duminică, 30 iulie 2017

Orvoar, P(ensia) S(igur) G(arantată), te așteaptă!

Ce să mai zic? Dacă din frumos, deștept și bogat ajungi gras, șchiop și ieșit din formă, nu te poți baza decât pe coechipieri pentru a ieși, măcar o dată la o lună, cât de cât la liman. N-a fost cazul meu vineri. Mai rău, cu tot respectul pentru practicanți, sunt momente în care nu reușesc să-i înțeleg.
 Luci e un tip admirabil, dac-aș avea o soacră disponibilă, lui și lui Nelulu le-aș oferi-o, dar ultimele lui prestații sunt desprinse dintr-un album cu Maica Tereza: cerculețe, floricele, mânuțele pe lângă corp, fără efort, că dăunează la ten, din cele două viteze și-a pierdut mersul încet, bașca are tot felul de acte de caritate pentru personaje dubioase, pe care le lasă să zburde libere la el prin coteț.
Bogdănel e una din slăbiciunile mele și-l admir cu atât mai mult cu cât mi-a servit, nu demult, un șorțuleț de mare calitate. Dar și zilele sale fără pungă sunt mai negre decât un fund de maimuță noaptea pe-nserat. Când nu are (avem) mingea, omul își alege un loc cât mai izolat, de preferință la umbră. Când apucă obiectul de mânere, instinctele feroce de Messi fumător și pilangiu, îl îndeamnă să intre direct în adversari, să-i dribleze de vreo trei-patru ori, pentru a le da apoi coțofana și a-i pune pe contraatac. Cred că Marinuș a făcut anul ăsta mai multe băi cu apă (caldă sau nu) decât pase bune a servit Bogdănel, dar să nu disperăm, oricând poate fi mai rău.
Căpitanul, cel mai valabil băiat de dinainte și de după meci, traversează aceeași criză a vârstei a patra ca și subsemnatul. Nu i se mai leagă nici echipele, se lasă moale când face alegeri, se plânge aproape încontinuu, de minge, de porți, de soare, de umbră, de viața grea, berea caldă și  femeile nerecunoscătoare. Vine în apărare, să ia mingi, fără să realizeze că astfel trebuie să alerge mai mult și obosește mai repede, are și ghinion, iar, culmea rușinii, pierde a n-a oară în fața dușmanului său declarat, comerciantul de șlapi și baloane reșapate.
Dincolo, Nelulu a revenit la zilele lui foarte bune, Gabi a închis cu mare siguranță, dar a și urcat de câteva ori decisiv, Bețișor se află de vreo câteva săptămâni într-o pasă fermecată, care sper să-l mai țină, cu atât mai mult cu cât a cinstit și masa, Marinuș râde de noi (mare rușine...) și-am ajuns și la cel din urmă personaj, căruia mă mai gândesc dacă-i pronunț și numele.
Înțeleg că poți să pleci de acasă și să nu știi exact unde ajungi. Dacă ai nimerit la fotbal și te trimit coechipierii, la băi, în fața porții adverse, e taman ok, mai schimbi o vorbă, mai tragi un pui de somn, mai primești câte-un compliment de la admiratori, cât timp n-atingi mingea toată lumea e mulțumită. Dar sunt și zile când Cel de Sus îți pune mâna în cap: tot ce atingi se transformă în gol, adversarii se împiedică în fața ta, uită să te mai marcheze, Luci îți face bezele și te pupă galeș pe frunte, obiectul muncii îți cade pe bască și apoi în poartă, driblezi cu pardon, fundul sau prin alunecare, împleticești pe toată lumea de nu mai știi la sfârșit căte boabe se strâng în dreptul tău. Iar ceea ce-i și mai rău, când te întreabă un prieten (zice el...) ce face Neymar, tu, în loc să vorbești de brazilianul cocalar și cupid (fuga la dex, gherțoii), te trezești să-i răspunzi că vizionezi formula unu la tembelizor. Așa am ajuns, rușine să îmi fie! Echipele:

Tonții(4): Luci, Bebe, Răzvan2, Mitică, Bogdănel1, Virgil(juma de oră)
Conții(6): Nelulu, Gabi1, Marinuș 1-1, Bețișor, Siliboa 4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

45 de comentarii:

  1. Pai bine mai prietene,eu astept cronica lui Gaby si cand colo prestezi tu?!?
    Lacomule, hraparetule, nu te mai saturi de scris cronici, la mai multe.
    Felicitari pentru cronica si pentru stilul in care mi-ai descris evolutia.
    Stau si ma intreb,patru goluri din sase ale victoriei,o fi de bine, o fi de rau?!?
    PS.O mare satisfactie: dubla Ferrari in F1.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iaca-ta ca a aparut si golul lui Bg.
    M-am linistit:sunt jucatori in Liga 1, ca de altfel si in alte ligi,care rateaza mai ceva ca mine; ex. Tucudean. Daca marca, probabil ca n-at mai fi batut Dinamo.

    RăspundețiȘtergere
  3. Protectorul vostru30 iul. 2017, 21:09:00

    Seful si stapanul vostru a capatat bunul obicei de a dresa in fiecare vineri gainile obraznice si necunoscatoare in ale fotbalului:Mitica, Bebica, Motanu si,chiar ultimul pe lista, Tavi. Ma gandeam chiar sa le dedic o poezie aviara, dar ma mai gandesc, sa nu stric orzul pe gaste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Steaua e numai doua31 iul. 2017, 10:14:00

    Stelemea la doi lei kilul avem.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pen' ca stiu ca nu te oftici (destul), Motane, adu-mi aminte sa-ti fac un inventar al realizarilor tale de vineri. Daca ai timp, poti sa te uiti si singur in traista, sa vezi cu ce te-ai ales. Oricum, cred ca ti-e clar ca varianta cu tine varf este cvasi perdanta. Si daca mai adaugi si vaitaturile lui Mitica referitor la echipa(dar cine a facut echipa?), succesul e garantat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hai să-ți fac un desen:
      - am spus de la bun început că încă am probleme cu piciorul, deci, mai subțire cu jocul
      - în juma de meci jucat în față, m-am ales cu două goluri, ambele din șuturi de la distanță, plus două șpagaturi ale lui nelulu. puțin, comparat cu siliboa
      - n-aș fi plecat din apărare, dacă nu s-ar fi autopropus bogdan să rămână ultimul, sau dacă aș fi crezut că altcineva din echipă poate recupera pasivul de goluri din final. nu sunt ahtiat după așa ceva, dovadă săptămâna trecută, când nici nu ne-am întâlnit pe teren
      - și când joc slab, măcar mă strădui și, cu atât mai mult, dau impresia că mă preocupă. ia zi, ce-ți spune oglinda când o întrebi despre treaba asta?
      - nu cred că trebuie să ai studii în domeniu sau să fii genial ca să repui cât mai repede mingea, măcar când ești condus.

      același, al tău, la bere

      m.

      Ștergere
    2. ps: uitasem. am plecat de la premiza că și tu te miști mai greu, de aceea nici nu te întreb cum de a ajuns silică de cele mai multe ori primul la balon.

      Ștergere
    3. Tre' sa vedem intai ce putem noi(si ce facem) si pe urma sa ne luam de altii(si aici nu vorbesc neaparat de numai mine). Te pup.

      Ștergere
    4. Si eu am probleme cu o aripa;oricum , pentru vineri, nu-mi reprosez decat golul lui Popescu(o ghiulea , care , initial , venea la semiinaltime, dar a cazut brusc), restul am fost mascat(2), nedublat, bagat la mijloc de 2-3 adversari.

      Ștergere




  6. Bancul zilei - Incepe-ti ziua zambind cu Ziare.com!Foto: Arhiva Ziare.com










    Banc:
    - Manca-l-ar mama de catel destept, cum aduce el ziarul de dimineata!
    Sotul iritat:
    - Destept, pe naiba... Cainii vecinilor fac la fel!
    - Da, dar noi nu am fost niciodata abonati la ziar!

    RăspundețiȘtergere






  7. Banc:
    - Manca-l-ar mama de catel destept, cum aduce el ziarul de dimineata!
    Sotul iritat:
    - Destept, pe naiba... Cainii vecinilor fac la fel!
    - Da, dar noi nu am fost niciodata abonati la ziar!

    RăspundețiȘtergere
  8. Acum nici nu stiu daca Motanu e cel mai pricinos sau Luci cel mai indolent.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru descretirea fruntilor incretite, va propun (faceti cumva )sa ascultati "copilul care-alearga catre mare" al lui Chiriluta. Zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vinerea trecuta am folosit mijloace variate de a inscrie goluri:am marcat cu piciorul drept,apoi cu cel stang,a urmat un gol cu capul si ultimul dat cu umarul.Asa ca sa fie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasea, dacă vrei să te dai potent, trebuie să înscrii cu.................. (completează tu)!

      Ștergere
    2. puncte, puncte n-are...
      să moară friptura din farfuria lui marinuș, de acum înainte nu mă mai dezlipesc de gușter, să vedem câte goluri mai dă. ca să nu mai spun că l-am omenit și cu niște adidași care joacă singuri.

      Ștergere
    3. Multam frumos anonimule arhicunoscut.
      Simona a batut,berea a sosit.

      Ștergere
    4. Gabita,nu raspund provocarilor!

      Ștergere
  11. Hai, sariti la pariuri.Cate iau oitele ? Cine are curajul sa parieze pe loaze? Cum care, alea de le stie tot satul.Motane, tu nu ai voie sa pariezi, nu te pricepi si nu vreau sa fiu acuzat ca ti-am luat banii de medicamente.Ceilalti trebuie sa vina cu talonul de pensie, nu pot paria mai mult decat pot primi intr-o luna ca n-au de unde-mi da. Mitica,daca castigi(da n-ai cum ) iti dau banii, iar daca pierzi iti fac cinste ca si pana acum, asa ca oricum vei fi in castig.Bebe, tu trebuie sa vii cu hartie de la printesa ca-ti da voie sa te joci si altfel decat cu lopatica in nisip.Vasea, poti juca dar vezi sa nu te accidentezi cu pixul.Tavi, tu da direct banii, ca oricum nu te pricepi la fotbal.Lucica, tu pana te gandesti pe cine sa pariezi s-a terminat meciul.Bogdane,bogda(n)proste, sa fie primit, stiu ce vrei sa zici, dar nu poti fi mai concis ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce curajos esti! Ia zi ceva si despre Paul.

    RăspundețiȘtergere
  13. nea vasilină, mă bucur c-a sosit berica, nu mai trebuie s-o decartez eu. vezi ce faci vineri, m-am jurat ca marinuș că te țin de mână, așa că-ți prevăd un viitor maro.

    RăspundețiȘtergere
  14. Doua beri se indreapta in pas alert catre Motanu,bucuroase de victoria si calificarea Stelei(totusi).
    De Viitorul ce sa mai zic...

    RăspundețiȘtergere
  15. Du-te Dica si se duse ca acum cativa ani la Kiev,tot cu 4-1!
    Bravo si felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  16. Steaua e numai una3 aug. 2017, 09:48:00

    Ce faceti, sobolanilor v-ati ascuns? Unde este dobitocul care vobea de oite si de loaze? Unde sint catelusii plouati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i dobitoc, e unul Popica. Tot cam acelasi lucru.

      Ștergere
  17. Avortonilor, nu mai vorbiti de Steaua.Cacatul pe care-l laudati voi acum se numeste wcsb.Nu va e clar ca nu sunteti STEAUA ? Treziti-va, loazelor ! Steaua este clubul reprezentativ al armatei romane nu turma ciobanului.Ca voi sunteti precum oierul e treaba voastra, dar nu mai confundati armata cu stana.Desi e simplu, sunt sigur ca n-ati inteles dar nu e vina voastra si nici a mamelor voastre.Maimutele din care va trageti au fost defecte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una3 aug. 2017, 16:20:00

      Asta este intratat de prost ca nici macar nu cred ca tine cu Dinamo!

      Ștergere
  18. Am revenit de afara;vipia este maxima;ganditi-va la ziua de maine cand arsita va fi si mai si; eu unul nu ma expun riscului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai bagă două beri lângă alea două și-o să vezi cât de bucuroase vin spre mine toate patru.
      iar celor care sugerează că marinuș ar fi prostul nostru, nu pot nici să confirm, nici să infirm. totuși nu chiar toată lumea are voie să facă mișto de el.

      Ștergere
    2. Maine ne revedem la umbra in parcul Agronomia si vom lua o (bere) hotarare. Jucam ori nu jucam. Va pupa nenea Nelu, zis si Talismanul.

      Ștergere
  19. Cu un tenis departe de locul 2 pe care-l ocupa,Simona castiga totusi in trei seturi,e adevarat ca pe o caldura sufocanta si astfel doua beri din partea Motanului se anuleaza cu cele doua din partea lui Vasea.In concluzie a iesit nula la nula...

    RăspundețiȘtergere
  20. Miscarea si berea le aman pt saptamana viitoare.

    Doru

    RăspundețiȘtergere
  21. Steaua e numai una4 aug. 2017, 10:07:00

    Pentru domnul dobitoc care nu mai poate de grija Stelei, fara numar: http://www.gsp.ro/international/liga-campionilor/romania-e-ros-albastra-record-de-senzatie-atins-de-fcsb-dinamo-are-de-peste-5-ori-mai-putine-astfel-de-realizari-517589.html

    RăspundețiȘtergere
  22. Azi nu se joaca ,nu putem juca mai putin de 8 oameni nu merge,sunt conditii vitrege nici sa socialzam nu merge.

    RăspundețiȘtergere
  23. Bravo Capitane,ai luat o decizie inteleapta!

    RăspundețiȘtergere
  24. Azi e ziua internationala a berii! Fara gluma. Desi par ca m-am trezit asa. . . peste noapte si nu stiu ce e afara, eu trec prin Agronomie pe la 15,30-15,45. Macar de m-as intalni cu tatal nostru cel fraier, sa-l invat in particular ceva fotbal, ca la pronosticuri e falit! Zero barat! Pamant de flori (gura leului si ochiul boului)! Aleluia-Amin lui. Dica, esti pe faza?
    Pentru Dinano si Craiova imi pare sincer rau, sunt echipe de-ale noastre, dar mai mult nu pot, adica macar un gol sa dea si ele. De Viitorul ce sa zic, cruzi si fara experienta.

    RăspundețiȘtergere
  25. Capitane, ti se cam topesc galoanele, de cata caldura e afara!

    RăspundețiȘtergere
  26. Piticii de gradina4 aug. 2017, 14:11:00

    Aoleu, ce rusine au patit targagiii-barcagiii lui peste fript, i-a parasit tiganusul smecherit cu aere de vedeta constipata! Prevad un loc cinci in campionat si cred ca si FCSB-ul are sanse cu ei in Eurpa League.

    RăspundețiȘtergere
  27. FCSB(alias Steaua)si Viitorul au ceva sanse sa mearga mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  28. Tavi, te aștept. Cred ca vine si Motanul.

    RăspundețiȘtergere
  29. Așa, băbăieți! Atitudinea justă e ”vedem acolo dacă jucăm, dacă nu... hidratare” :)

    RăspundețiȘtergere
  30. pentru nenea ăla pe care-l străbate grija ce face barcelona, tot ce pot să sper e că nu cheltuie banii pe două bășini, gen verratti și di maria, ca să se mai scoată și pesejeul. iar de acu înainte, neymar va rima de-a pururi cu măgar, același gen de rimă cu marinică="p...ă mică".
    impresii după cele căteva beri reci și colocvii la cald, mai încolo.

    RăspundețiȘtergere