sâmbătă, 14 octombrie 2017

Nelu, Tavi și Norocu'

Aceasta ar fi, în trei cuvinte (patru, de fapt) istoria zilei de ieri. Dacă pe cei doi băieți îi cunoașteți deja, al treilea element este exact diferența dintre un șut în bară și o bară-gol, care a lucrat în favoarea campionilor. Iată echipele, rezultate prin alegeri libere, se pare și corecte, denumirea lor fiind inspirată de cei doi apărători-șefi, precum și scurte considerații despre prestația celor treisprezece domni:
Somnoroase Păsărele(5): Luci, Gabi1, Bețișor, Bogdănel1, Mitică1, Marinuș2, Găbiță
Bronson și frații săi(8): Nelulu, Tavi2, Răzvan, Bebilă, GabiIII2, Sică4?, Vasilică3.143.14
La fel ca și în relațiile sale cu tinerele doamne sau cu mai puțin tinerii pești, despre Nelulu se poate vorbi doar în termeni de bine, foarte bine și excepțional. Spre ghinionul dușmanilor săi, ieri s-a întâmplat să prindă una din zilele de mare inspirație, iar în prima repriză putem spune că ne-a ținut de cel puțin trei ori în viață, în dueluri unu la unu cu atacanții adverși.
Dacă alții sunt precum oțetul, Bebilă este precum vinul vechi. Pus la păstrare și împropietărit cu bucata sa de teren, omul își vede tacticos de treabă iar, dacă-l prindeți într-una din dispozițiile sale vorbitoare, vă poate povesti cu lux de amănunte despre secretele jocului, inclusiv despre regele neîncoronat al paselor bune.
GabiIII a fost omul de sacrificiu al echipei, legătura dintre cele două compartimente și paznicul (ne) protector al lui Găbiță. A jucat simplu, rapid și direct, s-a lipit și la gol, omul poate pleca acasă  mulțumit.
Sicănștain și Siliboa, acești Budescu și Alibec ai Agronomiei, au repetat încă o dată combinația dintre un vârf retras și unul bont, care derutează apărările adverse. Contează mai puțin că primul este mai egoist ca Narcis, sau că se întoarce în apărare cu viteza (și grația...) unei basculante, sau că al doilea ne arată pe deplin că supranumele său, Pană de Cauciuc, viteazul urmaș în timp al vestitului Pană de Vultur, nu este chiar poveste, scorul vorbește pentru ei.
Ultimul sosit, dar nu și cel din urmă, Tavi, poate fi numit fără probleme printre premianții zilei. Baloanele pierdute în apărare se pot socoti pe mâna dreaptă a unui ciung, cele două goluri au venit în momentele cele mai potrivite, dar, mai mult de atât, merită remarcate travaliul pe întreaga bandă și, mai ales, atitudinea, concentrarea și, poate spre deosebire de alte cazuri, apetența în a juca colectiv.
Câteva cuvinte și despre frații noștri mai puțin norocoși: lui Luci nu cred că i se pot imputa multe, golurile au venit în general pe jos și din devieri, unii i-ar putea spune că nu iese mai mult pe baloane, dar dacă ar fi mai vioi probabil că ar juca șeptic în loc să somnoleze printre noi.
Despre Gabi, exceptând introducerea cu doamnele și peștii, ca despre Nelulu, nu l-am prins vreodată să joace slab, fie și pentru simplul motiv că gândește tot timpul, nu cred că i se pot reproșa prea multe. Fratele Bețișor poate fi mulțumit că anul acesta a prins cel puțin două meciuri de referință, cel în care l-a păpat pe pâine pe Mihăiță tenismanul fiind chiar antologic. Ieri credem că ar fi pus mari probleme dacă ar fi rămas strict în apărare, pentru că sunt zile, subsemnatul le știe bine, când orice ai face nu te lipești la gol.
Bogdănel și Mitică, gemenii golului, rămân doi oameni de moral și de execuții. Primul este printre cei mai greu de citit adversari, pentru că nimeni (bănuiala mea este că termenul îl include și pe el!) nu știe ce va face în secunda doi, atunci când are mingea la picior, al doilea vine după o accidentare și este urmărit de ghinion. Orice s-ar zice, părerea mea este că amândoi sunt printre practicanții cu cel mai mare potențial, totul este să-i și prinzi în ziua lor cea bună.
Găbiță, marele nedreptățit al zilei, și-a tras, ca de obicei, echipa după el, a prins însă un mare șir de ghinioane la finalizare, fiind și tocat în permanență de doi-trei adversari. Chiar dacă intrevențiile au fost, în mare parte, la limita corectitudinii, acestea și-au spus cuvântul și finalul de joc l-a prins în scădere. Oricum, clasa nu dispare, la fel și constatarea mea, că de multe ori își cam strică stilul printre noi.
Nu puteam încheia decât cu o mare bucurie, și anume retragerea în apărare a lui Marinuș, decizia care a aruncat meciul în aer și i-a dus pe campioni spre succes. După două goluri rapide, primul printr-o execuție rafinată, din viteză, anticipam zile grele cu pehlivanul, ca la un moment dat să-l văd că dispare de lângă mine. Și uita așa, un brav cocoș s-a transformat într-o găină leșinată, căci ceea ce știe Marinică despre apărare e doar un pic mai mult decât ce-a uitat tot el despre femei, iar pentru cine este mai curios din fire sora lui Ceasu poate depune mărturie pentru bietul băiat.

(later edit, by Găbiță): la Balotești, cu eroul meciului


26 de comentarii:

  1. Timpul e pretios, asa ca nu trebuie sa mai spuneti cine a castigat meciul, ci doar in ce echipa a jucat mititelul de Mitica. De rest ne dam seama singuri ca doar suntem baieti destepti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Motane,iar m-ai surprins cu cronica,dar nu mai primesti nicio bere.
    Multumesc pentru "aprecieri".
    Ce reprezinta cifrele din parantezele portarilor?Daca e vorba de golurile primite,atunci trebuie inversate.
    In dreptul meu ai vrut sa scrii nr. de telefon sau ce ti-a mai basit mintea?!?

    RăspundețiȘtergere
  3. La Rebus :
    Bijuterii feminine, 4 litere..
    El : -Țâțe.
    Ea : -Tâmpitule, inel!

    RăspundețiȘtergere
  4. Autorul are oamenii lui de care face misto, dar in rest a scris in bine cam de toti,probabil ca spera la niste beri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ghici ghicitoarea mea14 oct. 2017, 20:07:00

    Din fonoteca de Aur:

    Dupa origini e opinca
    Dupa mecla e budinca
    In slip are pasarica
    Face pis pe gaurica
    Peste ea poarta burtica
    Ce cu greu si-o mai ridica
    Mintea lui e mult prea mica
    Si-l mai cheama si Sulica!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pare ca au apa in pahare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-aș prea crede, sunt ultimii pe care i-aș bănui că se-ncurcă cu apă.
      silică, mi-a fost cam peste mână/picior să caut constanta cercului, așa că ți-am scris-o, cu dedicație, din cifre.

      Ștergere
  7. Eu cred ca paparazzi l-au surprins pe Gabita in timp ce incearaca fragezirea aparatorului in fata atacatorului care nu a reusit nicio bresa vineri. Asta pentru vinerea viitoare desigur. Ha, am zis-o!

    RăspundețiȘtergere
  8. Steaua e numai una17 oct. 2017, 10:34:00

    Ce inseamna sa fi catelus maidanez si sa ai bafta porcului! Juventus merita aseara sa castige!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Am pierdut meciul de vineri în primul rând pe combinația de lipsă de inteligență tactică și încăpățânare ale lui Popică, el retrăgându-se aiurea în apărare după ce fructificase munca echipei de două ori în debut de meci! Iar ca fundaș a reușit să facă henț la o minge care îi venea în burtă și să devieze în gol un șut care nu cred că prindea poarta... Un timp am încercat să stau eu mai sus, pentru că nu aveam atacant, dar nu merge să centrez și să dau și cu capul. Până la urmă a trebuit să cobor să-mi iau mingi, dar m-am irosit ca Alibec! :) Colac peste pupăză, omul ales primul, Mitică, a fost dominat cu și fără minge de adversarul ales al patrulea, Tavi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Grigore (dupa) Ureche17 oct. 2017, 12:13:00

    Nu Mitica a fost vinovat ca a fost ales primul.Vina iti apartine asa ca lasa-l in pace.Atata poate si el.A imbatranit,vine la fotbal sa scape de nevasta, la fel ca Bebe, sa creada ca inca-i tinerel, la fel ca Bebe,sa spere ca va ajunge si el bogat, la fel ca Marinus.La sfarsitul meciului constata ca-i batran, la fel ca Bebe, netalentat, la fel ca Motanu si se duce acasa jurand ca n-o sa mai vina in veci la meci.Ca nu-l tine decat pana vinerea urmatoare asta-i alta poveste pe care v-o spun data viitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marin dupa ureche17 oct. 2017, 15:25:00

      Curat bogat ca Marinus!!

      Ștergere
    2. Tot vina mea a fost și că nu l-am ales pe Tavi în locul tău!

      Ștergere
  11. Felicitări pentru cronica, motalelule!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. să crești mare, ești un băiat bine crescut și unul dintre puținii pe care nu trebuie să-i "vopsesc" în cronici, pentru a-i putea mărita.
      apropo, a venit toamna și puteți profita de oferta dinainte de scumpiri: marinuș, ciulișor, mitică și vasilică, la nevoie îi dau și la pachet.

      Ștergere
    2. da cine esti tu de-ti permiti asa ceva?

      Ștergere
    3. gogule, probleme, mă?

      Ștergere
  12. Vineri, de piersică, din producția proprie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acum am vazut ca saptamana trecuta a fost vineri 13, nici nu trebuia sa ies din casa, darmite sa mai si vin la fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  14. Va juca azi Alibec ? Aceasta-i intrebarea.Domnul antrenor Becali a promis ca-l baga,sa vedem daca-i da aprobarea patronul Dica(mi-e o frica !!). Daca castiga, sa vezi ce se umfla-n pene antrenorul Becali.Daca pierde ce-o zice finantatorul Dica ? Voi ce parere aveti ? Sau n-aveti nicio parere si sunteti ca oile lui Dica sau Becali, nu mai stiu nici eu, ca le-am incurcat rau de tot.

    RăspundețiȘtergere
  15. Steaua e numai una19 oct. 2017, 11:04:00

    Stie cineva la ce ora joaca Dinamo diseara?

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicit pe fratii Bronson, care au meritat victoria iar pe dl. Noroc il invit sa joace alaturi de mine si astazi. In ce ma priveste, doua au fost motivele jocului bun pe care zic unii ca l-am prestat si pentru care le sunt recunoscator. De cand ma stiu, atunci cand am fost nervos sau agitat am avut randament. Marele nostru specialist, prietenul meu Motanelul, fiind cu el in echipa a sesizat chestiunea si a procedat ca atare inca de la inceput, si s-a vazut! Ole! Apoi, dupa ce am intrebat de trei ori(stanga-dreapta si inainte) la cine joaca Sile fara sa primesc raspuns de la cineva (tot ca sa ma enerveze), am aflat ca sunt cu maestrul (in sfarsit) in aceeasi echipa. Aceste doua lucruri au insemnat secretul jocului meu.
    Astazi nu stiu cum se vor derula lucrurile, dar voi fi prevazator/rabdator caci exista riscuri vis-a-vis de ce am scris mai sus.
    ”Va pup pe suflet!”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. îți dau un pont să-i vinzi lui fratele vasilică: dacă vine mai devreme la teren, poa să prindă un post de titular. iar ca să nu facă două drumuri, să ia cu el și trei beri, că-i sete lui șefu.

      Ștergere
  17. Golul doi de aseara a fost in opinia mea o capodopera !!!! Centrare geniala, executie fulgeratoare si atat. Nimic in plus, nimic in minus. Exceptional!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Steaua e numai una20 oct. 2017, 14:44:00

    Vad ca nu se prea bucura lumea pe aici. Sa fie asa de multi maidanezi printre voi?

    RăspundețiȘtergere