sâmbătă, 7 octombrie 2017

Octombrie, ziua persoanelor cu handicap

Pe undeva, acum realizez că în primăvară s-au împlinit treizeci de ani de când, tânăr inginer stagiar, am descins pe Tineretului, împreună cu o trupă din Turbomecanica, colegii mei de atunci. Țin minte ca acum, fără a avea un merit prea mare, am făcut instrucție cu "băștinașii" locului, dintre care mi-i amintesc pe Paulică1, Paulică2, Bețișor, Cocoru și Mitică, după care am sfârșit prin a fi adoptat chiar de ei. Așadar, a trecut aproape o viață de om,  vreme berechet pentru amintiri de toate felurile și culorile, tone de bere și mii de cuvinte de dulce, schimbate cu distinșii mei companioni de vineri.
Țin minte jocul la pietre, cu negocieri nesfârșite dacă a fost sau nu gol, reușita antologică a lui Gigel (mare caracter, de altfel...)  vorbind la telefon, undeva la mijlocul terenului, în lateral, disputele pe ploaie, zloată și zăpadă, mingea făcută ovală de Mese din șut, șezătorile de după, de multe ori mai pine de substanță decât partida însăși. Țin minte și acum cele nouă goluri primite într-un singur meci de la Tavi, de care mi-a fost rușine pe moment, dar pentru care m-am bucurat apoi, pentru că, lăsând la o parte căpoșenia sa ușor superioară, el este un băiat adevărat, sensibil, sufletist, manierat, și chiar o  bună gospodină, ce ne ține la curent cu gogonelele și murăturile sale, care de care mai reușite. L-am prins pe Căpitan în zilele sale de mare glorie și putere, pe Silică înscriind din toate pozițiile imposibile, cu condiția să se afle la sub treijdecentimetri de linia porții (inclusiv acel meci filmat, când s-a dovedit că televiziunea nu e pentru cine o arvunește, ci pentru cine o nimerește), mă întreb și acum ce caută Găbiță printre noi și noi printre el, sau de ce distinsul Luci nu practică somnul de frumusețe în campionatul județului Ilfov, unde domnia-sa are reședința. E drept, nu-mi pun această întrebare vis-a-vis de bravul Nelulu, care poate locui oriunde dorește, noblețea sa citadină rămânând intactă, sau față de alți băieți de mare finețe sufletească și talente pe măsură.
Am primit zeci de șorțulețe, expresia aroganței supreme în fotbal, de la o groază participanți, începând cu Cocoru și Bogdănel și terminând cu junele Eli, am, la rândul meu, clienți credincioși, se cunosc dânșii, pe care-i îmbrac de decenii. Am pierdut meciuri în mod detestabil, dar rareori mi-a fost o mai mare rușine precum cea de ieri, când nea Găină din Vitan (nu-i dau numele complet, să nu-l recunoască lumea și să-l fac de râs) urâțenia pământului și întruchiparea antitalentului pur, printre lufturi, căzături,bălăngăneli, miorlăieli și ratări patetice, și-a găsit și timp de patru goluri. Nu știu alții cum sunt, dar pentru mine și fratele meu mai slab Mitică paharul răbdării este deja plin și ne-am gândit amândoi să ne retragem sau să ne autosinucidem, în semn de protest. Inițial acțiunea era programată pentru săptămâna viitoare,când găseam amândoi ceva timp liber, dar se pare că momentan o vom amâna, a câștigat Simonica, protejata lui nea Vaselină și se pare că trebuie să-l cinstesc pe gușter. Mai trăim și mai vorbim.
.

                                                 *                         *                      *

 Am primit de curând la redacție o fotografie inedită. Sursele noastre susțin că este vorba despre palatul  de reședință al unei vedete  din sportul românesc, totodată reputat om de afaceri și filantrop.




Vom reveni, pe măsură ce aflăm noi amănunte.

44 de comentarii:

  1. Ai stat la cotitura si i-ai luat placerea lui Popica sa scrie prima lui cronica despre meciul in care a marcat 4 goluri.
    Apropos,tu cate goluri ai marcat ca varf de atac?

    RăspundețiȘtergere
  2. Oare Popicu si-o fi dat seama ca se face misto de el?

    RăspundețiȘtergere
  3. Se pare ca Popescu a fost din nou cel mai bun de pe teren si in loc sa-i fie subliniate meritele,se apuca un epigon de insirat balarii.

    RăspundețiȘtergere
  4. O frumoasa cronica nostalgica pigmentata cu micile intepaturi amicale specifice Motanului.
    Dar ce trupa aveai in 1987 de faceati instructie cu gasca lui Mitica in plina glorie?
    Popica, felicitari pt. cele 4 goluri marcate!M-asteptam sa scrii tu cronica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acu văd că o dai pe prietenie, cu înțepături amicale!?! poate mai pică de-o bere. azi mă simt generos, s-ar putea să ai o șansă.
      cocoru și paul și-i amintesc sigur, era unul, maxian, după revoluție a ajuns șef de secție, pe stilul lui găbiță, dar mai rotofei, un fundaș central, ion, ușor bronzat, dar rău de tot, cu șut și tehnică și încă unul, nicu, mijlocaș, ultimii doi au jucat mult timp la "profesioniști".
      cu golurile, țin minte c-am dat de trei ori mai puține ca tine, așa că mă poți cinsti.

      Ștergere
  5. Motane, am fost ieri la un local, că nu pot să-i zic cârciumă, pe lângă blocul tău, Seneca se cheamă (cred că o fi jucat pe partea lui dom profesor Doru :). E cu blibliotecă, proiecție de filme și bucătărie, unde fiecare își poate pune cafele, ceaiuri, citronade, dar și fursecuri, biscuiți, fructe. Iar la final, asta e cea mai tare, plătești 10 lei pe oră!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o știu, e ușor vis-a-vis de liceu, nu știu cum ai naufragiat tu acolo, băieții poartă obligatoriu ochelari și nu iau note sub 10 decât la sport iar fetele sunt ori sub 40 de kile, ori peste 80.

      bețișor, te aștept să facem treaba aia.

      Ștergere
  6. Dragul meu Vasea,

    EU FAC PARTE DIN GRUP, nu din gasca lui Mitica (in fapt gasca lui Mitica nu exista). Sa terminam cu cultul persoanei X sau Y.

    Popica golul 4, cel cu capul, ramana in istorie, ai plutit peste fundasi, foarte frumos.

    Gabita este interesant ce ne relatezi, il voi cauta pe Senaca!

    Razvane, minunata zicerea!

    Fara revansa, nu avem ce sa demonstram, mai bine ne-al bucura ca ne putem misca.

    Doru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De parca crede cineva ca Mitica e o persoana culta!

      Ștergere
  7. Au jucat:
    Luci - Bebe, Gaby, Paul - Tudor, Gabita, Bogdan - Popica.
    Nelu - Virgil, Doru, Razvan - Tavi, Mitica, Gaby III - Vasea.
    Scor: 8-3 pt. echipa lui Gabita
    Au marcat: Popica 4g, Gabita 3g, Gaby 1g, respectiv Doru 1g(penalty), Mitica 1g, Tavi 1g.

    RăspundețiȘtergere
  8. la sesizarea oficiului pentru protecția consumatorului și a asociației pentru combaterea discriminării animalelor mici am efectuat o modificare în titlu. de asemeni, la sesizarea d-lui conferențiar vasilică, am înlocuit agronomia cu tineretului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bravo Motane!Vad ca ti-ai dat seama cine este seful dintre noi doi si asta ma bucura enorm,respectul fata de batrani este esential.Mi-ai scris pe email ca e pace, e pace pe pamant; mi-ar placea sa fie pace si pe teren, sa nu mai fie acele iesiri necontrolate la care ti-am raspuns si eu intr'un fel care nu ma caracterizeaza.
    In privinta Simonei e pacat ca n-a terminat turneul cu o victorie;e drept ca e greu sa gestionezi bucuria ajungerii pe locul unu in lume,dar parca in meciul cu Garcia a revenit la jocul ei prea defensiv din spatele liniei de fund.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Halep a jucat finala de ieri absolut in deridere, neconcentrata si cu sacii in caruta, tipic romaneste. Cum e posibil sa ratezi noua mingii de break intr-un singur game?

      Ștergere
  10. Motane, ai scris bine nu trebuie sa mai scriu si eu .Sunt de acord cu marea Rusine A NOASTRA datorata celor 4 goluri . EU imi faceam probleme cum sa-l oprim pe GABITA , nu pe POPICU care daca nu era GABITA ,nu puneam aparare sau poate nici portar pentru el.Referitor la anonimul care nu se semneaza, cred ca este un mare frustrat nu ma intereseaza parerile lui e un cretin .

    RăspundețiȘtergere
  11. > Gripa
    >
    > Virusul gripal care circula este rezistent la tratamentele obisnuite naturiste sau alopate:nu cedeaza nici la usturoi,ceapa,bitter suedez,echinaceea,,apa cu sare etc;de medicamentele din farmacii nu mai vorbesc ca parca o agraveaza,iar antibioticele pot masca pneumonii foarte grave.
    > Dar cedeaza la ....cuisoare !!!
    > Puneti 2-3 cuisoare intr-o cana + orice ceai doriti(eu am folosit echinaceea) si turnati apa clocotita(Nu fierbeti cuisoarele-doar opariti-le) apoi rontaiti 1-2 cuisoare-incet,maruntite tinute in gura cat mai mult timp si apoi inghitite. Repetati de 3-4 ori pe zi-neaparat inainte de culcare.(cei ce se stiu alergici la "ceva"-orice- sa incerce initial doar cu 1/2 cuisor si sa vada reactia.)
    >
    > In 2 zile sunteti sanatosi.
    > Sper sa nu aveti nevoie de aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Da' cu schurubele nu merge?

    RăspundețiȘtergere
  13. Bagam si saibe, piulite,etc,etc?

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca vrei, am si niste nituri contra ri-nit-ei.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ghici ghicitoarea mea9 oct. 2017, 12:00:00

    https://www.dcnews.ro/ple-oianu-spune-cine-este-omul-care-i-a-aratat-lui-dragnea-catu-ele_560936.html

    Cine e Mitica,cine e Motanu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-am ochelarii la mine, așa că n-aș băga chiar mâna în foc, dar m-aș băga la o ghiceală: mese, gică, marinuș?

      Ștergere
  16. Cine este amator de miscare maine 09 oct.,ora 17.30 (17.45)?
    Durata miscarii: 1 ora - 1ora 1/2.
    Doru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-l dau pe azi pentru mâine (un cântec al lui Andrieș), deci nu contează că e 9 sau 10 octombrie! :)
      Eu chiar o să fac o mișcare, dar nu de la 17,30, ci de la 20. Undeva, în zonă. Care te bagi, lumea te vede.

      Ștergere
    2. Despre ce e vorba, mai clar?

      Ștergere
  17. Tot fotbal, prin Străulești.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu tu, e prea la 8, Doru e mai tentant.

    RăspundețiȘtergere
  19. Steaua e numai una10 oct. 2017, 11:38:00

    Saracilor, vi-l luam si pe asta!
    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/negoita-s-a-enervat-si-ameninta-500-000-sau-in-afara-lotului-522813.html

    RăspundețiȘtergere
  20. m-au întrebat curioșii cum e cu tonele de bere de după meci, eu cred c-am nimerit cifra. calculul e simplu:
    30 de ani, a 50 de săptămâni/an cu câte trei beri/ședință= 4500 sticle
    - de fapt, sunt ceva mai mult de 30 de ani vechime, dar media anuală e mai mică de 50
    -înainte de '89 jucam de două ori pe săptămână, dar erau probleme cu berea, nu se prea găsea
    - mai puțin de 2 bucăți n-am servit nici când eram bolnav, au fost perioade de vară și cu 5-6, așa că se poate rotunji la 4000 de sticle, cam 20 de hectolitri.

    și totuși cred că sunt printre băieți modești în domeniu, curios aș fi cine e mai tare, vasilină sau găbiță?

    RăspundețiȘtergere
  21. Baieti ,vineri GABITA,e de batut nu mai vine imbracat la costum si cravata deci gata cu vraja .

    RăspundețiȘtergere
  22. Pagină 1 din 3
    Evitati culoarea neagra.



    Evitati culoarea neagra !

    In curcubeu, ca si in aura omului, nu exista culoarea neagra. In natura aceasta
    culoare neagra exista in cantitae foarte mica, la fel in viata plantelor si animalelor. Noi
    oamenii, din pacate si din nestiinta, folosim foarte mult in viata noastra aceasta
    culoare care ne incurca total.
    Creierul omului foloseste si se hraneste numai cu raza de lumina alba - ca de aceea este
    omul
    treaz ziua cand dispune din plin de aceasta raza de lumina alba si doarme noapt
    ea, cand nu dispune de lumina solara.
    Creierul mai foloseste si se hraneste cu lumini colorate care sunt fractiuni din raza alba
    - ROGVAIV - ul despre care s-a invatat la scoala, care este de fapt curcubeul.
    Nu numai creierul nostru, dar toata aura noastra, tot corpul nostru fizic este influentat
    de energiile si culorile care ne inconjoara in viata de zi cu zi, deoarece noi avem cei 7
    centri energetici principali prin care ne alimentam cu energii, si care sunt in ordine, de
    jos in sus, exact in ordinea si nuantele curcubeului. Deci, orice obiect de folosinta,
    material scris sau vizual, sau spatiu in care traim, daca este realizat in aceste culori ale
    curcubeului, ne este extrem de benefic, usor de asimilat si este pe o vibratie inalta.
    CULOAREA NEAGRA folosita de oamenii obisnuiti sau, si mai grav, de copii, ii
    devitalizeaza foarte repede, daca apare in imbracaminte, mobilier, telefon mobil,
    calculator, televizor, masina, etc. deoarece aceasta culoare apare de fapt datorita lipsei
    de reflexie a luminii. Obiectele de imbracaminte de exemplu, care sunt negre sau cu
    mult negru, obosesc omul foarte repede, deoarece ii ecraneaza centrii energetici ai
    aurei, chakrele nu mai primesc suficienta energie si corpul vital are de suferit, deci si
    intreg trupul fizic.
    Exemple practice:
    Inainte vreme la scoala cartile copiilor erau scrise-tiparite cu albastru, iar copiii scriau
    cu cerneala albastra si aceasta determina o invatare mult mai usoara, copiii nu oboseau
    la invatat asa tare si nu mai erau epuizati. Astazi, toate manualele scolarilor sunt
    tiparite cu negru si copiii scriu cu ce apuca...
    Pe vremurile de demult, uniformele scolare erau albastre si era bine. Corpul vital al
    omului (primul strat al aurei) este de culoare albastru deschis, deci are loc un aport
    benefic de energie daca porti nuante de albastru. Pe de alta parte, albastru mai inchis
    este culoarea intelepciunii, care favorizeaza asimilarea si intelegerea materiilor mai
    grele, ceea ce de fapt se urmareste la scoala.
    In concluzie, uniformele albastre in scoli erau benefice.
    In prezent, copiii si profesorii merg la scoala imbracati cu mult negru si rezultatul s-a
    vazut si la bacalaureatul de anul acesta...

    RăspundețiȘtergere
  23. Pagină 2 din 3
    Evitati culoarea neagra.

    Un exemplu dramatic este al unui om care este bolnav de inima si se imbraca in negru,
    pe deasupra mai are multe suparari cu cei din jur, nu iarta si nici nu se roaga. Un astfel
    de om este lipsit de tot ceea ce l-ar putea ajuta, sa-si incarce corpul cu energiile vitale
    necesare si astfel bolile i se agraveaza, deoarece nimeni, nici medicul, nici preotul, nici
    apartinatorii nu tin cont de modul cum lucreaza energiile trupului fizic. Un astfel de om
    ar trebui sa se imbrace numai in nuante de verde si nuante de roz - culorile centrului
    inimii, plus sa-si schimbe atitudinea fata de iubirea care ar trebui sa-i izvorasca mereu
    din inima si atunci s-ar vindeca foarte repede.
    Centrul din crestetul capului, denumit SAHASRARA, are culoarea alba.
    Majoritatea oamenilor, si din nefericire multi copii, poarta cand vremea este rece o
    caciula neagra, sau palarie, sau sapca etc. In toate aceste cazuri este ecranata si
    insuficient hranita cu energii cea mai mare chakra, cel mai important centru energetic
    al corpului. Urmarea este oboseala psihica, dureri de cap, lipsa de concentrare, etc.
    Acelasi efect il are vopsirea parului in culoarea neagra sau folosirea accesoriilor de par
    negre.
    Aceasta chakra trebuie lasata libera, iar in caz de fota majora (vreme) sa fie acoperita cu
    alb sau nuante de alb - caciula, batic, sapca. De exemplu, albanezii poarta pe cap numai
    caciuli albe, ceea ce este extrem de benefic si gandirea lor este usoara si corecta,
    deoarece se hranesc corect cu energii in crestetul capului.
    Talpile picioarelor: Prin talpi, in timpul mersului, corpul fizic evacueaza,
    debaraseaza, in nod firesc si natural rezidurile energetice ale corpului rezultate din
    metabolismul energiilor, pe talpi existind zone care corespund tuturor organelor
    interne. Daca folosim pantofi negrii, sau ciorapi negrii, ecranam tocmai centrii de
    evacuare, debarasarea naturala a acestor reziduri enegetice, ceea ce poate atrage dureri
    de picioare, umflaturi si, ceea ce este mai grav, necuratirea energetica a organelor
    interne ale corpului.
    De aceea, mersul descult este extrem de benefic, mersul prin apa, reflexoterapia, etc. Si
    tot de aceea este extrem de benefic a purta numai pantofi care sa nu fie negrii, a purta
    pantofi sport mai ales albi si mai ales sosete albe, albastrii, crem, usor gri, maronii etc.
    Un om de afaceri isi realizeaza un birou folosind mobilier negru, calculator negru,
    obiecte de birotica negre, televizor negru, canapele negre, scaun pe care sta negru, etc.
    Acel spatiu nu mai este benefic pentru o gandire clara si statul mai multe ore intr-un
    astfel de spatiu il stoarce de energie. Rezultatul este o imbolnavire la orizont, iar
    afacerile in mod sigur nu vor mai merge stralucit, deoarec totul se afla pe rezonanta
    negru.
    Culoarea neagra poate fi folosita, dar nu in spatiul ambiental, ci numai in
    imbracaminte, de catre acele persoane care isi propun sa se departeze de "cele lumesti"
    adica sa-si estompeze pornirile trupesti si aceasta energie conservata sa o sublimeze in
    energii spirituale. Este cazul cu haina preoteasca si monahala, care este neagra, caci ei
    aceasta urmaresc, sa-si tempereze, sa-si infraneze sexualitatea si sa-si intareasca
    spiritul.










    RăspundețiȘtergere
  24. Pagină 3 din 3
    Evitati culoarea neagra.

    Dar in cazul lor, ceea ce ei nu primesc suficient ca fluxuri de energii prin primii patru
    centrii energetici ai corpului, ei preiau pe alte cai, stand mult timp din zi in Biserici, pe
    spatiile curate ale manastirilor, in apropierea icoanelor, in orele lor de rugaciune etc. In
    plus ei mai preiau energii superioare prin legaturile ceresti suplimentare pe care ei le
    primesc, la tunderea in monahism sau la hirotonisire, legaturi ceresti pe care oamenii
    obisnuiti nu le au.
    Deci negru potrivit la monahi, nu este potrivit la mireni, decat daca traiesc in lume, dar
    ca niste calugari .
    In tot ceea ce oamenii inchina lui Dumnezeu (vezi turnul Babel) sau folosesc pentru ei,
    nu trebuie sa foloseasca materiale negre de nici un fel, nici acasa, nici la serviciu, nici la
    scoala sau in alta parte, ci numai si numai culori si nuante din CURCUBEU.
    Trebuie respectat acest legamant pe care Dumnezeu l-a facut cu oamenii, atat din
    motive de credinta, dar si din motive vazute si nevazute care ne influenteaza viata de zi
    cu zi.

    Merita sa incercati: Evitati culoarea neagra !
    (macar un timp ... si apoi ...)

    RăspundețiȘtergere
  25. Avancronică la meciul posterior pornind de la rezultatul etapei anterioare.

    Scorul real al meciului de vineri a fost 9-3 dar un gol a fost anulat atât din simpatie pt. bravul autor cât şi pt. remoralizarea lăuntrică (a ştim noi cui) intrinsecă, volumetrică, piramidală, nazală, trapezoidală, paralelipipedică, conică, întocmai unui arc de cerc ce mângâie bolta cerească, încropind calea lăptucilor de la Copşa Mică până în Caucaz, via drumul taberei având disponibilităţi de cazare la căsuţe cu încălzire solară, corturi sau direct pe caldarâm lângă metroul favorit cu peron pe partea dreaptă şi uşi rabatabile ce se deschid exponenţial numai pe partea stângă. Având în vedere că acest act de caritate s-a dovedit insuficient, apărând ulterior gânduri suicidale, este necesar ca cei în cauză să ştie că, de exemplu, în cazul unui mare degustător de vinuri italieneşti, când acesta a fost bătut (posibil şi puţin băut) a hotărât să mai bea un sake şi să-şi facă sepuku, dar clanul sicilienilor, exponenţi ai civilizaţiei la acea vreme, nu s-au mulţumit cu atât, tăindu-i capul şi membrele laterale (de cel central istoria nu pomeneşte nimic, dar nu se ştie niciodată), punându-le în desagă, doar, doar le-o ajunge să încropească de-o piftie care să le ajungă toată săptămâna, ca şi ţigările Mărăşeşti fără filtru, la Rovine pe câmpia de la Turda, colţ cu Şelimbăr şi piaţa 1 mai aproape. În consecinţă s-au întrunit de urgenţă cei abilitaţi cu combaterea terorismului (pt care găina dar şi playmaker-ul ei riscă între 25 şi 50 de ani de fotbal în Ghencea) şi au încheiat tratate de neagresiune şi non-combat la Geneva, Berna, parcul Tineretului, tramvaiul 41, metrou şi piaţa Moghioroş, din Ardeal până în Moldova transnistreană. Toţi cei suspectaţi că ar putea da gol vor verificaţi temeinic la intrarea în arenă şi vor fi supuşi controlului antidopping şi antihandicap. Urmare acestor tratate şi măsuri ce decurg, suspecţii de terorism cunoscuţi de-a lungul timpului sub nume de cod găina, lăptăreasa, Sică Agleznei, Tavi Aeftimoaiei, Doru Lelii, Silică Aporţii, Gelu de Menumorut şi toţi ceilalţi au decis deopotrivă, deliberat, depunerea doleanţelor lor defensive, distructive dar drăgăstoase, direcţionate deznodământului drept şi dezinvolt. Cei dedaţi actului suicidal, încurajaţi fiind (?), au început degrabă o cură de dezintoxicare cu seringosticla de coniac arămiu Metaxa, vin alb Ribeaupierre şi bere galbenă de Crevedia Blanche pe colţul planşei verzi de minifotbal autodidact. Singurul divergent al cauzei a fost Bg care a spus că se pişe pe ea de avancronică, de reţetă antropologică augustă a piftiei siciliene, pe tratatele de non-combat, în parcul Tineretului sau în piaţa Mogioroş, că el va da gol ori de câte ori va putea, totul e să poată, că nu prea mai poate, doar doar îl va pupa şi pe el la încheietura barelor, sau măcar în cur, preasuperba Emi Moore cu domiciliul pe partea de vest a şos. Căţelu din vechiul cartier Chitila Nouă (sau spitalul 9, mă rog n-am reţinut exact).
    Cotă la bursa pariurilor pt. meciul posterior : 6-0 pt. învinşi, indiferent de componenţa echipelor nevinovate ajunse la vârsta amintirilor.
    .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In alta parte am gasit mai ieftin!

      Ștergere
    2. Bogdane,nu te dezici,esti inegalabil in modul cum gandesti!
      Bravo,ai pregatit perfect cronica pe care o vei produce dupa etapa de maine.

      Ștergere
  26. Alooo, ce am scris eu mai sus e un link! Dați clic și veți vedea.

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu există decât o replică la înfrângere şi aceasta este victoria.
    W.Churchill

    RăspundețiȘtergere
  28. Dedicație pentru Bogdan

    Am mai făcut câte-o beție (de cuvinte, n.a.),
    Am mai iubit niște idei,
    M-am înjurat ca-n galerie
    Cu unii dintre derbedei.

    Am fost fundaș și mijlocaș,
    Am fost portar sau vârf retras,
    Dar eu la scris îs meseriaș,
    Nimeni nu știe ce am ”tras”.

    Sunt cronicarul vieții noastre
    Ca într-un film cu nea Mărin,
    Culegător de praf de astre
    Și scriitor fără venin,
    Dar când adorm în fața porții,
    Îmi reproșez de la-nceput,
    Că m-am lăsat în voia sorții
    Și n-am înscris cât aș fi vrut...

    RăspundețiȘtergere
  29. Geniala poza, mi-l si inchipui pe ipochimen iesind satul din tomberon!

    RăspundețiȘtergere
  30. o minimă etică profesională presupunea să aflăm și opinia presupusului proprietar. în cele din urmă, am reușit să-l contactăm iar domnul respectiv nici n-a confirmat, nici n-a infirmat că proprietatea din fotografie este a domniei sale. vă vom ține la curent, dar să nu răciți.

    RăspundețiȘtergere