamentul din scoarta-n scoarta si abia atunci sa aveti pretentia sa jucati fotbal dupa regulament.Pana atunci bucurati-va ca la apel suntem toti, n-a murit niciunul in saptamana care a trecut si sa jucam asa cum putem. S-a auzit ?

    RăspundețiȘtergere
  14. La insistenţele pline de fineţe ale unui distins domn, membru marcant, în fapt omnipotent în cadrul F.I.P.A., organizaţie în cadrul căreia a reuşit într-un singur sezon să anuleze 5-6 goluri perfect valabile, din păcate însă nu a reuşit şi trei retrageri disimulative de pe tabla de joc în decursul unui singur anotimp, reuşită ce i-ar fi adus fără doar şi poate bulbul înmiresmat de frangipani din partea federaţiei indoneziene de şah amator, echipajul de 6+1 rame euro 5, fost mărcuţa 9 (actualmente retrasă de pe piaţă) publică în exclusivitate pt. dvs., în avanpremieră mondială, cronica meciului din data de 17.11.2017.

    Cronica ecoului sfârşitului de toamnă pe fundal

    Pe o vreme cu ceva ceaţă dimineaţa, puţin soare la prânz, oleacă de burniţă după-amiaza şi ploi însoţite de rafale de vânt pe înserat, o vreme pe gustul meteorologilor autohtoni ce ne oferă prognoze pământene pe trei luni, două Saturn, un Uranus şi un Pluto frapat cu multă gheaţă, bonus din partea casei, având în vedere că în spatele celor 3M coada se întindea pe mulţi kilometri, pe fundul viaductului interstelar s-au aliniat următoarele echipe :

    Cu negrele : pe fundul porţii GB1, pe linia de fund M1, M3 şi GB2, în faţa liniei de fund GB3 şi M2, mult mai în faţa liniei de fund, de fapt pe linia de fund a adversarilor M7
    Cu albele în aceeaşi aşezare tactică : BL 5- BB1, BG1, BT 2- BG3, Bg2- BS4

    Având în vedere dezechilibrul clar în(tre) cele două formaţii aliniate, meciul a început de la scorul de 6-0, o remiză neimpozabilă şi un pat fără TVA dar cu saltea Dormeo, pt. piesele negre.
    Partida începe cu o frumoasă deschidere indiană a pieselor negre, albul urcă cât poate de mult cu pionii, negrul face

    RăspundețiȘtergere
  15. rocada, turnul de pe stânga îşi face loc printre pioni, trece pe partea dreaptă, driblează nebunul de alb, dă gardă la regină pt. a abate atenţia, şutează sec şi este mat. 7-0. Arbitrul scoţian, aflat pe fază, dictează corect „avantaj prea mare”. Golul este invalidat. M2 o ia la sănătoasa printre pionii albi, bagă un şpiţ de copită de cal, balonul se opreşte în plasa laterală. 7-0. Arbitrul atent, aflat pe fază, dictează corect „prea mult tupeu”. Golul este anulat. Dinspre pădure se aude un răcnet înspăimântător. Piesele amuţesc pe tabla de joc. Să fie însuşi regele pădurilor ? Să fie ursoaica rănită în bojoci ce tocmai născuse doi ursuleţi de feţi frumoşi ? Rămâneţi calmi, e doar ecoul lui M3 nemulţumit de anularea golului. Partida continuă, calul alb ia nebun la D5, un-doi cu celălat roib, calul de negru se aşează pe coadă, turnul drept rămâne pe loc, albul avansează cu regina şi înscrie la H4. Pionii albi îşi fac datoria, nebunul găseşte culoar în indiana adversă, deschide Calul Bălan tot la D5 (5 dimineaţa, ce-aş mai bea un păhărel), şut frumos cu exteriorul turnului alb şi s-a făcut 6-2. La scorul de 6-3 vuietul venit dinspre pădure încremeneşte piesele de lemn (Tănase). Nu mai putea fi nici ursul, nici mândra sa trezită ţeapănă de frig, nici Puma, nici Adidas, nici leul devalorizat, în mod cert era ecoul nemulţumirilor celor 3 Bunii M. Degajare lungă a regelui, regina trimie cu rochia-i de dantelă în careul mic, turnul stâng şi calul drept sar la cap, celălalt cal îi protejează, ovăzul se rostogoleşte în năvodul plin de crapi (de ciudă). 6-4. Eco-urile nu se mai termină, ele inundă pieţele, târgurile şi oboarele, de la A5 sau H6 în sus, clienţii nu se mai satură, urlă de plăcere, mai lăsaţi băi frate şi la alţii, mai luaţi şi voi câte un Rudotel că e ieftin şi-i mai bun. Piesele grele albe, susţinute de pionii avansaţi la grad de subcal, subnebun sau chiar subregină, susţin atacurile în trombă, driblingurile cailor nărăvaşi fac ravagii prin apărarea negrelor, sfidează patul, elimină remiza ospătarilor şi mai înscriu de două ori. 6-6. Piesele afro-americane au o tresărire de orgoliu în ultimele două minute, M1 şi M2 bombardează

    RăspundețiȘtergere
  16. cetatea regelui alb, GB3 trage pe lângă cetate şi cere o tablă de joc mai mare, GB2 se înalţă văzând cu ochii, loveşte mingea cu capul nebunului şi o trimite în poala reginei, mingea ricoşează din tamponul de mătase direct în capul lui M3 şi de acolo în fundul cetăţii. Incredibil 7-6. Arbitrul de centru validează golul. Dar... intervine arbitrul de tuşă, şuşoteşte ceva, imperceptibil, din cauza frunzelor multicolore care făceau dragoste în copaci, în aer, pe gazonul sintetic din parchet laminat sau direct pe caldarâm. În cele din urmă se decide, ia veniţi voi ăştia de negru şi staţi pe tuşă, să vedeţi şi voi cum văd eu lucrurile, să învăţaţi şi voi ce înseamnă tuşa şi aia nevăruită că s-au terminat banii de var, am rămas vai de curul nostru, scorul rămâne 6-6 poartă-n casă, uşi rabatabile în jurul grădinii şi geamuri termopan la intrarea pe alee. Dacă nu vă convine sesizaţi tass-ul că mai mult de O-O (ouă) oricum nu vă omologhează.
    Ecoul sau eco-urile de până acum au fost slabe behăituri de mieluşel, ce-a urmat nu vă pot descrie. Bist du veruckt ? Nein. Bist du golan ? Nein, ich bin Neingolan belgian. Ich bin derbedeu. Ce mai... Alice în ţara minu... Alice în ţara nebu... Hei Alice, all of us want to fuck you.. Aliiice !
    Avertisment :
    Prezenta cronică prezintă cookiuri mascate.
    Prezenta cronică este interzisă minorilor, spionului sârb şi televiziunilor de resort.
    Dezlegarea codurilor în numărul viitor. Rămâneţi alături de noi !

    RăspundețiȘtergere
  17. Petre Ispirescu16 nov. 2017, 18:11:00

    Asta a scris cronica pe trei saptamani!

    RăspundețiȘtergere
  18. Din pacate nu pot sa va onorez cu prezenta astazi.

    RăspundețiȘtergere
  19. Steaua e numai una17 nov. 2017, 13:51:00

    Veste buna pentru catelusi. Li s-a aprobat sa joace direct in liga a treia,acum asteapta sa-l dea afara turcii pe Nea Mircea, ca sa preia echipa cu Cornel Vinu.

    RăspundețiȘtergere
  20. vai mama nostra18 nov. 2017, 16:47:00

    Haoleu sa suparat nea jiji mancaiasi gura lui iar ia cacampionatu lo batul moldoveni lu stefan cel breaz io dat cu leoaca in cap si lor si noua astora de zicem ca tinem cu ei mai bine neam vedea de treaba sa nu mai aud ca zice unu ceva de astia cami sare mustaru am jucat la pronosprost ca motanu si am perdut tot si acum trebe sa ma apuc de cersit ca mitica da eu is baiat rusinos nu pot sta cu manantinsa sa vad poate se milosteste popicu si iar ma ajuta si iarna asta ca pe aici pe la nemti e ierni grele.

    RăspundețiȘtergere
  21. stelist un ins convins da nins18 nov. 2017, 16:56:00

    Haoleu nea batul moldoveni de nea mers fulgi saracu nea jiji e suparat ca a perdut o gramada de bani si astia nu joaca nimic am jucat si eu la pronosprost ca motanu dar acu nu mai am un ban trebe sa ies iar la cersit ca mitica daca nu fac nimic poate so indupleca popica si mo scoate iar din nevoi ca a venit iarna si nu stiu ce ma fac hai pa ca perd timpul cu voi si scap locul de la rascruce unde mai pica un ban nu va spun care rascruce ca poate ii vine un gand lu mitica si ma lasa fara loc de munca.

    RăspundețiȘtergere